bobby63 je napisao(la):Posto se jos uvek prodaju laptopovi sa 486, verovatno vrlo dugo.
Stator je napisao(la):e 486 nisu imali LCD nego onaj tecni kristal koji je zestoko losiji u odnosu na tft ispravi me ako grsim ali posto sam dobio 5 god garancije za moj bas me briga koliko ce da traje 🙂)
lcd je "tecni kristal", a tft lcd je panel aktivnom matricom, kao suprotnost obicnom lcd-u sa pasivnom matricom. ni jedno ni drugo nema veze sa vekom trajanja monitora. problem je u lampama koje obezbedjuju pozadinsko osvetljenje - one imaju vek trajanja. ali meri se desetinama hiljada radni sati, tako da nema brige. a i kad crknu verovatno mogu da se zamene... 😉Stator je napisao(la):e 486 nisu imali LCD nego onaj tecni kristal koji je zestoko losiji u odnosu na tft ispravi me ako grsim ali posto sam dobio 5 god garancije za moj bas me briga koliko ce da traje 🙂)
Bogda je napisao(la):Hoce li meni neko reci koliko moze da traje moj mis Intellimouse Explorer? :mrgreen:
Bahati [SiD] je napisao(la):...
lcd je "tecni kristal", a tft lcd je panel aktivnom matricom, kao suprotnost obicnom lcd-u sa pasivnom matricom. ni jedno ni drugo nema veze sa vekom trajanja monitora. problem je u lampama koje obezbedjuju pozadinsko osvetljenje - one imaju vek trajanja. ali meri se desetinama hiljada radni sati, tako da nema brige. a i kad crknu verovatno mogu da se zamene... 😉
sirius je napisao(la):...
Dobro,hoce li mi neko reci nakon koliko vremena nastaju promijene na tft ekranu?
Bahati [SiD] je napisao(la):...
lcd je "tecni kristal", a tft lcd je panel aktivnom matricom, kao suprotnost obicnom lcd-u sa pasivnom matricom. ni jedno ni drugo nema veze sa vekom trajanja monitora. problem je u lampama koje obezbedjuju pozadinsko osvetljenje - one imaju vek trajanja. ali meri se desetinama hiljada radni sati, tako da nema brige. a i kad crknu verovatno mogu da se zamene... 😉
ja nisam naisao na definitivan izvor informacija, al trebalo bi da nadjes sve sto te zanima na:sirius je napisao(la):Dali mozes da me uputis,gdje bi mogao da nadem nesto vise o tft monitorima,uopste o toj tehnologiji
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari