sta podrazumeva low level format?frogman je napisao(la):... predlazem ako nemas bitnih podataka naravno da uradis low level format pomocu istog.
Ako je hdd stvarno neispravan dobices hardversku gresku u vidu koda koji zabiljezi i odnesi disk gdje si kupio ako je pod garancijom!
Gvozden je napisao(la):sta podrazumeva low level format?
svaki dan naucis nesto novoTarmi Ricmi je napisao(la):PowerMax je odlican program i moze da istestira sve marke.
Dakle sa njim nisi ogranicen samo na Maxtor-e.
Jeste li sigurni da može da testira npr. Western Digitalov HDD?The PowerMax utility is designed to perform diagnostic read/write verifications on Maxtor and Quantum hard drives.
Ja mislim da ne moze... IDE dozvoljava da HDD ima dodatan sopstveni set naredbi, koje se razlikuju od proizvodjaca do proizvodjaca (a Maxtor valjda jedini zna "tajne" svojih diskova)...kole89 je napisao(la):Na sajtu Maxtora piše Jeste li sigurni da može da testira npr. Western Digitalov HDD?
Skoro sam ga kupioTarmi Ricmi je napisao(la):De bas nadje WD?
xaver je napisao(la):jedna ispravka:
LOW LEVEL FORMAT vise ne postoji mada se naziv odomacio. Ko ZAISTA isformatira disk u LL formatu moze da ga zapakuje pa da salje kod proizvodjaca na "ozivljavanje"
Programi o kojima se gore prica su u stvari ZERO FILL programi. Postoje i posebni programcici koji rade zero fill tj. pisu nule u svaki sektor tako da se na taj nacin prepisu i postojeci bad sectori pa se kod sledeceg testa na bad sectore vidi da li je evetualno taj bad sector "softwerski" ili "hardverski" - tj. fizicko ostecenje diska cemu spasa nema
LOW LEVEL FORMAT je imao primenu ranije i neko moze zabunom da pomesa babe i zabe i napravi stetu.
Pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari