Šta je novo?

The Witcher 2: Assassins of Kings

Borba je katastrofa. Nisam mnogo odmakao, nemam većih zamerki na ostatak igre, ali ne mogu da se setim gde je to lošije odrađeno.

Nisam jos probao igru ali mi je apsolutno neverovatno da je bilo sta iz prvog dela moglo biti promenjeno ili upropasceno, kao na primer borba koja je bila fantasticno revolucionarna. Meni je to neshvatljivo. Pa da su napravili SVE ISTO sa boljom grafikom igra bi opet bila fenomenalna.

@BooQy, i meni je tako delovalo...samo igraj igru i videces...ja sam sad level 27 i bijem sve redom...vise protivnika od jednom, adrenalin bar, EPIC ajtemi i oruzija...najbolja borba koju sam video u zivotu u nekom RPG-u, vrhunski odradjeno...

@Civil
Ma ovima sto kritikuju je borba teska, ali tako je u pocetku dok se ne nabudzis...igra je bolja od keca i nije losija ni u jednom pogledu...tj nista nije nazadovalo...

Ljudi, sta ste vi mislili, da odmah na pocetku igre mozete da deljete 10 ili vise protivnika. Pratite pricu i razvijajte Geralta kako mislite da je najbolje i videcete sta vestac moze da uradi.

Meni uopste nije poenta u tezini...igra mi je smesno laka (na hard), samo da se protivnik upeca na foru, zatim dosta kotrljanja i to je to. A za bossove je tu i QTE tako da sto se tezine tice, nema nikakvih problema;) Kad se nabudzim, onda cu se verovatno manje kotrljati i eto...
Problematicno je nesto drugo.

Poslednja izmena:
Remek delo igračke industrije, najbolja stvar koju sam igrao u poslednjih 10 godina. Poljaci su svojom posvećenošću i količinom uložene ljubavi i truda potpuno ponizili i Bioware i Bethesdu i dali im verujem nerešiv domaći zadatak! Prosto mi je žao da prelazim kvestove jer se tako bližim kraju igre :)

Za ljude koji su kupili original i imaju probleme sa performansama - http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=344749

Btw -
Da li je Act II duzi od Act I? Nesto mi ono bi mnogo kratko za RPG sa 3 chaptera...? (sve sam otkrio, pokupio i odradio).

Poslednja izmena:
To je ono što sam pričao pre nekoliko strana, samo se ubaci unprotected EXE iz GoG.com verzije i igra radi brže, jer nema SecuROM-a da smara.

Za ljude koji su kupili original i imaju probleme sa performansama - http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=344749

Btw -
Da li je Act II duzi od Act I? Nesto mi ono bi mnogo kratko za RPG sa 3 chaptera...? (sve sam otkrio, pokupio i odradio).

Drugi chapter je znatno duzi i interesantniji,ja sam ga upravo presao i zakoracio u treci,sad cu malo da pauziram zao mi da predjem igru za par dana ;)
Nego sad kad sam vec neki 26,27lvl igra postje dosta laka na normal,moracu da promenim na hard,inace igra je super,skoro me ovako nesto nije prikovalo za fotelju :D

Ja sam sinoć prešao iz Chapter 1 u 2, i malo je reći da sam bio oduševljen videosekvencama, sa uživanjem sam odgledao svaku sekundu. :smoke:

Malo sam samo švrljao po gradu, kupio odmah bolji armor, Kayran mi se nije sviđao zbog kapuljače. Ne znam zašto, ali nešto me u gradu podsećalo na Gothic 2 Night of the Raven (muzika i arhitektura).

Atmosfera u igri je odlična, genijalno urađeno, mali minus za sada je boksovanje, dva puta sam bio na ivici da napravim NLO od tastature :d

Tu nešto definitivno nije bilo u redu, slova su se pojavljivala možda deseti deo sekunde, i previše brzo se smenjivala, možeš samo da sedneš i plačeš. Nekako sam se izvukao iz toga, time što sam smanjio frekvenciju procesora na najnižu moguću (800 MHz), to je malo produžilo trajanje slova, i nekako se provukao iz više pokušaja. Najinteresantnije je da se to u međuvremenu normalizovalo, i sada mogu da boksujem i kada je CPU na max (3.8 GHz).

Veliki nedostatak po meni je što Geralt nema svoj chest, bio sam pretovaren i otarasio se svega što je bilo preteško, e posle kada sam hteo nešto da pravim, munje i gromovi. :smash:

Mada, rešio sam se toga, podigao sam mu nosivost na 1000, trajaće valjda neko vreme. :D

I da gunđam još malo, inventar mi se prilično ne sviđa, moglo je to i bolje, a uzimanje napitaka su mogli još malo da iskomplikuju.

Da ne ispadne da kukam previše, TW2 je i pored svega toga fantastičan, genijalna atmosfera, lepa grafika, pravo uživanje. Ako ispeglaju par stvari u nekom novom patch-u, super.

Ubacio sam jedan novi folder i fajl u The Witcher folder CookedPC (ovo sam pokupio sa jednog nemačkog foruma).

Skini zakačeni fajl, raspakuj i ubaci u CookedPC TW2 folder. Ja sam vrednost već editovao na 1000, tako da ne moraš ništa menjati.

Ako neko hoće da stavi neku drugu vrednost, neka otvori geralt_basic.xml sa editorom, i traži sledeći parametar:

<max_weight mult="false" always_random="false" min="1000" max="1000"/>

Standard je:

<max_weight mult="false" always_random="false" min="250" max="250"/>

Prilozi

• abilities.zip
    4.1 KB · Pregleda: 51
Stvarno je steta kako su zeznuli menije...ZASTO su morali to da menjaju (za PC verziju makar), kad su imali vec resen i proveren model

Ksbem.jpg

Sve dostupno sa jednog ekrana, bez izlazenja tamo-vamo, meni-igra-meditacija...plus kad odem u meditaciju da se bavim alhemijom, pa zaboravim koliko imam cega ili sta mi sve fali (od bombi i napitaka) zapravo...but noooo...dobismo fakin zum u skill tree lol
Ili ona glupost sa skrolujucim tekstom - sta mi treba od sastojaka da napravim nesto. Bleji u ekran i cekaj da se skroluje tekst, omg ...

Boss fajt koji te tera da provalis foru (kojom jedino mozes da savladas protivnika), dakle podrazumeva dosta trial/error pokusaja - a oni napravise unskippable cutscenu, i sve to bez autosave-a...:d Pa cupaj kosu kad ne vidis u haosu da ti trepce space u donjem delu ekrana.
I onda posle muke i besa odgledas cutscenu po 50i put i predjes to za 20 sekundi:sceptic:

Ne mogu da predjem preko ovih stvari oko kojih kukam otkako sam poceo sa igranjem...tu je grafika, tu je prica, ali sve ostalo je otislo nizbrdo. Vidim da ni forum nisu otvorili, pametan potez s njihove strane.

Poslednja izmena:
...to je isto zbog konzola, jer se tamo tako male slicice ne bi videle. Mozemo biti sretni da nam nisu ubacili i one nobovske dzinovske fontove.

Veceras pocinjem sa igranjem, pa me interesuje posto posedujem joypad kao za xbox, da li je lakse igranje na tastaturi ili sa navedenim joypad-om?
Molio bih nekoga ako je probao oba nacina da mi odgovori.

Ja za sada nisam imao potrebe da probam da igram preko tastature, na joypadu od 360ke je jako ugodno igrati.

Ako nekoga interesuje evo chapter-a poredjanih po dužini trajanja. Ovo nije zvanični podatak već procena jednog igrača koji je prešao igru.
Prologue - 5%
Chapter 1 - 30%
Chapter 2 - 40%
Chapter 3 - 15%
Epilogue - 10%

Ja sam danas završio II chapter posle jedno 30 sati uz rešavanje svakog side questa na koji sam naišao.

meni zao da predjem ovo

Da li neko zna gde da nadjem trola u 1. poglavlju?
Trebaju mi njegove oci za neki ritual...

Da li neko zna gde da nadjem trola u 1. poglavlju?
Trebaju mi njegove oci za neki ritual...

Samo ako imaš instaliran DLC (nisu oči, jezik).

Ko ima DLC:

Može se dobiti kao nagrada za quest kockanja od petog NPC, kao opcija umesto novca (glava od trola, dobije se ujedno i jezik).

@'DoG
@Accuphase
...Da pomesao sam... ide trolov jezik, a oci od arahasa ili tako nesto. To mi jos fali... Zao mi da ubijem trola pa cu ici ono sto si stavio u spojler, hvala obojici;)
moram da nadjem ubice trolove zene i njima izvadim okice... za corbuljak:-devil-:
Dobije se i neki mage armor sa DLC*om... Mada mi ti DLC*i idu na zivce.

Poslednja izmena:
Konacno, upravo mi postar doneo Witcher 2 (narucio preko zavvi-a i stiglo za 9 dana bez carine)... kako divan nacin da se zapocne dan ! :happy:

Završio upravo. Dobra igra, ali i nije ništa revolucionarno.

Gameplay je oko 5-10 puta manji nego recimo poslednji Fallout. Na kameru se navikneš, borba je loša, i na kraju me je najviše nervirao inventar i što neki majmun urla "Oooorin where are you" svaki put kad prođeš pored njega. :)

Poslednja izmena:
Au, pa ja opet najsporiji od sve dece:)... tek sam lvl11, imam onih talenata 5-6 i nemam jos neku potrebu da ih iskoristim.
Danas sam se naostrio da uvatim Archasa,)... Spremio sam i zamke i mamke, samo da nadjem pravo mesto da to postavim i cekam.
Neki kvestovi se granaju u prave male avanture:p. Ako tako ostane mogu da ocekujem bar 2 meseca igranja...

Poslednja izmena:
@Uruk
Nisi jedini,ja sam tek level 6!Mislim da se ovo ne igra na brzinu!Ja zavirujem u svaki cosak,posto hocu da resim sve moguce kvestove koji postoje i zaista uzivam u igri!

@Uruk
Nisi jedini,ja sam tek level 6!Mislim da se ovo ne igra na brzinu!Ja zavirujem u svaki cosak,posto hocu da resim sve moguce kvestove koji postoje i zaista uzivam u igri!

Vrh Dno