Šta je novo?

TFT DA ili NE!!!!!!????

JFK

Čuven
Učlanjen(a)
12.01.2003
Poena
609
Vecina mojih drugova (oni koji ih nemaju) i dalje mnogo pljuje po TFTu, a ja nikada nisam bio zadovoljniji svojim monitorom od kad sam uzeo AG NEOVO S-17 0.26dot(SVHS/DVI/ANALOG) dali sam to ja umislio ili sta?????????????;) :confused: type;

JFK je napisao(la):
Vecina mojih drugova (oni koji ih nemaju) i dalje mnogo pljuje po TFTu, a ja nikada nisam bio zadovoljniji svojim monitorom od kad sam uzeo AG NEOVO S-17 0.26dot(SVHS/DVI/ANALOG) dali sam to ja umislio ili sta?????????????;) :confused: type;
Ma pusti ti te koji pljuju,nego nam reci kakav je to monitor,gde si ga uzeo i koja mu je cena?Kako se ponasa u igricama i sa filmovima?
Ja planiram skori prelazak na TFT pa me interesuju sva iskustva.

Ja bas nisam odusevljen

Jeste da je to lepa slika i da ne zraci i da dobra fora za videti, ali kada igras igrice ili gledas filmove, nije to to nekako kao da ti ostaju tragovi iza pomerajucih objekata... Ali sobzirom kakvo je stanje pre bilo sada se super ponasaju, stoga ja jos uvek stojim da je obican monitor jos uvek zakon, ali ne zadugo... ,)

Re: Ja bas nisam odusevljen

jazza je napisao(la):
Jeste da je to lepa slika i da ne zraci i da dobra fora za videti, ali kada igras igrice ili gledas filmove, nije to to nekako kao da ti ostaju tragovi iza pomerajucih objekata... Ali sobzirom kakvo je stanje pre bilo sada se super ponasaju, stoga ja jos uvek stojim da je obican monitor jos uvek zakon, ali ne zadugo... ,)
Ocigledno nisi imao prilike da se druzis sa ovim TFT monitorima novije generacije.U igricama definitivno nema nikakvih problema,filmovi nesto losije izgledaju ali mislim da je to zbog velicine tacke.

Odlicni su, progledas.
A oci su ipak najvaznije, zar ne?

Ma je***

Mislim da jesam imao prilike,ali se to meni i dalje ne svidja. Jos malo cu da sacekam pa onda kupujem. Normalno svako ima svoje misljenje...

Re: Re: Ja bas nisam odusevljen

simpson H je napisao(la):
Ocigledno nisi imao prilike da se druzis sa ovim TFT monitorima novije generacije.U igricama definitivno nema nikakvih problema,filmovi nesto losije izgledaju ali mislim da je to zbog velicine tacke.

Ukoliko podesis ugao gledanja ekrana dok gledas film mislim da CRT ode nema sta da trazi ;-)

Re: Re: Ja bas nisam odusevljen

filmovi nesto losije izgledaju ali mislim da je to zbog velicine tacke.
ja imam filing da je to zato sto "analogija" crt-a malo ubija ostre ivice kod artefakta na filmovima, a tft ih prikazuje u punom sjaju. :D

Posle Propheta 920 pao sam u depresiju:(
To je tako dobar TFT da je to STRASHNOOOO:)

moj matori na poslu dobio TFT samsung 171 pa onda neko slovo valjda s...
elem, graficka je asus mx400 i sliku je izgleda nemoguce podesiti...
tek kada sam stavio power strip malo sam podesio bolje ali je to za moj ukus i dalje shit slika...neupoorediva sa mojim hansolom 710 i ati 7500...

u cemu je fora?

Ja kada sam presao na TFT bio sam razocaran,sad se vise nikad ne bi vratio na crt,nezgodno je da se covek navikne kao sto rece neko kod novij tft i nema razlike u slici kod igranja jedina mana film,monitor koji jfk ima estetski nije bas 10-ka ali zato ima sliku fenomenalnu ali je preskup ja cu preci verovatno na nec jel sam imao priliku da vidim sliku odusevljen sam.Na ovaj post ispred samo da kazem sunc master 171 i koje je sledece slovo je jako bitno razlika izmedu s i t je npr oko 200 eura grubo a samim tim i sve ostaloctp; :wave;

meni je trebalo dobrih 2 meseca da se oporavim od koriscenja tft-a. kad sam se vratio na crt, to nije bilo to, kao da gledam u kontejner.

po meni je tft ipak zakon, ali ako odaberes dobar model, ima kod nas svakakvih gurabija

Broz je napisao(la):
Posle Propheta 920 pao sam u depresiju:(
To je tako dobar TFT da je to STRASHNOOOO:)

Ja to pricam vec mesecima... najbolji unutra (Samsung serija T, odziv manji od 25ns, odlicne boje, 400:1 kontrast i sl.), a dizajn j#be kevu! I jos je najjevtiniji!!!

Re: Re: TFT DA ili NE!!!!!!????

Ma pusti ti te koji pljuju,nego nam reci kakav je to monitor,gde si ga uzeo i koja mu je cena?Kako se ponasa u igricama i sa filmovima?
Ja planiram skori prelazak na TFT pa me interesuju sva iskustva.

dosada sam imao prilike da probam oko 30 TFTova do velicine od 18incha ali mi je ovaj prirastao srcu iz jednog najvaznijeg razloga!, a to je prednje zastitno staklo!!! ono pod 1 stiti od pljuvanja na mrezenju(age2exp/1942) 2 sprecava prste radoznalih sto vole da diraju po ekranu(misle da je touch the screen tehnologija) i daje bojama jachinu. cena mu je jos uvek jako nepristupacna preko 1000e ali sam video i samsunge i filipse koji mogu da stanu uz njega (ali po principu koliko para toliko muzike) postolje je krajnje glupo, pikseli su mu .26(shto je najvaznije jer se onda skoro ni ne vide i samim time ima preteranu oshtrinu igre i filmovi su mi jako dobri na njemu(video je KOKOS na jednom od mrezenja). Jako bitna stvar!!! dugme za samopodesavanje starno ima tu funkciju do kraja (dosad kad bi to uradio na nekom predjasnjem dobio bi potpuno suprotni efekat) i zasad nemam mrtvih piksela niti tamnih oblaka(shto je chesto rezultat pipanja ekrana) ;)
po meni je jedina mana na njemu ogranichenje rezolucije (uslovljeno velichinom piksela) ali sad sam ATIjem doterao nizhe rezolucije, inache na njegovoj propisanoj bi i razmazano ***** dalo ostru sliku.:beat:
ne znam sta jos da kazem, tu sam pa pitajte,)

Kokos je napisao(la):
Ja kada sam presao na TFT bio sam razocaran,sad se vise nikad ne bi vratio na crt,nezgodno je da se covek navikne kao sto rece neko kod novij tft i nema razlike u slici kod igranja jedina mana film,monitor koji jfk ima estetski nije bas 10-ka ali zato ima sliku fenomenalnu ali je preskup ja cu preci verovatno na nec jel sam imao priliku da vidim sliku odusevljen sam.Na ovaj post ispred samo da kazem sunc master 171 i koje je sledece slovo je jako bitno razlika izmedu s i t je npr oko 200 eura grubo a samim tim i sve ostaloctp; :wave;
KOKOS je upravu za neca probao sam jednu 18ku dual DVI IN i bila je brutalna samo sto nije imala zastitno staklo pa je bio ostecen ekranctp; ctp;

Moja preporuka je: bilo koji TFT sa prednjim zastitnim staklom, jer ono daje sjaj bojama, ako ste primetili da TFTovi imaju matiranu plastichnu foliju (ti sto nemaju zastitno staklo) koja umrtvljuje boje,pa izgledaju isprano kao na laptopovima( a i svi dobro znamo princip prelamanja svetlosti.

Da imam para odmah bi uzeo TFT.Vidim da pola vas vise vole lepu sliku nego svoje oci??????????:cuss:

I jos kada bi u YU bio neki dobar showroom, pa da mozes sve to lepo da pogledas, a ne da se otvaras 600+ evra, a nemas pojma sta dobijas :(

Ja sam zapucao da uzmem 17 ili 18 TFT i nista me nece zaustaviti! Samo je pitanje koji model...

Re: Re: Re: TFT DA ili NE!!!!!!????

JFK je napisao(la):
dosada sam imao prilike da probam oko 30 TFTova do velicine od 18incha ali mi je ovaj prirastao srcu iz jednog najvaznijeg razloga!, a to je prednje zastitno staklo!!!

Bili su ti monitori davno na testu u hrvatskom "Bug"-u. I tada su im naveli kao jednu od boljih osobina upravo to staklo koje daje poseban feeling slici. Meni je dizajn vrlo dopadljiv.

