Šta je novo?

The Witcher 3

U 4K ne moze ni sa gtx 1070 na medium vise od 34 fps.
Jedva u 1440p izvlaci 60fps na medium.

Potrebna mi je pomoc oko podesavanja igre na racunaru. Koja podesavanja da postavim?
graficka: GeForce® GTX 750 Ti StormX OC (2048MB GDDR5)
procesor: Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3.20GHz
ram memorija: 8 GB
monitor: LG 27 UD68-W 4K ( da li na monitiru postaviti max rezoluciju?)
SSD: 250 GB na kojem je igrica
HDD: 1TB
Poceo sam skoro da pratim forum, pokusavao sam da podesim, i nisam zadovoljan sa svojim podesavanjima.
Posto sam pocetnik, zamolio bih ljude dobre volje da pomognu.

Sve cu isprobati kako me savetujete.
I ako smatrate sta je jos potrebno od konfiguracije racunara da unapredim.
Hvala unapred na odgovorima.

Skini neki program za praćenje FPS-a u igri da pratiš koliko imaš prosek i onda samo isprobavaj šta ti od podešavanja je draže da isključiš ili uključiš, moja preporuka za MSI Afterburn, lepo može da se podesi šta od parametara možeš da vidiš dok igraš igru.
Takođe ako imaš orginal steam verziju imaš opicuju u samom steam-u za to. (Steam - Settings - In-Game).

Ovde ima dobra guide šta od podešavanjam najviše utiče na performanse, sve što kod naslova ima [Critical] ili [Sever] znaš da najviše smanjuje FPS tj. je najzahtevnije. Recimo Foliage Visibility Range kod mene između Ultra i Very High je od 5-10 FPS razlika.
http://www.gamersnexus.net/game-ben...3-graphics-optimization-guide-and-performance

Poslednja izmena:
@vuk40 i svi ostali forumasi,
Hajde mi napisi konkretno,
sta i kako da podesim.
Hvala unapred.
Hvala zokocx
:)

Poslednja izmena:
@vuk40 i svi ostali forumasi,
Hajde mi napisi konkretno,
sta i kako da podesim.
Hvala unapred.
Hvala zokocx
:)

V-Sync: off
Maximum Frames: Unlimited
Resolution: 1920x1080
Display Mode: Fullscreen
Nvidia Hairworks: Off
Shadow Quality: Medium
Terrain Quality: Low
Water Quality: High
Grass Density: High
Texture Quality: High
Foliage Visibility Range: Low
Detail Level: Low

Post Process Effects:
bloom, Sharpening i Light shafts on.
Ostalo off.

Potrebna mi je pomoc oko podesavanja igre na racunaru. Koja podesavanja da postavim?
graficka: GeForce® GTX 750 Ti StormX OC (2048MB GDDR5)
procesor: Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3.20GHz
ram memorija: 8 GB
monitor: LG 27 UD68-W 4K ( da li na monitiru postaviti max rezoluciju?)
SSD: 250 GB na kojem je igrica
HDD: 1TB
Poceo sam skoro da pratim forum, pokusavao sam da podesim, i nisam zadovoljan sa svojim podesavanjima.
Posto sam pocetnik, zamolio bih ljude dobre volje da pomognu.

Sve cu isprobati kako me savetujete.
I ako smatrate sta je jos potrebno od konfiguracije racunara da unapredim.
Hvala unapred na odgovorima.

Da si ti potrazio savjet na ovom forumu prije nego sto si kompletirao tu konfiguraciju??

ne znam sta ces moci da ukljucis sa tom kartom... probaj za pocetak sve na low i off pri 1080p igranju...

Monitor je kupljen skoro. Racunar ima 1 godinu. Na forumu sam od skoro. Mesec dana.
Nisam trazio savet na forumu, ako me to pitas.

Znam da nisi trazio savjet. Pitanje je bilo retoricko.

