Kako ko dozivljava neku igru je cisto subjektivno i vredi raspravljati o tome jer je to licni ukus i to ne mora da se nekom svidja ali bi trebalo da se postuje ali ne bi trebalo tvrditi da zato sto se nesto meni svidja da je i najbolje. Meni licno najvise odgovara Guild Wars jer mogu neobavezno da ga igram ne moram da se mlatim sa zivim igracima ako ne zelim u principu igram uglavnom solo sa npc-ovima i par drugara, kad zelim da se druzim sa drugim ljudima ja izadjem u grad ili odem da igram fudbal, a uz to ima i dosta dobru pricu kao odlicna single player igra. Sto se tice WOW-a i njegove kompleksnosti, tu se ne slazem jer ono sto sam ja video vecina questova se svodi na utamanjivanje odredjenog broja protivnika, imam druga koji je 70-ti nivo u WOW-u a nije procitao vise od 10 rci u celoj igri, jednostavno dobije quest, vidi gde je marker i ide pobije sta ima da pobije, isti slucaj i sa Lord Of the Rings Online dosadilo mi posle 5 dana igranja a ne bih ga ni toliko igrao da nisam Tolkien-ov fan. D&D Online je druga prica misije su dosta dobre, zaista treba timska igra, rogue-ovi koji idu ispred i traze zamke, wizardi koji biju iz pozadine, bas kao u stonom D&D-u, normalno ako nadjes normalnu druzinu, ali ako naidjes na nekog ******a kakvih je 95% kome je i glavi samo da se sa svojim fighter likom shiba sa nekim jer je ocekivao WOW klon pa lepo pojuri napred kroz sve zamke i zasede i izgine posle par minuta i buni se sto necemo da ga ozivimo i ostavimo ga da lezi mrtav u nekom dungeonu. E takav je slucaj sa svim MMO-ima gde treba da se skupi druzina, sat vremana trazis party da bi odmah cim se krene neko morao da izadje, da jede,da spava i sl, zato ja vise u Guild Wars-u ne igram sa zivim ljudima. Sto se tice Elder Scrolls nadam se da ce dok to bude izaslo WOW i sve igre slicne njemu da se smuce ljudima i da ce napraviti nesto vredno igranja jer granice u ovoj sferi video igara su neogranicene tako da je velika steta sto je WOW uopste izasao i postavio lose standarde i samim tim onemogucio razvoj drugih kvalitetnijih igara. Videcemo kako ce sve to izgledati kada se pojave Warhammer i Age Of Conan, jer vec vidim da se Blizzard usrao zbog ogromnog interesovanja koji izazivaju posebno ova dva MMORPG-a, a treba pomenuti i Guild Wars 2 koji ce biti dosta promenjen s tim sto ce sve dobre stvari ovog dela zadrzati i dopuniti ga mnogim drugim stvarima i uz to ce biti besplatan za igranje.