Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Pa kako si obučen onda ? Verovatno imaš sve one oklope na sebi, mislim da treba da nosiš neko normalno odelo i da skineš sve oklope i oružja sa sebe.

Pa kako si obučen onda ? Verovatno imaš sve one oklope na sebi, mislim da treba da nosiš neko normalno odelo i da skineš sve oklope i oružja sa sebe.

Pokushavao sam da skinem sve oklope ali nisam probao da skinem i oruzhja, probacu pa javljam.

Poslednja izmena:
Kako bre ne možeš ?

Uradi update na 1.5 verziju Skyrim-a. To bi trebalo da ti reši problem.

Imaš li original Skyrim ili narodnu verziju ?

Posle 2 meseca pauze uzeo sam ponovo da igram SKyrim i moram reci da mi je bolje legao nego prvi put. Sad obracam paznju na sitnice koje ranije nisam video, a napravio sam prvi put orka pa mi je dosta zanimljivije za promenu. Sa prvim likom mi je smetalo sto sam igrao na Adept nivo tezine pa mi je sve bilo prelako a sad igram na expert i dosta je izazovnije, bar za mene. Sve u svemu, ko se smorio od igre preporucujem menjanje rase, skroz osvezavajuca stvar :) Definitivno masterpiece od igre je Skyrim-posle Morrowinda najbolja igra meni.

evo imam i ja problem sada.Na onom questu gde trebam doci do Sky Haven Temple.Dogovorio sam se sa Delphinom prije toga da me ona i onaj lik cekaju tamo,ali sada kad sam dosao,nema ih tu,a usao sam i dosao do one glave,ali ne mogu izgleda nista uraditi bez njegove pomoci. evo na ovom snimku je to na 11 : 20 . http://www.youtube.com/watch?v=Xaw4on9iDUI

evo imam i ja problem sada.Na onom questu gde trebam doci do Sky Haven Temple.Dogovorio sam se sa Delphinom prije toga da me ona i onaj lik cekaju tamo,ali sada kad sam dosao,nema ih tu,a usao sam i dosao do one glave,ali ne mogu izgleda nista uraditi bez njegove pomoci. evo na ovom snimku je to na 11 : 20 . http://www.youtube.com/watch?v=Xaw4on9iDUI
Resio sam sve uz pomoc konzole,kucao prid 00013485 pa moveto player kako bi dosla delphina i prid 19dfd pa moveto player kako bi dosao esbern

evo ja presao sve main questove,
ubio Aldeina
:)

Sada sam se pridruzio Stormcloacks-ima pa cu viditi sta cu dalje.. Vi? Jel ga igrate jos ili vas je smorio?

Poslednja izmena od urednika:
Do sad najbolje uposljen Kinect...mada, za ovo moze da posluzi i mic od 300 dindzi. :)

[YOUTUBE]3C9P-H1UPgs[/YOUTUBE]

evo ja presao sve main questove,
ubio Aldeina
:)

Sada sam se pridruzio Stormcloacks-ima pa cu viditi sta cu dalje.. Vi? Jel ga igrate jos ili vas je smorio?

Igra se :D , thieves guild questovi zavrseni :D
Sad sam malo neodlucan oko kog armora da nosim - da li Ancient Brotherhood Armor ili Nightingale armor :D
BTW duboko se razmisljam da li cu da se pridruzim Stormcloacksima ili Imperialima :D

ne znam koji mi je ali skyrim me smorio od kad sam presao main questove. Nisam ga vec 2 dana palio.Inace,ja sam oduvek volio da budem na strani losih,a stormcloacksi su mi nekako uvek izgledali kao losi :D

ne znam koji mi je ali skyrim me smorio od kad sam presao main questove. Nisam ga vec 2 dana palio.Inace,ja sam oduvek volio da budem na strani losih,a stormcloacksi su mi nekako uvek izgledali kao losi :D

Pa oni i jesu loši, ako znaš istoriju, Imperials su Rimljani a Stoarmcloaksi su varvari i divljaci.

Naravno da nisu ali su barem bili na visokom civilizacijskom i kulturnom nivou.

To stoji.
Ja sam otišao u pobunjenike, ipak su ovi hteli da mi odrube glavu na početku. U mojim očima to znači rat :)

E, jel ima neki samurajski mod za Skyrim, da naš heroj postane japanski nindža ratnik ?

Moze li mi neko reci koje updateove da instaliram.Do sad sam igrao originalnu verziju i video da ima mnogo gresaka pa bi sad da ispravim te greske.
Znam da ima 8 updateova i negde sam procitao da ne moraju svi da se iskopiraju vec samo od cetvrtog pa nadalje (mislim).

