Šta je novo?

The Godfather

Pa čak i da rula, svakako kao argument ne treba iznositi grafički potencijal igara, kao što je Rajke upravo uradio.

Kolko sam ja shvatio najveca mana PS2 igara je izgled,ja recimo igram Godfather-a bez ikakvih zamerki na grafiku(mozda zato sto imam PS2 pa sam se navikao) i igra je sasvim solidna.Ako cemo o kvalitetu igara sa PS konzola znaci 1 & 2 tu ne treba trositi rechi.Svi najveci naslovi su bas sa tih konzlola da ih ne nabrajam sad znate odprilike.Evo primera svo koji su igrali Fahrenheit nisu ostali ravnodusno stavise ostace im najbolja igra koju su igrali tako su meni barem pricali,a igra ima prosecnu grafiku

Uopšte nije poenta samo u grafici. Ps2 jednostavno nije za iole pristojniju igru koja nije arkadna. Takav mu je kontrolni sistem, tako mu prilagođavaju gameplay. Ovo dolazi pre svih grafičkih zamerki. Naravno, postoje igre kojima ovakve stvari odgovaraju - sportske igre, fudbali, košarke, extreme sportovi, zatim trke, poneka arkadna avantura itd. Ali to jednostavno nekome nije dovoljno. Ljudi vole da igraju različite igre i to je to, neke su jednostavno bolje prilagođene drugim platformama.

Tek onda na red dolazi grafika, koja je krš :) A ako je tebi MGS2 igra koja je grafički rame uz rame sa PC naslovima onda:
1) ti nemaš PC, već kucaš sa posla ili iz net kafea :)
2) imaš dioptriju
3) nisi video PC igru zadnjih 4-5 godina
4) ono što si video ko zna šta je bilo, verovatno neki port :d
5) nisi kompetentan
6) zlonameran si
7) imaš neki matori PC koji ne može ništa da pokrene ljudski, a i ono što može pokreće sa brutalno sakatim detaljima
8) ti si rezervni drajverov nick :D

...ili više ovih stvari odjednom :smash:

Poslednja izmena:
Tako je covece apsolutno si upravu prosto neverovatno kako si sve pogodio dodje mi da se zapitam...a da ti mene ne proganjas slucajno???!!!

e, bre vi konzolasi, stvarno ste nedokazani! :D

PC verzija MGS2 je u vreme kad je dosla na PC bila sasvim solidna graficki ali su texture jos tada bile nedetaljene, iako je broj poligona bio iznda proseka za PC igru onog vremena... danas ne verujem da je to uopste moguce porediti sa recimo igrom tipa Spliter Cell Chas Theory isl igrama slicnog zanra koje su i po izvodjenju daleko bolje od MGS2...

Ovi PS2-ovici me podsecaju na mog komsiju koji je svoj 486 "nedavno platio" 2000 DEM i to je masina jos neki brand name, vise ni ne prave takve, masina za sva vremena, jadan ne shvata koliko tehnologija napreduje.

Isto vazi i za PS2, pa obican mobilni danas ima vec isti ili bolji hardware od njega, sta onda vise da pricamo. Ajd razumem one rasprave PS3, x360, ali ovo sa PS2 je stvarno glupo... bilo proslo, doslo vreme za nesto drugo i cao... sad cemo jos da se ubedjujemo da PS2 i dalje predstavlja pojam necega samo ne znam cega... kad dodje PS3 ok... otom potom...

Inace verujem da je ovo zrelo za katanac TGFTG vise niko i ne spominje, a i zasto bi...

Rajke je napisao(la):
Tako je covece apsolutno si upravu prosto neverovatno kako si sve pogodio dodje mi da se zapitam...a da ti mene ne proganjas slucajno???!!!
Naravno, kako si me samo provalio? Koristim tajne metode kvotovanja postova, kao i mistični sistem smajlija :smoke:

E braco ja sam konzolas i meni je ps2 tri put bolji od kompa pa pricali vi sto ocete mozda The Godfather ne izgleda najbolje ali ima igrica koje izgledaju sto puta bolje.

I TACKA

PS2

MGS2 na PC ima uzasne kontrole.Meni je bila neigriva.Ako je tako i na konzoli onda :wall:

goran.rs je napisao(la):
MGS2 na PC ima uzasne kontrole.Meni je bila neigriva.Ako je tako i na konzoli onda :wall:
Naravno da nije tako na konzoli. Konzola ima analogan kontroler koji reaguje savršeno. I to je po mom mišljenju i razlog zašto su tamošnje igre dosadne - gameplay izazovi su na nivou najprostijih stvari, poput odgovarajućih kontrola koje treba pritisnuti u pravom momentu radi rešavanja određenih zagonetki i problema i slično, a ostalo se rešava autoaimom :d Na PCu je uglavnom obrnuta situacija - i to je upravo razlog zašto sve konzolaške igre deluju bezveze (osim grafike) na PCu - sa sistemom kontrola koji ima PC dolazi do izraženih problema sa kretanjem, pošto su tastatura i miš digitalnog karaktera, dok ono što se tamo autoaimuje na PCu postaje pičcin dim :) jer miš funkcioniše sjajno. To utiče na gameplay akcionih igara menjajući im suštinu, jer se PC korisnici najčešće frustriraju lošim kontrolama, pošto razvojni timovi ne obraćaju pažnju na to, i retko koja igra se korektno portuje.

Ovo se naravno najviše oseća u akcionim igrama, kakva je upravo MGS2. E sad, ja imam dodatni problem jer me nimalo ne privlači takav tip igara, poput Splinter Cella i MGS serijala. Odnosno, da budem precizniji, gameplay me ne privlači toliko da bih sad igrao svaku od njih, već imam onaj osećaj "odigrao sam jednu - kao da sam ih većinu igrao". Žanrovski me ne privlači toliko da bih sad igrao svaku iteraciju pomenutih serijala, ili pak njihove klonove, za razliku od rpgova, rtsova ili fpsova :)

Poslednja izmena:
Veton_Pg je napisao(la):
E braco ja sam konzolas i meni je ps2 tri put bolji od kompa pa pricali vi sto ocete mozda The Godfather ne izgleda najbolje ali ima igrica koje izgledaju sto puta bolje.

I TACKA

PS2
LOL pa 100x bolje nece izgledati ni PS3 igre ma sta to 100 ili 100000000000000000 puta podrazumevalo (stvarno bas bih voleo pojasnjenje, sta ima 100 puta vise poligona, malo sutra, ima 100 puta vece texture u onih 4 mb video rama da hoce to al juce)... igre je protip da pokaze sta znaci slab hardver... uzasne kontrole, uzasan zvuk, interfejs, uzasna grafika, sve je uradjeno sa copy paste u igri ima 3 modele kola 3 modela neprijatelja (jedan debeli brka posebno zastupljen ima ga na svaka 3 metra u onim utvrdjenjima samo on i postoji i to 100x koji deja vu), sve zgrade su iste unutra, a i spolja itd. Igra je dno dna i kakno neko moze uopste ovo da hvali ako je ikad video ljudsku igru (Mafija napr).

MGS ima uzasne kontrole i zaista se neke proste stvari zakomplikuju do neigrivnsti...

Inace verujem da postoji neki wizard koji prebaci sony kod u pc kod (c++ recimo samo izmeni pozive odredjenim biblitotekama i gotovo) ali sve ostane u konzolaskom fazonu, cak ima igara u kojima se ni mis ne koristi (cak ni u menijima!!!!)... ocaj...

Poslednja izmena:
joriq je napisao(la):
Mare, nasao si s kim ces da se raspravljas! :d Covjeku je prvi topic doslovno glasio

:D

edit: da ne bude da izmisljam: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=94373

topic godine, definitivno! :wave: :zgran:
LOL u pravu si, mada kad sam ovo pisao nisam ni razmisljao o nekom pojedincu cisto moje razmisljanje na ovu temu (jer zaista me odusevilo to kako su jednu dobru ideju upropastili losom izvedbom)... zapravo samo sam izneo neke ocigledne argumente... ali neki ljudi zaista nece ni da procitaju napisano... sto se mene tice ja se povlacim iz ove teme, i tako, ko sto rekoh, ovo je odavno zrelo za katanac... verujem da sam i o samoj igri dao dovljno informacija pa nije sve bilo OT...

Moram da dam komentar o Godfather-u!
Igram ga vec 3 dana i jedno sam primetio. Ne moze ni da pridje Mafiji!!!
Osnovne razlike su:
- mali izbor automobila (svega 7-8, od toga u kamion jos nisam uspeo da udjem!!!) i prilicno jadno su uradjeni, a da podsetim da je u mafiji bila i fora za gorivo...
- lose resenje policije i problema sa istima! U mafiji imas onaj "policometar"
- jedina svetla stvar je oruzje, iskreno, ne secam se sistema nisanjenja u mafiji ali mi se ovde dopada.
- odlicna je fora i ono pravljenje lika po zelji :) moj karakter isti ja
- treba li reci da je pozadinska muzika u mafiji bila extra, recimo kada iz italijanskog kraja odem u chinatown muzika se promeni.

sve u svemu, mafia je bolja a godfather sluzi samo za ubijanje vremena... i to je to

Ja sam veceras instalirao The Godfather i odigrao nekih 30 minuta. Interesantna je atmosfera igra, ali su kontrole lose odradjene. Grafika je prosecna. Dobro je sto lik moze da se kreira. Solidna igra, ali fenomenalna Mafia je mnogo, mnogo bolja.

Ovo mi je definitivno jedno vecih razocaranja...grafika je stvaaarno, neopisivo...jadna...

Ova igra je ochigledno zasluzila da joj se i thread zakljucha kolko je losha... Plus shto je 80% threada offtopic... :)

S-man je napisao(la):
Ja sam veceras instalirao The Godfather i odigrao nekih 30 minuta. Interesantna je atmosfera igra, ali su kontrole lose odradjene. Grafika je prosecna. Dobro je sto lik moze da se kreira. Solidna igra, ali fenomenalna Mafia je mnogo, mnogo bolja.

Ako ti se igra svidja a kontrole te nerviraju taj bag je moguce ispraviti skidanjem patch i negovom instalacijom :wall: ispravljas tu gresku.Patch mozes naci na EA-nom sajtu

Poslednja izmena:
pokupio sve po gradu sto se pokupilo moze.....jos nisam postao don of ny....smorio se i izbrisao igru........

Krshina

Težak smor, monotonija, jednoličnost može se ubaciti i reč agonija slobodno. Inače ne smatram da kvalitet grafike određuje kvalitet jedne igru a i nije bitno da li u rukama imate miš ili pad - bitno je koliko dana vas neki proizvod zakuca za fotelju a The Godfather vas neće držati ni dva dana.

Ne zelim ni da pocnem sa igrom ali me drugar molio da Vas pitam kako se izlazi iz kola, kaze da udje valjda na SPACE a ne ume da izadje? Koja je komanda/

bug je to, pirat... :D

pitanjce

Da li pri preuzimanju posla od drugih familija, grb familije treba da se promeni...jer kako da znam koje poslove vodi moja familija a koje druga, ako neke preuzmem...
takodje me zanima kako da zauvek zadrzim ono sto sam preuzeo, jer kada odem u neke hotele i pobijem sve koji mi stanu na put, razgovaram sa onim ko vodi posao, i ubedim ga da radi za Korleone, ponovo kada se vratim, zateknem mafijase druge porodice...mora li vako

provalio sam, posle nesto igranja...prvi put kada zauzmete kuce neke od protivnickih familija, onda svaki posao koji im preuzmete postaje vas i donosi vam prihode, takodje grb se promeni

moras i radnju da uzmes, ali i jos jednu malu sitnicu... REKET!!!
jer ovi sto su ostali cuvaju reket, a ne radnju.... takodje nece da se promeni grb ako si samo jedno odradio.....

e, el ima neko spisak gde se nalaze film rail-ovi?????????

Eh da sam video ovaj tred preko nego sto sam je skinuo. Igra je bas ocajna. Kontrole su uzasne i onaj mouse invert je totalno neupotrebljiv,zatim ne mogu da podesim moj speed link bulfrog gamepad sa force feedback om .. bukvalno ne mogu da se redefinisu dugmici na gamepadu iz igre, dok vibracija na gamepadu radi dok je u igri i dok se igra preko tastaure i misa :)? plus ne moze da se izadje iz kola :))) Uzas...

The Godfather generalno ne drži pažnju ni 1h,posle jednog sata igranja,od toga pola h pravljenje karaktera,tutoriali koje sam izpreskakao, i efektivnog igranja ne više od 20-ak min,igrica me je udavila:S: .Rezime Mafia je za ovog smorišu zaaaakon.

Nazad
Vrh Dno