Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Sad sam krenuo da se fokusiram i na smithing. Jedan 'tip' ukoliko zelite da ga brzo levelujete - samo kupite sto vise iron ignota i leather strips, i pravite iron dagger. Do level 100 smithing se lagano stize, a onda mozete napraviti i dragon armor...

I onda ti na master tezini niko ne moze nista....i onda igra postaje dosadna...i onda pada uninstall :trust:
Ne treba tako igrati nijednu igru.

Nisam ni ja za taj grinding mada me vuče smithing ali ne znam ni jedan drugi način da se nabudžu ovaj skill.

Nego kako da levelujem smithing? Da pravim oruzja i armore koji traze 15X vise materijala za izradu ( samim tim 15X vise vremena da ih pronadjem ili 15X vise golda da ih kupim ), a ne planiram uopste da ih koristim?

...takav je sistem da vuce na grind. Mada ja prolazim i bez toga na master tezini.... cak ni ne nosim armor

Leveluj ga kako hoces samo kazem da je glupo da za 10min neki skil nabudzis na 100.
Ja sam izvalio to za levelovanje ranije (pravio sam kozne rukavice na tone) ali kad sam video da na lvl20 imam 250armor i da mi i expert tezina postaje laka prestao sam s budzenjem smithinga :)

Nažalost tako je za sad bar dok se ne pojave neki modovi. Bilo bi npr. dobro da se xp dobje za samo jedan item i da se ne dobija za isti takav. i naravno što bolji item to više XP pa bi onda pravi kovači tumarali svetom u potrazi za retkim rudama a ne sedeli u gradu čekajući 48 sati da kupe nove iron ingote i prave bodeže :)

^odlicna ideja... i te rude da ima u ogranicenim kolicinama.
....ja sam bio pronasao rupu za grindanje magija, kod onog lika na pocetku kompanjona, ali nisam nesto mnogo exploatisao... 4-5 lvl-a mozda:p

Poslednja izmena:
Ne znam da li bi mogao da igram sa nekim drugim likom osim sa bradatim Nordom i sekirom u rukama :)

Isto i kod mene. Sve prethodne skrolove sam igrao sa thief/mage. Ovde zapoceo isto ali nesto je falilo pa sam napravio Vikinga :))

Ne treba tako igrati nijednu igru.

Upravo tako. A i veci je satisfaction kada nakon nekog *******og questa kao nagradu dobijete neko novo , nevidjeno oruzje ili opremu. jedan od motiva za daljim prelazenjem :)

A jel neko skontao kako ide enchant na neki weapon... Odem na taj desk za ench, imam gem imam oruzije ali mi fali enchant... A na disench nemam nista ponudjeno :/

Da bi mogao da enchantujes neki Item pre toga moras nauciti taj Spell/Enchant tako sto ces Disenchant-ovati odredjeni Item sa odredjenim Ench/Spell-om. :)

I nemogu svi enchantovi na sva oruzja ili armor. Kako sam primetio nemoze recimo Increase Magicka +20 na oruzje samo na armor.

Au koja razlika u stabilnosti framerate-a kad sam stavio ENB series i fix da Skyrim moze da koristi vise od 2GB rama! Nema vise mikro statera koji mi se ranije javljao, a senke su mnogo bolje zbog ispravki koje donosi ENB. Podesavanja ultra, samo iskljucen AA. Oba fajla i uputstva za instalaciju potrazite na skyrim nexus, dao bih link ali je sajt trenutno nepristupacan :)

Aj mi daj taj fix da koristi vise od 2gb rama, ovaj ENB sam nasao, ima manje od 1MB?

E manite se bre corava posla sa kovanjem pa nije ovo simulator za nakovanj :D
Jel' neko stigao do questa kad treba da otkrije Blackreach? ... znaci ja stvarno skidam kapu dizajenrima igre. Ne mogu da opisem koliko je to veliko i koliko tu detalja ima. Mislim da treba bar 2-3 sata samo da se istrazi taj deo mape kamo li da se fajtas sa svime sto ima tamo :D

Sad cu i ja da potrazim to.

Inace jel ima svrhe drzati i aa i onaj fxaa ? Meni je aa na 8 as na 16, a ne vidim razliku kad ukljucim/iskljucim fxaa

Nemoj koristiti FXAA, AA radi ok.

Na R se izbacuju stvari iz inventara, ljudi nemaju kuglu za vracanje da znaju sta si ti menjao. Vrati komande na default u meniju...?

Au koja razlika u stabilnosti framerate-a kad sam stavio ENB series i fix da Skyrim moze da koristi vise od 2GB rama! Nema vise mikro statera koji mi se ranije javljao, a senke su mnogo bolje zbog ispravki koje donosi ENB. Podesavanja ultra, samo iskljucen AA. Oba fajla i uputstva za instalaciju potrazite na skyrim nexus, dao bih link ali je sajt trenutno nepristupacan :)

Cek to modifikuje .exe, moze to da se koristi sa org. igrom , da steam nepocne nesto da se buni oko igre ???

Sad cu i ja da potrazim to.

Inace jel ima svrhe drzati i aa i onaj fxaa ? Meni je aa na 8 as na 16, a ne vidim razliku kad ukljucim/iskljucim fxaa

Ja sam primetio da zajedno koristi se samo AA , FXAA sam je manje zahtevan i ima efekat kao 4x AA. mada mislim da sam negde citao da ne radi na transparentnim texturama.

Poslednja izmena:
Kazite mi jel kad se pazari original igra, jel ima neka mogucnost igranja online tipa coop ili tako neki fazon?

naucio sam disarm shout koja ludnica razoruzava sve

Poslednja izmena:
Sta te sjebalo, ENB ili ovo za 2GB+? Da znam sta da ne stavim:d

Mislim nemam reci!Meni cak nema ni sejvova!Samo postoji New Game,vratio sam i one stare exe fajlove nadajuci se da ce se nesto promenuti,ali tuki!Ode 25 sati u k....!:mad:

Au al si mi uterao k*rac sa ovim patchom :mad: sad igra puca pri ucitavanju sejva...morace da padne reinstall. Sad tamo u loaderu mi pise da grafika s kojom se pokrece je ENB...WTF?!

Obrisao sam, vratio sam na staro...Gleda ova linkove sto si stavio, ovo je sve nesto za steam verziju, ja imam razor 1911 verziju...

Ja igram sa tim vec nekoliko sati i nemam nikakvih problema. Citaj detaljno uputstvo, bekap starog exe fajla kao sto kaze u uputstvu i nema problema. A enb su dva fajla i oni se samo obrisu, dakle nema brisanja fajlova kad njih kopiras! Ako za toliko ne znas onda i treba da padne reinstal :)

Vrh Dno