- Učlanjen(a)
- 09.01.2011
- Poena
- 585
Onog trenutka kada je predstavljen Fiji čip, znalo se je to u suštini Tonga (GCN 1.2) arhitektura i da nosi sve isto x 2. Svako je znao šta kupuje čim su se karte pojavile u prodaji. Niko nije izašao posle 2 meseca i rekao - ipak nema 64 ROP-a, već 56 
I zašto onda niko od zelenih nije izašao i rekao da GM2xx čipovi nemaju full DX12 podršku? A te karte su već godinu dana u prodaji sa sve DX12 podrškom na kutijama. Što je tačno. Delimično
Kad je krenula ACE priča, opet nisu odmah izašli i rekli da nemaju podršku na takvom nivou, nego krenuli okolo naokolo. Sve to nije bitno za performanse, posebno ne u sada aktuelnim igrama, ali meni kao kupcu smeta.
Kada su recenzije (CPU, GPU...) u pitanju, za mene su sve đubre
Jer da su to pravi testovi performansi, onda bi rezultati uvek bili (skoro) isti, tj. nezavisni od recezenta. Ovako imamo sto "testova" istih karti i sto različitih rezultata
Kad bi testovi PC hardvera bili po standardima industrije (da ne kažem nauke), gde bi nam bio kraj
Ali to je druga priča.
Kad smo kod DX12 obećanja, mene najviše zanima da li će konačno biti moguće iskoristiti bilo koji IGP i dGPU u igrama
Evo, AMD je potvrdio da će to omogućiti u Gaming Evolved naslovima, a kroz drajvere omogućiti što bolju podršku u ostalim igrama, pa ako to ne ispune, onda ću se osećati prevareno 
I zašto onda niko od zelenih nije izašao i rekao da GM2xx čipovi nemaju full DX12 podršku? A te karte su već godinu dana u prodaji sa sve DX12 podrškom na kutijama. Što je tačno. Delimično
Kada su recenzije (CPU, GPU...) u pitanju, za mene su sve đubre
Kad smo kod DX12 obećanja, mene najviše zanima da li će konačno biti moguće iskoristiti bilo koji IGP i dGPU u igrama
Poslednja izmena: