Šta je novo?

The Godfather

Mafija je za ovo igra....

saznao sam sta me je hebalo, drajveri... stavio sam 84.21 i sve fercera sada....

poz

Imam jedan problem sa igrom. Nime kada je instaliram i pokrenem jedanput, odigram koliko mi se igra i ugasim igru, drugi put kada pokusam da je pokrenem nece da krene. Pojavi se crni ekran, i tu stoji, u Task Mesengeru pise Not responding !!!! Da li neko ima ovakav problem ?! Pomagajte ljudi ne instalira mi se igra svaki put kada zelim da je igra.

driver je napisao(la):
Igra je radjena za PS2, pa portovana za vas, otkuda i takva grafika :)

Bas tako. Igra je fantasticna, bas se retko igram, ali ovo je i mene i par mojih poznanika drzalo za tv-om sve dok je nismo zavrsili...Svako za sebe ima pozitivne utiske, i mislim da je EA odradio posao na visokom nivou, a ova verzija za PC ne lici ni na sta, kontrole su 0, grafika je 0 i to bi bilo to.

Ja samo mogu da konstatujem da je PS2 postao grobar igracke industrije i sve sto dodje odatle ili se razvija za to ima enormno los kvalitet, samo jos jedan dokaz vise je i ova igra... nadam se samo da Sony planira EOL za PS2 uskoro inace smo propali...

A to sto sam rekao stoji jedna tehnoloski prevazidjena platforma veoma negativno utice na celu industriju... PS3 ce naravno ovo obrnuti u suprotnom smeru ali do tada cemo imati upravo ovakve naslove...

Poslednja izmena od urednika:
bwah... nije grafika sve na svetu...
ali mare ima pravo...
p0z

Mare je napisao(la):
A to sto sam rekao stoji jedna tehnoloski prevazidjena platforma veoma negativno utice na celu industriju...

Pa i PC je tehnoloski prevazidjen, ali na godisnjem nivou. Svake godine mora nesto da se menja, bilo da je to graficka kartica, procesor, kolicina memorije, itd. Toga na konzolama nema, kupim je jednom i miran sam duzi vremenski period, samo sto Vi PC-ovce :D to nikako ne mozete ili ne zelite da shvatite.

Mare je napisao(la):
PS3 ce naravno ovo obrnuti u suprotnom smeru ali do tada cemo imati upravo ovakve naslove...

Vi na PC-u ni nemate igre, vec tech-demo-e za nove graficke kartice. ;)

Twi$teR je napisao(la):
Pa i PC je tehnoloski prevazidjen, ali na godisnjem nivou. Svake godine mora nesto da se menja, bilo da je to graficka kartica, procesor, kolicina memorije, itd. Toga na konzolama nema, kupim je jednom i miran sam duzi vremenski period, samo sto Vi PC-ovce :D to nikako ne mozete ili ne zelite da shvatite.

Vi na PC-u ni nemate igre, vec tech-demo-e za nove graficke kartice. ;)
Sve sto si reka je ziva istina i ja se slazem sa tobom. ;)

slazes se da na pc-u nema igara nego grafickih demo/a!? :D :D :D MIslim zaboga, idite na stadion iznavijajte se izivite, pa upalite komp... videcete kako je lepse

Kad sam ono napisao nisam hteo da krene neka rasprava... u svakom slucaju ono sto sam hteo reci pa su me neki pogresno shvatili je da je PS2 sada potpuno tehnoloski i na svaki nacin prevazidjena platforma ali da se igre i dalje u velikoj vecini prave za njega jer je rasprostranjen koliko jeste (120 miliiona jedinica prodato do sada).

Zahvaljujuci tome igre se prave prema standardima koji su za PC davna proslost. Igre kao ova iz naslova to najbolje pokazuju, veoma losa grafika, nepostoiji fizika, interfejs blago receno ocaj, izvodjenje beda ziva, auto aim, uzasno neprecizne kontrole, gomila kontravrzno nebuloznih detalja. A sta na to kazu vlasnici PS2, super igra. Zasto? Pa zato sto je to upravo model kako izgleda svaka PS2 igra (bar od onih koje dolaze na PC).

I dokle god PS2 bude aktuelan u bilo kom obliku on ce kociti i zaustavljati razvoj cele gaming industrije... ko to ne moze da prihvati ocigledno je pristrasan... ne sporim da jedno vreme PS2 bio uzor i da su mu igre bile i vise nego dobre za ondasenje vreme, koje je sada vec davano proslo vreme...

Nadam se da sam dovoljno pojasnio i ujedno izneo i svoje misljenje o ovoj igri koja bi bila fantasticna igra da nema konozlitis u najgorem obliku, jako mi je zao sto jedna odlicna ideja propala na najgori moguci nacin... otud i moj revolt...

Naravno nije kriv tu ni Sony ni sam PS2 vec glupi EA koji je ovako nesto napravio (i ostali proizvodjaci koji rade ove bedne konverzije), bolje da ovako nesto na PC nikad nije ni doslo...

toliko o tome...

MrSa je napisao(la):
slazes se da na pc-u nema igara nego grafickih demo/a!? :D :D :D MIslim zaboga, idite na stadion iznavijajte se izivite, pa upalite komp... videcete kako je lepse

O cemu ti pricas, kakav stadion, izivljavanje? :trust: Kakve to veze ima sa igrama, kompjuterom, konzolama? Znaci trebam da kidam stolice na stadionu, da se sa nekim posibam i onda cu kad budem dosao kuci i upalio komp biti opcinjem grafikom PC igri? :beat: Hvala na savetu, ali to cu ipak prepustiti tebi i tebi slicnim. ;)

nisam ni ocekivao da ces razumeti... ;) Upali ps2 :D

MrSa je napisao(la):
nisam ni ocekivao da ces razumeti... ;) Upali ps2 :D

Idi napolje, udahni malo svezeg vazduha, prijace ti. :D Mene molim te zaobidji jer stvarno nemam nameru da se raspravljam ni stobom ni sa drugim PC-ovcama.

Mare je napisao(la):
Kad sam ono napisao nisam hteo da krene neka rasprava... u svakom slucaju ono sto sam hteo reci pa su me neki pogresno shvatili je da je PS2 sada potpuno tehnoloski i na svaki nacin prevazidjena platforma ali da se igre i dalje u velikoj vecini prave za njega jer je rasprostranjen koliko jeste (120 miliiona jedinica prodato do sada).

Zahvaljujuci tome igre se prave prema standardima koji su za PC davna proslost. Igre kao ova iz naslova to najbolje pokazuju, veoma losa grafika, nepostoiji fizika, interfejs blago receno ocaj, izvodjenje beda ziva, auto aim, uzasno neprecizne kontrole, gomila kontravrzno nebuloznih detalja. A sta na to kazu vlasnici PS2, super igra. Zasto? Pa zato sto je to upravo model kako izgleda svaka PS2 igra (bar od onih koje dolaze na PC).

I dokle god PS2 bude aktuelan u bilo kom obliku on ce kociti i zaustavljati razvoj cele gaming industrije... ko to ne moze da prihvati ocigledno je pristrasan... ne sporim da jedno vreme PS2 bio uzor i da su mu igre bile i vise nego dobre za ondasenje vreme, koje je sada vec davano proslo vreme...

Nadam se da sam dovoljno pojasnio i ujedno izneo i svoje misljenje o ovoj igri koja bi bila fantasticna igra da nema konozlitis u najgorem obliku, jako mi je zao sto jedna odlicna ideja propala na najgori moguci nacin... otud i moj revolt...

Naravno nije kriv tu ni Sony ni sam PS2 vec glupi EA koji je ovako nesto napravio (i ostali proizvodjaci koji rade ove bedne konverzije), bolje da ovako nesto na PC nikad nije ni doslo...

toliko o tome...

Jel ti imas PS2?

Ako nemas, potpuno mi je jasan tvoj komentar, i slazem se da nije za raspravu jer je uzaludno.

Konverzije ce uvek biti jadne bas kao ova.

A igra je bomba, atmosfera je za 10, grafika je solidna, prica je za 10...Ne znam sta covek moze da pozeli vise, tako da je EA napravio odlican potez sa samim naslovom ali pogresio sto je prenosio ovako nesto na nesrecne racunare koji ni sa igrama koje su specijalno za njih pravljene ne moze da izadje dok se ne skine 13349309 patch... a i tad ne radi kako valja.

Pavle, tako nešto za Godfather (the game) može samo da kaže čovek koji nije igrao Mafiu. Za tebe znam da si igrao, ali isto tako znam koliko si pristrasan kada su konzole u pitanju.

Nisam pljuvač Electronic Artsa, čak ih izuzetno poštujem, ali ovo je definitivno promašaj, da se ne lažemo...

PavleB je napisao(la):
Jel ti imas PS2?

Ako nemas, potpuno mi je jasan tvoj komentar, i slazem se da nije za raspravu jer je uzaludno.

Konverzije ce uvek biti jadne bas kao ova.

A igra je bomba, atmosfera je za 10, grafika je solidna, prica je za 10...Ne znam sta covek moze da pozeli vise, tako da je EA napravio odlican potez sa samim naslovom ali pogresio sto je prenosio ovako nesto na nesrecne racunare koji ni sa igrama koje su specijalno za njih pravljene ne moze da izadje dok se ne skine 13349309 patch... a i tad ne radi kako valja.
Grafika bi bila solidna da je igra iz 1998 i to bez ikakvog preterivanja, a intrefejs nije dobar ni za igre iz 1988 i to opet bez ikakvog preterivanja.

Atmnosfera je OK manje vise, ali samo dok gledam nekoga kako igra.

I ako ovo neko smatra za dobru igru onda mora da nista sem PS2 igara nije ni igrao (mada verujem da PS2 ima bolje od ovoga, valjda...)?

I od kada to igre za PC moraju da imaju patcheve (koje takodje imaju i konzolaske igre bar ih x box ima, sony naravno nema kad ne moze ni da ih ima)?

