Šta je novo?

The Witcher 3

Problem sa igrom u mom slucaju je da ne mogu da se nateram da sednem i pocnem, a ako pocnem odose 6 sati dana. I tako eto 10 dana pauze.. a imam oko 40 sati igranja tek oko 12% progressa na GoG-u.

Ako ces se terati da igras, nemoj ni igrati igru ,j3bo ti to. Nikad mi taj pristup nije bio jasan

Igra je zarazna. Kad pocnes ne mozes da prestanes. Prodje ti par sati dok trepnes. Nego da li je neko provalio kako se otkljucavaju chestovi. Prije je bio lockpik ali sad ga nisam nasao. Ako neko zna neka napise u spoiler. Hvala

koliko sam skapirao decko pokusava da napravi yt karijeru,s' obzirom na popularnost vesca i nije da ima izbora.ovo mi ukazuje samo da se zasitio toga i da mozda pocinje da kapira da nema 'leba bez motike. :)

Ne mogu dočekati da mi stigne ovaj Razerov kontroler da krenem ispočetka sve prelaziti da obnovim gradivo.

tek sam poceo da je igram i igrica je zaista prelepa! koristim zicni kontroler xbox i uzivam i samo se prisecam mucnih dana kada se tuklo sa tastaturom i misem... ovi kontroleri su vrh. neko odavde mi je savetovao jos davno da ne uzimam wirelles niposto i bili su u pravu :)

tek sam poceo da je igram i igrica je zaista prelepa! koristim zicni kontroler xbox i uzivam i samo se prisecam mucnih dana kada se tuklo sa tastaturom i misem... ovi kontroleri su vrh. neko odavde mi je savetovao jos davno da ne uzimam wirelles niposto i bili su u pravu :)

Prošle godine još sam uzeo wireless i ne vidim u čemu je problem?

Prošle godine još sam uzeo wireless i ne vidim u čemu je problem?

da ga imam mogao bih komentarisati ovako ne mogu da imam zamerke na nesto sto nisam probao. samo se secam da sam imao u planu taj bezicni ali su mi ovde ljudi rekli da je sto puta bolje da uzmem zicni. i zadovoljan sam jedino sto nekad malo zasmeta kabl.... pokusavao sam satima da nakacim dualshock ps3 kontolere preko bluetooth adaptera ali nema trika da ih nateram da rade.

da ga imam mogao bih komentarisati ovako ne mogu da imam zamerke na nesto sto nisam probao. samo se secam da sam imao u planu taj bezicni ali su mi ovde ljudi rekli da je sto puta bolje da uzmem zicni. i zadovoljan sam jedino sto nekad malo zasmeta kabl.... pokusavao sam satima da nakacim dualshock ps3 kontolere preko bluetooth adaptera ali nema trika da ih nateram da rade.

Uz wireless ide zvanični microsoft receiver, uzmem gamepad u ruke i stisnem Xbox dugme samo da ga upalim, poveže se sam za sekund. Apsolutno mi nije jasno što si slušao ljude za to ali ako ti ne smeta da razvlačiš kabl ok...

Nisu resili problem sa quest poenima, evo radio contract(kao i par drugih 2nd questova) tezine 17 a ja lvl 23 i dobio samo 5 EXP...

ja nikad nisam dobio 0 expa za quest

Mislim da je skroz ok to što su skalirali broj poena zavisno od levela, pošto bi bilo malo glupo da dobiješ isti broj poena za kvest 7 levela kada si 27i.

E sad, novi problem koji mi se pojavio sa ovim pečom je u alhemiji. Naime, više ne mogu da pravim sastojke koje već imam u inventaru - ne mislim na same napitke, već na sastojke. Npr. treba mi dva rebis sastojka za neku napredniju verziju napitka, a ja imam jedan, i kada treba da napravim drugi ne mogu, pošto piše da ga već imam u inventaru. To rešim tako što dropujem sastojak iz inventara pa ga ponovo pokupim kada napravim isti. Glupo i dosadno, pogotovo kada imam 233143 mutagena :/

Kvest sa predstavom i sama predstava.... remek delo. Kada ona pita šta se rimuje sa Višer i kada joj on kaže: "Did itch her." .... preljepo

Završio igru juče, sve kvestove sam odradio, bar ako je suditi po onim GOG ačivmentima. 80tak sati igranja :) i nekih 70% igre. Ostalo mi je samo po Skelige prilično onih znakova pitanja, onih koji su na moru, otrkio neke, ali su svi bili oni burići sa stvarima... pa sam onda to batalio. Možda sada odem i do njih, videću još.
Kada će onaj exp/dlc/season pass/kako li već? :)

Što se mene tiče, igra godine. Baš sam uživao, sedneš i igra te vozi, a vreme proleti za sekund :)

Definitivno meni najbolji rpg ikad, siguran sam da dugo nece izaci igra koja nije ni blizu ovoj. Za potpuno uzivanje treba igrati i znati radnju iz keca i dvojke, likove itd. Ima na youtubu ljudi koji su prepricali knjige za kratko vreme koga zanima vise, i naravno witcherwikipedia.

