Šta je novo?

Tft

• Začetnik teme Začetnik teme range
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
PJ je napisao(la):
Zavisi koliko ti je koplje 😀
Ne vidim da se pominju boje, pa predpostavljam da se proizvodi samo u beloj (tj. onoj sa slike). Ukoliko ima crnih prilicno sam zainteresovan s obzirom na tvoj post...
Ja monitor ,ako mi verujes, kupujem bez obzira na boju ,izgled i sve ostalo sto ne utice na kvalitet slike .Samo mi je vazan kvalitet i cena.Verujem da ces ti ipak radije kupiti neki od Samsung modela😀 .
Nema crnog samo ovaj apotekarski -beo😀

simpson H je napisao(la):
...

I takav beo je ipak 1. tft na kojem mi se slika vise dopada od slike na 959nf.

simpson H je napisao(la):
Ja monitor ,ako mi verujes, kupujem bez obzira na boju ,izgled i sve ostalo sto ne utice na kvalitet slike .Samo mi je vazan kvalitet i cena.Verujem da ces ti ipak radije kupiti neki od Samsung modela😀 .

Boja itekako utice na kvalitet slike, ali kada je monito iskljucen 🙂
Salu na stranu, meni se nigde ne zuri, 17+ TFT kupujem, pa kupujem, ali pored karakteristika mi je bitno da bude i crne ili kombinacija crne i sive boje. A, da, cena nije prioritet, vec odnos cena-kvalitet :mig:

Auto Cad na TFT-u

Procitao sam onaj test u Digital-u i odlucio sam se za LG L1510S i imam par pitanja, posto dosad nisam radio na TFT-u:
1. Sta mu dodje ona oznaka Panel: Film (kod svih ostalih pise TFT)?
2. Kakva su vasa iskustva sa radom u Auto Cad-u i slicnim programima (jel ima nekih problema u smislu geometrije slike i sl.)?
3. Da li ima problema pri kucanju texta, programiranju sa slovima u smislu nekih deformacija slova, tj. da li ima razlike u odnosu na CRT monitore?

Pitanja su pocetnicka, tako da se nemojte ljutiti ako dosadjujem.
Hvala unapred.:wave;

Re: Auto Cad na TFT-u

Roger je napisao(la):
2. Kakva su vasa iskustva sa radom u Auto Cad-u i slicnim programima (jel ima nekih problema u smislu geometrije slike i sl.)?
3. Da li ima problema pri kucanju texta, programiranju sa slovima u smislu nekih deformacija slova, tj. da li ima razlike u odnosu na CRT monitore?
1) film znaci da na povrsini ima sloj (film) koji razbija (depolarizuje kol'ko moze) svetlost i povecava ugao gledanja. u tabelu sam stavio samo ono sto sam nasao u specifikaciji, ali predpostavljam da ga svi 150+ V/H ekrani imaju.
2+3) procitaj pazljivije tekst. 😀 geometrija i bilo kakve druge "fizicke" deformacije slike nisu ni disciplina u testiranju tft-ova! svaki piksel je na svom mestu => idealno za xCAD!

Re: Re: Auto Cad na TFT-u

Bahati [SiD] je napisao(la):
1) film znaci da na povrsini ima sloj (film) koji razbija (depolarizuje kol'ko moze) svetlost i povecava ugao gledanja. u tabelu sam stavio samo ono sto sam nasao u specifikaciji, ali predpostavljam da ga svi 150+ V/H ekrani imaju.
2+3) procitaj pazljivije tekst. 😀 geometrija i bilo kakve druge "fizicke" deformacije slike nisu ni disciplina u testiranju tft-ova! svaki piksel je na svom mestu => idealno za xCAD!

E hvala ti na odgovoru. Nista, otici cu da vidim kako izgleda monitor pa ako mi se svidi najverovatnije cu ga pazariti.cheers

Re: Auto Cad na TFT-u

Roger je napisao(la):
Procitao sam onaj test u Digital-u i odlucio sam se za LG L1510S i imam par pitanja, posto dosad nisam radio na TFT-u:

Pitanja su pocetnicka, tako da se nemojte ljutiti ako dosadjujem.
Hvala unapred.:wave;

2. geometrija slike na TFTu je idealna... ali za Autocad bolje uzmi 17" TFT...

Inace, video sam taj LG juce... pristojan je ali ima losiji ugao, losiji odziv, losije boje i nema DVI za razliku od Acer 17" AL712....

3. Nema "deformacija" slova, cak su mozda i suvise ostra... (ovo se da srediti)

Evo ja vec par meseci radim na jednom Dell E171FP (760 dolara, platila firma😉 ) i mogu reci da je fantastican. Doduse kad odem kuci nekako mi je drago da se malo igram i druzim sa 959NF-om. Odlican je to monitor! Ipak je to najbolja kombinacija, mesano sa slagom!😀

JOBAH je napisao(la):

Inace, video sam taj LG juce... pristojan je ali ima losiji ugao, losiji odziv, losije boje i nema DVI za razliku od Acer 17" AL712....

Pa uzeo bih ja bolje, ali mi je novac problem.:beat: Kontam da potrosim do 350 eura, a ako mislis da ima nesto bolje za te pare slobodno predlozi. Kazi mi, kakvo je skrolovanje texta i prozora i slicne animacije na tom LG-u? Pozdrav.

Re: Re: Re: Auto Cad na TFT-u

Roger je napisao(la):
Pa uzeo bih ja bolje, ali mi je novac problem.:beat: Kontam da potrosim do 350 eura, a ako mislis da ima nesto bolje za te pare slobodno predlozi. Kazi mi, kakvo je skrolovanje texta i prozora i slicne animacije na tom LG-u? Pozdrav.
Ako mislis na LG 1510s,mogu ti reci da je monitor izvanredan.Vrlo dobro se ponasa i sa scrollom i sa igricama i sa filmovima.Sigurno predstavlja trenutno najbolju kupovinu.

JOBAH je napisao(la):
Simpsone, kakav je u odnosu na Acer 15" ?
Kolju se s'tim sto je LG neuporedivo lepsi.Ono sto mu je najveca prednost u odnosu na ostale,su boje,koje su bas po mom ukusu.Mada tu ni Acer nije los🙂

JOBAH je napisao(la):

E, mojne da pricas kojesta 🙂

Dakle, ako je TFT idealan za nesto, to su CAD programi.
Nema mnogo skrolovanja pa da smeta "sporost pixela", nije bitno da je neka boja uvek ista ma iz kog ugla da se gleda, a fine linije nisu jasnije na bilo cemu drugome.
Pri tome, dizajneri moraju dosta vremena da provedu pred monitorom, prilicno napregnuti u gledanju svakog detalja, jos jedan deo gde TFT briljira jer ovi monitori jednostavno ne umaraju.

Dakle, za CAD bolje ne moze, sve mane se ne javljaju, a sve prednosti dolaze do izrazaja.

Pozdrav!

Sasa, ajde lepo lagano procitaj sta si quotovao...

Gde sam pogresio ako sam rekao da TFT ima idealnu geometriju i da je za Autocad bolje da uzme 17" TFT umesto 15" TFTa?

ccc kolega... brzina ubija ... 😀

Da mislim da TFT nije dobar, ne bi me Simpson tako lako ubedio 🙂

monitor

E pa fino, ako tako kazete uzecu taj LG1510S, nego koliko da trazim za moj 7 meseci star samsung 757P?

JOBAH je napisao(la):
Gde sam pogresio ako sam rekao da TFT ima idealnu geometriju i da je za Autocad bolje da uzme 17" TFT umesto 15" TFTa?
ma nisi nigde, al' ja ipak mislim da treba da uzme samsung 210t, pa da fino vidi ceo projekat, bez skrolovanja. :d

... i da doda jednu "0" na predvidjenu cifru... ctp;

mislim da je jeftinije da uzme neki mis sa scrollom 😀

JOBAH je napisao(la):

Malo me nervira ta munja sa uglom gledanja... pa necu ja monitor da gledam sa strane. Mislim da je ugao i od 90 stepeni dovoljan za komforan rad, samo ako ne gresim... 🙂

Koliko `neispravnih` piksela je dozvoljemp kod tog entry level 15`` LGa koji pominjete ?

JOBAH je napisao(la):
... i da doda jednu "0" na predvidjenu cifru... ctp;

mislim da je jeftinije da uzme neki mis sa scrollom 😀
to ti kazem... ljudi cesto imaju budzet +/- 5€, pa ne vredi preporuka koja je +150. 😉

Oko ugla gledanja, minimum je 120 a idealno 160+ za horizontalni ugao... pogotovu ako hoces da dve osobe mogu da vide sliku na ekranu (filmovi i sl.)... postoji i vertikalni, on je malo manje kritican...

PS Mis sa scrolom se uklapa u +/- 5eu cheers

Matador je napisao(la):
Koliko `neispravnih` piksela je dozvoljemp kod tog entry level 15`` LGa koji pominjete ?
Ne nadjoh ni jedan jedini bad pixel na 6 komada.Dozvoljeno je 3 na 15" i 5 na 17" ali sve ti zavisi od dogovora sa prodavcem.

Jel daje neko garanciju na LG od 3 godine, ili sam se ja to zeznuo?
Gde su najpovoljnije cene?

Amon_Ra je napisao(la):
Jel daje neko garanciju na LG od 3 godine, ili sam se ja to zeznuo?
Gde su najpovoljnije cene?
Zeznuo si se😀 .
Cene....hmhmhm😀 ???

JOBAH je napisao(la):
ccc kolega... brzina ubija ... 😀

Pogresh, izvinjavam se.
Prevideo sam da si rekao bolje 17" CRT posto to cesto pricaju ljudi.

Ok je to sto si rekao, samo da cena nije 50-100% jaca 🙂

Pozdrav!

Sasa, mogu ti samo reci da su ovi novi TFT daleko bolji od onih koje smo vidjali na Thinkpad seriji...

JOBAH je napisao(la):
Sasa, mogu ti samo reci da su ovi novi TFT daleko bolji od onih koje smo vidjali na Thinkpad seriji...

Naravno, nbook TFT ekrani nikada nisu ni mogli da se porede sa desktop, sem po rezoluciji gde ih nbooci siju 🙂

Usput, video sam i Acera i Hansola 17" oko koga se ovde koliko kapiram najvise vode diskusije.
Aj kad vec pisem, da napisem da mi se Acer vise dopada.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno