Šta je novo?

The Witcher 2: Assassins of Kings

Borbeni sistem je skroz prepravljen, sada vise naginje nekom Gothic stilu sa dosta kliktanja. Nema vise da cekas zuti trag maca i pravovremeno da kliknes kako bi Geralt izveo kombo. Ovdje mora dosta da se blokiraju udarci, da se izbjegavaju, da trcis protivnicima iza ledja i tako... Mnogo je teze izaci nakraj sa 3, 4 neptijatelja nego sto je to bio slucaj u prvom Witcheru.

Borbu nisam jos skroz provalio... Uglavnom idu zamke , bombe, aard-stun i onda animacija kill... taj shablon, uz previse kotrljanja. Mozes malo da naostris mac i natopis ga otrovom da lepse klizi :p... Klasika, kao i u jedinici, samo nema preskakanja kripova i onih pirueski eskivaze, i ne moze lepo da se vidi iz pticje perspektive... prava steta...
Dijalozi za sad ne rade, tj. njima se jos nista ne resava ili menja. Sad je tek umlatio strazara i pored svih onih sekira, maceva, satara, sablji on majmun uzme palicu... o ***.

Po meni je ovde borba drugacija od G2, gde stanem ispred tuceta orka; shamana, elite i warriora sa wargima., i onda planiram napad sa svim raspolozivim sredsvima, a kao mag imam ih puno :p i udri... pauza tamo ne radi... (a jos nisam naucio 5 krug magije, tj. nemam Fire Rain i Army of Darknes... i naravno bez speed potova)
Ipak je tamo mnogo veci izbor magija pa tako i vise kombinacija, a mogao si da povedes i kompanjona. G2 je open word pa ih je i zbog toga tesko porediti, jer se u taktiku borbe mogu iskoristiti i stene, kuce, potoci pa cak i kripovi i NPC*ovi iz okruzenja. Opsta tuca je znala da izbije ***:D... Bezim od bandita i utrcim u kafanu i tamo lom sa onim alkosima:D.

E sad tek sam poceo W2 pa se mozda i prijatno iznenadim. Za sad nista spektakularno... losiji utisak od onog kad sam poceo keca da igram.

Poslednja izmena:
totalno drugaciji stil borbe ovde i u g2... nemaju nikakvi dodirnih tacaka, mada moras imati neku strategiju prilikom borbe

zasto im je bilo tesko da ubace u igru map keys, ili slicno da znam kakve su kontrole na tastu, ovako malo malo pa alt-tab na manual :)

u prvom delu borba je ipak bila vise takticka nego ovde, geralt je za ovo malo sto sam igrao uradio sigurno 450 kotrljanja :d

Ne znam koji ste level ja sam cini mi se 18, sad vec mogu da udaram 2 protivnika od jednom kad postanem Swords master i kad celo ono stablo za macevanje popunim video sam da cu moci i vise od dva protivnika od jednom da kasapim tako da preprano je jos uvrek donositi zakljucke o igri kad mnoge stvari nismo ni videli...sad npr kad udaram jednog a drugi mi se prikrada i njega zakacim sa 50% "demidza"

Koliko samo maceva, armora, enhacementa ima vise nego u provom delu...a i grafika relano ne znam da li je bolja u nekoj igri do sad?

Poslednja izmena:
Ne znam koji ste level ja sam cini mi se 18, sad vec mogu da udaram 2 protivnika od jednom kad postanem Swords master i kad celo ono stablo za macevanje popunim video sam da cu moci i vise od dva protivnika od jednom da kasapim tako da preprano je jos uvrek donositi zakljucke o igri kad mnoge stvari nismo ni videli...sad npr kad udaram jednog a drugi mi se prikrada i njega zakacim sa 50% "demidza"

Koliko samo maceva, armora, enhacementa ima vise nego u provom delu...a i grafika relano ne znam da li je bolja u nekoj igri do sad?

realno najbolja grafika do sada :D

Jel ima neki permanentni fix za invert mouse? Jednom sam uspeo da odradim dodavanjem "-" , ali posle drugog pokretanja se vratio na prva podesavanja... I vishe nisam uspeo da ga invertujem.

Da li neko dobija CRC error-e prilikom instalacije ???

Da li neko dobija CRC error-e prilikom instalacije ???
Ne. Ili ti je download loshe odradjen, ili ti je hard pri samrti ili ti je ram pri samrti. Check it all.

If you're tired of your core crafting materials taking up too much inventory space, here's a super simple mod that sets the weight of all Leathers, Cloths, Ores, Elemental Stone, Timber, and Oil to 0.1 weight. So if you're obsessive about picking everything up, and are missing the lack of storage, this should help out a lot.

Just extract https://rapidshare.com/files/4035901914/craftweight.zip into the "CookedPC" directory of your TW2 install. The default location for the GOG install is "C:\Program Files (x86)\GOG.com\The Witcher 2\CookedPC."

It looks like TW2 will be easy to mod, at least for basic things such as item weight, stats, loot tables, etc.

Ovo stavljam kod sebe, cim nadjem vremena za igranje posle vikenda.

Jel bese neko iz CD Projecta rekao da u igri postoje neki gradovi koje igrac nece videti iz prvog prelaza, ako su odluke pogresne?

Jel bese neko iz CD Projecta rekao da u igri postoje neki gradovi koje igrac nece videti iz prvog prelaza, ako su odluke pogresne?

Rekli su da se ceo drugi chapter razlikuje u zavisnosti od odluka.

Aaaa... toliko dobrih kritika a ja ne mogu da igram jer necu na medium, a niko nece moju da kupi da pazarim 6850, smrc :(...

lol

nije sve u grafici, ili ti pratiš ideologiju Cool Kid-a :)?

Koliko ti je trebalo?Ja sam jos u prvom poglavlju,sve mi je nesto zao prelaziti!Kakvi su to kraljevi,napravili su ludilo od igre!

Poslednja izmena:
Jel neko komentarisao kako u prvoj borbi postoji deo gde Gerald nalazi " dead assasin-a iz AC-a " i kaze " they will never learn " :d

Skinuo ponovo i sad' na POSLEDNJEM fajlu imam CRC error, instalirao sam na drugi hard.

Da li neko moze da mi zakaci da skinem fajl en0.w2speech kako ne bih ponovo skidao, mislim da je fajl jako mali?

Hvala unapred.

Ja sam sinoc dobio prvi poklon od nekih ljudi:), a vezano za predjasnja desavanja i odluke. Nadam se da zbog nekih drugih odluka necu zavrsiti na lomaci pre vremena :d.

Ubi me ova budalastina koju su ubacili za trenitirane shimpanze... Na hardu je meni nemoguce iz prve povatati redosled slova. Syebu mi ceo ugodjaj.pu:mad:

Borbu macem jos nisam uspeo da provalim... nekad uradi ono sto ja hocu, ali za sad retko. Ako je neko to provalio ne bi bilo lose da stavi neko uputsvo u spojler..

Dali postoji mogucnost kao u prvom delu da stekas stvari u krcmi ili negde drugde?

Skinuo ponovo i sad' na POSLEDNJEM fajlu imam CRC error, instalirao sam na drugi hard.

Da li neko moze da mi zakaci da skinem fajl en0.w2speech kako ne bih ponovo skidao, mislim da je fajl jako mali?

Hvala unapred.

Fajl je 'tezak' 921 mb.

@ Mr

Upravo, upuceno i altairu i UBI-ju :d

Poslednja izmena:
Ja sam sinoc dobio prvi poklon od nekih ljudi:), a vezano za predjasnja desavanja i odluke. Nadam se da zbog nekih drugih odluka necu zavrsiti na lomaci pre vremena :d.

Ubi me ova budalastina koju su ubacili za trenitirane shimpanze... Na hardu je meni nemoguce iz prve povatati redosled slova. Syebu mi ceo ugodjaj.pu:mad:

Borbu macem jos nisam uspeo da provalim... nekad uradi ono sto ja hocu, ali za sad retko. Ako je neko to provalio ne bi bilo lose da stavi neko uputsvo u spojler..

Nije tesko...ja sam iz prve pomlatio sve u tom QTE pesnicenju, ne znam ni da li samo dobio neki udarac uopste.

A fajt je...

Sad sam 11 lvl (jos u selu, hard tezina) i sve je i dalje isto. Ako imas vise od jednog protivnika, trcanje/kolutovi i bacanje magije. Protiv zverova je stos da se nadje mesto gde se vracaju nazad, tj gde prestaju da te jure i onda je fajt decja igra.
Cim su dva (ili vise) protivnika, blok nikakvu funkciju nema - prvo- vigor se trosi, a linija koja predstavlja vigor je toliko sitna da je ne vidim jer se ne moze skrenuti pogled od borbe ni za milisekund. I kad opadne, Geralt stane... Drugo- blok samo delimicno stiti od udarca, i to samo od jednog protivnika. A posto protivnici napadaju svi odreda...
Cak i dva bedna nekkera mogu da skenjaju health. Ali zato kad je trcanje i kolutanje u pitanju, ja sam nedostizan:D I kad ostane jedan protivnik, onda udri macem klikklikklik... Ako zna da blokira, aard/igni...i ende.

