Šta je novo?

The Witcher 3

Mada, inače je jako dobro poznato da slovenska mitologija vrvi od likova, crne, žute itd. boje kože, raznih religijskih opredeljenja koja trenutno postoje u svetu, pa se i u ovom slučaju moglo svima njima izaći u susret...
Stvarno nemam ništa ni protiv koga različitog od sebe / nas ali ovo sve je blago rečeno *****izam na kub...

Očito nisi imao stomaka da prođeš kroz čitav tekst, SJW i za ovo imaju opravdanja.

Many players have responded to concerns about the lack of people of color in The Witcher 3 by saying it's because the world is based on Slavic mythology.

Because Slavic people are predominantly white, it therefore is in keeping with nods to that mythology to only feature white people in the game's world. Just as you would feature Indian people if you were making a game based on Indian mythology, so you would do the same for Slavic.

But this misses a crucial point: Things are not equal. We are not in a medium that features predominantly Indian men, Chinese women, or focuses on stories from Africa. We're part of an industry that frequently tells the stories of white people and stars white people.

That's why whitewashing — casting a white actor to play a character of color — is not the same as race-bending — casting a black actor to play a white character.

""Historically accurate" is a common defense for awful actions in fiction"

As Anjali Patel highlights: "Whitewashing takes over the limited space people of color have to exist in the entertainment industry as complex, multifaceted individuals, and then shuts them out completely.

On the other hand, says Patel, "Racebending ... counters that, in a way. It demands a space for people of color to exist in franchises where they are severely underrepresented."

Thus, wanting more people of color in stories that focus on mythology for a predominantly white culture doesn't work the other way. Wanting white people in spaces dedicated to people of color ignores that stories of white people already dominate this and other creative industries.

It's "what about me?" when everything is already about you.

Further, the defense of excluding people of color from a fantasy game is nonsensical. We are talking about being comfortable with the inclusion of wraiths and magic, but not the mere existence of people of color. Accuracy and realism flew out the window with the harpies.

"Historically accurate" is another common defense for many awful actions in fiction, and it also doesn't make sense when you're not talking about actual events or even the planet Earth. We see this ridiculous excuse used to defend Game of Thrones' most recent high-profile use of sexual assault, even though it took place in a world where magic exists and during a scene that originally focused on another character.

:d

Zato imamo crnce rastrčane u BF1 na bojnim poljima na kojima čak i ako ih je bilo činili su statističku grešku.

Zato imamo i ovo za naredni CoD koji je smešten u WW2 period:

https://charlieintel.com/2017/04/30/female-soldiers-confirmed-call-duty-wwii-multiplayer/

@MichaelCondrey hi! Very excited about WW2. Question: will there also be female characters for multiplayer? My wife is concerned!

Michael Condrey
@indy8818 Yes, for sure!

Mada SJW ni sa ovim nisu zadovoljni i pitaju se zašto su glavni protagonisti, u WW2 igri koja je smeštene pretežno na zapadni front, belci, umesto da glavni protagonisti bude žena ili pripadnik neke druge rase. :d

https://www.polygon.com/2017/4/26/15438184/call-of-duty-wwii-trailer-reveal-diversity
References to the experiences of persons of color and women in the Second World War are well and good. But when white men get the solemn treatment of brotherhood, and black men and women get the “hey-we’ve-got-them-too” marketing cadence, it all reeks of insincerity. Especially when not a single woman or person of color was presented on stage, which would have given some weight to the important roles they are said to play in Call of Duty: WWII.

Poslednja izmena:
Ako se zadrže knjige ima da puca hejt od ovih SJW sa svih strana. Mogu misliti kako će izgledati Ljutomir i njegove avanture sa ženama :)

Apsolutno si u pravu, nisam imao stomak da ono đubre od teksta pročitam do kraja, mada sada kada pročitam u tvom postu šta je sve servirano možda je i bolje da poštedim sebe nerviranja...

Oduvek me je nervirala ta lažna politička korektnost koja je išla toliko daleko da čak i Grčki (i ne samo oni) bogovi budu predstavljeni kao crnci! Daaaaj... Nebitno je da li je reč o krš filmu poput čini mi se Immortals ili je reč o vrhunskoj igri poput The Witcher ali gurati nešto na silu tamo gde definitivno ne pripada, nikad nije niti će čini da mi se stomak okreće...

Samo pogledas remake The Magnificent Seven i sve ti jasno.
Da se SJW pitaju Witcher bi imao za bad guys samo belce, a svi ostali bi se podelili po ostalim rasama, polovima i "medju polovima"...

Tamo gde postoje razne rase kao što je reč u TMS mogu i da svarim te izmene ali tamo gde ih nije bilo kao npr u grčkoj ili slovenskoj mitologiji... Rly?

Grci su imali dodira sa crncima, u grčkoj mitologiji čak i ima crnaca. Memnon je recimo najpoznatiji, on se preneo zatim i na i rimsku i germansku mitologiju. Crnci se spominju i u Ilijadi i Odiseju, pa to još ima nekog smisla. Ali u slovenskoj mitologiji ih zaista nema i ta SJW priča je kompletni *****izam.

Memnon je polubog, sin boginje Eoje, praunuk Geje, začetnice celokupnog života. U germanskoj/nordijskoj mitologiji pojedinci ga navode kao oca boga Tora, iako je Tor u zvaničnoj mitologiji sin Odina :)

Poslednja izmena:
Dobro, da ne teramo sad mak na konac, jasno je da sam mislio na bogove sa pedigreom a ne na polubogove gde je bilo džindži-rindžija sa ljudima...

Kako god, recimo Heimdalla svakako nisam zamišljao kao crnca (on mi je prvi pao na pamet)... Ili možda Hefesta, bez obzira koliko film u kom je on predstavljen kao crnac bio sam po sebi tragičan...

Poslednja izmena:
Tu se slažemo :)

Pa njih i zovu Black Ones.

Amerikanci toliko dugo ziveli od robovlasnistva i sad zbog toga ceo svet treba da bude korektan prema crncima i da se izvinjava. Za sta? Witcher radjen po slovenskoj mitologiji i Poljskoj istoriji gde geografski nije bilo crnaca ali opet moraju biti korektni prema njima....

Amerikanci toliko dugo ziveli od robovlasnistva i sad zbog toga ceo svet treba da bude korektan prema crncima i da se izvinjava. Za sta? Witcher radjen po slovenskoj mitologiji i Poljskoj istoriji gde geografski nije bilo crnaca ali opet moraju biti korektni prema njima....

Da se ponovim.....para buši di burgija neće,tj šta kupac zahteva,ako ima to će i kupit...u ovom slučaju crnje :p

A svaki prodavač ako oće da proda mora da udovolji kupcu

Naravno, da sam ja crnac ne znam dal bi me privlačilo da igram igru gde nema nijednog crnca... Mada opet ni GTA4 nisam mogao da smislim baš zbog "naših" likova :d

Kako bi bilo da su ubacili u opcijama "skin color" opciju pa jednim slajderom obojiš sve likove kako ti duša ište? :d

Konačno i ja uzeh da igram ovo čudo od igre :)
Već sam spucao dvadesetak sati u igru i baš mi se sviđa.

Hteo sam da pitam, sećam se tokom razvoja pominjali su da možda bude nekih kvestova koji mogu da isteknu tipa treba da branite selo od nekih zveri i ako se ne pojavite na vreme desi se da kada se vratite selo bude opustošeno.
Čini mi se da toga nema u igri, da li smem da uzimam sve kontrakte bez obzira na težinu, pa da neke uradim mnogo kasnije, kada sam odgovarajućeg nivoa, neće da "isteknu"?

Nema takvih kvestova.

Slobodno uzmi sve contracte odmah pa ih radi kad budeš mogao, a možeš kad si do 5 novoa ispod nivoa koji se traži na questu. Dakle ako quest traži level 17 možeš da ga radiš od trenutka kada postaneš level 12. Možeš probati i ranije ali ako je monster preko 5 levela jači od tebe onda je on "lobanja" a tada imaš vještački damage reduction pa mu skoro ništa ne skidaš kad ga mlatiš.

Konačno i ja uzeh da igram ovo čudo od igre :)
Već sam spucao dvadesetak sati u igru i baš mi se sviđa.

Hteo sam da pitam, sećam se tokom razvoja pominjali su da možda bude nekih kvestova koji mogu da isteknu tipa treba da branite selo od nekih zveri i ako se ne pojavite na vreme desi se da kada se vratite selo bude opustošeno.
Čini mi se da toga nema u igri, da li smem da uzimam sve kontrakte bez obzira na težinu, pa da neke uradim mnogo kasnije, kada sam odgovarajućeg nivoa, neće da "isteknu"?

Nisu imali onu stvar da naprave izazovnu igru nego je još jedna u nizu skupljam cveće dok vampiri jedu malu decu u nekoj zabačenoj selendri gde sam trebao biti juče. Uvođenje vremenske komponente koja nije kozmetika je jedini način da se open world igre učine smislenim. Ovo su ipak samo collectathon-i, skupljaš herbs, swords, armor and finished quests that give XP. Jer vreme teče samo za tebe tj. omogućava ti da se lečiš kroz "odmor" i "spavanje" a to sve nema nikakvog uticaja na okolni svet jer je od zamrznut i samo okidači kvestova utiču da se taj zaleđeni svet pomeri u definisanom pravcu. Jedina 3rd person action RPG igra gde vreme teče je Mount&Blade.

G@V imal nešta šta tebe veseli u životu? :p

Ti mi dođeš ko neka dnevna doza crnjaka na forumu

Poslednja izmena:
Neznam dali sam dva tri puta spavao u 100 sati :p

G@V ga ponekad pretera,slažem se snjim u 50% al za ovo mu nemogu oprostiti :p

Neznam dali sam dva tri puta spavao u 100 sati :p

G@V ga ponekad pretera,slažem se snjim u 50% al za ovo mu nemogu oprostiti :p

Ja jesam ali sa onim ribama koje sam nalazio po igri, nema koju nisam prevrnuo u krevetu ili gde je sve vec bilo. Najvise sam uzimao onih napitkak za regeneraciju ili one stvari iz menija ili sam po neki put meditirao da se napunim energijom dok cekam da prodje dan ili da dodje odredjeno vreme.

Na kojoj si ti to dečijoj težini ovo igrao pa da te leče odmor i spavanje? :d

Ma to je fora iz Gothica, koji su ovi Poljaci iskopirali 100% i namlatili lovu na tome. Poenta je da vreme ne tece u ovim igrama dok ti ne kazes tako. Tvoj avatar je gospodar vremena, nekad i prostora kada ubace fast travel.

Nije to nužno loše nego čovek pita jesu li uveli novine u Gothic koncept o kojima su pričali pre objavljivanja igre. Nisu jer je zaguljeno za izvesti. Videćemo u Sajberpank kako će biti. Ako Sajberpank bude ispolirani Technomancer to bi CDProjektRED ustoličilo kao istočnoevropskog ekvivalenta Blizzarda. Svoje ideje nemaju ali tuđe znaju da ispoliraju do visokog sjaja.

Poslednja izmena:
Ma totalno su sve iskopirali, ****** totalno od igre

/s

Ma to je fora iz Gothica, koji su ovi Poljaci iskopirali 100% i namlatili lovu na tome. Poenta je da vreme ne tece u ovim igrama dok ti ne kazes tako. Tvoj avatar je gospodar vremena, nekad i prostora kada ubace fast travel.

Nije to nužno loše nego čovek pita jesu li uveli novine u Gothic koncept o kojima su pričali pre objavljivanja igre. Nisu jer je zaguljeno za izvesti. Videćemo u Sajberpank kako će biti. Ako Sajberpank bude ispolirani Technomancer to bi CDProjektRED ustoličilo kao istočnoevropskog ekvivalenta Blizzarda. Svoje ideje nemaju ali tuđe znaju da ispoliraju do visokog sjaja.

TW3 niti je Gothic niti to pokusava biti. Inspiracija se svodi na landscape dizajn i monster zone behavior.
A igru u kojoj vrijeme tece bi malo ko htio igrati.

I boze sacuvaj da CDPR postane bilo sta slicno Blizzardu.

Btw, recimo da je Sapkovski clan CDPR tima. Cija ideja bi TW3 bio.

CDPR ce ili propasti ili biti medju 3 najveca developera i to mi se svidja jer kod njih nema srednjeg puta a boga mi ni prosecnog kvaliteta.
Pozicionirali su se sa W3 za zauzimanje trzista.

Postoji mod koji sklanja taj vestacki damage reduction protiv vecih levela. Isto tako ima i mod koji sklanja restrikcije za itema, ako nadjem mac lvl 20 a lvl sam 8 mogu da ga nosim a ne da cekam da moj lvl dostigne.

Nazad
Vrh Dno