Re: Re: Re: Re: TFT DA ili NE!!!!!!????

Alexandar je napisao(la):
Bili su ti monitori davno na testu u hrvatskom "Bug"-u. I tada su im naveli kao jednu od boljih osobina upravo to staklo koje daje poseban feeling slici. Meni je dizajn vrlo dopadljiv.

dizajn je jako lep ali nefunkcionalan philips je to mnogo bolje izveo,prosle nedelje sam video seriju 2 tih istih sad mu je tastatura sa strane tako da je spreda samo staklo i led . Predivan je ali je i cena takva 1099 sa porezom to je oko 900e ako ti vrate 16% na granici(ali tek u drugom krugu).

ja sam ga dobio 2001 u oktobru tad jos nije bila ni predpremijera u evropi;) ;) ;)

Super ,ti si nas idol:beat:

ochigledno je da tvoj jesam:beat: :beat: :beat:

moj kum je glavni uvoznik TFTova pa sm iskoristio priliku(ko blize vatri manja shansa da nazebe) ;) ;) ;)

A zasto nisi zadovoljan svojim monitorom??? Zato sto ti drugi pricaju kako je TFT ***** ili iz sopstvenog iskustva??? Nemoj da te drugi znas vec sta u zdrav mozak. Ne znam mnogo o modelu koj si naveo ali ako si pri kupovinu vodio racuna o brzini odziva i kontrastu a ne samo o ceni onda nema sta da brines. U suprotnom... sledeci put se malo potrudi

Polako, Amone, mozda se decko samo lose izrazio (stvarno zvuci infantilno to sto je rekao), ali ajde eto da se opravda za ovo ja sam zadovoljan da ostavi ovde kumov broj telefona i najavi inspekciju sa Benchmark foruma, jer ja bih trenutno ubio za neku lokaciju na kojoj mogu da pogledam gomilu LCD monitora i eventualno ih isprobam. Ponecu svoj racunar za probanje ako treba :)

PJ je napisao(la):
Polako, Amone, mozda se decko samo lose izrazio (stvarno zvuci infantilno to sto je rekao), ali ajde eto da se opravda za ovo ja sam zadovoljan da ostavi ovde kumov broj telefona i najavi inspekciju sa Benchmark foruma, jer ja bih trenutno ubio za neku lokaciju na kojoj mogu da pogledam gomilu LCD monitora i eventualno ih isprobam. Ponecu svoj racunar za probanje ako treba :)

E, moguce da se lose izrazio, a i uvoz je sirok pojam... :D
Ima onih sto uvoze sve i svasta... sto padne sa kamiona... :D

sve je stvar navike

radio sam na jednom laptopu nekih mjesec dana... u pocetku sam pljuvo po monitoru jer me jako zivciralo to sto ne postoji prava crna boja......mislim... provajte ucitat neki blank screen i vidjet cete da je soba i dalje osvijetljena.....i coshkovi su sivi i tako dalje.....to malo smeta kod filmova koji su wide screen..... takodje me zivciralo sto ne mogu da gledam iz svakog ugla u ekran...i tako dalje......ali sad poslje mjesec dana sam se vratio na moj desktop racunar i mislio sam da mi je neko diro kontrole geometrije slike i proveo sam pola sata namjestajuci sliku pokusavajuci da je ispeglam i onda sam shvatio da niko nista nije diro vec da je to tako kod mog rodjenog monitora.....i jebi ga :)
Nisam uspio testirat u igrama, ali sa filmovima je sve ok sto se tiche duhova i gluposti. Nema ih! Inace radilo se o novom toshibinom satelit laptopu pojam neam Znaci sto se tice mog iskustva...sve je stvar navike... Mislim da LCD ekrani i dalje ne opravdavaju svoju cijenu...

P.S. mozda ste o ovome pisali u nekim postovima prije moga... ali mi je nesto bilo smorno citat......tek cu sad :)

PJ je napisao(la):
I jos kada bi u YU bio neki dobar showroom, pa da mozes sve to lepo da pogledas, a ne da se otvaras 600+ evra, a nemas pojma sta dobijas :(

Ja sam zapucao da uzmem 17 ili 18 TFT i nista me nece zaustaviti! Samo je pitanje koji model...

Pa ako bas ne znas sta ces uzmi Samsunga 171P. :mig:

Vrh Dno