Na tu konfiguraciju ne ide 4K monitor, niti ti realno treba takav monitor. Kompletan komp ti je totalno neizbalansiran?

Kako god ja se ne bih bunio da ga imam, ne mora on da igra u native rezoluciji ali 4K filmove da gleda moze.
Jos 27-ica...

Nije mu komp totalno neizbalansiran,samo mu treba jaca grafika. Neki RX 470 bi tu lepo legao, ili gtx 1060.

Kako god ja se ne bih bunio da ga imam, ne mora on da igra u native rezoluciji ali 4K filmove da gleda moze.
Jos 27-ica...

I na sta ce to liciti ako nije u native rezoluciji?

Nije mu komp totalno neizbalansiran,samo mu treba jaca grafika. Neki RX 470 bi tu lepo legao, ili gtx 1060.

Pa mogao je imati puno bolju graficku da je kupio druge komponente, i igrati se u 1080 rezoluciji?

Za 4K i Witcher 3 ti treba bar GTX 1080. A i sa njom moras gasiti neke efekte.

Nije. Kompromis bi bio ici na i3, sto nije opcija po meni. Takodje, ne moze manje rama a da to lici na nesto, niti bez ssda moze da bude ozbiljan komp. Verovatno mislis na monitor, da je trebao da uzme manju dijagonalu/rezoluciju. Ali lako moze da bude da radi graficki dizajn/gleda filmove,a da us AAA igre povremena stvar (ionako starije i manje zahtevnije moze da cepa bez problema). Dakle, sa 100e ulaganja u jacu kartu,to postaje upotrebljiva masina i za tu svrhu. Nije to TOTALNO NEIZBALANSIRANO ako promena/nadogradnja samo jedne komponente moze da promeni stvar potpuno. Uostalom, nije moranje da igra u 4K, moze i u 1920.

Poslednja izmena:
Da sam ja to sastavljao, vidio bi kako moze drugacije!

Necu da ulazim u raspravu kako i sta. Nije za ovu temu.

I na sta ce to liciti ako nije u native rezoluciji?

Vidiš, ovo je dobro pitanje. zavisi od skalera monitora, ali isto tako, zavisi i od toga što je veličina tačke veoma mala, tako da niže rezolucije izgledaju iznenađujuće dobro i korektno na mnogim 4K monitorima. Recimo, na Samsungovom 28" 590 ili LGevom 27UD68 Full HD i 1440p izgledaju sasvim, sasvim fino. I sam sam bio začuđen...

Vidiš, ovo je dobro pitanje. zavisi od skalera monitora, ali isto tako, zavisi i od toga što je veličina tačke veoma mala, tako da niže rezolucije izgledaju iznenađujuće dobro i korektno na mnogim 4K monitorima. Recimo, na Samsungovom 28" 590 ili LGevom 27UD68 Full HD i 1440p izgledaju sasvim, sasvim fino. I sam sam bio začuđen...

Mene te rezolucije uopce ne zanimaju, jer tu treba SLI/CF sa nekim uber procesorom. I apsolutno mora biti native rezolucija. Meni je CRT oci pojeo :)

Bas sam gledao 4K Witcher 3 sa GTX 1080 video, i frame je izmedju 30 i 40.

@starac

Obrisi fajl koji se zove : Apex_ClothingGPU_X64.dll
u folderu : [Witcher Directory]\Bin\x64 "

Bar 40% skoci fps, probajte i vi ostali, razlika je nevidljiva ali fps raste ogromno.

Ostali naveci smanjivace fps-a:
Folige distance draw smanji na low
Senke na low
Ambient Oculision ugasi
AA ugasi skroz
Sve ostalo probaj medijum

Evo ti malo detaljnije sve OVDE

E sad malo gwent :)

Posto je gwent online skoro sasvim druga igra, skroz drugacije karte od ovog
vanila / default gwenta odradio sam novi set sa skeligom, sa pozadinama,
svaka karta ima sad opis sta radi ako radi nesto,
svaki lider ima opis sta radi,
vremenske imaju simbol za redove koje uticu itd.

