Šta je novo?

Textr ebook reader 13$

С овом ценом папиру је одзвонило 😀

Kupis par komada, da se ima. 🙂 pa poklanjas za rodjendane umesto knjige. 🙂

negde sam procitao da ce maloprodajna cena biti 22$ ili 20e sto opet nije mnogo 😛 jos ima 3xAAA baterije ne moze da stane 🙂
ali mozda ce stvarno biti 10e

Ovo je stvarno super stvarcica. Obavezno cu uzeti sebi jedan kada se bude pojavilo.

Mislim da ovog neće biti kod nas .
Inače ekstra je.
Najjeftiniji ereader kod nas je bio 6500 dinara i više ga nema.

heheh kosta ko jedna poveca pizza, a vi diskutujete da li koristi 2 ili 3 AA ili AAA baterije.. 😀 gahahaha 😀

Da li bi mi neko pojasnio šta znači "Number of books cached: Up to 5"? U memoriju od 4GB mogu da se ubace samo 5 knjiga ili 5 knjiga možeš istovremeno da čitaš (pamti stranicu do koje si stao)?

Ako sam dobro razumeo jedini način da se prebaci fajl na e-book je povezivanjem sa mobilnim telefonom putem bluetooth veze? Nema USB? Nema CD karticu?

Takođe, piše "Handles all formats supported by smartphone(e.g. epub, pdf)". Da li podržava CBR i CBZ fajlove? JPG?

Pozdrav

Poslednja izmena:
Upravo tako.. 🙂 A i bilo je saljivo 😛
A i ima veze cena, jer sa cenom od 10e ti sigurno nece staviti Li-Ion bateriju poveceg kapaciteta.. 🙂

Niko nije spominjao litijum-jonske baterije, tj. ja sam napomenuo u prvom postu da nema integrisanu bateriju i da je na taj način smanjena cena uređaja. A da li koristi 2 ili 3 baterije, AA ili AAA, nije od suštinskog značaja, ali kad već neko daje netačne informacije, red je da se ispravi. Sa druge strane, tvoj komentar nema svrhu, a nije ni bio šaljiv nego podrugljiv. Ali evo ti jedan smajli da ne bude da sam namćor: 😛 😀

Mozda si ti tako shvatio komentar, ali ja znam da mi je bilo smesno i da sam zato tako komentarisao bez namere da se bilo kome rugam..

ne bih vise u off da idem..

ali zar nije 5 incha malo maleno za citanje? To je na nivou nekih telefona.

inace supar stvar, ali kada bi bila 7 inch verzija za duplo toliko, to bi bila prava stvar

Pa ljudi godinama čitaju na Kindlu od 6", a ovo je samo inč manje...

Matematika kaže da "samo" inč manje daje za 44% manju površinu ekrana. Ekran na ovom uređaju je po visini 2 cm, a po dužini 1,5 cm manji od ekrana dijagonale 6 inča (odnos stranica 4:3) što nije malo.

Problem ovog uređaja nije veličina ekrana već upotrebljivost. Prema šturim informacijama zaključio sam da nema slot za kartice, a ni USB pa je memoriju uređaja moguće napuniti samo putem bluetooth-a. Ja sam postavio pitanje da li podržava fajlove sa CBR, CBZ i JPG ekstenzijama (stripovi), ali čak i da podržava koliko će trajati prebacivanje jednog stripa od 30-40MB?

Cena od 10€ je takva da mi ne uliva poverenje da je ovo upotrebljiv uređaj. Prevše je jeftin da bi sve radilo kako treba, ali videćemo kakav je kada se pojavi u prodaji.

Pozdrav

Matematika kaže da "samo" inč manje daje za 44% manju površinu ekrana. Ekran na ovom uređaju je po visini 2 cm, a po dužini 1,5 cm manji od ekrana dijagonale 6 inča (odnos stranica 4:3) što nije malo.

Problem ovog uređaja nije veličina ekrana već upotrebljivost. Prema šturim informacijama zaključio sam da nema slot za kartice, a ni USB pa je memoriju uređaja moguće napuniti samo putem bluetooth-a. Ja sam postavio pitanje da li podržava fajlove sa CBR, CBZ i JPG ekstenzijama (stripovi), ali čak i da podržava koliko će trajati prebacivanje jednog stripa od 30-40MB?

Cena od 10€ je takva da mi ne uliva poverenje da je ovo upotrebljiv uređaj. Prevše je jeftin da bi sve radilo kako treba, ali videćemo kakav je kada se pojavi u prodaji.

Pozdrav

Ta cena od 10 eur nije realna cena, već subvencionisana od strane operatera mobilne telefonije koji će uređaj prodavati uz telefone.

Meni je za čitanje knjiga 3,5 inča na mom telefonu sasvim dovoljno, ovih 5" bi bilo vrh. Elektronski čitači nisu isto što i štampane knjige, pa ni razlozi koji bi kod štampanih knjiga išli u prilog većim dimenzijama ovde ne važe. Pre svega, veličina fonta se lako podesi, a sasvim je svejedno da li ćete jednom u 60 ili jednom u 70 sekundi kliktati na next page (što veća stranica = više teksta, ređe kliktanje). Takođe mislim da tih 5" i nije nešto manje od većine knjiga... Treba pogledati ekran od 5" uživo, dosta je veći nego što napamet može da se zamisli.

Iskrenio meni je 7" donja granica za e-book mozda je mladjim i 3,5 ili 5" dooljno ali je to naprezanje ociju. Za stripove i pdf nista bez 9.7" a tu je i cena takvih uredjaja. Sto se tice ovde svi pricaju da ce se dobijati uz neke pakete kao "dodatak" android telefonima.

Iskrenio meni je 7" donja granica za e-book mozda je mladjim i 3,5 ili 5" dooljno ali je to naprezanje ociju. Za stripove i pdf nista bez 9.7" a tu je i cena takvih uredjaja. Sto se tice ovde svi pricaju da ce se dobijati uz neke pakete kao "dodatak" android telefonima.

Pa ja koliko znam e-čitača i nema sa ekranima od 7", svi su od 6. A kako ti je naprezanje očiju ako staviš veći font, to stvarno ne razumem? Ako hoćeš 9.7" za stripove, jedino da kupiš tablet, a tu ti je tek naprezanje očiju neuporedivo veće nego kod ovog e-ink ekrana. Slažem se da ovaj reader nije za stripove, to definitivno, ali za knjige mislim da je savršen, ali svako ima svoje mišljenje.

Ja čitam stripove na 7" bez problema, veličina ekrana je ~ kao a5 strana, a većina stripova se štampa baš u tom formatu...

Ja imam Sony PRS 900 a od stripova citam HM, Stripoteke (.pdf) etc...koji bas nisu A5 format 🙂

Stara vest, još iz marta. Pratio sam ovo svojevremeno, ali kada sam video cenu od 70$... Pa Kindle (4-gen) se može naći za 55$ u US. Bezveze je što je ispalo ovako za Txtr.

Nazad
Vrh Dno