Šta je novo?

Test: MaxTab Dual B GPS Android tablet

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: MaxTab Dual B GPS Android tablet

Dobra stvar u današnje vreme kod kupovine Android uređaja je to da oni dolaze u svim formama i cenovnim kategorijama, tako da se za svakog može naći ponešto zanimljivo. Naša konkretna situacija se tiče tableta - uređaja koji su svakim danom traženiji, tačnije, za kojim interesovanje sve više raste. Svi mi imamo neki svoj pogled na to koja nam dijagonala tableta najviše "leži" i do koje cenovne granice smo spremni da idemo. Budžet koji smo spremni da izdvojimo za uređaj kao što je tablet zavisi od dva faktora - prvi faktor je onaj koji je bitniji i glasi "da li sam u finansijskoj mogućnosti da izdvojim toliko novca" i drugi faktor "da li mi je zaista potreban bolji i kvalitetniji tablet od ovog".

4_s.jpg

Poenta kod tablet uređaja je da oni manje više imaju istu ulogu, i da određenom procentu ljudi čak i najjeftiniji "završava posao". Sa druge strane, ne može se zanemariti taj osećaj pri korišćenju tableta, koji zavisi od kvaliteta izrade, dizajna, kvaliteta ekrana i ostalih komponenti, njegovoj brzini, veličini skladišta, dodatnim mogućnostima, itd. Dakle, da li se onda opravdava razlika u ceni između modela koji košta 200 evra i onog od 700 evra? Po našem mišljenju - verovatno da, ali ne mora se svako složiti.

2_s.jpg

Srećom po nas i vas, aktuelna ponuda tableta je šarenolika i može se naći ponešto za svačiji džep. Jedan od takvih modela koji su cenovno pristupačni je i model sa našeg testa - MaxTab. Zapravo se radi o srpskom brendu, ali ne u smislu da smo mi izmislili i dizajnirali ovaj tablet, već u smislu da smo uzeli postojeći model i adaptirali ga za naše tržište. Kada kažemo adaptirali, pre svega mislimo na njegov softver, pakovanje i prateći materijal, ali takođe, promenili dugmiće i dizajn zadnjeg poklopca, na kojem je smešten logo MaxTab. Originalni model na kojem je MaxTab zasnovan zove se Renesas Rena3 i poreklom je iz Narodne Republike Kine, ako vam to išta znači. Što se tiče hardvera, pomenuli smo u uvodu da je reč o 7-inčnom, dvojezgarnom tabletu, tačnije uređaju sa ARM Cortex A9 procesorom i PowerVR SGX 530 grafičkim čipom.

http://mobile.benchmark.rs/tableti/test_maxtab_dual_b_gps_android_tablet

MaxTab Dual B vs. Nook Color?

Nook nema OTG USB, nema GPS, nema miniHDMI, nema kameru, nema dual-core procesor
Nook ima veću rezoluciju i dolazi sa nešto više memorije

MaxTab Dual B vs. Nook Color?

Nook nema OTG USB, nema GPS, nema miniHDMI, nema kameru, nema dual-core procesor
Nook ima veću rezoluciju i dolazi sa nešto više memorije
Ako ti ne treba navedeno i ako ti nije frka da mu ubaciš neki kuvani ROM, nook bez dileme.
Mnogo znači kad pređeš sa "kineza" na brandiran uređaj, oseti da se neko ozbiljno pozabavio dizajnom i projektovanjem celokupne sprave. Najsmešnije mi je bilo kad sam u testu pročitao, a i vidi se na slikama da je u Maxtabu potpuno preuzet "telefonski" OS tj. da on pokazuje ikonicu kao da nema signala tj. SIM kartice, nekom je možda ovo smešno, ali pokazuje (ne)ozbiljnost pri pravljenju uređaja, isto se odnosi na deo za kalibraciju ekrana koji je navodno i dalje na kineskom.
Što bi Johny rekao ekran je najvažniji deo tableta, a Nook tu šije ovo čudo i zbog rezolucije i zato što ima IPS ekran, o uglovima gledanja i da ne govorim.

Upravo tako. Nema dileme između brendiranog uređaja i mutacije kineza-srbina, kao što je ovaj uređaj 🙂 . Ekran mora biti najvažniji deo i uglovi gledanja jesu bitna stvar na tabletu. Zato sam ja uzeo Galaxy Tab 8.9, tablet sa PLS ekranom koji je bolji i od IPS-a.

Da, drastično je skuplji od ovakvog modela, ali vredi svaki dinar, jer znam da ću imati dobru podršku XDA zajednice, dobre performanse, dobar kvalitet izrade, odličan ekran, itd... Ja sam dugo vremena razmišljao o kupovini tableta i zaključio da je to uređaj na kojem ne treba štedeti. Kineski i ostali low-end tableti mogu biti odlična kupovina nekom, ali barem meni nisu toliko zanimljivi.

Hvala, momci! 😉

Nuk sam pazario u USA krajem januara kad mi je drugar bio u NYC. Džonijev predlog. Najpre sam se opirao: kakav je to tablet kad nemam HDMI-out, kad ipak radi na sporom single-core taktu, nema kameru (ili ima neku bzvz), nema 3G, nema GPS... bio u u fazonu "šta onda ima"? 😉. Onda sam video veliku podršku zajednice. Pošto mi je prvi tablet a koštao me je manje od 140e (ukupno), dao sam mu šansu. (Još mi nije stigao u BG, dolazi kad i drugar dođe a aprilu. Tri meseca su dug period za brzo napredovanje tehnologije ali i cena; Nuk je u međuvremenu pojeftinio.) Samo jedna crtica ovde: sve što mi je Džoni savetovao bilo je razumno, pametno, nikako nabrzaka, i u vezi sa mobom i tabletom i drugom Android-pitanjima (jer sam početnik).

Na Nuk naravno da planiram "kuvani" ROM, sve po PS-u, možda bude i ICS koji vidim da se pojavio. Usput na MaxTab-u piše da je dizajniran u EU, napravljen u Kini, a isti slučaj je i sa Nukom, i ne samo njim, pa i iPad-om, zar ne? 😉

Video sam da MaxTab zapravo ima Android 2.3.x (ne znam da li ima poslednji 2.3.7 koji imam na mobu). A trebalo bi da ima Honeycomb 3, koji je pravljen isključivo za tablete, da ne kažem: ICS 🙂.

O ne, nemojte mešati kada se samo nešto sklapa u Kini, sa uređajom koji je kinez 🙂 . Kao što sam pisao u tekstu, ovo je neki Renesas Rena3, a poznat je i pod drugim imenima kao Opad, Haipad M9, Suli MY-7 i prodaje se na kilo. To da je dizajniran u Evropi ne znači ama baš ništa i pitanje je da li je tačno, to je kinez kojem su naši ubacili MaxTab logo i još par stvari.

http://tabletrepublic.com/forum/rena3-opad/what-rena3-opad-haipad-m9-121.html

Ovaj primerak što sam ja imao je bio 2.3.5 i nije nudio update na nešto više, a na njihovom sajtu takođe ne vidim neki update na 2.3.7. Honeycomb ćeš teško videti na ovakvim modelima, jer on nije Open Source kao što su bile Gingerbread i prethodne verzije. Veća je šansa za ICS-om, jer je on opet Open source, mada čisto sumnjam da će se on pojaviti na ovom modelu, i pitanje je kako bi radio sa matorim GPU-om i 512MB rama. Kao što se vidi iz testova, iako je dual-core, nema ni blizu performanse pravih Tegra 2 uređaja.

Onda se radujem Nook-u početkom aprila 🙂.

O ne, nemojte mešati kada se samo nešto sklapa u Kini, sa uređajom koji je kinez 🙂 . Kao što sam pisao u tekstu, ovo je neki Renesas Rena3, a poznat je i pod drugim imenima kao Opad, Haipad M9, Suli MY-7 i prodaje se na kilo. To da je dizajniran u Evropi ne znači ama baš ništa i pitanje je da li je tačno, to je kinez kojem su naši ubacili MaxTab logo i još par stvari.

http://tabletrepublic.com/forum/rena3-opad/what-rena3-opad-haipad-m9-121.html

Ovaj primerak što sam ja imao je bio 2.3.5 i nije nudio update na nešto više, a na njihovom sajtu takođe ne vidim neki update na 2.3.7. Honeycomb ćeš teško videti na ovakvim modelima, jer on nije Open Source kao što su bile Gingerbread i prethodne verzije. Veća je šansa za ICS-om, jer je on opet Open source, mada čisto sumnjam da će se on pojaviti na ovom modelu, i pitanje je kako bi radio sa matorim GPU-om i 512MB rama. Kao što se vidi iz testova, iako je dual-core, nema ni blizu performanse pravih Tegra 2 uređaja.

Koja je razlika izmedju ovog konkretnog kineza i proizvoda sklopljenog u kini? Koliko vidim MaxTab nema niti jednu cistu "kinesku" komponentu. To sto se ljudi pecaju na brend i daju vise love je zato sto lovu imaju. Konkretno ovaj proizvod je i hardverski i softverski generaciju ili dve iza top brendiranih modela ali su same komponente brendirane.(Za ekran nisam siguran jer nisam nasao specifikaciu). Takodje se radi o telefonskom hardveru koji je povecanih dimenzija i glumi tablet. Ovo nije prvi tablet! Cena mu je realna i mozda cak veca nego sto bi trebala da bude ali pretpostavljam da se ovaj "nas" nakupac dobro ugradio.

MaxTab ima svoju temu na forumu, a mislim da je član GSPShop predstavnik njihove prodaje, pa možete da pitate šta vas interesuje 😉

Ah da to oko tema mi nije jasno. Zasto imamo duple teme za neke uredjaje. Benchmark test plus tema koju je otvorio neko od clanova. To treba objediniti da ne bi dolazilo do zabune.

@mobilx

Ovo je kinez jer nema svoj prepoznatljivi brend, i pošto se prodaje pod četiri različita imena, ja ga svrstavam u kineze 🙂 . Na primer, ZTE je čisti kineski proizvođač i tvoj Vodafone Smart Tab 10 je tehnički kineski uređaj, samo što su oni nešto kvalitetniji kinezi. Dakle, postoje oni kineski tableti od 70 evra i nešto kvalitetniji kineski tableti od 200-300 evra. MaxTab je nešto između. Ne pecaju se ljudi bezveze na brend, prepoznatljivi brendovi će uvek nuditi nešto kvalitetnije od na primer ovakvog uređaja, pa čak i tvog Vodafone tableta, tako da si tehnički pljucnuo po svima nama što smo kupili nešto krštenije, nije fer 🙂

Da, ima kvalitetne komponente, Renesas NEC procesor na primer, Sandisk NAND memoriju, ekran je Chimei Innolux itd, tako da nije krš, ima kvaliteta u njemu, ali da je kinez, kinez je 🙂

Nisu to baš duple teme. Teme koje su otvorene od strane Benchmark-a su teme koje jednim delom obaveštaju da je izašao test tog uređaja na sajtu, i između ostalog da se diskutuje o tom uređaju sa testa. Problem je kada tema o tom uređaju već postoji, pa se podeli diskusija. Ne znam kako bi to moglo da se objedini i reši.

@darskos

Koliko znam, GPSShop je samo jedno od prodajnih mesta na kojem se uređaj može kupiti, a samim pravljenjem naloga sa tim korisničkim imenom je po meni besplatna reklama, što ne podržavam u potpunosti.

@mobilx
@darskos

Koliko znam, GPSShop je samo jedno od prodajnih mesta na kojem se uređaj može kupiti, a samim pravljenjem naloga sa tim korisničkim imenom je po meni besplatna reklama, što ne podržavam u potpunosti.

Sta fali, i Asus ima svog predstavnika na forumu, koji daje redovne informacije, znas od koga dobijas info vezan za njihov sopstveni uredjaj. Nisam video da favorizuju prodaju preko sebe, samo daju informacije (i ukljucuju se i u druge diskusije, ne pominjuci svoj tab, sto je ok).

Inace, pomenuo si u tekstu da je 1GHz procesor u pitanju, a radi se o 533MHz procesoru.

Asus je vendor i zvanični Benchmarkov partner, to je potpuno druga stvar, on je zvanično odobren sa Pecine strane i ima titulu Vendor official support, što možeš videti ispod logoa, dok GPSShop nije. Mogao je da učestvuje u diskusiji i pod drugim imenom, kao svaki drugi član ovog foruma, nevezano za to gde radi, samo na to skrećem pažnju.

Da, primetio sam, jer posle čitanja po netu da radi na 1 i 1.2GHz, nisam imao predstavu da se priča o kombinovanoj frekvenciji po jezgru... Saću da promenim.

Nisam obratio paznju na to.

Pricu o 1,2Ghz su Kinezi prodavali jos od predstavljanja prvih tableta sa NEC procesorima, secam se izlepljenih standova sa natpisom 1,2GHz i Chippy-ja koji je morao nekoliko puta da pita "a jel radi na 533" da bi mu odgovorili 😀 Rekli ljudi, em A9, em 2 jezgra, aj odma' da kazemo da je 1,2 😀

@mobilx

Ovo je kinez jer nema svoj prepoznatljivi brend, i pošto se prodaje pod četiri različita imena, ja ga svrstavam u kineze 🙂 . Na primer, ZTE je čisti kineski proizvođač i tvoj Vodafone Smart Tab 10 je tehnički kineski uređaj, samo što su oni nešto kvalitetniji kinezi. Dakle, postoje oni kineski tableti od 70 evra i nešto kvalitetniji kineski tableti od 200-300 evra. MaxTab je nešto između. Ne pecaju se ljudi bezveze na brend, prepoznatljivi brendovi će uvek nuditi nešto kvalitetnije od na primer ovakvog uređaja, pa čak i tvog Vodafone tableta, tako da si tehnički pljucnuo po svima nama što smo kupili nešto krštenije, nije fer 🙂

Da, ima kvalitetne komponente, Renesas NEC procesor na primer, Sandisk NAND memoriju, ekran je Chimei Innolux itd, tako da nije krš, ima kvaliteta u njemu, ali da je kinez, kinez je 🙂

Nisu to baš duple teme. Teme koje su otvorene od strane Benchmark-a su teme koje jednim delom obaveštaju da je izašao test tog uređaja na sajtu, i između ostalog da se diskutuje o tom uređaju sa testa. Problem je kada tema o tom uređaju već postoji, pa se podeli diskusija. Ne znam kako bi to moglo da se objedini i reši.

@darskos

Ne pljuckam ja @Gizmo ni po kome. Svaka cast kada mozes da kupis i da ne mislis. Samo nema pravila da dobro placeno bude i bolje a dokaz je bas samsung. Nista mi od samsunga nismo vise dobili nego recimo ljudi za MaxTab. Uzimam galaxy s koji sam skupo platio i na kraju od samsunga dobio plajvaz. Nema Zvanicnog ICS-a a rom za vip je zastao negde na 2.3.4 ako se ne varam. Zajednica je dobila samo zahvaljujuci hakovanim samsung serverima, samfirmware.com ljudima i teamhaksung ekipi koja je CM napravila prakticno iz inata. Razmisli o tome. Gde bi tvoj galaxy s sada bio da njih nema. Prica da za kineza to ne moze da bude je besmslena jer to zavisi od mnogo faktora i zalagana zajednice. Napravio sam root za smarttab10/7 molio utkansa da napravi CWM. Neke osnove imamo. Tako se gradi zajednica. Sve na gotovo kosta vise.

Teme mogu da se objedine tako sto ce test da bude u prvom postu. I ovako pokretac teme nema pravo izmene prvog posta.

@darskos

Moja greška, ja sam mislio da je on predstavnik uvoznika (ili nešto slično), zbog testiranja u temi o samom tabu...

Ah da to oko tema mi nije jasno. Zasto imamo duple teme za neke uredjaje. Benchmark test plus tema koju je otvorio neko od clanova. To treba objediniti da ne bi dolazilo do zabune.
Pa ovo je tema o testu (obaveštenje na forumu da je neki uređaj testiran), a ono je forumska tema o samom uređaju...

Pricu o 1,2Ghz su Kinezi prodavali jos od predstavljanja prvih tableta sa NEC procesorima, secam se izlepljenih standova sa natpisom 1,2GHz i Chippy-ja koji je morao nekoliko puta da pita "a jel radi na 533" da bi mu odgovorili 😀 Rekli ljudi, em A9, em 2 jezgra, aj odma' da kazemo da je 1,2 😀

To, to, klasična obmana 😀

@mobilx

A sad malo pljuckaš Samsung, opušteno 🙂 . Ne mora više plaćeno uvek da bude bolje, to je tačno, ali bolje od čega? Nema šta da razmišljam, znam da je Samsung loš po pitanju softvera za svoje uređaje, ali problem je što ima i lošijih, teraš me opet da uzimam tvoj Vodafone Smart Tab kao primer lošeg softvera.

Uhvatio si se da Galaxy S neće dobiti ICS, a donekle ih i razumem zašto to rade. U njihovim očima, to je već mator uređaj, a prosto im se ne isplati da pruže ICS za njega, jer onda ljudi koji hoće ICS ne bi kupovali na primer SGS 2 ili Note, koji će zvanično biti podržani. Nema veze što će izneveriti 20 miliona vlasnika SGS modela, jer kao i svaka druga kompanija, gledaju sve kroz profit. Ipak, ne možeš poreknuti popularnost Samsung uređaja i to da su vodeći proizvođač na mobilnom tržištu, čak i sa njihovom većom cenom, ljudi i dalje masovno kupuju njihove modele.

