Šta je novo?

Tft

• Začetnik teme range
  • Datum pokretanja
R

range

Guest
Dakle, jel neko pazario polovan TFT monitor od "Bozica" u Pancevu. Dobijali su neke IBMove za 180-190evra pa bi da cujem utiske ako ih ima.

range je napisao(la):
Dakle, jel neko pazario polovan TFT monitor od "Bozica" u Pancevu. Dobijali su neke IBMove za 180-190evra pa bi da cujem utiske ako ih ima.
To su monitori starije generacije i za danasnje uslove i pojmove su NEUPOTREBLJIVI!!Gledao sam ih, i kod svih ima onih negativnih efekata specificnih za TFT prvih generacija,Bolje se strpi jos malo da skupis jos 100-120€ i kupis neki nov.LG 1510s je nesto malo preko 300€.

Pozdrav

Trebalo bi uskoro da se pojave kod nas TFT monitori drugih proizvodjaca (na primer BENQ ili LITEON) po cenama oko 250 evra za 15" u osnovnoj varijanti (tako kazu oni koji ce da ih uvoze); zato bolje da sacekas.

kastor je napisao(la):
Trebalo bi uskoro da se pojave kod nas TFT monitori drugih proizvodjaca (na primer BENQ ili LITEON) po cenama oko 250 evra za 15" u osnovnoj varijanti (tako kazu oni koji ce da ih uvoze); zato bolje da sacekas.

Imas ih u PiN computersu odavno... (Liteon i Iyama)

Ne znam za vas, ali ja nikad ne bih mogao da se vratim sa 19" na 15"... Mislim da je najbolje sacekati sa LCD-em dok ne padnu cene 17"-ih modela

nIce Cream je napisao(la):
Ne znam za vas, ali ja nikad ne bih mogao da se vratim sa 19" na 15"... Mislim da je najbolje sacekati sa LCD-em dok ne padnu cene 17"-ih modela
mislis sa 18 na 15? :D

Tako sam i ja mislio ali da vidis ,naviknes se za 2 sata i oprostis mu sve:D

Ah, Boze oprosti mu, ne zna sta prica! :)

Veruj mi da gresis. Samo cekam da odziv jos malo padne i bezim od ove velike kante.

simpson H je napisao(la):
daj ne zezaj da si uzeo 15''?! :D :D :D simspone bre, pa od tebe bar ocekujem neki stajling, sta je sad? slabo ide prodaje amd opreme? :beat:

Miroslav je napisao(la):
daj ne zezaj da si uzeo 15''?! :D :D :D simspone bre, pa od tebe bar ocekujem neki stajling, sta je sad? slabo ide prodaje amd opreme? :beat:
E veruj mi Miroslave da cu uzeti 18 ili 17" onda kada budu bili tih karakteristika kao ovi od 15 ,a kostaju oko 500€.Do sada ne videh 17" da radi tako dobro kao 15.Gledah u onaj Samsung 16:9 nekoliko dana i razocaran sam skroz.Probao sam jos neke ali sve to je za sada nedovrseno.Sutra uzimam neke ACER da vidim i to cudo:D

E veruj mi Miroslave da cu uzeti 18 ili 17" onda kada budu bili tih karakteristika kao ovi od 15 ,a kostaju oko 500€.Do sada ne videh 17" da radi tako dobro kao 15.Gledah u onaj Samsung 16:9 nekoliko dana i razocaran sam skroz.Probao sam jos neke ali sve to je za sada nedovrseno.Sutra uzimam neke ACER da vidim i to cudo:D
ej, obavezno javi sta su zabari uradili, tj. dal' vredi taj acer

Simpsone ajd samo reci neshto oko tog Samsunga !!! I misha (gedza) mi je rekao da nije Ok ali me interesuju svi detalji ako nije frka...Bash sam se isprimao da ga kupim u maju/junu ali sad :(...

Genghis Khan je napisao(la):
Simpsone ajd samo reci neshto oko tog Samsunga !!! I misha (gedza) mi je rekao da nije Ok ali me interesuju svi detalji ako nije frka...Bash sam se isprimao da ga kupim u maju/junu ali sad :(...
ma de ces da verujes simpsonu i gedzi, imaju 100 godina a govore gluposti

sta? daj mi tu lopatu! :D

iako po specifikacijama nema razlika, ili su pak veoma male, izmedju modela 15'' i 17'', razlika je nekima vidljiva. Verovatno zbog velicine ekrana pa su greske "upadljivije" za oko.

Ja licno nisam video 2 ista modela monitora u razlicitim dijagonalama, ali sto sam imao priliku da vidim od 17''-ica, podnosljivo je.

Mada ipak treba sacekati nekih 6 meseci...

Miroslav je napisao(la):
sta? daj mi tu lopatu! :D

...vadio si eksere! ma, ne oce kljesta... Pokvarila su ti se kolica, pa si besan .... Aaaa radostan si, jel da? Terao si nesto? :) :D

:p :p

nego ajde recite nesto vise o tim jeftinim TFT 15 incnim monitorima...

Lucas je napisao(la):
...vadio si eksere! ma, ne oce kljesta... Pokvarila su ti se kolica, pa si besan .... Aaaa radostan si, jel da? Terao si nesto? :) :D

:p :p

nego ajde recite nesto vise o tim jeftinim TFT 15 incnim monitorima...