Igra ima bagova sto je potpuno razumno za ovakvu igru, ali sve su to minor bagovi koji meni nisu smetali. Sacekacu patcheve pa cu ponovo da odigram sigurno, sa expanzijama.

Prvi expansion je u oktobru, drugi u prvoj cetvrtini 2016te valjda. Iskreno se nadam da se nece zavrsiti na ovome jer je vec receno da je ovo zadnji nastavak sage. Sto im je jelte finansijski verovatno suicidno...

Poslednja izmena:
Za sad nema planova za nastavak pošto je tek izašao W3, u toku je planiranje za Cyberpunk pošto još nije krenuo razvoj i to će verovatno za 2016/2017 da se radi tako da ne očekujem da vidimo nastavak do 2018 barem.

Witcher 3 has blown all of them out of the water! In fact I would go as far as to say it has blown them out of the water, nuked the water and then pissed all over the radioactive husks!

Iskreno se nadam da se nece zavrsiti na ovome jer je vec receno da je ovo zadnji nastavak sage. Sto im je jelte finansijski verovatno suicidno...

Sa Geraltom su zavrsili ali mozda odrade spin-off sa Siri

Kao sto rekoh, mislim da kad je ovolika lova u pitanju, ne mora nista da znaci... Ja bih stvarno voleo da vidim jos ovoga!

Kako funkcionise loot scaling u ovoj igri? Gledam nekog lika na YouTube-u kako igra, i potpuno su mu razliciti stats-ovi za iste item-e, tipa on otkljucava Assassin's Trousers na level 4 a ja na level 13. Nije valjda da se isplati rush kroz igricu? Ja igram puz tempom, namerno, tako mi zanimljivije... Takodje, da li neprijatelji skaliraju? Cini mi se za sad da ne, ili mozda u nekom rasponu? I poslednje, kada ocistim neki region, chest-ove i neprijatelje, hoce li ikad da se respawn-uju posle?

Ma pusti ti Jutjubere neka oni igraju kako hoce,nije ovo Diablo 3 pa da farmas iteme sa jacim ili boljim statsima!Mislim da se ovakav RPG,koji se u ovakvom kvalitetu pojavljuje svakih 10-ak godina,ne igra kroz rush-ovanje,naravno ko voli ovakvu vrstu igre!Igras lepo,polako,malo side questove,malo glavnu pricu,prosto uzivas!Mislim da je prvi prelazak i najvazniji,posto drugi prelazak nece imati tu car!Prosto igraj na svoj nacin i zabava je zagarantovana!

Poslednja izmena:
Igra je odlicna u to nema sumnje. Na stranu fenomenana grafika, vec sam gameplay je dovoljno internesantan sa velikom razlicitoscu lokacija uz solidne qustove igra prosto vuce da se igra...Nema puno ovakvih rpg-ova ali ne bih nazivao ovo najboljim rpg-om ikada jer je po meni daleko iza VTM Bloodlines, negde na malo nizem nivou od Gothic 1 i 2, malo iznad risen 2 i 3. Recimo, pola questova cine banditski kampovi ili monsteri koji cuvaju chest, to je ono sto zamara I sto je ustupak konzolaskoj publici, ta repetativnost sa akcentom na akciju sto znatno umanjuje ocenu. Mogla je biti daleko bolja sa bar 30% manje nepotrebnih loot questova koji dave, od toga pati vecina rpg naslova, cast izuzecima. Sa druge strane prica je odlicna ali recimo, masseffect ima daleko bolju pricu, G1 i 2, VTMB. Sve je to lepo uklopljeno za opusteno igranje koje ne vredja inteligenciju I za svakoga ima po nesto...pravi prototip kakao napraviti komercijanu igru a da opet zadržiš određeni nivo kvaliteta što obično ne ide jedno uz drugo ali CDPR je to uspeo i to je ujedno najveci kvalitet ove igre.