Super je to što si pokrenuo priču oko Vodafone modela, i poštujem ja to što ti taj tablet vrši posao, ali poštuj i ti ostale i nemoj pričati kako se ljudi bezveze pecaju na brend i daju više love, jer razlika svakako postoji.

@gizmo zasto si se uvatio za smartrab? Koga ti branis i zastupas? Diskutujemo opusteno. Nema potrebe da me svrstavas u bilo koji tabor. Ti bi bar trebao da budes realan jer pises tekstove ovde. Kritika je po tebi pljuckanje. Dao sam primer samsunga. Videces sta ceka sgs2 i note korisnike. Isto sto i sgs korisnike. Izdace ih isto kao i nas. Korisnici treba da se drze zajedno i da razmenjuju iskustva.

Nisam se uhvatio za smartab, ne branim i ne zastupam nikoga. Jesam realan, a ti si počeo sa pričom "To sto se ljudi pecaju na brend i daju vise love je zato sto lovu imaju" . Evo, ja nemam toliko love, pa sam uzeo nešto za šta smatram da bi mi više koristilo od nekog jeftinijeg uređaja. Šta sa tim? Jel treba svi sad da uzimamo jeftine stvari jer ti misliš da ljudi kupuju skuplje stvari jer su puni keša? Ne svrstavam te u nikakav tabor, opušteno diskutujemo, nemoj me praviti negativcem. Kritika može biti pljuckanje, jer kao što sam rekao, jednom rečenicom si "izkritikovao" sve korisnike skupljih brendiranih modela tableta.

Nisam se uhvatio za smartab, ne branim i ne zastupam nikoga. Jesam realan, a ti si počeo sa pričom "To sto se ljudi pecaju na brend i daju vise love je zato sto lovu imaju" . Evo, ja nemam toliko love, pa sam uzeo nešto za šta smatram da bi mi više koristilo od nekog jeftinijeg uređaja. Šta sa tim? Jel treba svi sad da uzimamo jeftine stvari jer ti misliš da ljudi kupuju skuplje stvari jer su puni keša? Ne svrstavam te u nikakav tabor, opušteno diskutujemo, nemoj me praviti negativcem. Kritika može biti pljuckanje, jer kao što sam rekao, jednom rečenicom si "izkritikovao" sve korisnike skupljih brendiranih modela tableta.

Ne ti si mene napravio negativcem. Svako sa svojim parama radi sta hoce. Ja sam mnogo para potrosio na gadzete. To pravo imaju svi, kao i pravo da cuju sta sam ja naucio.

Naravno, imaju pravo da čuju, ali ne moraju i da se slože sa takvim razmišljanjem. Svako ima pravo na svoje mišljenje, oduvek bilo i biće.

Aj, aj, srpsko nadgornjavanje! Evo mog iskustva i prateceg razmisljanja: Posle Netcata3 (placen 18.500 RSD u avgustu), Wayteq XTab-70(placen 14.500 RSD u decembru) mi deluje kao mercedes posle golfa... zakljucak? Pojma nemam. Ali me zato sad svrbi Samsung ili Flyer... iako Wayteq radi posao. Prosto, izgleda je to, jednim delom, i iracionalna potreba, jos bolje od trenutnog, pa bolje i od sledeceg... iako kosta puste pare.

Kao citam sve ovo, bolje da cutim i budem srecan sa svojim Nook-om, placenog manje od 140e. 🙂

Evo mog iskustva i prateceg razmisljanja: Posle Netcata3 (placen 18.500 RSD u avgustu), Wayteq XTab-70(placen 14.500 RSD u decembru) mi deluje kao mercedes posle golfa...
A kako bi ovaj MaxTab delovao u odnosu na ta dva ? :d Konacno da neko spomene Wayteq XTab-70, a trebalo bi dodati mozda i Prestigio, pa da se tema usmeri na tu stranu, da se malo MaxTab uporedi sa uredjajima u toj klasi. Valjda je normalno i svima jasno da ce u svemu biti losiji od Samsunga i slicnih mnogoo skupljih tableta.