Imas u Digital!-u uporedni test skoro svih modela. LG1510S sam ja hteo da kupim. Bahati mu je dao Best Buy i ovde i u Digital!-u...Takodje sam video i ovaj silver-black Hansol od 15" (oko 320e) i monitor je sasvim korektan. Zamucenja ima jako malo, ugao gledanja bi mozda mogao biti malo veci. Boje su dosta dobre. Na njemu je ona nalepnica Samsung ViseView.

delimir je napisao(la):
Imas u Digital!-u uporedni test skoro svih modela. LG1510S sam ja hteo da kupim. Bahati mu je dao Best Buy i ovde i u Digital!-u...Takodje sam video i ovaj silver-black Hansol od 15" (oko 320e) i monitor je sasvim korektan. Zamucenja ima jako malo, ugao gledanja bi mozda mogao biti malo veci. Boje su dosta dobre. Na njemu je ona nalepnica Samsung ViseView.

koj Digital!?

Genghis Khan je napisao(la):
Pa u ovom martovskom imash veeeeeliki test TFTa...

vec 3 meseca kako nisam kupio neki PC casopis...
ajd videcu da uzmem DIGITAL!

To onaj sto sam i ja, laik po tom pitanju, iz cuga primetio blur? :beat:

CAR je napisao(la):
To onaj sto sam i ja, laik po tom pitanju, iz cuga primetio blur? :beat:

Taj blur uopste nije toliko problematican, kao sto se predstavlja. Veci bi mi problem bio da se vratim na 1024x768 sa 1280x1024(960)...

delimir je napisao(la):
Taj blur uopste nije toliko problematican, kao sto se predstavlja. Veci bi mi problem bio da se vratim na 1024x768 sa 1280x1024(960)...
Nisam ja ni rek'o da je to neki problem, vec samo da sam ga ja, vlasnik DTK-ove 17" video :D
Hell, pa presao bih odma' na onaj simpsonov fancy monitor, sve i da je toliko mutno, da ne vidim nista na ekranu!!!

Kao sto sam obecao,uzeh i 17":D :D

Rec je o ACER AL712 i mogu vam reci da je monitor izvanredan.Neverovatno brz za 17" mozda najkraci response time koji sam do sada video u realnom radu.Monitor ima i zvucnike ,ali nemam nameru da ih probam.Bar su na sajtu proizvodjaca bili "posteni" i napisali da su zvucnici 1W:D .
Jos jedna lepa vest.Garancija na monitor je 3 godine:D .Mislim da je ovo odlicna kupovina kada se uzme u obzir da monitor kosta oko 500€.Radi poredjenja,kosta koliko i 171s a po kvalitetu je jedno 4 koplja ispred njega:D

Pozdrav

Kao sto sam obecao,uzeh i 17":D :D

Rec je o ACER AL712 i mogu vam reci da je monitor izvanredan.Neverovatno brz za 17" mozda najkraci response time koji sam do sada video u realnom radu.Monitor ima i zvucnike ,ali nemam nameru da ih probam.Bar su na sajtu proizvodjaca bili "posteni" i napisali da su zvucnici 1W:D .
Jos jedna lepa vest.Garancija na monitor je 3 godine:D .Mislim da je ovo odlicna kupovina kada se uzme u obzir da monitor kosta oko 500€.Radi poredjenja,kosta koliko i 171s a po kvalitetu je jedno 4 koplja ispred njega:D

Pozdrav

Lepo izgleda monitor, da nema onih zvucnika bio bi jos lepsi. Response je 15, barem po specifikacijama sa njihovog sajta. Homere jel moze neka prezentacija da se sprovede? :)

Simpson , da li ima govora o mrtvim pixelima i da li si birao primjerak ili si isao po sistemu srecne ruke :)

Pozdrav

Matador je napisao(la):
Simpson , da li ima govora o mrtvim pixelima i da li si birao primjerak ili si isao po sistemu srecne ruke :)

Pozdrav
Evo posto sam zaista u poziciji da biram primerak,doneh kuci jos 2 komada.Pazi kad nema razlike.Na jednom sam nasao jedan mrtav pixel,sa desne strane u donjem uglu koji se primecuje samo na beloj podlozi.Jutros sam utripovao da ima jos bad pixela na onom prvom medjutim pamucna krpa ih je uklonila:D :p .Za to se zaista ne sekiram previse jer je garancija dovoljno duga a ,monitor mogu da zamenim bez problema.

Amon_Ra je napisao(la):
Lepo izgleda monitor, da nema onih zvucnika bio bi jos lepsi. Response je 15, barem po specifikacijama sa njihovog sajta. Homere jel moze neka prezentacija da se sprovede? :)
Ma moze da se vidi kod mene jer ostaje na mom stolu jedan duzi period:D ,po svoj prilici.

Pozdrav

Jutros sam utripovao da ima jos bad pixela na onom prvom medjutim pamucna krpa ih je uklonila:D :p .
Kakva li je to krpa, kad uklanja mrtve pixel-e?!!! Da nije magicna? :beat::D

Radi poredjenja,kosta koliko i 171s a po kvalitetu je jedno 4 koplja ispred njega:D

Zavisi koliko ti je koplje :D
Ne vidim da se pominju boje, pa predpostavljam da se proizvodi samo u beloj (tj. onoj sa slike). Ukoliko ima crnih prilicno sam zainteresovan s obzirom na tvoj post...

Vrh Dno