19''CRT ima 45,5 CM 17'' LCD 43CM. Bolje vi uzmite lenjire u ruke umesto da pricate napamet.
Ponovo ti kazem da simultano koristim vise monitora. I 1024 na 19CRT-u mnogo manje zamara nego 1280 na 17'' LCDu.
Covek ce pre biti zamoren gledanjem u sitna slova i menije u Native 17'' lcd Rezoluciji nego gledanjem u 1024 na CRT-u. Ja na 19''CRT drzim 1024 jer su tada slova jasna i njihova velicina prija oku. 1280 je presitno za 19'' CRT.
I dalje tvrdim da je 19 CRT bolji od 17 LCD . Jedino zasta treba menjati 19CRt je 19 LCD za 17'' LCD nikako.
TEBI je bolji, ti nisi prosecan korisnik, tj. objektivan primerak
😉 ako je prosecnom korisniku sitno 1280x1024 na 17"TFT ozbiljno treba da proradi na svom radnom prostoru, ili u najgorem slucaju, da konsultuje oftalmologa (jer ne vidi dobro slova koja nisu sitna)
a ti drzis 1024 na 19"CRT-u - znachi, definitivno nisi prosecan korisnik
🙂
i znam jako dobro da je 19" CRT = 18" radne povrsine, sva te silna 'opravdanja' oko toga da li je 19" CRT bolji od 17" TFT-a mene nisu odgovorila ni pre 3 godine od kupovine 17" TFT-a jos kad je bio i preko 400€ - sto je nevazno, bitno je da je sada mnooogo pristupachniji po ceni (a i 19" TFT-ovi) i da je
prosecnom korisniku isplativije po zdravlje, ergonomiju/estetiku radnog prostora da na stolu drzi tft nego crt
🙂
I pobogu, ne ubedjujem te da ti je subjektivna ocena losa nego da nisi
objektivan i da je stvarno zalosno da ako kupac iz naslovnog posta iz lose informisanosti misli da je 19" CRT bolji od 17"TFT-a
🙂 Nek stavi jedan pored drugog, video bi kako ce da se sablajzne kad pogleda kutijetinu od CRT-a naspram TFT-a
😉
I sta ti znachi da 'simultano' koristis 19" CRT (u 1024) i 17" TFT? Drzis jedan pored drugog ili cas na jednom kompu sa CRT-om cas na drugom s TFT-om?
=Ivan= je napisao(la):
Jer telo i polozaj glave kada se gleda LCD uvek tezi istoj pozi. Sto znatno smanjuje "ugodnost" kompletnog iskustva rada na datom monitoru .
mozda ako promena poze znachi sesti na fotelju pored
🙂
gledaj to s druge strane (ako vec mislis da se slika toliko menja u odnosu na male promene ugla gledanja) - korisnik kompa je bar 'nateran' da sedi pravilo dok gleda u monitor :d
=Ivan= je napisao(la):
A filmovi na LCD su uzas naspram CRT-a. O tome sam pre mesec dana i otvorio ceo thread.
da, ovaj argument bi trebalo da ide u paketu uz 'pripremu za stampu je nemoguce raditi na TFT-u' :d
Filmovi su losi, mozda, kako kome, kad se poredjaju + i - za TFT, TFT ftw
🙂