Šta je novo?

The Witcher 3

Sta su ti markeri? Davno predjoh w3, ne secam se toga

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Krenuo sam bez markera. Ovako kada su mi upaljeni, imam osecaj da se igra sama igra, a ja samo navodim Geralta od tacke do tacke.
Sada vecinu vremena nemam pojma gde idem i gde da nadjem quest. Mada moram priznati, osecaj otkrivanja neke nove lokacije ili questa je mnogo bolji :)

@Proday To su ti oni upitnici na mapi koji pokazuju gde su questovi i tacke od interesa.

Poslednja izmena:
Mislim da bi bez markera bilo puno haotično, jer je svijet stvarno dosta velik. Čak i sa njima trošim dosta sati. Ali mi se svijet dosta sviđa pa skoro sve idem pješke, razgledam, rijetko jašem. Mada može bez markera jer se na "upitnicima" dobija samo loot a ne i EXP pa i nije neki poseban poblem ako se mnoge lokacije nikad ne otkriju, što je bez markera neizbježno, osim ako neko ima 500+ sati da utuče u igru.

Problem sa oznakama na mapi je što stvaraju efekat tunelskog vida. Idući od markera do markera izgubi se osećaj istraživanja i lepote predela.

A ako ovo nije igra u kojoj možeš da se stuče 500 sati bez žaljenja onda ne znam koja jeste.

Slazem se za iskljucivanje markera.
Jedan savet-fiksirajte mapu u uglu da se ne rotira (tj da je sever uvek na gore okrenut) i posle nekog vremena cete steci osecaj na koju stranu ici. Ako mapa rotira, zna da bude konfuzno

ja odradim recimo 2 main quest, pa onda 3-4 sec i 2-3 witcher, i onda par sati lupam mapama, pa sta naleti. Evo upravo na lev 20 ubih neke azdaje i nekog basiliska lev 32 i nadjoh master ursine set.

Poslednja izmena:
Ja zaobilazim "lobanje", a koliko sam vidio takvi su kad su 6 levela iznad mene. Mogu se oni utući ali ih treba dugo mlatiti, to je dosadno i meni nepotrebno, tim prije što ne daju EXP. Te "lobanje" vještački redukuju Geraltov damage, neko reče i 95%, a čim više nisu "lobanje" tj. kad su samo 5 levela iznad Geralta tada se utuku bez ikakvih problema. Ja uglavnom lutam i rješavam sporedne questove pa se tek onda vraćam na glavne. Tako se doduše dobija vrlo malo EXP i skoro da se ne napreduje, ali igra uopšte nije teška ni na "Blood and Broken Bones" pa spor napredak i ne igra neku ulogu.

Ako ne igras na Death March, build ti nije toliko znacajan, mozes po sopstvenoj volji. Ja sam na prvu loptu odmah odigrao na najteze i Alchemy build (potions, oils, toxicity), ipak mi je on bio najslicniji Witcher stilu i sam pristup borbi i sama borba mi je bila veoma zanimljiva i daje osecaj da si pravi Witcher. Mesao sam naravno sa Combat.

Sign build je takodje jak u kasnim satima igre, ali moje licno misljenje je bilo Geralt nije mage, pa da trckara i baca magije non stop, vise sam se vodio gore navedenim. :)

P.S. Bombe i strele su jako zanimljive, ali u kasnim satima igre, bukvalno si prejak.

Igram na najtezem, napravio sam sign bulid, tj. tako sam presao igru i ekspanzije, ali sad me smorilo. Imam grifin armor (opcija da bacas 2x magiju), Igni na max, mutacija na magic sensibilities, adrenalin poena da se koriste za kastovanje, i ekimmara decoction da mi puni helte kad napadam druge.. Za grupnu borbu nema jace, bacis 2x Igni, i rokas na macem, a oni gore i pune helte, ali smorilo ...