A kako da namestim da mi radi joypad. Cim ubacim update,ne mogu da izlazim iz menija i da biram opcije.
Imam Logitech DualAction

Nema vajde igrati ovo, narocito sto sam nacisto puko posto udjem kod onog trgovca u Whiterunu da prodam neke stvari i prilikom pokusaja da izadjem na bilo koja vrata igra me baci na desktop. Najgore je i to sto ne mogu da ucitam ni masu sejvova pre toga posto prilikom pokusaja da startujem bilo koji od njih, pre nego sto ucita bilo koji od njih me takodje baci na desktop!!!
pas_mater.gif

Prvi sejv koji uspe da ucita je jos od pre vise od mesec dana kada sam bio lvl 36 (sada sam 41) i ako ne uspem da nadjem neki nacin da popravim ovu glupost jednostavno mi ne pada na pamet da se vracam toliko nazad i da sve sto sam u medjuvremenu odradio idem iz pocetka.
monster.gif

Ako je neko imao istih ili slicnih problema svaki savet je dobrodosao.

@ Martin Mystere

Ovako, prvo mi reci kojui veryiju Skyrima imaš, tj. da li si instalirao poslednji 1.5.26 update za igru ? Ako nisi, instaliraj i onda ne bi više trebalo da ti se ovi problemi dešavaju.

Drugo, instaliraj najnoviji mogući drajver za tvoju grafičku Nvidia, pa makar on bio i beta. Da li zaista imaš ovu grafiku iz potpisa, ili si zaboravio da je promeniš, jer ako zaista imaš tu grafiku ona je mnogo slaba da tera Skyrim, onda me ne čudi ništa. Ali probaj prvo sa poslednjim beta drajverima...

Treće, da li imaš instalirane neke neobične modove za Skyrim, jer dosta njih ume da pravi probleme i da zbog nekompatibilnosti sa nekim drugim modom izbaci u Windows, to se meni jednom desilo pa kada sam skinuo mod sve je opet bilo u redu.

Od ova tri nešto mora da bude kod tebe problem, treba da tačno probaš sve ovo što sam ti objasnio i da se tek onda javiš.

Koliko vidim iz potpisa, imaš Windows 7 x32 ultimate, da li je još uvek to slučaj ?

Jeste, Win 7 Ultimate sa poslednjim 1.5.26 updateom.

Graficka je ta iz potpisa - znam tezak krs ali opet uspeva da nekako potera igru na 10 FPS za sta znam da je lose ali u situaciji kad nemam mogucnosti za bolje i to je sasvim dobro... Cinjenica je da se do sada izletanje na desktop nije desavalo i prvo izletanje je u stvari ovo od veceras. Drajveri su poslednji koji su izasli za ovu karticu tako da ni tu nije problem.

Modovi su oni sasvim normalni, bez ijednog egzoticnijeg i da sve bude jos cudnije poslednji mod sam instalirao pre bezmalo dva meseca a apdejtovao pre vise od mesec dana - u medjuvremenu sam odigrao sate i sate igre i nije bilo problema...

Jednostavno, igrao sam igru jedno 40", usao u tu zgradu, prodao stvarcice i ... crash, boom, bang!!! Nema sanse vise da izadjem ni na jedna vrata a da me ne izbaci na desktop pri pokusaju ucitavanja...

Probacu sutra da probam neke stvarcice pa sta bude - ako nista ne resim bataljujem igru, ionako sve u svemu nisam nesto previse odusevljen njome. Zadovoljan jesam, taman toliko da je igram ali odusevljen - nikako. Jednostavno posle nekog vremena me je sasvim solidno smorila tako da je iz tog razloga igram onako dozirano - na kasicicu.

Poslednja izmena:
Pa razlog tvog nezadovoljsdtva svakako leži u činjenici da NE MOŽEŠ probati one high-quality modove sa mnogo lepšim teksturama, jer ti to grafička karta ne omogućava.

Iskreno, trebalo bi da menjaš taj krš i pazariš makar neku polovnu Nvidia GTX 560 ili polovni Radeon 6870, već su im pale cene i možeš naći povoljno po oglasima.

Ne znam šta drugo još da te savetujem, problem je do premale količine VRAM memorije na grafičkoj karti, praktično sve današnje moderne igre traže minimum 1 GB VRAM grafičke memorije da bi radila kako treba, a neke traže i 2 GB. Znam da nemaš pare, ali za neku polovnu bi mogao da skupiš, jednu od one dve gore.

Veruj mi, kada budeš to rešio i ponovio se, tvoja volja za igranjen Skyrim-a će se itekako vratiti, znam po sebi.

Inače, nisi napisao koji monitor imaš i na kojoj rezoluciji i sa kojim podešavanjima igraš Skyrim, ajde nemoj da te mrzi pa mi sve to reci.

Pa razlog tvog nezadovoljsdtva svakako leži u činjenici da NE MOŽEŠ probati one high-quality modove sa mnogo lepšim teksturama, jer ti to grafička karta ne omogućava.

Iskreno, trebalo bi da menjaš taj krš i pazariš makar neku polovnu Nvidia GTX 560 ili polovni Radeon 6870, već su im pale cene i možeš naći povoljno po oglasima.

Ne znam šta drugo još da te savetujem, problem je do premale količine VRAM memorije na grafičkoj karti, praktično sve današnje moderne igre traže minimum 1 GB VRAM grafičke memorije da bi radila kako treba, a neke traže i 2 GB. Znam da nemaš pare, ali za neku polovnu bi mogao da skupiš, jednu od one dve gore.

Veruj mi, kada budeš to rešio i ponovio se, tvoja volja za igranjen Skyrim-a će se itekako vratiti, znam po sebi.

Inače, nisi napisao koji monitor imaš i na kojoj rezoluciji i sa kojim podešavanjima igraš Skyrim, ajde nemoj da te mrzi pa mi sve to reci.

Uzrok mog nezadovoljstva svakako NE LEZI u tome da ne mogu da igram na high podesavanjima jer ako sam na desetine sati igrao ovako kako sam igrao i bio sasvim zadovoljan, nemam razloga da sada imam bilo kakve frustracije zbog toga sto ne mogu da igram u high rezoluciji. Uzrok mog nezadovoljstva je u stvari sto sam toliko igrao a sada mi igra jednostavno ne da da nastavim jer me izbaca na desktop.

Ne znam sta bih postigao sa kupovinom te dve kartice ili bilo koje druge (nove ili polovne) osim da mi skupljaju prasinu na polici ili u fijoci posto se radi o laptopu na kom ne mogu zameniti karticu.

Btw kao sto rekoh - jednostavno nije hardver jer je satima radila kako treba, bez obzira na low podesavanja, i nakon 40" je izletela na desktop i da sve bude lepse ona i dalje radi kako treba sa nekim starijim sejvovima ali nece da ucita nijedan od onih zadnjih, sto samo po sebi govori da je neki bag a ne HW problem.

A ti imaš laptop. pa to onda mnogo toga objašnjava. Ja nisam onda dobro pogledao šta piše u tvojoj mašini, video sam Core 2 Duo i mislio sam da imaš desktop...pa dobro onda ne može ništa da se promeni, tako je kako je.

Nažalost, to su velike mane kod laptopa, nemogućnost da se makar grafika promeni i unapredi.

Nadam se da neko drugi još može da se javi ovde i kaže do čega može biti problem, ja sam sve što sam se mogao setiti već rekao. Poslednje je da ponovo instaliraš Windows i da prekopiraš sve Skyrim sejvove na D: particiju pre toga. Papotom na čistoj instalaciji Windowsa 7 x32 da probaš, verujem da će tada raditi kao podmazano.

Ne reče mi na kojoj rezoluciji igraš, na 1280x1024 ? Više od toga ne bih preporučio, za laptop. Kakva podešavanja grafike si stavio, u Skyrimu, daj da tu vidimo možeš li negde da uštediš koji frejm.

Igram na nativnoj rezoluciji za ovaj moj laptop, sto ce reci 1280X800 jer vise od toga on i ne moze da prikaze.

So se tice podesavanja grafike sve je uglavnom stavljeno na low tako da po tom pitanju ne moze da se izvuce ni delic frejma ali svejedno hvala na zelji da pomognes da se to ipak desi.

Kad budem uzeo novi komp (ali ne pre kasne jeseni jer me kupovina stana ipak malo poprilicno finansijski iscedila a uredjenje istog zahteva jos novca tako da moram malo da se strpim) onda cu lepo sve to iz pocetka i sa merakom a do tada cu ipak da se mucim sa ovim krsem. ;)

Nema čovek problem sa grafikom, nego mu je save game pokvaren.

Sačuvaj save-ove pa reinstal. Onaj zadnji(koji se load-ovao kad je igra pukla) teško da ćeš pokrenuti, ali onaj predzadnji bi možda mogao.

Poslednja izmena:
Pa Martine, samo polako, probaj da nekako rešiš taj problem, sa save game pozicijom, ne znam uopšte kako je moguće da se snimljena pozicija poremeti ali sve je izgleda moguće...

Martine, kad na jesen budeš imao para za novi desktop komp, javi se ovde i videćemo da ti pomognemo da sklopiš neku mašinu, sa merakom. :)

P.S. Izgleda da ćeš morati da mu još dodatno smanjiš rezoluciju, na 1024x768, trebalo bi da dobiješ nekih 10 frejma otprilike, ta taj način.

Vrh Dno