Ne pamtim kad sam za igru instalirao patch kao verujem i 99% ljudi ovde ali mi znaci sto neko jos 6 meseci prati igru i resava probleme.

I jos jednom. MAFIJA JE ZA OVO IGRA. Znaci 4 godine stara PC igra je bar 5x bolja (bez ikakvog preterivanja, na skali od 1-10 ova igra je max 2 a Mafija je 10 i dan danas), od bilo koje PS2 igre tog tipa. Jednostavno tu Sony i bilo koja konzolaska igra ne moze nikad prici zbog same filozofije tog trzista... mislim auto-aim sta vise reci? onakve kontrole... onakvo izvodjenje, grafika kao za Sony 1 (ili ni 2 ne moze bolje???)... to je ocaj zivi...

EA je jedino pogresio kad je pomsilio da je danas 2001 godina ocigledno im slabo ide racunanje vremena, ovo je igra za pre 5 godina...

BTW sto uopste pricamo o ovoj "igri"?

Mare je napisao(la):
(mada verujem da PS2 ima bolje od ovoga, valjda...)?

Naravno da ima.

Mare je napisao(la):
I jos jednom. MAFIJA JE ZA OVO IGRA. Znaci 4 godine stara PC igra je bar 5x bolja (bez ikakvog preterivanja, na skali od 1-10 ova igra je max 2 a Mafija je 10 i dan danas), od bilo koje PS2 igre tog tipa. Jednostavno tu Sony i bilo koja konzolaska igra ne moze nikad prici zbog same filozofije tog trzista...

Mafia nije samo PC igra zato sto postoji i za konzole (PS2 i Xbox), ali ti to ocigledno ne znas. ;)

Twi$teR je napisao(la):
Mafia nije samo PC igra zato sto postoji i za konzole (PS2 i Xbox), ali ti to ocigledno ne znas.
Istina je da postoji verzija za XboX i PS2, ali Mafia je PC igra. Ukoliko si je igrao na obe platforme, znaćeš o čemu govorim (ukoliko nisi, informiši se o razlikama). Mada ni ne očekujem da priznaš. Mislim, šta očekivati od nekoga kome je potpis konzola koju još nije ni video...

Poslednja izmena:
"Because the PS2 version of Mafia compromises the PC version's graphical presentation and also introduces more interruptions into the gameplay, it comes off like a mere shadow of the original." - ovako kažu čak i na Gayspot-u.

PS2: http://www.gamespot.com/ps2/action/mafia/review.html

PC: http://www.gamespot.com/pc/action/mafia/review.html

I treba rasčistiti nešto. Oni koji poznaju tržište znaju da je tako. Mislim da bi se cak i Driver složio (pa makar naglasio da su takve igre krš) - IGRA KOJA JE NAJPRE NAPRAVLJENA ZA PC, A KASNIJE MODIFIKOVANA ZA KONZOLE JE PC IGRA.

Agilni je napisao(la):
Istina je da postoji verzija za XboX i PS2, ali Mafia je PC igra. Ukoliko si je igrao na obe platforme, znaćeš o čemu govorim (ukoliko nisi, informiši se o razlikama). Mada ni ne očekujem da priznaš. Mislim, šta očekivati od nekoga kome je potpis konzola koju još nije ni video...

Igrao sam je samo na PC-u tako da ne mogu da komentarisem na kojoj je platformi bolja. Na PC verziju ove igre nemam nikakvih primedbi (sta vise mogu da kazem da mi je ovo jedna od omiljenih igri) i verovatno je bolja od one za konzole, ali isto tako ima puno igri koje su bolje na konzoli nego ista ta igra za PC. Inace moj potpis je samo cinjenica u koju ces da se uveris u novembru kad se PS3 bude konacno pojavio u prodaji.

Nije problem što će ps3 da rula, problem je što tebi u ovom trenutku rula ps2 :beat:

filipenko je napisao(la):
Nije problem što će ps3 da rula, problem je što tebi u ovom trenutku rula ps2 :beat:

:beat: Meni rula PS2 (dok se ne pojavi PS3), tebi (i velikoj vecini ovde) PC i svi smo srecni i zadovoljni. ;)

Sa tom razlikom da ću ja priznati da ps3 rula ako bude doneo ono što obećava i ako samim tim budu krenuli da prave ljudske fps, rts i rpg igre na njemu, a tebi i sada rula ps2 :d Nije ni čudo što imate efekte kojih na PCu nema :D

Jel tebi smeta sto meni PS2 rula?
Nisi jedini kome PS 2 rula!Aman zaman i dan danas Metal Gear Solid 2 izgleda FENOMENLANO!!!skoro pa rame uz rame sa novijim PC igrama,a igra je iz 2001 !!!

Mozda MGS 2 izgleda fenomenalno u 1280 sa AA x4 na dobrom PC-u iako ga je tesko igrati bez gamepad-a ali na tv-u bez AA ja to ne bih ni pipnuo...

Nazad
Vrh Dno