Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Samo da razjasnim nešto, igram kao full warrior (twohanded itd) ali koristim restoration povremeno za HP regen, zanima me kada selektujem onu osnovnu healing magiju na obe ruke i kada pritisnem i levi i desni klik dobijam dupli hp regen? Čini mi se da, u klipovima koje sam gledao po netu, animacija izgleda drugacije nego kod mene. Onako pojavi se jedna svetlosna kugla izmedju ruku. Kod mene se pojavi po jedna kugla na obe ruke? Jel to ok ili likovi koriste druge rest. spell-ove?

Treba da otkljucas jedan perk za koji ti treba 20 lvl Restoration. Pise dual cast ili slicno, odmah prvi sa desne strane gore.

Ah, tu je caka, thx. Nisam ni gledao perkove za Spell-ove ***... osmi sam lvl a two handed mi je preko 40 :p Baš sam sinoć jednog zmaja sabio sa Orc greataxe-om 1 na 1 :)

meni je zabavnije da pravim full mage-a

Prethodne TES-ove sam igrao kao mage i thief uglavnom. Nikad War-a da napravim. A ovde mi je nakako gay da mage ili sneaky bosmer bude DRAGONBORN!! Zato sam napravio bradatog Dolpha Lundgrena sa sekiretinom i teraj. Mogu ti reći da je zabavno :)

...^ cuj ovog gay magovi... moj high elf bi tvog dolfa sprzio pogledom:-devil-:.
Ne znam da li sam utripovao, ali mislim da moj lik polako pocinje da hoda pogrbljeno kad u rukama drzim nekro magije... pretvara se izgleda u nekromansera:d.

Dobra je igra, uvatim sebe jutros da pevusim glavnu melodiju:p...

Ja sam se posle morowinda i obliviona odlucio za za borbu prsa u prsa mada su me uvek vise privlacile magije al reko da probam.Igram sa orcom, havy armor, dual hand warhammer and bring it on :D. Ne znam u kojoj razmeri da krkam health vs stamina za sada sve stavljam na staminu jer mi se jako brzo isprazni koristeci power atack i malo je zeznuto kad uletim u guzvu,al koga deknem taj vise ne ustaje.

^ U početku budži staminu prva tri- četiri lvla posle toga cepaj health. Zato što u two handed talent drvetu imaš perk koji smanjuje potrošnju stamine pri power napadima. To je moj recept. Pored toga dižem i restoraciju za self healing. Za sada dobro ide...

... a kako ubijate sa fighterima one dzinove i mamute?... Ja sam svoje prve poceo da ubijam na lvl. 10 summonerom, sad sam lvl. 17 i mogu ladno da utrcim u celo stado sa 3-4 dzina i mamuta i sve ih sprzim:-devil-:... na master tezini...ali ako me zakaci samo jednom gotovo. Samo jednog zmaja sam za sad ubio, onog na pocetku.

Poslednja izmena:
mage je jak zato sto moze sa distance lepo da przi , ja dzinove rokam sa zacaranim strelama sa distance posle nekih 30 strela dzin pada ;D

... a kako ubijate sa fighterima one dzinove i mamute?... Ja sam svoje prve poceo da ubijam na lvl. 10 summonerom, sad sam lvl. 17 i mogu ladno da utrcim u celo stado sa 3-4 dzina i mamuta i sve ih sprzim:-devil-:... ali ako me zakaci samo jednom gotovo... *** samo jednog zmaja sam za sad ubio, onog na pocetku.

Nije teško, imam na lvl 8 oko 200 HP-a već, a twohanded je preko 40 tako da i ja njima nanosim veliki dmg(takođe sam podigao i heavy armor i block), pored toga kad napraviš power attack privremeno ga onesposobiš pa možeš da mu zadaš još koji extra udarac. Naravno, povremeno se povlačim i lečim sa onim osnovinim restoration spellom. To je taktika i za "zmajove". Kad sleti i krene prema meni, grunem mu onaj prvi shout pa power attack i ode 20% hp-a :guitar:

Poslednja izmena:
Meni za sada najveci problem na master tezini prave conjureri u Ilinalta's Deep dungeonu, ako neko zna na koji mislim,blizu onog jezera na pocetku. Sede dva za stolom i brzo im se prikljuce jos 2 iz susedne sobe. Level 4 sam, fire u levoj , axe u desnoj ruci. Ne znam da li conjureri imaju mozda neki weakness tipa na lightning ili nesto, posto mi se cini da im vatra ne steti mnogo.

...ja sam nabudzio inpact, pa posle svakog fireballa klekne, ne moze da mi pridje ako je sam... a pored ga przi i moj atronach. Zabavno je loviti dzinove i mamute, ali izgleda da sam ih sve istrebio oko onog prvog gradica. Sad sam uzeo neku magiju za dizanje vecih kripova, treba da vidim da li mogu dzina da dignem da se bori sa mnom....

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi objasni ovo sa soul gemovima kako funkcionise, posto to nikad u ranijim delovima nisam koristio, uvek sam igrao warr/hunt klase pa se sad prvi put zezam sa magijama :) I kad spomenu to dizanje kripova, jel ga dignes na odredjeno vreme ili perm?

Sinoć sam istaživao severni deo skyrim-a (išao po onaj dragonhorn - quest od greybeardsa) i uzverem se na vrh neke, snegom zavejane planine i naletim pravo na ... zmaja! On kreće da leti ja potežem sekiru a u pozadini kreće ova muzika:

@Ixinho
...gemovi sluze za pravljenje enchantovanih itema, oruzija , armora i dopunjavanje oruzija. Gemovi treba da se napune dusama, ako su prazni, a sto veci gem i jaca dusa to je bolji enchantment. Duse mozes da zarobis magijama ili enchatovanim oruzijem(soul trap).
Kripovi se dizu nekro magijama ili stvaraju summoning magijama... jacina i vreme trajanja dignutog kripa zavisi od magije i ulozenih perkova... Meni sad neki kripovi traju po nekoliko minuta kad ih dignem sa obe ruke.

Poslednja izmena:
Kako smara kovanje... a realno je jedini nacin da imas zaista jako oruzije. ***. 18 sam nivo neke kombinacije mage-a i wariora i tek sam sad nasao neki mace koji ima 18 dmg plus neki jadan shock...

Taj mace je ****** jer je uzasno spor a ja nisam nesto preterano vest kovac :(

@MAD_MUzzY 18 lvl i imas mac koji ima dmg 18? Ja furam neke sekire i maceve sa preko 27-28dmg inace sam lvl 20.

Igram po ceo dan od kako je izasla igra. Cini se dosta bolja od Obliviona. Glavni quest sam radio taman toliko da krenu zmajevi, nakon cega sam ceo vikend levelovao Smithing i Enchanting.

Tako da veceras napokon mogu da krenem da igram kao covek. :D

Ja furam iskovani (superb) Dwarven Warhammer dmg 32 + 5 frost, na 12 nivou. Sve pada od jednog do 2 udarca (izuzev jetija i trollova). Bacio sam se opasno na kovanje oružije i oklopa, prosto je milina kako su detaljno odradili taj detalj igre. Nadam se da ste provalili kako se kopa ruda, prerađuje, itd.

Jedino što mi je još uvek nepoznanica je čemu služe drva za ogrev i da li je moguće sam da ložiš vatru - praviš cooking spot?

Drva (ako mislis na ona koja dobijes cepanjem na panju) mozes da prodajes (npr onom drvoseci u selu).

Postoji li neka korist od zmajevih kostiju i krljusti koje se dobiju kad se isti ubije? Da ih cuvam ili da ih prodam odmah, posto su ubiboze teski? :) Kapiram da ce moci nesto da se iskuje od toga kasnije...?

Poslednja izmena:
Postoji li neka korist od zmajevih kostiju i krljusti koje se dobiju kad se isti ubije? Da ih cuvam ili da ih prodam odmah, posto su ubiboze teski? :) Kapiram da ce moci nesto da se iskuje od toga kasnije...?

Ovo i mene zanima, jel neko pronašao upotrebu? Ove kosti 100 kila imaju...

Je l' radi neko glavni kvest ovde?
Imam nekih problema, igrica mi zabaguje kad pocne ona mirovna konferencija, valjda esbern treba nesto da kaze, i sve tako stoji
inace esbern mi je nem od kad sam ga upoznao vidi se da ima neki bag :/

@MAD_MUzzY 18 lvl i imas mac koji ima dmg 18? Ja furam neke sekire i maceve sa preko 27-28dmg inace sam lvl 20.

I ja sam LVL 18 i imam mac koji pravi 18 dmg, ne mogu nigde da nadjem dobar singlehand mac koji je bolji.... ili bar neko sekirce.

Stvarno odlična igra, dosta bolja od Obliviona. Prvenstveno mislim da su pećine, rudnici, tvrđave...mnogo bolje odrađene,
ne liče više jednu na drugu niti su dosadne kao u Oblivionu, i imaju mnogo više detalja. Sama igra je dosta kompleksnija i raznovrsnija. Levelovanje samog igrača, kao i okoline je za sada odlično odrađeno. Open World Skyrima je fantastičan, jedino me malo smaraju snežni predeli u planinama. Grafika je dobra, ali iskreno sam očekivao da će biti još bolja. Na pašini iz potpisa sve radi na max na 55-60 fps-a.

Trenutno sam lv 15, ubio sam jednog zmaja, budžim archera, mage-a i wariora :p , zagrizao sam malo više nego što mogu da progutam, videću kako će sve to ispasti.
Preporučujem svima da igraju na Expert težini, dosta je izazovnija i zanimljivija igra.

I ja sam LVL 18 i imam mac koji pravi 18 dmg, ne mogu nigde da nadjem dobar singlehand mac koji je bolji.... ili bar neko sekirce.

Heh, nasao sam napokon dobro sekirce Ebony war axe (41dmg) i glass mace (38dmg), dual pa udri po kostima :D Jako zgodne stvari se nadju kad tragate za dragon words questovima. Za sad sam batalio main quest i stalno idem kod onih monaha da mi kazu gde je sledeci dragon word.
E, to me je dovelo do questa koji se zove Forbidden Legend i u njemu imam sledeci problem:

U trecoj pecini, Saarthall, nakon sto resis par zagonetki i poubijas kilo kostura dolazis do kapije koju kao i nekoliko puta do sad mozes da otvoris tek kad tacno poredjas avatare na rotirajucim stubovima. Ovaj put cela operacija je dodatno zakomplikovana time sto stubovi nisu nezavisni vec se okrecu zajedno kada aktiviras jedan od njih. Naravno, neki okrene sva preostala 3, drugi rotira samo 1 sa njim itd. Uglavnom, izgubih zivce na ovome a ostao mi je samo jos taj jedan prokleti fragment da zavrsim ovaj quest. Da li je neko resio ovaj puzzle?

I ja koristim singl heng oruzija, a singl hend mi je 61...imam sad neku sekiru dmg joj je 34 ima i shock dmg...E sad pazi, ja sam vec 4 puta unapredio onu "prvu zvezdu" u sazvezdju za singhand, i dobijam 80% veci dmg za sva singhand oruzija, kad unapredim 5. put imacu duplo veci dmg...ako nisu to unapredjivao tesk oda ces i moci da nadjes nesto bolje...

Nazad
Vrh Dno