Poslednja izmena:
Ma pusti ti Jutjubere neka oni igraju kako hoce,nije ovo Diablo 3 pa da farmas iteme sa jacim ili boljim statsima!Mislim da se ovakav RPG,koji se u ovakvom kvalitetu pojavljuje svakih 10-ak godina,ne igra kroz rush-ovanje,naravno ko voli ovakvu vrstu igre!Igras lepo,polako,malo side questove,malo glavnu pricu,prosto uzivas!Mislim da je prvi prelazak i najvazniji,posto drugi prelazak nece imati tu car!Prosto igraj na svoj nacin i zabava je zagarantovana!

Tako i igram, samo sam radoznao. Namerno igram i questove koji su po 10 levela tezi od preporucenog nivoa, pa ne bih voleo da ispadne da loot scale-uje sa mojim levelom a ja se tukao sa nightwraith-om 15 minuta. Jedina ozbiljnija mana koju sam nasao je sto ima mnogo klonova u svetu. Razgovaram sa onim ambasadorom u Vizimi, odputujem na sledeci quest i u prvom selu sretnem kovaca koji je njegov izgubljeni brat blizanac. Samo ima drugu frizuru. I neku klinku bucmastu srecem vec jedno 5 puta, pocinje da me plasi. I mapa mi je nekako...losa, ne znam, narocito ona mala u cosku ne sluzi skoro nicemu koliko je zumirana. A i velika mi je nekako konfuzna, nigde label-a, ne mogu da odzumiram da se lepo vidi ceo region, nema oznake gde je aktivan point of interest nego moras da buljis dok ga ne nadjes. Mada to su sve sitnice u odnosu na celokupan utisak.

Kako funkcionise loot scaling u ovoj igri? Gledam nekog lika na YouTube-u kako igra, i potpuno su mu razliciti stats-ovi za iste item-e, tipa on otkljucava Assassin's Trousers na level 4 a ja na level 13. Nije valjda da se isplati rush kroz igricu?

MOzes ti svojim putem ali verovatno ces brzo da naletis na nemogucu misiju. Mozes mimo glavne misije da ides gde hoces ( kad otvoris ostale regione ) ali kao lvl.4 mozes da naletis na lvl.25 grifina koji cuva recimo mac lvl. 12 pa ti ako imas skila i strpljkenja probaj :) Uglavnom je jedan udarac dovoljan da te uveri da zaobidjes do daljnjeg ;)

Ili baci shield na sebe, trci, na brzaka loot-uj chest i nadaj se da ces uspeti da pobegnes :)

ne mozes da lootujes u borbi :) moras nekako da prekines borbu, a to malo teze ako je zivuljka blizu loota :)

... ili nisi uopste igrao ovo ili nisi dovoljno igrao. To je mozda 30% posto i medju njima se desi da se samo par puta desi da se scenario ponovi...

Dobar deo onih znakova pitanja na mapi, na Skelige bar, jesu banditi ili čudovišta koja čuvaju kovčeg. Ili ako su na vodi, onda su to oni burići koji plutaju.

Poslednja izmena:
... ili nisi uopste igrao ovo ili nisi dovoljno igrao. To je mozda 30% posto i medju njima se desi da se samo par puta desi da se scenario ponovi...

..ili si ti odigrao nekoliko igara u zivotu pa ti je ovo najbolja ikada...

Sada sam level 11 i smatram da je to vise nego dovoljno da se oseti koncept, kada sabers sve points of interest (questovi + ? + contracts) onda je to mozda i vise od 50% cele igre gde ides na neko mesto da ubio babarogu ili pocistio kamp...Jos uvek nisam sreo quest (a 11 level sam) koji nije vezan za idi tamo da rokenes to i to...nema questova koji se ticu neceg osim makljanja ili upotreba witcher sense vodanja za ruku, puzzle skoro da ih i nema, questova koji se resavaju dijalogom ili imaju veze sa bilo cim osim sa rokanjem tamo necega - nema ih, jedino sam naisao na ono kao puzzlu u questu ka Keriom i maskiranim caroblnjakom kada treba da po redosledu poalis vatre ispred statua na bazi manuscript koji imas u inventaru u pecini, sto je ubilo se inovativno...Tipican primer je i quest sa baronom u delu kad on istarzuje u njegtovom dvorcu...mislim smaranje sa vodanjem po spratovima i drzanjem desnog misa od jednog do drugogo mesta, cela svrha je da se isprica prica...pa moglo je i kao jedna animacija a ne da gubim vreme setajuci se gore dole bez veze a to je eto kao jedna od questova koji nije makljanje...bolje da ih nema takvih ili da ih ima malo, pa da sve bude makljanje kad vec nema niceg interesantnijeg...Da se razumemo igra je odlicna, pitka ja uzivam igrajuci ali podizanje u nebesa a pogotovu ocene tipa najbolja ikada nemaju smisla...

Poslednja izmena:
Vrh Dno