Šta je novo?

The Witcher 3

Evo vam malo muzike iz W3:

Jesam li ja jedini koji misli da razlika u grafici nije velika u odnosu na dvojku? Price o velikoj zahtevnosti su verovatno deo hajpa

https://www.youtube.com/watch?v=tRJrKpt4jaY

Pa ja to pricam svo vreme...
Ovo u najboljem mogucem slucaju izgleda kao Dvojka sa texture modovima i nista vise od toga.
Jedna 7970 za 1080p je i vise nego dovoljna, samo da drajveri rade kako valja i da ovi optimizuju igru ljudski...

Poslednja izmena:
Mislim da se sad u skoli uci da je pravilno SVO vreme :) ali nisam siguran. Inace, ne vidim nista tu sto moze da napravi problem 780-tici kao sto su pricali. Mozda zbog open world igra moze da bude procesorski i memorijski zahtevnija od dvojke, ali grafika je jos malo unapredjena dvojka, nista preko toga. Ko ne veruje,nek uporedi sa klipom koji sam postavio, slican je swamp/forest setting.

Poslednja izmena:
Mislim da se sad u skoli uci da je pravilno SVO vreme :)

Ne citas mnogo moje postove, ja non stop pravim greske u kucanju ;)

Inace, ne vidim nista tu sto moze da napravi problem 780-tici kao sto su pricali. Mozda zbog open world igra moze da bude procesorski i memorijski zahtevnija od dvojke, ali grafika je jos malo unapredjena dvojka, nista preko toga. Ko ne veruje,nek uporedi sa klipom koji sam postavio, slican je swamp/forest setting.

Bre kad je Skyrim mogao da ide na 2 jezgra ovo ima da ide na 4 kao od sale, samo kazem da to optimizuju profesionalno.
I da srede poping iz Witchera 2 koji je stvarno smarao za medaju mada mi se cini da je to ispravljeno, nisam ga do sad nigde video.

Poslednja izmena:
Ne znam za zahtevnost ali meni je prilična razlika u kvalitetu grafike...

Meni ovo isto,deluje daleko ispred Witcher 2 sto se grafike tice.

Ajde odgledajte klip koji sam postavio i navedite razlike.

Bogami,slicno zaista,ovako kad stavim jedno pored drugog:p,totalno zaboravih i kako je dobro Witcher 2 izgledao kad se pojavio.
Ostaje pitanje optimizacije,nadam se da ce to odraditi dobro kao i u dvojci,secam se na staroj konfi(phenom 955 i hd 6870)igrao dvojku sve na max,iskljucen onaj retardirani uber sampling samo,60fps konstatno.

Ajde odgledajte klip koji sam postavio i navedite razlike.

Animacije, senke, FOV, Nvidia efekti(pogledaj vodu). Dodali su totalnu fiziku lutke, pa se sad u svakoj borbi moze odseci bilo koji deo tela.
Konacno pravi DX12.
A i tek sledi faza u kojoj optimizuju igru, tako da ce ovo izgledati jos bolje.

Poslednja izmena:
Neugodno mi da poredim na tabletu ali mnogo prirodnije izgleda trojka, čini mi se da je broj poligona veći, osvetljenje je uverljivije, refleksije, materijali... meni su u dvojci boje bile dosta jake, sada je primetno prirodnije.

Animacije, senke, FOV, Nvidia efekti(pogledaj vodu). Dodali su totalnu fiziku lutke, pa se sad u svakoj borbi moze odseci bilo koji deo tela.
Konacno pravi DX12.
A i tek sledi faza u kojoj optimizuju igru, tako da ce ovo izgledati jos bolje.

Senke su super i u W2, a evo ti klip gde mozes da se uveris da su animacije karaktera zapravo prosecne u najboljem slucaju:

https://www.youtube.com/watch?v=sufwxU_Uaz4#t=144

obratite paznju na hod NPCjeva na pocetku, dok je na konju. A za vodu me bas zanima, to cu da pogledam, nisam na nju obratio paznju. Za sad jedino sto sam primetio je nesto veci broj poligona, i boje su nesto realnije, manje su bloomy.

Građevine nisu ni blizu ovako detaljne u W2, doduše ne treba ovakve stvari gledati na yt-u, gde kompresija ubija svaki video čak i na najvećim rezolucijama. Treba skinuti hd klipove i preko njih suditi.

Upravo skidam W2 da odigram, da vidim kakve su razlike. Nisam daleko stigao kad sam je igrao pri izlasku, zamarao me sistem borbe. Ima li fizike u W2?

Mogu ja da okacim SS is Dvojke, premda ja koristim high texture mods...
Ako hocete kazite....

Treba nam i ss iz trojke, neki realni a ne ovi reklamni :)

Mada tačno je i da yt video ne vredi puno, osim nekog generalnog utiska.

Mislim da ce ta zahtevnost biti samo losa optimizacija. :)

Tragicno je sto postoji nacin da imamo optimizaciju na nivou Naughty Dog naslova u svakoj igri ali je to potpuno suprotno biznis modelu na kojem rade proizvodjaci hardvera. Tako da su sanse da se to nekada desi jako, jako male.

Pa svaka druga igra je najvise zahtijevna samo zbog optimizacije lose, cist primjer je watch dogs, ne bi se cudio da ovo bude jos gore optimizovano..

Poredjenje WD sa ovim naslovom je nerealno. WD je ubisoftovih ruku delo i to je sve sto treba da se pomene kad se prica o optimizaciji tog naslova. Ova igra bi trebalo da je primarno radjena za PC, pa dalje portovana, sto daje dobre preduslove za optimizaciju.

Zahtevnost mozda bude visa od onoga sto mislimo da je realna, ali dokle god kao i TW2 bude radila ok na HW koji ispunjava potrebe bicu zadovoljan, a ne kao sa nekim drugim open-world igrama koje ni 5 godina kasnije nemoze HW da izgura u toliko omiljenih 60 frejmova.

Poslednja izmena:
Primecuje li se uopste ubersampling? On bas ubija performanse, ja sam u to vreme imao Ati 6790 pa nisam ni probao kako to izgleda. Verovatno bi i danas namucio grafike, ne mora uopste da se ceka na W3 za upgrade, posto dosta njih priziva upgrade :p

Primecuje li se uopste ubersampling? On bas ubija performanse, ja sam u to vreme imao Ati 6790 pa nisam ni probao kako to izgleda. Verovatno bi i danas namucio grafike, ne mora uopste da se ceka na W3 za upgrade, posto dosta njih priziva upgrade :p

Od Ubersamplinga bole oci i glave jedno 5-10s posto sam u igri, inace ubija fps za 50%.
Promena u izgledu ima ali to ne moze da se gleda uopste, i nije vredno toga.
E sad mozda US pravi konflikte sa ovim modom, nisam siguran.

Nazad
Vrh Dno