Šta je novo?

TFT osvetljenje

Bax

Čuven
Učlanjen(a)
14.07.2001
Poena
620
Ne znam da li neko ima slican problem, nedavno sam uzeo 710v, i ono sto mi bas smeta je to sto uzasno jako svetli i ne moze nikako da se regulise, osecam se kao da gledam u sijalicu.....

Imam 173P i na početku sam imao problema sa jačinom svetla, baš mi je smetalo pošto mi je stari CRT monitor bio skoro maximalno zatamnjen. Kasnije sam namestio na ''Internet'' i sada mi je OK, valda sam se navikao pa mi više ne smeta. Mislim da je to individualna stvar, nekome smeta jačina pozadinskog svetla kod TFT-a dok drugima to nema nikakve veze, mada zavisi i do samog monitora.

Instaliraj sa CD-a drajver i programcic Magicbright, pa probaj da podesis onda.

Auto podesavanje

Stvorenje je napisao(la):
Imam 173P i na početku sam imao problema sa jačinom svetla, baš mi je smetalo pošto mi je stari CRT monitor bio skoro maximalno zatamnjen. Kasnije sam namestio na ''Internet'' i sada mi je OK, valda sam se navikao pa mi više ne smeta. Mislim da je to individualna stvar, nekome smeta jačina pozadinskog svetla kod TFT-a dok drugima to nema nikakve veze, mada zavisi i do samog monitora.

Imam 193P, od skoro i jos nisam provalio kako radi automatika :S: . Pomagaj, pretpostavljam da se razlikuje samo velicina a da su podesavanja ista.

Sto se svetla tice, samo stvar navike, ja sam odusevljen sto mi slika iskace iz ekrana (pre sam imao Hansol 710P). Bitno je da sa MagicBright mozes da podesis sve sto ti padne ne pamet.

Poslednja izmena:
milosn je napisao(la):
Imam 193P, od skoro i jos nisam provalio kako radi automatika :S: . Pomagaj, pretpostavljam da se razlikuje samo velicina a da su podesavanja ista.
Ako sam dobro shatio tvoje pitanje, tebi je problem Magic Tune program koji dolazi uz ovaj monitor?

E sad da ne bih otvarao novi thread imam jedno pitanje.Primetio sam da neki tft monitori imaju 2 lampe u pozadini a neki 4.Sta je bolje 2 ili 4 i koja je razlika?

Ako sam dobro shatio tvoje pitanje, tebi je problem Magic Tune program koji dolazi uz ovaj monitor?

Recimo da jeste, ako se u njemu radi "auto adjust". Ja sam ga probao, svasta namestio, dobio jedno tri preset-a koja mi odgovaraju za razne stvari, ali nigde nisam nasao "auto adjust". Cak sam namestio i preset po preporuci jednog grafickog dizajnera za Photoshop, i super je. Ipak, ja volim da se igram, nikako da nadjem taj "auto adjust" :d

Prvi put sada čujem za taj ''auto adjust''. Znam da ima ona opcija ''Factory Default Preset'' ali auto ili automatsko štelovanje, to još nisam čuo da ima.

Ko ti je rakao da postoji ta fora za P monitore?

Sta ima da se extra podesava u Magic tune, sem onog dela sa kalibracijom i on kako radi? Ja uradim tu kalibraciju snimim setovanje, i sta onda? kako to da se aplicira?

Aj ti malo prošvrljaj po Magic Tune-u pa izrevidiraj šta sve ima.

Kada snimiš neki profil (Preset) pod određenim nazivom u MT i zadaš mu da ga koristi ili ga podesiš da bude defoult on će se uvek aplicirati kada uključiš monitor (valda sam pogodio šta si hteo da pitaš). Tebi je izgleda problem štelovanje osvetljenje odnosno ''Magic Bright'' podešavanja, probaj da u MB podesiš osvetlenje na ''Internet''.

Prvi put sada čujem za taj ''auto adjust''. Znam da ima ona opcija ''Factory Default Preset'' ali auto ili automatsko štelovanje, to još nisam čuo da ima.

Ko ti je rakao da postoji ta fora za P monitore?

Pise u manual-u, samo ne mogu da nadjem. Ipak, nije ni tako vazno, sam sam podesio sta mi treba, samo sam hteo da vidim kako to radi. :D

Nasao sam resenje, zove se Sony TFT:)

Nazad
Vrh Dno