Šta je novo?

The Witcher 2: Assassins of Kings

Ja sam level 7-8.

Stiglo i meni pakovanje (igrao sam gog verziju; nisam mogao da čekam). Nisam do sad uzeo Collector's Edition bilo koje igre, tako da me je ovo oduševilo. :)

I ja se slazem sa mnogima da je igra morala biti duza.Kad se setim samo koliko mi je vremena trebalo za g2,g3,oblivion onda je ovo stvarno kratko.
Ali opet ova igra ima nesto sto do sada ni jedna rpg igra nije pruzila,neverovatno dobro odradjeno okruzenje,veliki uticaj vasih odluka na nastavak price,dijalozi su vrhunski itd...S druge strane je kratka i kad dosegnete neki veci lvl dosta lagana,nije donela nista revolucionarno ali opet je u nekim segmentima(grafika,dijalozi,odluke) pomerila standarde,nadam se da ce i oni uociti te neke propuste i da ce sledeci Witcher biti makar duzi.

meni igra i dalje puca na sasvim random mestima... totalno sam se smorio

bukvalno hocu da vidim mapu na m, izbaci me na desk... hocu u inventar baci me na desk, da udjem u zgradu isto tako...

tek sad razumem bes mnogih kada kupe original i igra im ne radi uopste :(

da stavljam na losija podesavanja necu jer igra ne stuca kada radi...

i drugar moj ima velikih problema sa 6850 sapphire, stalno puca igra stavio je nekoliko drajvera...

ovi cdproject su fail developeri... ajde sto su pokonzolasili igru u odnosu na prethodnika
toliko problema sa igrom, propusta, dlc ne radi, sada ne moze ni da se skini, update koji je trebalo da bude jos juce, i dalje nije postavljen, niti se i zna kada ce...
ko me terao da kupim preorder :(

witcher3 cu igrati pirata, posto tu nema problema koliko sam video, a original igru cu kupiti, ako mi se svidi, posle godinu dana kada bude bila 500din :)

Ja vam lepo govorim, nemojte da preorderujete, time samo sebe grobarite, sta mislite da ce da goni developere kad strpaju par miliona u dzep, hebe se njima, zavrsice naslov sto pre i preci na drugo da bi isto takvim laganjem mogli da opet nesto " preorderuju ".
Samo jednoj vrsti se placa unapred a tada se zna sta se dobija :d

Kad izadje, proba se, valja = kupuj ... ostalo .. pusta obecanja

p.s. drago mi sto ne bacih novce kad sam video da su ljudi zavrsili za par dana, hebes taki rpg

Izgleda da kao i prvi deo igra zahteva puno slobodne memorije... meni je znao W1 da izleti na desktop kad je kasperski krenuo da se update... W2 mi je do sad 2 puta izbacio na desktop, a dosao sam do 2. poglavlja i sad sam u onom gradu planini sa patuljcima. Stvarno su vrhunski odradili taj grad, kao pravi patuljci da su ga pravili...izbusili planinu u sistem lavirinata.
Igra mi je na XP-u, lepo klizi +40 fps, 1680*1050, odlicno izgleda, radi DLC (jedan od zanimljivijih kvestova), na hard lepo zahtevna(bombe, zamke, kombo spelova... potovi i otrovi nisu toliko bitni).
Sad sam vec nagomilao talente i trebalo bi da ih iskoristim... vidim da su napravili lepo drvce za planiranje ubacivanja talenata:p.
Za sad kvestovi osim onog vezano sa DLC*om i onim medaljonom sa pocetka i nisu bas zahtevni.
Kad se sve sabere i oduzme ja sam zadovoljan:). A ako ovako ostane do kraja :banana:

Ja zavirujem u svaki cosak,posto hocu da resim sve moguce kvestove koji postoje i zaista uzivam u igri!
...treba bukvalno tako, jer su u 1. poglavlju sakrili mnoge pecine i neka vrata mogu da se otkljucaju. Preporuka da se povremeno uradi i manual save;)... barem kod vecih dvoumljenja. Steta sto za sad nema troumljenja:), al sta je tu je... nije bas skroz linearno kao vecina danasnjih igara.

Poslednja izmena:
Ja sam odusevljen igrom i apsolutno nikakvih problema nisam imao sa njom. Slazem se da cim predjes 10-12lvl borba postaje prilicno laksa na normal, sto se delimicno resava prebacivanjem na hard. Zapravo, postaje laka cim maksimalno nabudzis dodge i quen i ono sto nanosi 100% stete celoj bandi koja okruzuje Geralta kada god zavitla macem. :)

Poslednja izmena:
problem resen tim sto sam iskljucio fullscreen i sada sljaka sve normalno :)

konachno sam sastavio 2-3 sata igranja, i priznajem da je igra mozda malo bolja nego sto sam ocekivao
dlc se skinuo nekako sam od sebe

s obzirom na komentare sa foruma igra je dosta kraca od prvog dela, ali ima vise opcija i vise razlicitih izbora koji uticu dosta na dalji tok...

