Šta je novo?

The Witcher 3

Ako imas na GoG-u kupljene 1ca i 2ku, preorder tamo u dolarima jos ispadne prilicno povoljan.

Sto se 4k tice, za mene je 1920x1080 i neki od novih verzija AA tipa TXAA sasvim dovoljan pogotovo kad sedim 2 metra od TV-a. Kvalitet okulusa i slicnih proizvoda mi je totano smesan.

A sto se optimizovanosi igre tice... iskreno mislim da imaju deal sa nVidiom da ce izaci igra i gotovo niko nece moci da igra kako valja. Onda ce pohrliti ko ima kesa a nema strpljena da nabavi novi hardware, glavno grafike, procice mesec dana a CD Projekt ce izbaciti patch zatim nVidia drajvere i poboljsace optimizaciju jedno 50%. Trljace ruke i jedni i drugi to je zagarantovano.

Pa uvek je enhanced edition popravljao optimizaciju :)

2m od ekrana je možda daleko za 4k, osim ako ekran nije baš veliki ali kažu da je 4k fenomenalna stvar...
Verujem jer na mobilnom od 5“ imamo fhd već neko vreme, bzvz je da monitori od 24“ i više imaju istu rezoluciju, ne gledamo u njih sa neke velike daljine.
Ja sam se navikao na fhd na laptopu od 15“ i na monitoru od desktopa su mi baš ružni pikseli...
U svakom slučaju mogu da sudim samo kada isprobam.

Pravo da vam kažem, meni je 2,5K rezolucija mog monitora sjajna za igre, a 4K može biti samo još bolja.
Naravno, zavisi i od žanra, pa mi je recimo Civilization V mnogo bolji na većoj rezoluciji, jer mi dosta više stvari stane na ekran, dok mi kod nekih FPS-ova, vožnji i slično, veća rezolucija verovatno ne bi bila toliko bitna.
Sa druge strane, u višim rezolucijama AA nije ni potreban, pa ga držim isključenog, što onda dovodi do toga da skok u zahtevnosti uopšte nije toliko veliki u odnosu na 1080p rezoluciju.

Izvinjavam se zbog off-topica ali zbog cega "u višim rezolucijama AA nije ni potreban" ?

Evo pogledaj video, u 2 minute ces skontati...

Izvinjavam se zbog off-topica ali zbog cega "u višim rezolucijama AA nije ni potreban" ?

Pa generalno se u visim rezolucijama nazubljenost manje vidi, ali to ne znaci da AA i dalje ne popravlje stvari. Kako je u 4K zaista ne bih umeo da komentarisem.

Sve sto je veci PPI ekrana sve je manje potreban AA, zamisli jedan 4k 24 inch monitor tu nije nikakv oblik AA potreban.

Pravo da vam kažem, meni je 2,5K rezolucija mog monitora sjajna za igre, a 4K može biti samo još bolja.
Naravno, zavisi i od žanra, pa mi je recimo Civilization V mnogo bolji na većoj rezoluciji, jer mi dosta više stvari stane na ekran, dok mi kod nekih FPS-ova, vožnji i slično, veća rezolucija verovatno ne bi bila toliko bitna.
Sa druge strane, u višim rezolucijama AA nije ni potreban, pa ga držim isključenog, što onda dovodi do toga da skok u zahtevnosti uopšte nije toliko veliki u odnosu na 1080p rezoluciju.
kako izgleda full hd na tom monitoru ? i gde si ga kupio moze i pm :D

Coming to SteamOS.

Nadam se da ce biti pravi port a ne preko nekog wrappera kao dvojka. Mada koliko je meni poznato ne postoji wrapper za DX11, tako da ce verovatno biti OpenGL renderer.

Glavna poenta AA je da eliminiše pikselizaciju, što na velikom PPI-u gubi poentu, jer su pikseli sami po sebi sve manji.
Uz to, svaki AA bar donekle zamulja sliku i ubije detalje, tako da je viša rezolucija ultimativno mnogo bolja solucija od bilo kog AA-a.

kako izgleda full hd na tom monitoru ? i gde si ga kupio moze i pm :D
Full HD izgleda isto kao što izgleda na Full HD monitoru :)
Kupio sam ga u Gigatronu, pre tipa godinu i po dana. Tog modela već odavno nema više u prodaji.

Poslednja izmena:
Glavna poenta AA je da eliminiše pikselizaciju, što na velikom PPI-u gubi poentu, jer su pikseli sami po sebi sve manji.
Uz to, svaki AA bar donekle zamulja sliku i ubije detalje, tako da je viša rezolucija ultimativno mnogo bolja solucija od bilo kog AA-a.

Pa dzaba sto imas visoku rezoluciju kad ti je dijagonala ekrana 27 inca :)
Koliko vidim tvoj monitor ima 109 PPI. Ja vidim aliasing artifakte i na iPad retini koji ima preko 250 PPI, a nije da je nesto mnogo veca udaljenost s koje gledam u tablet od one kada gledam u monitor :)

Drugim recima nece AA izgubiti poentu nikad.

Poslednja izmena:
Pa dzaba sto imas visoku rezoluciju kad ti je dijagonala ekrana 27 inca :)
Koliko vidim tvoj monitor ima 109 PPI. Ja vidim aliasing artifakte i na iPad retini koji ima preko 250 PPI, a nije da je nesto mnogo veca udaljenost s koje gledam u tablet od one kada gledam u monitor :)

Drugim recima nece AA izgubiti poentu nikad.

Na ipad mini retina je vec bolja situacija

cu nikad,seti se sta je bilo pre 30g,za 30 nece biti potrebe ni za displejima. :) eno pojedini nastupaju hologramski iz groba vec sad.

nego,ja sam se primio na ono njihovo da i 780ti ide na 30fps,i ozbiljno me to zabrinulo,jer sam fan serijala i voleo bih sto bogatije iskustvo bar na 1080p kad izadje.nemam problem sa 45-50 fps ali sa 30 imam,plus sam planirao da idem na jacu rezoluciju dok igra izadje.planirao sam dve 290,ali po glasinama nvidia se bas zainatila da i ovde zadre do kraja.sad,koliko je realno da ce ne toliko osakacen maxwell za razumne novce izaci do tada,pitanje je,ali ce se izgleda morati sacekati.ono sto me jos brine je da ce igra bas da voli jak cpu,voleo bih da prodjem samo sa apgrejdom grafi,vezao sam se za ovaj amd. :)

cu nikad,seti se sta je bilo pre 30g,za 30 nece biti potrebe ni za displejima. :) eno pojedini nastupaju hologramski iz groba vec sad.

nego,ja sam se primio na ono njihovo da i 780ti ide na 30fps,i ozbiljno me to zabrinulo,jer sam fan serijala i voleo bih sto bogatije iskustvo bar na 1080p kad izadje.nemam problem sa 45-50 fps ali sa 30 imam,plus sam planirao da idem na jacu rezoluciju dok igra izadje.planirao sam dve 290,ali po glasinama nvidia se bas zainatila da i ovde zadre do kraja.sad,koliko je realno da ce ne toliko osakacen maxwell za razumne novce izaci do tada,pitanje je,ali ce se izgleda morati sacekati.ono sto me jos brine je da ce igra bas da voli jak cpu,voleo bih da prodjem samo sa apgrejdom grafi,vezao sam se za ovaj amd. :)

Sacekaj pa vidi. Ovo je sad samo prazna prica i nagadjanje

ja bih prvi voleo da je to tako,ali mi ne deluje da se sale,n'o videcemo,sacekace se sugurno bar jos neka konkretnija informacija.

Imao sam prilike da za 22e uzmem original preko nekog Rusa. Dvoumio sam se, ali sam na kraju poklekao. Navodno ne bi trebalo da bude problema, posto je (za sada) igra region-free, a ako bude lockovanja kasnije, to se ne primenjuje retroaktivno na vec aktivirane igre u Library-u. Dakle, sada sedimo i cekamo :)

22e je extra cena

Tako sam i ja rezonovao. To mi je jedan izlazak za vikend tako da jednu subotu odsedim kuci i resen problem. :)

20€ je na ruskom steamu, subid je drugačiji nego za eu ali isti kao za usa region.
Ipak nije mi žao što sam uzeo direktno na gog-u, em su dali gomilu bonusa em sve ide direktno njima.

imas kljuceve za steam 25-26e, sto da se placa duplo vise ne razumijem..

imas kljuceve za steam 25-26e, sto da se placa duplo vise ne razumijem..
Pa dobro... ima jeftinije, mada ja sam dobio kao i svi koji poseduju oba witchera do sada 20% popust tako da i nije strasno ( ~35 evra ).

meni licno igra bez drm, kao da sam svukao torrent. osecaj da posedujem nesto, kao da sam uzeo besplatne novine sa autobuskog stajalista i ostavio pare za njih.

Da, sram ih bilo što razmišljaju o svojim konzumentima, što neće svoje kupce da kažnjavaju nametnutim ograničenjima...

Nego, kakve veze ima politika GOG-a sa besplatnim novinama? Pa ne dele oni svoje igre besplatno, da bi dobio pristup instalaciji moraš da im platiš.

Poslednja izmena:
Niđe veze...

Po tome bi steam i slične distribucije bile besplatne novine koje možeš čitati samo i isključivo na stanici, tj. ne smeš ih poneti sa sobom ili pozajmiti nekome, to je ta logika...

Poslednja izmena:
Vrh Dno