Šta je novo?

The Elder Scrolls IV: Shivering Isles

Nemam pojma, nijednom mi se nije desilo slično. Jedini bag koji sam primetio je da ne radi animacija pri sedenju i ustajanju sa stolice, nego se lik "zaglavi" na par sekundi.

Elem, upravo sam završio ekspanziju, i mogu da kažem isto što i na početku: odlična je! :)

Mali spoiler,

na kraju vi postajete Prince of Madness :)

konacno sam i ja instalirao .... odusevio sam se odma s' pocetka :) taj novi svet je super uradjen ... po meni ocena cista devetka (cisto da ima sta da se da vise kada naprave da se moze rest-ovati napolju uz vatricu i opciju razbijanja kovcezica :) )

ljudi recite mi koliko vam je vremena trebalo da predjete SI ?

kako da dobijem granu, za sheogorathov stuff, od onog drveta. ima neki stone na koji kada kliknem nista se ne desi? prvu stvar sam pokupio, oko od one carobnice ili sta je vec.

Ako se sećam, treba da klikneš na kamen a onda će se samonovati tvoj klon, i kad ga otreseš, onda odeš na ono drvo iza i klikneš na njega

Čisto informativno, iako je EXE Shivering Islesa takođe u verziji 1.2 isto kao aktuelni patch, ima manji build number (v1.2.201, naspram v1.2.214 kod zvaničnog patcha 1.2), što će reći da je verovatno još nešto ispravljeno posle izdavanja Shivering Islesa pa ako imate problema sa igrom, stavite zvaničan 1.2 patch.
Preporučljivo je instalirati patch PRE Shivering Islesa, pošto će SI setup detektovati da postoji noviji EXE i neće ga pregaziti svojim.

I naravno treba vam odgovarajući No-CD, da ne bude "džabe ste krečili".

Poslednja izmena:
Kako da predjem Conspiracy quest? Sve sam zivo mucio po Crucible-u i mrka kapa :(

Kako da predjem Conspiracy quest? Sve sam zivo mucio po Crucible-u i mrka kapa :(

Sad ne znam tacno kako se taj deo grada zove ali kad sidjes dole na stepenice u crucible ides uz zid do kraja,dakle ne izadjes na ona vrata koja te vode napolje vec kroz ona u cosku.Vode u neku vecu sobu i hodnik.Tu imas nekog lika koji je umesan.Dalje ce se samo otvarati...

Spoiler 1:

Skinuo si pogrešnu verziju, ali imaš setup fix na igra kopirati svetu, zameni postojeći ovim novim.

Spoiler 2:

Idi u Crucibles i nađi orka koji je tu neki gazda valjda.

Dešava mi se ponekad bag - kada izlazim iz neke kuće ili radnje napolje jednostavno mi ostane crn ekran. Ne pomaže nikakav alt-tab, ništa od tastera, samo reset. Može li se otkloniti na neki način ili mi je tako suđeno?

Imam identican problem. Instalirao sam Oblivion i patch 1.2 (tokom instalacije patcha dobijao sam neke cudne poruke..tipa file not found)...znaci bez Shivering Islesa. Primetio sam da se to desava kada dodjem do vrata i odmah kliknem na vrata...a kada stanem ispred vrata i sacekam sek ili dve, onda je sve ok.

Jos uvek nisam odigrao oblivion ni original ni prvi dodata ni ovaj drugi.
Zanima me moze li da se instalira sve od jednom i da se krene igra iz pocetka sa oba dodatka.
Znaci kao da je igra izdata zajedno sa oba dodatka, instaliras i igras.

I da li u ovim dodacima mislim na Knights of The Nine i Shivering Isles ima svih onih patch-eva tipa Natural Environments, Natural Environments Color Override...

Poslednja izmena:
1) Može.
2) Nema, Natural Environments i ostalo nisu zvanični Bethesdini dodaci.

E da...ko koristi Natural Environments u SI-ju, moze cudne stvari da vidi...tipa tichica koja letucka kroz stene, ljude, biljke :p ...deo moda (natural habitat) nije bas kompatibilan, sto je doduse i logicno...sa natural weather-om me smorio sneg koji je poceo neprekidno da pada (zima, izgleda), tako da sam ostavio samo deo moda za realniju vodu.
Inace sa ovim SI dosao mi je i graficki glitch, kad pogledam u sunce, sve okolo pocrveni, ali odjednom, bez onog tipicnog HDR prelaza...malo nervira, al kapiram da je to do drajvera (damn nVidia, daj bre nove drajvere!!!) ....

Igram na 7300GT sa 93.71 drajverima i HDR-om i nikakve grafičke bagove nisam iskusio.

Isti drajver i ja koristim...
Nije bas da je ovo upadljiv bug, ali prelaz u crvenkastu nijansu je previse jak- cak mu se mogu videti i "granice" po ekranu, kad se okrecem ka suncu...i to se desava samo dok sam u SI...jbmlg, ko ce ga znati.Mislio sam da je to do natural moda, ali nije...videcu jos neke stvari da prodzaram...

