- Učlanjen(a)
- 16.12.2001
- Poena
- 1,020
Nope. Dosta gejmera skida pirateriju kao demo, a daje pare ako se ispostavi da razvojni tim vredi podrzati.
Tako je, i oni su u onih 4 miliona koji su kupili igru na PCju i konzolama. Eventualno će još par desetina/stotina hiljada da sačekaju neku rasprodaju i to je to.
Obaška što ste brojku od 10-15 miliona uzeli zdravo za gotovo od nekoga ko eto tako izmišlja cifre sa marginom od 50%, tzv. "luftom". :d
Pazi ima tu jedan element,
Ne znam za vas ali pre recimo 10-15 godina u vreme mojih prvih piratskih igara ja nisam znao sta je to patch, dlc, expanzija itd. Piraterija je bila plug tj. download/buy and play. I to je bilo to.
Sada, uz patcheve bez kojih gotovo ne moze da se igra, dlc u kojima ima pola igre, i expanzije kojima opet treba dvocivfreno patcheva piraterija postaje toliko zakomplikovana da je bukvalno lakše platiti 30,40e i miran si.
A da ne pricam o cinjenici da smo toliko gotovo svi u backlogu da ne stizemo ni ono što smo platiti da odigramo a taman još i da skidamo free.
just my 2 c
P.S. U svakom slučaju je i politika i stav CDPR doprinela prodaji originala i naravno sam kvalitet igre.
Naravno. Tu treba uračunati i (nešto što nema u Witcheru, ali svejedno) gomilu onlajn fičera, kooperativne modove, multiplej i slično. Zaista, ko je iole u stanju da priušti sebi, ne treba sebi da dopusti da se bakće i maltretira sa piratima danas...
Poslednja izmena: