Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Наишао сам на баг у квесту I'll met by Moonlight, па припазите:

На почетку квеста, добићете прстен од вукодлака који је у затвору у Фалкирку, и који је немогуће скинути. Прстен узрокује да се насумично преторите у вукодлака. Једини начин да се решите прстена је да, или убијете вукодлака, или да му помогнете да убије ловце који га јуре. Ја сам одабрао ово друго, јер је награда тај прстен, али је претварање у вукодлака по жељи - корисна ствар. Међутим, кад сам завршио са причом и кад је требала да крене акција, ништа се не дешава. Ловаца нема, мап маркера нема, вукодлака више не могу да нађем, и заглављен сам сад са тим прстеном.

Ово отприлике
http://gaming.stackexchange.com/questions/35336/how-do-i-finish-the-ring-of-hircines-quest
Ако је неко прочитао ово, и зна решење, био бих јако захвалан. Макар и преко конзоле да се нешто исхакује.

Poslednja izmena:
Joj kako sam se *****ao u izboru... znaci, besan sam ko ris a nemam save da vratim nazad :) Izabrao sam Stormshits umesto Legionara i zazalio sam. Prvo, Ulrich je seronja. Drugo, uzasno mi ide na nerve sa svojim stavom i trece - naterao me je da spalim Whiterun u kojem imam kucu i koji mi je bas prirastao za srce :cuss:

Brate? Bas ti hvala. hajde da je neki nub koji koristi forum 30 minuta u pitanju, ali ti sa 13K poruka, iz petnih zila se trudim da ne psujem.
Pa ti si jos i moderator.

Poslednja izmena:
a ti moras quote da se prebaci spoiler i na novu stranu :D

dodas tekst iz quote u spoiler tagove [ spoiler ] ... [ /spoiler ] bez space

pa izgleda ovako

Joj kako sam se *****ao u izboru... znaci, besan sam ko ris a nemam save da vratim nazad :) Izabrao sam Stormshits umesto Legionara i zazalio sam. Prvo, Ulrich je seronja. Drugo, uzasno mi ide na nerve sa svojim stavom i trece - naterao me je da spalim Whiterun u kojem imam kucu i koji mi je bas prirastao za srce :cuss:
Brate? Bas ti hvala. hajde da je neki nub koji koristi forum 30 minuta u pitanju, ali ti sa 13K poruka, iz petnih zila se trudim da ne psujem.
Pa ti si jos i moderator.

btw u emailu koji stigne kao notifikacija, ako ste pretplaceni na temu, nema spoiler tagova i sve sto je pisano u spoiler se vidi

Ovo je jako lose optimizirano. Tradicija.

Nego je li moguce skroz ukloniti mouse lag? Pokusao sam s nekim tweakovima, ali opet se primjeti.

Hvala :wave:

Imam problem sa jednim kvestom...da li je bag ili nesto drugo...
U pitanju je kvest Diplomatic Immunity na cijem pocetku sam svu opremu poverio na cuvanje onoj cici sa kojm sam premlatio jednog zmaja. :) Sa propusnicom sam upao na snobovsku zabavu, napravio distraction i sa onim klincem otisao u sobicak (pored kuhinje) sa kovcegom u kome bi trebala da me ceka sva oprema koju sam ostavio, ali to nije slucaj - kovceg je prazan. Ipak, u kvest log-u stoji da sam uspesno povratio opremu?

Poslednja izmena:
objasnite mi cemu sluzi ilusion fury i kako se koristi

Ovo je jako lose optimizirano. Tradicija.

Nego je li moguce skroz ukloniti mouse lag? Pokusao sam s nekim tweakovima, ali opet se primjeti.

"To disable VSync in Skyrim, add iPresentInterval=0 to the bottom of the [Display] section of the Skyrim.ini file in the \Users\[Username]\My Documents\My Games\Skyrim directory."

Kada je vsync iskljucen onda nema mouse lag.

Poslednja izmena:
Kako se tacno odrazava taj mouse lag u igri? Nisam primetio nista cudno, a nisam iskljucivao vsync u iniju

U pitanju je kvest Diplomatic Immunity na cijem pocetku sam svu opremu poverio na cuvanje onoj cici sa kojm sam premlatio jednog zmaja. :) Sa propusnicom sam upao na snobovsku zabavu, napravio distraction i sa onim klincem otisao u sobicak (pored kuhinje) sa kovcegom u kome bi trebala da me ceka sva oprema koju sam ostavio, ali to nije slucaj - kovceg je prazan. Ipak, u kvest log-u stoji da sam uspesno povratio opremu?

Nisam jedini...
http://forums.theelderscrollsskyrim.com/viewtopic.php?f=1&t=6579&start=00

Kako se tacno odrazava taj mouse lag u igri? Nisam primetio nista cudno, a nisam iskljucivao vsync u iniju

Kao mouse smoothing...barem meni.

I ja koristim singl heng oruzija, a singl hend mi je 61...imam sad neku sekiru dmg joj je 34 ima i shock dmg...E sad pazi, ja sam vec 4 puta unapredio onu "prvu zvezdu" u sazvezdju za singhand, i dobijam 80% veci dmg za sva singhand oruzija, kad unapredim 5. put imacu duplo veci dmg...ako nisu to unapredjivao tesk oda ces i moci da nadjes nesto bolje...

I meni je na 61, prvu zvezdu sam unapredio do 3 i jos malo pa ce biti 4 :) Nasao sam neki glass sword koji baca 22 dmg pa cemo da vidimo...

Heh, nasao sam napokon dobro sekirce Ebony war axe (41dmg) i glass mace (38dmg), dual pa udri po kostima :D Jako zgodne stvari se nadju kad tragate za dragon words questovima. Za sad sam batalio main quest i stalno idem kod onih monaha da mi kazu gde je sledeci dragon word.
E, to me je dovelo do questa koji se zove Forbidden Legend i u njemu imam sledeci problem:

U trecoj pecini, Saarthall, nakon sto resis par zagonetki i poubijas kilo kostura dolazis do kapije koju kao i nekoliko puta do sad mozes da otvoris tek kad tacno poredjas avatare na rotirajucim stubovima. Ovaj put cela operacija je dodatno zakomplikovana time sto stubovi nisu nezavisni vec se okrecu zajedno kada aktiviras jedan od njih. Naravno, neki okrene sva preostala 3, drugi rotira samo 1 sa njim itd. Uglavnom, izgubih zivce na ovome a ostao mi je samo jos taj jedan prokleti fragment da zavrsim ovaj quest. Da li je neko resio ovaj puzzle?

Rijesio sam ja
Onaj zadnji pri vratima lijevo je nezavisan, onaj do njega vrti samo sebe i nezavisnog (koliko se sjecam), a druga dva rotiraju vise. Prvo sredi da se sloze ona dva desno pa predji na prvi lijevo i na kraju nezavisni stub zarotiraj kako treba.

Da stavim u spoiler iako nije :) Otkud znam ko će kako da odreaguje...
Ja sam taj deo rešio slučajno. Počeo sam da ih okrećem nasumično da bih video koji šta radi i od kog zavisi i poklope mi se :)

A taman sam počeo da se nerviram da ću tu izgubiti dosta vremena...

vrlo korisna , Preatorian , good find :)

kako se pune stvari magijom kad se isprazne ? :D

Sve stvari mogu da se pokupe u tajnoj prostoriji (podrumu) njenog Inn-a, nakon sto se zavrsi kvest. :)

Rijesio sam ja
Onaj zadnji pri vratima lijevo je nezavisan, onaj do njega vrti samo sebe i nezavisnog (koliko se sjecam), a druga dva rotiraju vise. Prvo sredi da se sloze ona dva desno pa predji na prvi lijevo i na kraju nezavisni stub zarotiraj kako treba.

Hvala puno! Resio sam tu zackoljicu u medjuvremenu :)
Ova igra me sa svim uzasnim glupostima i dalje drzi uz monitor ***. ... Nova definicija za "ogromno".

Jel moze mene neko da nauci kako se kuju stvari i kako da napravim neku stvar koja ima neki magical property? Jel prvo treba da iskujem recimo mac pa onda da uradim enchant? Cime se uopste radi enchant?

