Šta je novo?

The Witcher 3

meni licno igra bez drm, kao da sam svukao torrent. osecaj da posedujem nesto, kao da sam uzeo besplatne novine sa autobuskog stajalista i ostavio pare za njih.

To je vrlo lako objasniti.

Osecas se tako jer si verovatno prvo stalno skidao, kupovao, dobijao, kopirao piratizovane kopije i navikao da dobijes nesto za nista. Onda si poceo sa Steam, Origin itd. pa je tvojo osecaj posedovanja igre postao da imas neki takav portal - DRM preko koga pristupas igrama koje si platio.

I zato sad kad koristis GoG umesto da se osecas super, kao oni koji su oduvek placali originale i smarao ih DRM, ti se osecas kao onda kada si pocinjao da nabavljas igre, tj. za Dz.

Poslednja izmena:
Kao da sam skinuo torrent, i uplatio pare piratebayu,. ?

@Pera

Da, od neke 1983 godine, sve igre koje sam nabavljao za C64 pa kroz sve ostale uredjaje koje sam posedovao sam nabavljao kao i svako drugi. U sustini kad je pocela prva prica oko autorskih prava, tek onda sam se u cudu zapitao> Cekaj malo, igre se placaju? wtf?

Igre volim da kataloski vezem uz nalog, (steam, origin, uplay) jedino tako imam osecaj da posedujem ono sto sam platio.

Poslednja izmena:
To je vrlo lako objasniti.

Osecas se tako jer si verovatno prvo stalno skidao, kupovao, dobijao, kopirao piratizovane kopije i navikao da dobijes nesto za nista. Onda si poceo sa Steam, Origin itd. pa je tvojo osecaj posedovanja igre postao da imas neki takav portal - DRM preko koga pristupas igrama koje si platio.

I zato sad kad koristis GoG umesto da se osecas super, kao oni koji su oduvek placali originale i smarao ih DRM, ti se osecas kao onda kada si pocinjao da nabavljas igre, tj. za Dz.

Pa i na gogu ima "portal" na kojem može pristupa svojoj "biblioteci" i da joj se divi, ima čak i downloader ako želi na takav način da skine igru, nema razlike osim u tome što sa svojom instalacijom može da postupa liberalnije :)

Igre volim da kataloski vezem uz nalog, (steam, origin, uplay) jedino tako imam osecaj da posedujem ono sto sam platio.

Aman i na gogu-u imaš svoj katalog...

Evo kako izgleda moj :p

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    287.8 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Kao da sam skinuo torrent, i uplatio pare piratebayu,. ?
Pa u tome je i poenta sto da ne platis pirate bay-u, ljudi placaju donacije pirate bay-u kao znak podrske tako da si u ovom slucaju platio neciji trud i dao podrsku ( izdavacu, kreatoru igre ili kome god... ) i ukljucio se u samu igru koju posedujes. Rama je u pravu jer sve to stoji na tvom profilu na gog-u tako da ti je to dovoljan dokaz posedovanja originala. Meni je to dovoljno a sad tebi...

edit: Ja na steamu imam skoro 200 igara jer moraju preko steam-a a ostalo ***... meni ne smeta :)

Poslednja izmena:
CDProjekt radi na gog galaxy ili kako se vec zove, sto ce biti ekvivalent steam klijenta.

CDProjekt radi na gog galaxy ili kako se vec zove, sto ce biti ekvivalent steam klijenta.

Upravo tako, tako da će oni koji to žele dobiti achievmente, friend liste i slične stvari :)

[youtube]nyYW9AOWh-8[/youtube]

Poslednja izmena:
da ne bude zabune, posedujem brdo igara na steamu http://wastedonsteam.com/eur/id/2saint4u , znatnu kolicinu onih koje nisu bile na popustima i slicno..
Witcher 3 cu kupiti, najverovatnije ovu opciju za 13 kljuceva.... obavezno steam verziju..

^^
ja se nadam da ce neko izaci sa kvalitetnim pandanom steam-u, ali to je malo verovatno.
sadasnji klijenti tipa origin, uplay, desura se raspadaju koliko su loshi.

Poslednja izmena:
U tome je lepota slobode izbora, bitno je da ta sloboda postoji, to je i najveća prednost PC platforme :)

^^
ja se nadam da ce neko izaci sa kvalitetnim pandanom steam-u, ali to je malo verovatno.
sadasnji klijenti tipa origin, uplay, desura se raspadaju koliko su loshi.

Da ne bude da branim EA, ali ako kupis igru na originu i ne svidi ti se u roku od 24h sata mozes da dobijes pare nazad, sto je vrlo vrlo koretkno.
Na steam pare nazad mozes da dobijes samo jednom u zivotu i to ti je to

Nego jel zna neko u koliko kad (u koje vreme) ce CdPR da predstavi TW3 na E3?

Evo IGN satnice, TW3 ce biti predstavljen 10.6. u 1Pm (pretpostavljam PST) sto mu dodje u 10 pm po nasem

e32014gregWhalo.jpg

Steam i Origin su mi odlicni jer nude opciju da se sejvovi sinhronizuju gde god igrao. Posto igre igram i na laptopu ovo mi dodje kao super stvar.

E da, da li igre kupljene na GoG dobijaju apdejtove na slican nacin kao na Steam ili Origin?

Inace Witcher 3 cu uzeti kada izadje Enhanced Edition, kao sto sam uradio i sa prva dva dela :). Ionako se dosta igara nagomilalo u medjuvremenu (nikako da predjem Mass Effect 3, Metro Last Light, poslednjeg Betmena...).

Uff kako je brutalan witcher. Jel gledate E3?

[youtube]j6Xg_Ul_7rg[/youtube]

Kakve su ovo kerefeke sa medjuanimacijom u sred borbe? :trust:

Graficki dobro izgleda, ali se tacno vidi gde je osakacena u odnosu na PC verziju tj. fali sve ono sto je nVidia hajpovala prethodnih meseci. Jedva cekam PC gejmplej video.

Baš me interesuje kako će ta travarka kasnije nagraditi Geralta.:D

Combat izgleda nepromenjen.
Snimali su nove animacije u studiju vidi se, ali sustina je ostala ista.

Za xbone demonstraciju izgleda fenomenalno, za PC očekujem još bolje :)

Ok animacija je zapravo na kraju borbe, ne u sred borbe tako da nije toliko strašno :)
Što se tiče vragolomija tokom same borbe to je kolko tolko opravdano je se Geralt ipak kreće neprirodno brzo...

Samo da nema mnogo kotrljanja kao u W2.

Nema kotrljanja, sad je klizanje u stranu. :d

Ovde ima dobar snimak streama.

Onaj momenat kada raspoluti lika kao prase ;)
Sad kad sam ljudski odgledao, meni ovo ne deluje kao da ce da mi zakolje GPU iako sam svestan da je ovo igrano na xbone (premda nisam 100% ubedjen)
Nije ovo nesto mnogo zahtevnije od Witcher 2 sto se tice grafike, ako je uopste zahtevnije
Ali posto je open World igra kontam da ce dosta CPU power da trazi, samo da je optimizuju kako valja...

Poslednja izmena:
Je l' neko ima link ka novom gejmplej snimku sto su prikazali na IGN veceras?

Nazad
Vrh Dno