Slike nisu nekog kvaliteta ali rade posao, relativno...

Boxes 2.jpg Boxes 3.jpg Monsters 1.jpg Monsters 2.jpg Nilfgard 1.jpg

Poslednja izmena:
I ostatak slika

Nilfgard 2.jpg North 1.jpg Scoatel 1.jpg Skelige 1.jpg Skelige 2.jpg

@ dexter 013
ako se obrise ovaj fajl sto kazes, sta ce se konkretno desiti u igri? Sta se gubi?
Da li ce biti posle neke smetnje za buduce igranje?

@ dexter 013
ako se obrise ovaj fajl sto kazes, sta ce se konkretno desiti u igri? Sta se gubi?
Da li ce biti posle neke smetnje za buduce igranje?

Iz licnog iskustva gubi se nista, nema nikakve smetnje za dalje igranje. Na prosloj grafi sam to odradio i niti sam video da se ista izgubilo, promenilo u uzgledu, niti sam video neki boljitak u performansama, mozda je malo stabilnije radila igra u naseljenim mestima, mozda.

Taj konkretan fajl bi trebao da bude vezan za https://developer.nvidia.com/clothing

@starac

Obrisi fajl koji se zove : Apex_ClothingGPU_X64.dll
u folderu : [Witcher Directory]\Bin\x64 "

Bar 40% skoci fps, probajte i vi ostali, razlika je nevidljiva ali fps raste ogromno.

Ostali naveci smanjivace fps-a:
Folige distance draw smanji na low
Senke na low
Ambient Oculision ugasi
AA ugasi skroz
Sve ostalo probaj medijum

Evo ti malo detaljnije sve OVDE

E sad malo gwent :)

Posto je gwent online skoro sasvim druga igra, skroz drugacije karte od ovog
vanila / default gwenta odradio sam novi set sa skeligom, sa pozadinama,
svaka karta ima sad opis sta radi ako radi nesto,
svaki lider ima opis sta radi,
vremenske imaju simbol za redove koje uticu itd.

Slike nisu nekog kvaliteta ali rade posao, relativno...

Pogledajte prilog 210983 Pogledajte prilog 210984 Pogledajte prilog 210985 Pogledajte prilog 210986 Pogledajte prilog 210987

Cijenim to sto hoces pomoci, ali vec sam davno skuzio cemu te opcije sluze? Nismo pocetnici ovdje, *** :)

A brisanje tog fajla kod mene ne pravi razliku? I to sam isto davno probao.

Kako sam ja pročitao po netu brisanje toga fajla sada ništa ne radi, novi Nv driveri su to sredili.

Možda prisiljava da se cloth računa preko CPU, ali i to je diskutabilno za performanse.
Tako da to je sad samo placebo efekta. :D

Ne znam kakav uticaj ima brisanje tog fajla kod AMD kartica, tu već nisam ompetentan da dam komentar.

Ljudi jel pika neko Gwent: The Witcher Card Game? Mnogo je dobra igra, pa ako neko igra ajmo da se dodamo na GoG. Nick MarkoKris ko hoce malo da pika, isprobava taktike sa svojim spilom itd...

Jel eksperimentisao neko sa ovim super turbo lighting modom? Kakvi su utisci? Da li ima problema u radu, koliko utiče na zahtevnost?

sta ce ti brate bilo kakvi modovi na ovakvoj igri? :)

Mnogo lepo izgleda STLM na ovim snimcima, a planiram da je pređem na new game + pa reko da iskoristim, ali može i bez toga, igra je čudo :)

mozes da probas ali mislim da ces samo nesto da pokvaris jer je sve bas kako treba :)
ja mesec dana od kako sam je presao zadnji put ne mogu naci neku drugu igru koja ce da mi se svidi :)

Nazad
Vrh Dno