Poslednja izmena:
Nisam uspeo da resim HDR problem.Sa Bloom-om je sve OK (osim sto nema HDR, :( heh )...takodje kad sam u Cyrodillu sve je u redu...
Inace bas je pocelo da iritira...pri zalasku sunca kad se pogleda ka njemu, sve postane odjednom obojeno u crveno...a nebo nocu je nekako bljutavo...prosarano nekim otrovno ruzicastim oblacima (ili mozda tako treba? :p ) na kojem se upadljivo vide dva ovalna spoja teksture...
Da ne kukam samo, zanimljivi su kvestovi...mada sam skoro i zapoceo...

Nebo i treba da bude psihodelično, kao i mozak Sheogoratha :) ali su spojevi tekstura bag...

da li se ti spojevi vide kod tebe?...dakle nocu, sa dve razlicite strane sveta?Prolaze u polukrugu preko celog neba...malo ostavlja bzvz utisak o ovoj igri...deluje aljkavo

filipenko probaj poslednji NGO driver. Imao sam isti problem kao ti...deinstalirao 93.71 i instalirao NGO. Radi savrseno ;)

Zahvaljujem na informaciji :)

Izgleda da su ispravili taj bag, s obzirom da je izašao i drugi beta patch:

Update 1.2.0416 Beta Notes

Bug Fixes

Fixed a crash caused by bad form IDs

Fixed an issue where the game would try to use form IDs that were either restricted or not available yet.

Update 1.2.0410 Beta Notes

Bug Fixes

Fixed an issue where form IDs were not being marked as free properly, causing objects to disappear in game.

koliko je "tezak" novi patch ?

1.1 MB
A novi exe je 2.3 MB.

Inače pravilan redosled instalacije je Oblivion > (opciono Knigths of the Nine i ostalo) > Shivering Isles > Patch, pošto postoji više buildova verzije 1.2 (Shivering Isles osnovni je manja verzija od Obliviona 1.2, koji je opet manja verzija od ovog poslednjeg beta patcha)

Poslednja izmena:
Kako da odradim onaj quest sa Thadonovon vecerom?:trust: Treba da se usunjam tamo kod njega i sta,ubacim mu ono u hranu?A kako?Nemam nikakvu opciju,samo da pokupim to sa stola mogu...

Koliko se sećam, treba da pratiš u određeno vreme (piše u quest logu kad, ili je to trebalo da ti kažu u onoj crkvi u gradu) onu tamo sa dvora koja kuva, i kad je pratiš, u tom skrivenom dungeonu ćeš naći to što treba da mu staviš u hranu. Onda sa tim odeš u prostoriju iza njegovog dvora gde to treba da ubaciš (isto u određeno vreme), i onda posle odeš na večeru i to je to. Koliko se sećam misija je prilično za*ebana, tu će ti biti koristan Gray Fox's cloak.

Poslednja izmena:
Koliko se sećam, treba da pratiš u određeno vreme (piše u quest logu kad, ili je to trebalo da ti kažu u onoj crkvi u gradu) onu tamo sa dvora koja kuva, i kad je pratiš, u tom skrivenom dungeonu ćeš naći to što treba da mu staviš u hranu. Onda sa tim odeš u prostoriju iza njegovog dvora gde to treba da ubaciš (isto u određeno vreme), i onda posle odeš na večeru i to je to. Koliko se sećam misija je prilično za*ebana, tu će ti biti koristan Gray Fox's cloak.

Da,stigao sam do toga da treba da odem u prostoriju iza dvora ali ne znam kako to da ubacim?Znam u koje vreme

Samo udariš spejs na tanjir i flašu, s tim što su malo zavučeni, meni je trebalo jedno minut da ih zapazim (na površini od 2 kvadratna metra :d )

1.1 MB
A novi exe je 2.3 MB.

Inače pravilan redosled instalacije je Oblivion > (opciono Knigths of the Nine i ostalo) > Shivering Isles > Patch, pošto postoji više buildova verzije 1.2 (Shivering Isles osnovni je manja verzija od Obliviona 1.2, koji je opet manja verzija od ovog poslednjeg beta patcha)

cekaj, a kad instaliram ovaj beta-patch ? Imam osnovni oblivion, osnovni shivering, skidam sad 1.2 english, a ima i taj beta.

za 1.2 official kaze:

OBLIVION PATCH v1.2
Oblivion_v1.2English.exe(4.5 MB) 03/23/2007
This patch is for North American (English) versions.

Please Note: You do not need to install this patch if you have already Installed the Shivering Isles expansion.

^^ sta ovo znaci ? Treba ili ne treba ? Jel beta ide na ovaj ili je standalone ?

Nazad
Vrh Dno