Jos jedan ogroman spoiler - ovde mozete naci listu svih itema po kategorijama:

Poslednja izmena:
Enchatujes na stolu za enchanting kojeg nadjes kod nekog maga. Za enchat ti je potreban popunjen soul gem, sto veci to bolji enchat. Ispadne ti isti meni kao i kod npr alhemije , biras item - mozes bilo sta , rukavice, cizme slem prsten ogrlicu, pa gem i tako dalje...ne moras da kujes nista da bi enchatovao moze od itema koje imas...

Cime se uopste radi enchant?

Za enchantement ti trebaju 3 stvari.

1) Soul gem koji sadrži dušu.
Njih možeš kupiti ili ih naći usput. Postoji više tipova soul gemova i rangiraju se od najmanjeg do najvećeg. Da bi zarobio dušu potreban ti je ili spell ili neko oružije sa tom mogućnošću. Uvek gledaj da biraš soul gem sa što većem dušom da bi efekat enchnat-a bio što veći.

2) Tip Enchantement-a koji želiš da primeniš na određeni predmet.
Do njih dolaziš disenchant -ovanjem postojećih predmeta koje nađeš usput. Za drugi način ne znam trenutno. Možda može i kroz neki perk da se sazna više.

3) I predmet koji želiš da ebchantuješ.

Kad si za stolom za enchant. Iskombinuješ gore navedene stavke. Neki itemi ne mogu da prime neki enchant pa kombinuj. Takodje možeš enchat-ovati prstenje i amulete koji se mogu nostit u isto vreme i čiji se uticaji kombinuju.

Prvo budzis smithing i mozes da kujes iron, pa steel, i tako dalje(ja kujem elven sad). Recimo imas iron sword 10dmg, odes na onaj kamen za ostrenje i dobijes iron sword fine 11dmg....posle nekog vremena mozes da naostris na superior koji je jos bolji. Tu trosis one ingote, iron, steel itd...za elven ti treba refined moonstone npr a sve to mozes da kupis kod one ribe kovaca na ulasku u Whiterun, i na licu mesta iskujes:D Tvoja kuca(ako si je kupio) je odma do nje i ja u njoj cuvam visak opreme i potrepstina.

Mozes da enchantujes sve sto imas skoro, na oltaru za enchant u palati Whiterunu ali prvo moras da doneses nesto enchantovano vec, pa ga na oltaru disenchantujes da bi naucio taj spell, i onda uz pomoc soul gema pravis novi item. Naravno sve osim grand soul gema je samo za budzenje tog skilla dobro pravit jer u pocetku pravis dosta slabe iteme.

Ja sad idem u pohod po azzura`s star, soul gem koji se ne trosi i onda cu sa njim da pravim ultimate kovacko odelo - fortify smithing po 20% na nekoliko komada robe i nakita:d
Valjalo bi prvo da napravim enchanting odelo ali nisam naucio taj spell jos....

Izlevelujes Smithing i Enchanting na 100, i realno ne moras ni da igras vise. :D

Fala, nasao sam Mace of Molag Bal, 38 DMG, 31 Stamina DMG, 31 Magicka DMG i radi soul capture :) Strasno oruzje. Inace, mali savet - ako nemate dobre skillove vezane za magiju nikako ne savetujem da uopste razmisljate o Mage skoli i kvestovima. Zaboravite slobodno :)

^... ja bas planirao veceras da krenem put tog univerziteta za magove... do sada sam sve na magiju stavljao ... lvl 20...
Pa gde su ti zmajevi?? samo jednog sam ubio... onog na pocetku sa vojnicima.

...taj lag se meni poceo desavati u pecinama kada sam stavio neki d3d9.dll za ati. Sat vremena nisam mogao skontati sta je ... obrisao taj .dll i sad opet klizi.

Poslednja izmena:
^... ja bas planirao veceras da krenem put tog univerziteta za magove... do sada sam sve na magiju stavljao ... lvl 20...
Pa gde su ti zmajevi?? samo jednog sam ubio... onog na pocetku sa vojnicima.

Uh covece, nemas srece, ja lvl 10 a vec sam cetvoricu smakao :) Ja ih i ne trazim, oni nadju mene...

... vidim nekad nocu da me oblecu, ali posle pobegnu u brda.

Pa da, ako izbegavas borbu neko vreme oni odu.

Vrh Dno