Šta je novo?

Tft koliko moze da traje?

• Začetnik teme Začetnik teme sirius
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sirius

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2002
Poena
619
Znali se koliki je zivotni vijek monitora na lap topu ,mislim u satima

Posto se jos uvek prodaju laptopovi sa 486, verovatno vrlo dugo.

e 486 nisu imali LCD nego onaj tecni kristal koji je zestoko losiji u odnosu na tft ispravi me ako grsim ali posto sam dobio 5 god garancije za moj bas me briga koliko ce da traje 🙂)

Stator je napisao(la):
e 486 nisu imali LCD nego onaj tecni kristal koji je zestoko losiji u odnosu na tft ispravi me ako grsim ali posto sam dobio 5 god garancije za moj bas me briga koliko ce da traje 🙂)

Dobro,hoce li mi neko reci nakon koliko vremena nastaju promijene na tft ekranu?

Hoce li meni neko reci koliko moze da traje moj mis Intellimouse Explorer? :mrgreen:

Stator je napisao(la):
lcd je "tecni kristal", a tft lcd je panel aktivnom matricom, kao suprotnost obicnom lcd-u sa pasivnom matricom. ni jedno ni drugo nema veze sa vekom trajanja monitora. problem je u lampama koje obezbedjuju pozadinsko osvetljenje - one imaju vek trajanja. ali meri se desetinama hiljada radni sati, tako da nema brige. a i kad crknu verovatno mogu da se zamene... 😉

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

lcd je "tecni kristal", a tft lcd je panel aktivnom matricom, kao suprotnost obicnom lcd-u sa pasivnom matricom. ni jedno ni drugo nema veze sa vekom trajanja monitora. problem je u lampama koje obezbedjuju pozadinsko osvetljenje - one imaju vek trajanja. ali meri se desetinama hiljada radni sati, tako da nema brige. a i kad crknu verovatno mogu da se zamene... 😉

Baclight lamp se ne moze zamijeniti na Compaqu, vec se mora kupovati komplet novi ekran koji kosta 5 puta vise od najskuplje lampe :cuss: Gorko iskustvo koriscenja Armade V300 /problem sa baterijom, opoziv punjaca i na kraju lampa/ govore u prilog cinjenici da ce moj iduci notebook biti odlicna Toshiba ili Del sa garancijom od 3 i vise godina.

sirius je napisao(la):
...

Dobro,hoce li mi neko reci nakon koliko vremena nastaju promijene na tft ekranu?

Kolko sam ja do sada citao na tu temu vek trajanja bi trebao da mu je oko 7 godina bez promena u slici...
Moj tft radi vec 2 godine i da pokucam nije bilo nekih problema i veoma sam zadovoljan u odnosu na crt monitore...

Pozdrav :wave;

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

Dali mozes da me uputis,gdje bi mogao da nadem nesto vise o tft monitorima,uopste o toj tehnologiji

sirius je napisao(la):
Dali mozes da me uputis,gdje bi mogao da nadem nesto vise o tft monitorima,uopste o toj tehnologiji
ja nisam naisao na definitivan izvor informacija, al trebalo bi da nadjes sve sto te zanima na:
http://www.howstuffworks.com/
http://www.tomshardware.com/
ovaj tekst nisam citao, al' mozda ti pomogne: http://www.xbitlabs.com/articles/editorial/display/oled.html
u svakom slucaju google je nezamenljiv, ali moze da bude i "opasan" jer se cesto desava informacije ne budu 100% ispravne. 😉

Nazad
Vrh Dno