Presao sam igru sinoc, kratka ali slatka...kada sam je zavrsio bio sam 34lvl

Svi pricaju koliko je kratka,a koliko je to u satima?

Svi pricaju koliko je kratka,a koliko je to u satima?

Prologue - 5%
Chapter 1 - 30%
Chapter 2 - 40%
Chapter 3 - 15%
Epilogue - 10%
...mrsavo, a pravili su je kao preko 3 god.

edit:
Dobro mozda treba probati i sa drugom frakcijim, posle odluke na kraju 1. poglavlja...moze se to proveriti u nekom walkthrough da li se mnogo razlikuju putevi, kvestovi, NPC*ovi, da li ima novih mapa... pa onda...

Poslednja izmena:
Smesno malo...za RPG.
Ja vec privodim kraju Act II...a da se nisam ni posteno zagrej'o :S: Manje sidequest-ova nego Act I. Main questova ima vise, ali su uglavnom vrlo kratki.
Grad(ic) + 3 lokacije, glavni kvest i sporedni izmesani, i vode na ista mesta. Predjes kvest i PUF dva levela lol...
A igru reklamirase kao "vise ovoga, vise onoga" a igra je dwarf u odnosu na keca. Pa jos onaj tease sa pustanjem mape da se ljudi naloze na "velicinu" ... kakav false advertajzing ***...

I sad vise ne moram da se kotrljam...Quen i samo seckanje levim i desnim klikom.

Najvece razocaranje godine sto se mene tice. DAII je ispljuvan sa razlogom, a kad vidim kako ocenjuju ovu igru i sta sve masa pise o istoj, krstim se levom i desnom:D

Da li je to zbog drvenih dilda ili one scene sa Phillipom i njenom "ucenicom"...:d

Poslednja izmena:
igra bi trebala da ima dobar replay value, ako ga nema onda jeste razocarenje

Replay value...tesko. Mozda jedino zbog te razlike u Act II. Ali tamo koliko vidim u guide-u (kad se izabere kamp, tj Roche) ima jos manje kvestova...

...a i neki cool likovi se ne sretnu (Saskia npr)...a i tu su upali u zamku sa (po meni) nepotrebnom krajnosti- da zbog izbora ostanes bez dela igre. I koji mozes da odigras ako ispadnes u sustini asshole i oces da sluzis za King Something the Asshole-a...

Takodje nema nista novo da se otkrije, nekih posebno zanimljivih lokacija nema...nema sta (ni gde) da se istrazuje...otkrijes u jednom prolazu sve i to je to...

@Uruk
Bas je mrsavo!Sto kazu ostali najvise me nervira kamera i boje su mi nekako jarke!Na onim karakondzulama se ne vide bas najasnije detalji,sve je to nekako tamno i jarko u isto vreme!Pokusavao sam sa raznim podesavanjima boja,kontrasta,ali sve se svodi na isto!Jedino sacekati par meseci:p pa kad izadju nekoliko dlc-ova koji ce produziti igru za par sati pa onda igrati!ja se uzdam u modove!
@nex999
Tu se slazemo!U pocetku je na hard skoro pa nemoguce igrati,a sada na normal prelazim kao od sale!Onaj kvest Endrega,tu sam na hard ginuo jedno 20-ak puta i onda sam odustao i vratio na normal,a i na normal je bilo cupavo!Ocekivao sam bas mnogo vise,zato sam je i kupio,ali u buduce,kao sto kaze jedan clan, prvo cu probati pa tek onda kupovati!

Ma i hard je laganica, samo kad se provali fora i ne uleti u fajt direkt bez...povlacenja kad zatreba:p Samo space-levi klik i igni/aard...
Posle kad se malo nabudzis samo opalis quen i klikces.

Blok vise ni ne treba, tako da one glupave situacije kad ne znam iz kog razloga Geralt NECE da postavi blok (skroz sam zbunjen kad je to u pitanju, i nemam pojma od cega postavljanje bloka zavisi, da li od one maaale sive linije iznad healtha ili od onih crtica za magije)...od sive linije ne zavisi jer se desava da blok ne radi i kad je skoro puna...a kad to zakaze onda si mrtav. Tako da ga osim par neuspesnih pokusaja nisam ni koristio od samog pocetka, a vidim da necu ni trebati ubuduce.
Ovako, samo quen i udri.

Poslednja izmena:
Meni nije jasno što se bunite. Igra je u poređenju sa današnjim igrama kao što su ME2 ili DA2 odlična (i sa tehničke strane i sa strane RPG elemenata). Čak i sama igra duže traje. I da ne pominjem da je sadržaj same kutije odličan, odavno nisam video toliko knjižica i stvarčica u klasičnom izdanju. Obično u zadnje vreme daju samo neki tanki pamfletić ili knjižicu....tako da igra vredi svaku paru.
Takođe su rekli i da će da izdaju besplatne DLC ove, podsetite se koliko košta DLC za Bioware igre i koliko dobijate za isiti (u smislu produženja igre i sl...)?
Da ne govorimo da je ovo jedna mala kompanija u poređenju sa Bioware. U svakom slučaju bar za mene je igra odlična.

Pozdrav,

N

Poslednja izmena:
Koliko sam ja shvatio ta siva linija je exp. poeni,a blok mozes da koristis sa one dve zute crte koje su za magiju,ako si ih potrosio za magiju blok ne moze da funkcionise dok god se ne napuni ponovo!Stvarno su zakomplikovali sve zivo pocev od inventara pa nadalje!Izgleda da postoji neko nepisano pravilo,da su prvi delovi neke trilogiju uvek i najbolji,ne bas kod svih,ali kod vecine!Dali zele vise pa se onda izgube u svemu tome i na kraju ispadne sta ispadne!Neko moje misljenje je da nisu trebali dirati nista po pitanju prvog dela,sem grafike i par nekih novina kao sto je mogucnost Geralta da hoda,raznovrsnost oruzija i opreme i da su ostavili kameru kao sto je bila u prvom delu i po meni bi to bilo savrsenstvo!

^^Nije tacno da duze traje :)
Knjizice i sadrzaj kutije, cool.
Besplatan DLC, odlicno.
I da, jeste manja kompanija od BWa. Ali je zato i kompanija koja je izbacila The Witcher prema kome je ova igra minijaturna i syebana u svakom pogledu (osim grafike).

bro82 je napisao(la):
Koliko sam ja shvatio ta siva linija je exp. poeni,a blok mozes da koristis sa one dve zute crte koje su za magiju,ako si ih potrosio za magiju blok ne moze da funkcionise dok god se ne napuni ponovo!Stvarno su zakomplikovali sve zivo pocev od inventara pa nadalje!Izgleda da postoji neko nepisano pravilo,da su prvi delovi neke trilogiju uvek i najbolji,ne bas kod svih,ali kod vecine!Dali zele vise pa se onda izgube u svemu tome i na kraju ispadne sta ispadne!Neko moje misljenje je da nisu trebali dirati nista po pitanju prvog dela,sem grafike i par nekih novina kao sto je mogucnost Geralta da hoda,raznovrsnost oruzija i opreme i da su ostavili kameru kao sto je bila u prvom delu i po meni bi to bilo savrsenstvo!

Moze li gluplje od toga da blok bude isto sto i magija...:|
I da, to se desi kad se oce na sve platforme po svaku cenu, pa kad biznis zakaze, onda izbaci za PC kao shatro ekskluzivu ,ali uz serenadu da igra nema kompromisa i da su svi drugi developeri izbacili retardirane igre...masa se nalozi, eto ga metacritic user score (u sustini kao revolt zbog DAII)...a forum im ne postoji tako da se realna misljenja i kritike/problemi ne cuju uopste.

Poslednja izmena:
Da li je lošije od Witchera 1 moguće što se priče tiče, ali ni tamo nisi imao neku nelinearnost u principu (možda neku kvazi)...što se tiče dužine da tačno je da je dužina manje u odnosu na The WItcher 1 ali je veća ili bar ista kao i za da2 ili me2, što nije baš pohvalno ali je to izgleda standard za današnje igre. Ukupan utisak je kao što sam rekao da je igra bolja i od da2 i od me2. Opet što se mene tiče.

Pozdrav,
N

Poslednja izmena:
Pa kad ce ti DLC*ovi?.. da sam brze igrao propustio bih i ovaj.
Sto se tice linearnosti price i kvestova slicno je kao i u W1...levo, desno opet u isto...bez nekih posledica, tako da me to nije razocaralo... Mada onaj medaljon sa pocetka i DLC:p... Nadam se da ce biti jos takvih malih pricica kvestova. Kvest sa bolnicom je dosta mrsav bio... ili ce mozda i on kasnije da se razvije?

I da, jeste manja kompanija od BWa. Ali je zato i kompanija koja je izbacila The Witcher prema kome je ova igra minijaturna i syebana u svakom pogledu (osim grafike).

Zavisi šta porediš. CD Project Red koji je radio na igri je možda manji od Bioware-a ali ceo CD Project nije.

@nex999
Sto se tice bloka to je najgluple sto su mogli da urade!Kada si u zaru borbe,a nemas bas puno health-a i dovoljan je jedan udarac da pogines,stiskam blok kao lud a on ne reaguje!Jako je brza borba i ne mozes da stignes da pogledas na sve strane!Po meni taj blok je skroz nepotreban!nije mi jasno sta rade sa tim forum,kao sto ti kazes,to je neka mucka sa njihove strane!Mozda cekaju da se proda sto vise kopija,da nebi potencijalni kupci kada budu citali utiske drugih igraca,odustali od iste!Malo mi je ljigavo ako na to pucaju!To nam je sto nam je!

Po meni nije nista strasno syebano u odnosu na W1... ono sto jeste se moglo i ocekivati od onog dana kada je najavljeno da se planira za konzolice.

Borbe na hard, barem dokle sam ja stigao, ne treba ni planirati bez bombi, jer ce inace da traju 100 god.

Poslednja izmena:
ne kontam, ja sam prakticno tek poceo i u prvom sam chapteru, i cini mi se da se vec ovde odvaja jedan deo price, kao i u samom prologu (Aryan La Valette da li ces ga ubiti ili postedeti)

bas ce biti rsmo ako sve moje pretostavke nisu tacne

Poslednja izmena:
@nex999
Sto se tice bloka to je najgluple sto su mogli da urade!Kada si u zaru borbe,a nemas bas puno health-a i dovoljan je jedan udarac da pogines,stiskam blok kao lud a on ne reaguje!Jako je brza borba i ne mozes da stignes da pogledas na sve strane!Po meni taj blok je skroz nepotreban!nije mi jasno sta rade sa tim forum,kao sto ti kazes,to je neka mucka sa njihove strane!Mozda cekaju da se proda sto vise kopija,da nebi potencijalni kupci kada budu citali utiske drugih igraca,odustali od iste!Malo mi je ljigavo ako na to pucaju!To nam je sto nam je!

ne reaguje blok jer ti je Vigor bar prazan...a blok isto unapredjujes, a posledica unapredjivanja bloka je da vise "demidza' apsorbujes i manje ti vigora treba se odbranis od napada...

Ima igrica nekih svojih mana, ali u poslenjih 20ak stranica ove teme ljud,i ukljucujuci i tebe, se zale na neke nebulozne stvari, tipa teska mi je borba(a steka talente i ne koristi ih), za sta sluzi ovaj blok(a nije ga nijednom unapredio), ne mogu da nosim 4000Kg(a pritom nosi 44 kile rude gvozdja,32 kile koze i platna itd itd)

Moja zamerka u igri je sitan inventar sto je posledica igranja starijih rpg-ova tipa Newerwinter nights koji je jedan od top 5 RPG-ova u istroji gejminga, takav inventar volim...
Duzina igre...odigrao sam 95% side questova i igru sam presao relativno brzo...a pritom sam imoa drugi chapter u gradu patuljaka...

Mozda ima jos nesto ali trenutno se ne mogu setiti, u ostalim elementima Witcher 2 je svetlosnu godinu ispred drugih rpg-ova...

Sad se cekaju, Dungeon Siege III, Skyrime, Diablo III, za sad je po mojem skromnom misljenju Witcher 2 igra godine 2011...

Poslednja izmena:
Smesno malo...za RPG.
Ja vec privodim kraju Act II...a da se nisam ni posteno zagrej'o :S

Tu si već pri kraju, kad završiš 2. chapter, prešao si 90% igre.

A igru reklamirase kao "vise ovoga, vise onoga" a igra je dwarf u odnosu na keca. Pa jos onaj tease sa pustanjem mape da se ljudi naloze na "velicinu" ... kakav false advertajzing ***...

Živa istina ! Meni su sad još i najsmešniji oni komentari, kao pokazali su Bethesdi, Bioware i svima ostalima kako se pravi igra... al malo sutra.

Najvece razocaranje godine sto se mene tice.

DA2 je i dalje tata u toj kategoriji, to je bilo pravo pravcato konzolaško đubre. W2 je ok, samo kratka igra i nije ispunila sva očekivanja.

niki999 je napisao(la):
Igra je u poređenju sa današnjim igrama kao što su ME2 ili DA2 odlična

Svaka igra je odlična u odnosu na DA2. :D

Poslednja izmena:
Možda smo svi očekivali više ali i ovo manje je mnogo više nego što trenutno ostali nude za sada. :p

Poslednja izmena:
@nex999
Sto se tice bloka to je najgluple sto su mogli da urade!!

...blok pored kotrljanja i nema bas nekog smisla, a grana za talente na kojoj se nalazi unapredjivanje bloka je jedna od tupavijih. po meni bacanje talenata.
Npr. mnogo je bolja ona ispod... eskivaza, a sledece na toj grani je vigor +40%.

Nazad
Vrh Dno