I mislim da je bolje da se budze magije nego sword...svi oni talenti u sword izgleda da ne menjaju nista (jedino gajim nadu u onaj gde Geralt moze da pravi damage na vise protivnika).

Jel neko komentarisao kako u prvoj borbi postoji deo gde Gerald nalazi " dead assasin-a iz AC-a " i kaze " they will never learn " :d

LOLOL

Ma to je 'persiflage' na sve of Ubi-a. Od DRM (stay forever on-line)-a do farbe nihovi cipela!

Frakking Epic!:p

Nije tesko...ja sam iz prve pomlatio sve u tom QTE pesnicenju, ne znam ni da li samo dobio neki udarac uopste.

A fajt je...

Sad sam 11 lvl (jos u selu, hard tezina) i sve je i dalje isto. Ako imas vise od jednog protivnika, trcanje/kolutovi i bacanje magije. Protiv zverova je stos da se nadje mesto gde se vracaju nazad, tj gde prestaju da te jure i onda je fajt decja igra.
Cim su dva (ili vise) protivnika, blok nikakvu funkciju nema - prvo- vigor se trosi, a linija koja predstavlja vigor je toliko sitna da je ne vidim jer se ne moze skrenuti pogled od borbe ni za milisekund. I kad opadne, Geralt stane... Drugo- blok samo delimicno stiti od udarca, i to samo od jednog protivnika. A posto protivnici napadaju svi odreda...
Cak i dva bedna nekkera mogu da skenjaju health. Ali zato kad je trcanje i kolutanje u pitanju, ja sam nedostizan:D I kad ostane jedan protivnik, onda udri macem klikklikklik... Ako zna da blokira, aard/igni...i ende.

I mislim da je bolje da se budze magije nego sword...svi oni talenti u sword izgleda da ne menjaju nista (jedino gajim nadu u onaj gde Geralt moze da pravi damage na vise protivnika).

Sve to sto ti pricas se kasnije menja sto su ovi poljaci sjajno odradili!!!Borba je uradjena po meni najbolje do sada, nisam video bolju borbu u nekoj igri...
Trenutno sam level 26, udarm nekoliko protivnika od jednom sa 100% "demidza", kada mi pridju s ledja ne skidaju mi duplo "helta", sve u inventaru(armor,oba maca,cizme,pantalone,rukavice mi je EPIC) sada mi se pojavio i neki adrenalin bar, koji se puni kroz borbu i kada se napuni imam mogucnost da jednog protivnika zavrsim iz udarca...ima mnogo fora...
Sve "ajteme" iz inventara(armor,macevi...) sam "encantovao" sa epic "ajtemima", i osobine karakterne koje imaju mogucnost sam mutirao sa mutagenima...
Posledica svega je da uletim u 10 neprijatelja i isecem ih za 10sekundi...magije sam slabo unapredjivao ali sada su i one na redu...
Samo igrajte polako i unapredjujte Witchera i videcete kako borba postaje laksa i zabavnija...

Poslednja izmena:
One pirueske i skokove macem, kako to izvodi? Da li treba dovoljno rastojanje od neprijatelja ili na odredjenom broju zamaha? nesto u tom fazonu?

Jel je igra open world ili kada se zavrsi za recimo ~20 sati -to je to?

Jel je igra open world ili kada se zavrsi za recimo ~20 sati -to je to?

Kada se zavrsi - to je to, mada ces zeleti da ponovis neke delove posto se prica prilicno menja u zavisnosti od izbora u prvom (a i kasnijim) chapterima.

Poslednja izmena:
Meni je borba sad postala prelaka na normal. Trenutno sam 16. nivo i nabudžio sam quen na maksimum, doge na maksimum i vigor regeneraciju u borbi koliko sam mogao. Bukvalno ne mogu da me pipnu jer se odbijaju od mene pri svakom kontaktu. Kad mi se istroši štit odradim doge koji me baca daleko od protivnika, za to vreme vigor je napunjen što mi omogućava da opet bacim štit i sve tako. Danas ću probati na hard pošto sa gore pomenutom kombinacijom skoro da nema potrebe za alhemijom.

meni je prvi deo dosta bolji

borba je previse direktna i akciona...
i inventar je bezveze, pogotovu prilikom trgovine, koliko god dragon age bio losija igra, bar mu je inventar bolji :)

a najveci fail, da u pc igri nema invert y ose za misa... mora da se editiju cfg fajl, ali ga igra pri svakom sledecem pokretanju ignorise...
doduse rekli su da ce u sledecem patchu tu da ubace u opcije

Nazad
Vrh Dno