Šta je novo?

The Last of Us - Naughty Dog

Kal-El

Slavan
Učlanjen(a)
04.05.2008
Poena
350
[YOUTUBE]6zZiu1nQR5o&feature=g-all[/YOUTUBE]
Naughty Dog's next project will be The Last of Us. At the Spike Video Game Awards tonight, a trailer for the game revealed the first details of the studio's next project.

The Last of Us will be yet another chance to see society regress into chaos, only this time in game form!

The trailer showed an old man and young girl struggling with humanoid monsters in a ruined home. The girl's voiceover explains that they have a routine of going from place to place, staving off the monsters in an attempt to survive. They bust out a door and the camera reveals they are in the middle of a downtown area in total disrepair and overgrown with vegetation.

The clip did not show a platform or release date for the project, but it had been previously teased as a PlayStation 3 exclusive title. A teaser site for the game features two video clips. The first shows real-life news footage of civil unrest and rioting, with a voice-over hinting at a US-centric point of view. The second clip, shorter than the first, simply shows footage of an insect in its natural habitat and does not feature any voice-over.
www.lastofus.com

In Naughty Dog we trust. Zadivljen sam kako su uspeli da naprave ovo u isto vreme sa Uncharted trojkom... imali su odvojen tim, i kazu igra izlazi najverovatnije krajem 2012.

qdprv.jpg

6484012099_2a13bbdde7_o.png

6484012229_188e8f31aa_o.png

Divim se Naughty dog-u, snimak iz trejlera je preuzet direktno sa PS3 konzole. Definitivno mozemo jos malo da odlozimo dolazak nextgen-a. :)

Poslednja izmena:
Ahhahaha. Zombiji.

Fino, fino, trejler mi se jako sviđa, kao i tematika da se dvoje bore za opstanak u ovakvom okruženju, što bi se meni moglo dopasti više nego i sam Uncharted serijal...

Dakle Naughty Dog je definitivno zauvek zavrsio sa zanrom platforme i igrama koje su ga proslavile i sad se u potpunosti posvetio pravljenju interaktivnih filmica sa gomilom quick-time sekvenci. Steta...

Ova je garant modelovana po uzoru na Elen Pejdz, cak i govori tako, a sve je ovo Juno meets I Am Legend sa kompanjonom. Cak i kraj na kome se lupi ovo The Last of Us je isti kao i u Hanni, posto je to sada vrh raditi nesto sto je omaz svemu.

Dakle Naughty Dog je definitivno zauvek zavrsio sa zanrom platforme i igrama koje su ga proslavile i sad se u potpunosti posvetio pravljenju interaktivnih filmica sa gomilom quick-time sekvenci. Steta...
E, ja lično preferiram Jak 2: Renegade (mada je igra samo dijelom platforma) u odnosu na Uncharted serijal, al' u današnjem tržištu ide se na siguran rezultat a Naughty Dog je postao veoma važan za Sony i teško da bi dobili ''blagoslov'' za igru koja nije zagarantovan ''blokbaster''....

Ovaj Nolan North ce biti kod Ivana Ivanovica jos malo :D

In Naughty Dog we trust. Zadivljen sam kako su uspeli da naprave ovo u isto vreme sa Uncharted trojkom... imali su odvojen tim, i kazu igra izlazi najverovatnije krajem 2012.

Divim se Naughty dog-u, snimak iz trejlera je preuzet direktno sa PS3 konzole. Definitivno mozemo jos malo da odlozimo dolazak nextgen-a. :)

Jel ima nešto da tebi nije vrh? :) Odakle im sad ova ideja, da mi je znati... Stvarno originalno.

Dobro izgleda.
Samo da ne bude jos jedan Uncharted.

Zbog ovakvih igara vredi imati ps3...

Pa ne mogu vecito praviti platforme, uz to tehnologija i trendovi su se mnogo promenili. Mene vise cudi kako ovo nije pravljeno kao launch PS4 igra, zasto raditi istovremeno dve igre za istu konzolu. Ovo podseca malo na enslaved iako su po grafickom stilu dosta razliciti. Nadam se da cemo uskoro saznati vise o igrivosti tj. da li je i ovo shooter prvenstveno ili je survival akcija?

Ovaj Nolan North ce biti kod Ivana Ivanovica jos malo :D

Kakve veze sada Nolan North ima sa ovim? Onom liku iz trejlera glas i motioncapture daje odlicni Troy Baker [Two Face iz arkham city-a, i crapton drugih uloga. On ce biti i protagonista iz Bioshock Infinite-a].

Poslednja izmena:
Nije a? Isti glas :)

I meni se ucinilo da je opet Drake, samo promukao malkice...

povraca mi se vise od ovakvih zapleta.. :(

Ma i meni...

Moze to lako da ispadne skroz ok igra, nisu ND *****i, ali neke stvari mi nikako nisu jasne danas. Neko je seo, razmislio, okupio ljude i zakjucio da treba ovo sledece da urade. To su nevidjena ulaganja. I to ne samo novcana. U ovo.

Prosto nekad ne mogu da verujem sta sve prodje kao neka ideja i u najboljim studijima, ipak neko (i to ne jedan covek) mora da odluci da se takve stvari pokrenu.

Ovo vazi za sve, ne samo za Naughty Dog, naravno. Ali nije mi jasno, nije mi dovoljan argument da je samo lova danas bitna, da se ide na sigurno i tako to. Glup sam i nije mi jasno kako je ovo moguce. Kako neko ne kaze "Niste normalni, muka mi je samo da vas odslusam".

Ali ne, prihvata se, ulaze 200 miliona dolara i pokrece novi(!!!) IP...

Pored toga sto znam kakva su pravila danas, ipak mi nije jasno. Kako bas niko da ne proba nesto sto nismo videli milion puta, pa makar on imao u glavi najbolju verziju toga ikada.

Razbijaju se od para, imaju sve uslove, imaju podrsku, i kazu sebi "E moramo ovo da uradimo...". Pa da pitamo bilo kog prosecnog geeka na internetu, smislio bi nesto 50 puta bolje za 2 minuta. I zasto misle da ako hoces da nesto bude mainstream, mora da bude vec duboko ljudima urezano u mozak?

Kao, svi bi novi IP? Izvol'te.

Poslednja izmena:
U pravu ste, a mozda bi bas od ND-a moglo da se ocekuje nesto makar malo drugacije, ali ovako je jednostavno lakse i sigurnije. Uz to, ako uspeju da zablistaju, bice to pun pogodak. Sto ne znaci da neka revolucionarna ideja/nesvakidasnja zanrovska orijentacija ne bi bila jednako dobar i pozeljan izbor. Mozda je jednom delu zivlja vec preko glave svega ovog sa zombijima/vampirima/cime god, ali mislim da vecina nekih tamo kupaca jedva ceka jos jedan naslov za tu vrstu kolekcije. Ne bih sad da bezim u sirinu i da nabrajam sve zombi/vampir/slicna tematika serije i filmove i igre koje su se pojavile u protekloj deceniji, odnosno u prethodnih nekoliko godina... Cini mi se da je Holivud prvo krenuo da reciklira sve moguce stare filmove u vidu rimejka, a da je onda krenula i horor poplava na 101 nacin...

@Ivan®
Iako sam razumeo sve sto si napisao i slazem se, mislim da, u skladu s prethodno napisanim, trenutak ne moze da im bude bolji da izbace nesto ovog tipa, cak je moguce i da malo kasne, jer je konkurencija na globalno multimedijalnom polju, ne govoreci samo o igrama, vec velika - ali, ako, kako i rekoh, zablistaju pronaci ce bez previse muke svoje mesto, ma koliko se mi zbog toga jedili ;).

Pa dobro nije ova tematika toliko prezvakana u igrama, nesto poput serije Survivors samo sa zombijima (ili sta su), I Am Legend, The Road.. Od igara ne mogu da se setim slicne tematike, nestala vecina populacije, dva stranca se nasla da bi lakse preziveli zajedno...

Poslednja izmena:
Bilo šta je bolje nego da su nastavili da muzu Uncharted. Prvo da vidimo kako će ovo izgledati, pa onda da dajemo ocenu :)

To je plan?
Ja sam mislio da cemo da pljujemo, pa ce posle izlaska svi da se oduseve, a posle cemo da pricamo da je djubre :).

Haha....Vjerujem da će biti dobro, naročito ako ovo prebiranje u potrazi u municijom zaista bude prenešeno u igru, tj. u igri svaki metak bude dragocjen umjesto još jednog ''trigger-happy, cover-based'' TPS-a...
Poslije MGS4 i Killzone 3 nadam se da sebi neću dozvoliti da mi očekivanja od bilo koje igre budu prevelika...

Sigurno je samo to da čak iako igra bude odlična neće biti nastavka :)

Malo bi glupo bilo izbaciti "The LAST of us 2", verovatno neće biti franchise.

Mozda ce se zvati The last of Them i prikazivati istu pricu iz perspektive zombija? :D

Nazad
Vrh Dno