Šta je novo?

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

Ova igra ce da bude odlichna, taman da josh jednom predjem Butcher Bay i odigram malo nove priche o Riddiku.

Sta vam je bre ljudi, sta ste se toliko u'vatili grafike, k'o da je to najbitniji deo igre. Atmosfera, to je ono sto je "Bezanija iz zaliva mesara" :) imala... atmosfera. Igrivost. Feeling.
Šmek.

OK, grafika je bila odlicna (za to vreme), ali to zaista nije bilo toliko bitno, koliko je igra "vukla" da se prelazi dalje zbog fenomenalne atmosfere.
Inace, ja ne odigrah "Escape from Butcher Bay" u svoje vreme, kad je izasla... nesto sam poceo, pa mi bilo pomalo dosadno, sumorno, jos onako goloruk... kakva greska :)
Opeglah pre neka dva meseca, nadjoh na hardu folder, nije potrebna reinstalacija... igra je fenomenalna!

Upravo ta vec pominjana atmosfera, šunjanje, zavrtanje šija, razbijanje lampi ("someone is braking the lights!")... pa tu su i oni "pogledi u tami" :p ...ma, sjajna igra! Desavalo mi se u nekoliko navrata da se vratim nakon izlaska oko 4, pa da zasednem za komp, "samo malo, tek jedan nivo"... da bih, dok se okrenem, vec utvrdio da je 8 sati i da bi valjalo malo odspavati :)

A da... i ta grafika... sad je i super, moze sve da se odsrafi na max, AF i AA (jos sam zacepio i one filtere sto kao simuliraju 24X AA, pa i "Adaptive Anti-Aliasing")... ukljucio VSync, da slucajno ne vidim picture tearing... i sve to lepo klizi zakucano na 60 frejmova, ne pada nista (a i ne raste! :d), nema nijedne reckave ivice u igri, sve maximalno ispolirano, cak i Dizelu ona celava glava sad izgleda kao savrsena kugla iz kuglane u Delta City-u :p... ma, milina.

A sto se "Assault on Dark Athena" tice, mislim da citat izvucen iz nekog prethodnog posta sve govori:
"... but the moment you first see that predatory shadow inching along a wall and realise that it's you, and that you're about to do someone a rather nasty injury, and that you're really, really looking forward to it, memories of other games and other kills will likely fade into the darkness." :smoke:

E nego kako da upalish taj 24xAA i Adaptive AA u isto vreme? I kako se uopshte to upaljuje?

Kolko vidim na slikama izgleda zaista inpresivno,ali ja nevolim nabildovane tipove koji pobiju po armije sa teškim nauružanjem,a to urade sa dva noža;)
Ne volim ih ni ja, al' Riddick, a bogami i sam Vin Diesel, je jedan od retkih koji to radi s toliko stila i s takvom nepokolebljivom samouverenoscu da to uopste ne izgleda naivno i izlizano. Nije Riddick neki ''John Doe heroj'' kakve glume Svarci ili van Dam. Oba filma o Riddicku svakako valja pogledati ako vam se svidela igra :)

Bas sam ovih dana ponovo pogledao filmove i stvarno su mi ekstra. A igru jedva cekam. Po meni "Bezanija iz zaliva mesara" tm by CAR :D jedna je od najboljih u poslednjih par godina, bar je na mene ostavila takav utisak, jer sam igrajuci je bas "bio" u igri. *** imala je bas dobru atmosferu i filmski shmek.

ps- ne znam da li je tacno, ako se dobro secam procitao sam onomad da su filmovi o Riddicku podbacili sto se tice zarade, ali je igra navodno super prosla pa ih je to izvuklo. (da budu na pozitivnoj nuli :D)

Poslednja izmena:
Ne volim ih ni ja, al' Riddick, a bogami i sam Vin Diesel, je jedan od retkih koji to radi s toliko stila i s takvom nepokolebljivom samouverenoscu da to uopste ne izgleda naivno i izlizano. Nije Riddick neki ''John Doe heroj'' kakve glume Svarci ili van Dam. Oba filma o Riddicku svakako valja pogledati ako vam se svidela igra :)

Onaj pich black (ako sam dobro napisao:) )mi se svideo aonaj cronicles baš i ne.

E nego kako da upalish taj 24xAA i Adaptive AA u isto vreme? I kako se uopshte to upaljuje?
Ne bih znao kako da ti objasnim da to uradis na tom GT-u :d... ali ovde na ATi-ju je jednostavno: postavis klizac za AA na 8X, pa u polju ispod pod nazivom "Filter" odaberes "Edge-detect" i tu ispise 24X.
A onda odes skroz dole, na poslednje podesavanje u drajverima, i stikliras "Enable Adaptive Anti-Aliasing"... i pritom izaberes "Quality". I to je to, maximalno moguce iz drajvera... odnosno, sve ispolirano u igrama ;)

Kod nVidia-e je to malo drugacije, tamo ces pak da izaberes najjaci mod za AA, sto bi (kod burazera na kompu, sa G80 8800 GTS-om) bilo 8xS.
(na novijim kartama su jos vece vrednosti moguce, ako se dobro secam... i do 16x za AA).

2 chabex:
Vala, sad cu da patentiram taj naziv, pa da uvek ide to ™ ili pak ® uz njega :D

Poslednja izmena:
U igri se ukljuci AA, i u nv CP-u se podesi "enhance aplication setting" i podesi zeljen AA...a ako se zeli eksperimentisanje svih mogucih AA modova, SSAA,MSAA,CSAA, itd, nHancer je stvar za to:) Jako dobra stvar korisna za igre koje ne podrzavaju AA.

Odlican program!

Hvala vam, sad cu da probam. Nego vidim u Screen Fun-u(chitam samo zato shto mi smor na chasovima) da ce imati MP kao u UT.

Hmmm... Ajde i ja da postavim jedno pitanje za EFBB...

Kako na ATI karitcama ukljuciti PixelShader 2.0++ (tj. Soft Shadows). Znam da sam tu opciju imao dok sam imao nVidia kartice, ali sa ovom ATI te opcije nema. Trazio sam po netu, mada bezuspesno. Ako neko zna neka javi :)

Ovo bih i ja voleo da znam... pise i meni samo "2.0" kada se postavi na "Auto", nema nista od mekanih senki, to ionako bilo rezervisano samo za nevidijase svojevremeno :)

Al' eto, rece ivke da moze, pa bi' voleo i ja da znam kako :)
(nije da je bitno, ionako je igra vec predjena, a i bez toga izgleda odlicno... ali eto, cisto da znam :d)

Ovo bih i ja voleo da znam... pise i meni samo "2.0" kada se postavi na "Auto", nema nista od mekanih senki, to ionako bilo rezervisano samo za nevidijase svojevremeno :)

Al' eto, rece ivke da moze, pa bi' voleo i ja da znam kako :)
(nije da je bitno, ionako je igra vec predjena, a i bez toga izgleda odlicno... ali eto, cisto da znam :d)

kad' je moglo imao ivke 8800gtx :d

Spacewalk / Mech Suit Gameplay - http://www.youtube.com/watch?v=AfVv...3d.com/board/showthread.php?t=33936834&page=3

Graphics cards benchmarks - http://www.pcgameshardware.com/aid,...s-benchmarks-and-system-requirements/Reviews/

Riddick_AoDA_1920.png

Bez AA cak i HD 3870 sije GTX 285 :) Izgleda da ce se ovdje morati drajverima popravljati performanse, mada "dobro" radi i ovako. Ali s obzirom na grafiku bi trebalo puno bolje raditi.

Prilozi

• Riddick_AoDA_01.jpg
    Riddick_AoDA_01.jpg
    194.4 KB · Pregleda: 170
  • Riddick_AoDA_06.jpg
    Riddick_AoDA_06.jpg
    244.5 KB · Pregleda: 124
  • Riddick_AoDA_08.jpg
    Riddick_AoDA_08.jpg
    213 KB · Pregleda: 126
  • Riddick_AoDA_09.jpg
    Riddick_AoDA_09.jpg
    183.6 KB · Pregleda: 117
  • Riddick_AoDA_16.jpg
    Riddick_AoDA_16.jpg
    193.5 KB · Pregleda: 125
Poslednja izmena:
Spacewalk / Mech Suit Gameplay - http://www.youtube.com/watch?v=AfVv...3d.com/board/showthread.php?t=33936834&page=3

Graphics cards benchmarks - http://www.pcgameshardware.com/aid,...s-benchmarks-and-system-requirements/Reviews/

Riddick_AoDA_1920.png

Bez AA cak i HD 3870 sije GTX 285 :) Izgleda da ce se ovdje morati drajverima popravljati performanse, mada "dobro" radi i ovako. Ali s obzirom na grafiku bi trebalo puno bolje raditi.

Igra leti svaka cast autorima:banana:

I da, sudeci po textu, eto najzad jedne igre koja ce do maximuma da iskoristi potencijal onog Q6600 kupljenog pre tri godine za *igre koje dolaze*... :d:d:d

Pa svi su super proshli kada rade sa GTX285. Ineteresuje me kako bi proshli sa nekom slabijom karticom.

Razlika u snagi procesora se najvishe vidi kada se pusti igra u 800x600 iskljuche svi efekti vezani za grafiku i jedino Physics ostane.

A mislio sam da će po kvalitetu biti bar približna kao Escape From Butcher Bay,ali izgleda da nema ništa od mog očekivanja...na žalost:

http://pc.ign.com/articles/968/968316p1.html

http://www.metacritic.com/games/platforms/pc/chroniclesofriddickassaultondarkathena

Rezime sa IGN:

8.0 Presentation
Lots of unintentionally hilarious dialogue can't hold down some cool story elements.

7.5 Graphics
The future is shiny! As with the original back on Xbox 1, the remake and sequel are good-looking games, but the animations really hurt.

8.0 Sound
A good score and some solid voice acting. Riddick's lines are awesome in a b-movie sort of way.

7.5 Gameplay
The original still has some incredible moments, but it's still difficult to figure out where you're supposed to go. The sequel has none of the charm of the first and some bad AI to boot.

7.5 Lasting Appeal
There's plenty of game here, but not all of it is worth finishing even once.

OVERALL - 7.4 Decent

Poslednja izmena:
Pu bre, nije fer, zashto ljudi prestaju da budu vredni kada ih jednom pohvale.:(

Sto se primate na IGN recenzije? Prvo probajte igru.

Naravno da recenzije mogu "debelo" da budu subjektivne,ali su ocene slične na par sajtova,a i videćemo naravno i lično kad bude pa šta bude.

Ovo je sequel, i ne treba ocekivati nesto novo. Oni spominju los AI, a takav je bio i u EFBB-u.

Moze se kupit u online prodavnicama, od grupe interesantnog imena. :banana:

Nazad
Vrh Dno