Šta je novo?

The Witcher 3

Problem je što nema nikog voljnog i sposobnog da uradi API za fiziku na osnovi OpenCL/DirectCompute5.0 pa da radi na svim mašinama.
Još bi takav API mogao da izvršava i AMD i Intel APU pa da se grafička ne opterećuje time...

Mislim da nije problem u tome da li je neko voljan i sposoban, već da li bi to ikome osim potrošačima odgovaralo.

Dokle god mogu da nas deru s takvim raznim vendor "ekskluzivama" ili kako već da ih nazovem, draće nas.

U principu, i nvidia bi mogla da implementira svoj API nalik mantle-u, ali pretpostavljam da možda čekaju da vide da li će se mantle omasoviti i da li će nvidiji opasti prodaja zbog toga.

Ako mantle zaživi u onolikoj meri koliko je i nv physics, mislim da neće biti ništa od toga, (jer ni amd nije išao na neku njihovu zatvorenu platvormu kako bi im konkurisao i na tom polju) tako da ćemo opet najviše ispaštati mi potrošači.

Ali šta sad da se radi, takvo je tržište, takva su pravila.

Ali to što kažeš bi zaista bilo sjajno, ali bojim se i nerealno... nažalost.

Nerealno ako tako nešto očekuješ od nVidia ali ni PhysX na koji su tako ponosni nisu sami napravili nego su ga kupili. Ageia ga je napravila.
Zašto ne bi neka nova Ageia napravila novi API koji radi na gore pomenuti način i licencirala ga svima to mi nije jasno.
Čak bi takav poduhvat imao daleko veće šanse da uspe nego što je Ageia imala jer je morala da se kupi i njihova kartica za obrađivanje fizike, a sad ništa dodatno..

Nerealno ako tako nešto očekuješ

Ma ne očekujem ja ništa, samo komentarišem.

Zašto ne bi neka nova Ageia napravila novi API koji radi na gore pomenuti način i licencirala ga svima to mi nije jasno.

Zbog monopola oba tabora. Kad bi se i pojavila neka firma koja bi odradila to što kažeš, veoma brzo bi je kupili ili nv ili amd (pre nv, pretpostavljam) i pretvorila to u neki exclusive proprietary tech, baš kao što je nv to uradila sa Aegiom.

Ocekivano...nece me iznenaditi ako probiju i taj rok jer su sebi postavili dosta tezak zadatak nadam se da ce im uspeti da naprave jedan veliki korak napred za RPG zanr. Plus ako razdramaju Bethesda-u da se ozbiljno pozabavi TES-om VI a ne da recilklira non stop jos bolje :)

u ***, nisam ocekivao da se ga odloziti tolko puno, to je skoro godinu dana!
e *** :/

u ***, nisam ocekivao da se ga odloziti tolko puno, to je skoro godinu dana!
e *** :/

Release date nije uopste bio tacno odredjen, sve sto su rekli je da bi trebalo ad izadje do kraja ove godine, tako da i nije neko veliko pomeranje.

aha, ja sam mislio da treba za par meseci da izadje...

Meni odgovara odlaganje, pošto još nisam ni dvojku odigrao... ***, nema se više vremena kao nekad.

Adam Kiciński about TW3 delay:

"The formal decision to delay the game was made today, but we've pondered on it for the last couple of days. Back in January when we've stated that things were on schedule, we were convinced they were so indeed."

"We could have published the game this year, but after playing it repeatedly we've concluded it's worthwhile to move the game a bit, to be sure we're going to deliver a really polished product. During the development we started to aim higher than we originally planned. Now we've concluded it's worthwhile to use a bit more time to further polish the game. Delaying the game by four months doesn't constitute a fundamental change for the company."

"We haven't yet started the paid marketing campaign and getting pre-orders, so nothing changes cost-wise, we don't have to give the money back to anyone."

"Delaying the launch will increase production costs a bit, as it implies more man-hours. Having more time we can optimize the production better. Because of the stake we're playing for, the additional costs aren't really that important."

"I don't believe we've erred anywhere. It's not the matter of a single critical line failing."

"All the things we've announced earlier, i.e. comics, board game both paper and for tablets, and one more new thing that will be announced next week, all those will be published this year as planned."

"It's too early to say whether Cyberpunk could make its debut next year. We're working on the game, but I will agree that there is no reason for two large premieres taking place in one year."

Sa iste prezentacije:

[YOUTUBE]X7RQ4SKBGKk[/YOUTUBE]

Bice ovaj Witcher nesto :)

Poslednja izmena:
Dobro je imaš dva pa će taman jedan gtx 680 da obrađuje travu i dlake :D

Cisto sumnjam da ce tako biti u igri... Secam se kako je u Crysis 3-ci onaj nivo sa travom lose radio, mogu da zamislim koja ce zverina od kompa trebati za ovo, ma yebes grafiku :)

Poslednja izmena:
To je zato sto je ta travuljina bila lose optimizovana i vezana za cpu, mada je OK radila na vise jezgara... nego, jel ovo nvidia only ili?

Dobro je imaš dva pa će taman jedan gtx 680 da obrađuje travu i dlake :D

Kada ovo izadje GTX680 ce biti slabiji od tada aktuelne mid range karte a ako bude 20nm kartica u prodaji, mozda i od kartica sto kostaju 100 dolara.

Zaboravio sam da ovo stiže za godinu dana tako da bilo bi lepo da si u pravu.

Mada džabe dok ne radi na svim mašinama.

Poslednja izmena:
2 680-tke su tu negdje mozda malo brze od 780 ti, tako da mislim da nebih trebalo biti nekih problema s ovom igrom.

vidje vas, ima jos godinu i pet meseci do igre, a vi razmisljate kako ce ona raditi hahahaha

da, i mene to smara, sto se ovde toliko drobi o igrama, pre nego sto izadju, pogotovo kad imaju i preko godinu dana do izlaska...

Pa nemoj da čitaš ako te smara, svašta.
Ajde da zabranimo bilo kakvu raspravu na temu igara koje treba da izađu sledeće godine da te ne bi smarali :d

Ma mene ne smara, nego nemate nista,a cavrljate ko babe, zene...

Imamo sreću onda da si došao ti da podigneš raspravu na viši nivo :d

Manje vise je ovo demonstracija sile od strane Nvidia-e, ako to ubace u igru mislim da ce biti slican fazon kao sa onim Ubersampling-om u TW2, koji su mogli da ukljuce gejmeri sa najacim grafama i da igraju OK igru na HD rezoluciji, a svi ostali da cekaju jedno 2 generacije karti da prođu da se potrebne performanse spuste u mid-end segment kartica.

U traileru i u gifovima koji kruze netom ima dosta scena gde ima svugde trave i raznog rastinja, ne mogu da zamislim kako bi to znojilo najaci hardver u nekoj sceni borbe sa vise neprijatelja ako bi trava i dlake realno reagovale... ali videćemo.

Nazad
Vrh Dno