Pa znam, mislim da je tako sa svakim buildom kada malo zadjes dublje u igru, i nabavis dobar gear i nabacis level. Sta da ti kazem, ako kreces new game +, stavi tamo u podesavanjima ja mislim da ima nesto za HP protivnika i njihovu jacinu udaraca i tako to, da se dodatno oteza. Neki scale ja mislim da ima. To i najtezi diff. i probaj, a i procesljaj YT, mora da ima nesto. :)

Ma dzaba sve to, kad provedes dovoljno vremena u igri, postane prelaka i na Death March. Meni posle 250 sati iskreno bilo koji bild koji je smislen cini igru prelakom.
Jedino sto mi pada na pamet je da budzim alhemiju, i da ne koristim Witcher gear. To bi mozda malo otezalo

Ma dzaba sve to, kad provedes dovoljno vremena u igri, postane prelaka i na Death March. Meni posle 250 sati iskreno bilo koji bild koji je smislen cini igru prelakom.
Jedino sto mi pada na pamet je da budzim alhemiju, i da ne koristim Witcher gear. To bi mozda malo otezalo

+1 :D

Upravo to i radim... Imam oko 500h i DM je dosta lak mada, kad ukljucis monster leveling onda i bude malo interesantnije a witcher gear slabo koristim jer je op i koncentrisem se na alhemiju i signs ali me to i dalje ne sprecava da je igram :)

Onda jedini izazov je da igrate igru naked, ili pocetni gear, pa marsirajte kroz igru. :) Ako i to ne pomaze, predjite na Dark Souls. :D

Meni se svidjala dvojka, ali ovo kida koliko je dobro. Upravo imam 39 sati, zavrsio quest Bloody Baron. Ostao sam bez reci na kraju.
Ne secam se kada sam iskusio ovako dobre questove. O questu Ladies in the Woods da i ne pricam. :zgran:

Pa najpoznatija priča na ovijem prostorima....Ivica i Marica :p

Al quest Crveni Baron,pa i čak sam Crveni Baron su neverovatno dobro napravljeni.....skoro ko živi

Da, ljudi koristite spojlere. Neki jos nisu presli igru, sreca pa sam ja presao ovaj quest :D

@shoma Da te utesim, nije veliki spojler. Na tebi je da odlucis sta i kako ce se desiti. Ovo sto su napisali, je samo jedan delic celokupne slike :)

Poslednja izmena:
Ma serator običan, isto tako kad je film Matrix izašao neka žena spisateljica pokušavala da tuži pisce scenarija i mislim da nije dobila ništa.
Tako se i ovaj buni jer ono njegovo nije popularno, možda da mu naprave igru i onda će da se prodaje :D

^^Valjda će Šapkovski sad da umukne po pitanju para koje ne dobija od Witcher franšize.

Sent from mTalk

^^Valjda će Šapkovski sad da umukne po pitanju para koje ne dobija od Witcher franšize.

Sent from mTalk

Tesko, biti seronja mu je u krvi
Gejmere je vec popljuvao, gledatelji serija su sledeci :d

Jedno je sigurno, gde je Netflix, tu su i dobre serije. Jedva cekam, samo da vidimo ko ce biti Geralt. :)

Tesko, biti seronja mu je u krvi
Gejmere je vec popljuvao, gledatelji serija su sledeci :d

Pa biće on tu kao specijalni savetnik, takođe koliko sam razumeo on nije prodao prava CDPR-u da snima i serije. Ergo, biće $$$.

Sent from mTalk

Matori se opametio sa igrom, sad će da izmuze pare od Netflixa samo tako.

Drago mi je što je Netflix. Neće biti cenzure plus izaći će cela sezona odjednom. A i produkcija im je odlična.

Poslednja izmena:
Ovi tekstovi u stvari više pokazuju koliki *****i mogu da budu (i jesu) ljudi koji su ih napisali nego na neki drugi, usudio bih se reći nepostojeći problem, gde oni u ovom slučaju u igri koja se bazira na knjigama, koje se opet baziraju na slovenskoj mitologiji, gde su protagonisti apsolutno poznati a ne neki nameless sa izborom pola, rase etc. koji se formiraju u drugim igrama (DA, NWN, BG), traže dlaku u jajetu, zbog čega nema neke druge boje kože...
Mada, inače je jako dobro poznato da slovenska mitologija vrvi od likova, crne, žute itd. boje kože, raznih religijskih opredeljenja koja trenutno postoje u svetu, pa se i u ovom slučaju moglo svima njima izaći u susret...
Stvarno nemam ništa ni protiv koga različitog od sebe / nas ali ovo sve je blago rečeno *****izam na kub...

Šteta što je Netflix uzeo seriju, dakle neće to biti ozbiljno urađeno. Ali drago mi je zbog Šapa, 30 godina je to pisao, zaslužio je ozbiljnu kintu pod stare dane.

Netflix je producirao par dobrih serija i pokupio gomilu serija od klasičnih produkcija, sada objavljuju krš i tako će trajati dok se korisnici ne osveste.

Vrh Dno