A kako bi ovaj MaxTab delovao u odnosu na ta dva ? :d Konacno da neko spomene Wayteq XTab-70, a trebalo bi dodati mozda i Prestigio, pa da se tema usmeri na tu stranu, da se malo MaxTab uporedi sa uredjajima u toj klasi. Valjda je normalno i svima jasno da ce u svemu biti losiji od Samsunga i slicnih mnogoo skupljih tableta.

MaxTab i XTab? MaxTab nisam probao, tako da nemam pojma, mislim ipak da je XTab sveukupno kompletniji uredjaj, sa sredjenijim softverom bez ikakvih dodatnih drndanja sa nekakvim zakrpama, mini i maxi apdejtima, OTG 3g podesavanjima, ali sigurno da i MTab ima dobrih strana, ali bi morao biti u nizoj cenovnoj kategoriji, sa pomenutim tabletima, ukljucujuci i Netcat3, kakav god bio.

Poslednja izmena:
U ovoj temi se izgleda najmanje radi o samom testu MaxTab-a, a vidim da sam i ja prozvan par puta pa malo da pojasnim da ne bude zamene. Prvo sto se tice korisnickog imena - pogledajte kada sam registrovan na forumu - to je pre nego sto je doticno "prodajno mesto" i postojalo i iz vremena kada su drugi uredjaji bili aktuelni. Nemam duplih naloga na forumu niti posebnih naloga za svaku temu vec samo jedan, koji postoji odavno. Ukljucujem se i u druge teme naravno - ako mogu nekom da pomognem savetom u vezi drugog tablet-a sto da ne, imam dosta iskustva iz elektronike a iz softvera takodje, MaxTab je samo jedan od dosta tablet uredjaja koje sam probao i koristio (ili koristim jos uvek)
Sto se tice MaxTaba i samog testa:
Test je nazalost radjen sa uredjajem sa starijom verzijom firmvera, sto je vidnjivo po spomenutim greskama - skoro sve su ispravljene u novijoj verziji, koja je i podosta brza - sudeci po rezultatima testova.
Sto se tice nedostataka:
Tacno je da ekran ima gledano sa leve strane u portret rezimu losiji vidni ugao dok su ostala 3 podjednaka i bolja - dosta uredjaj u istom cenovnom rangu ima istu manu (ako se bas 1 los vidni ugao moze nazvati tako)
Sto se baterije tice - bilo bi dobro napuniti i isprazniti je par puta sto zbog same baterije sto zbog battery stats-a u samom androidu - takodje spomenut "Cell Standby" nije greska nego emulacija telefona u samom uredjaju (ako se ne varam u uslovima za android 2.3 stoji da uredjaj treba sa ima GSM deo pa makar i softverski). Ako proguglate malo videcete da je to lako resivo prostim preimenovanjem phone i telephony apk u nesto drugo i nema vise trosenja baterije na to. Medjutim ukoliko povremeno koristite 3G USB modem ti fajlovi moraju da budu prisutni da bi sve funkcionisalo. Ovo je univerzalan problem (i resenje) kod skoro svih tableta koji nemaju GSM.
Sto se tice grejanja koje ste primetili - kada praznu bateriju stavite na punjac, uredjaj jeste s startu topliji u donjem levom uglu - ali daleko od toga da je neprijatno (izmericu ovih dana ic-om tacnu temperaturu) - inace za radoznale tu ispod se nalazi "procesor punjenja".
Sto se tice frekvencije procesora - NEC u svojim instrukcijama za implementaciju navodi da ce procesor raditi popuno normalno bez dodatnog hladjenja od 533 do 700 mhz po jezgru. Testirani primerak je na 600 MHz - dakle imajte to u vidu kada posmatrate rezultate testova sa mnogo jacim procesorima koji su na duploj brzini.

Sto se tice same polemike kinez/ne-kinez mislim da svako ima svoj stav o tome - nazalost malo je elektronike proizvedeno na drugom mestu. Medjutim razlike su ogromne - pocev od izbora komponenti pa na dalje. Spomenuta Renesas platforma ima mnogo izrada - jesu sve slicne ali ne i iste - doci do zadovoljavajuce konfiguracije koja ce nositi ime branda je dugotrajan posao. Najbitnija stvar je kontrola kvaliteta, garancija i podrska. To je osnovna razlika izmedju kupovine Tablet PC-a preko neta iz kine i lokalno sa garancijom i podrskom i prisutnim svim rezervnim delovima od ploce pa do touch panela.
OK dogadja se i ovde da nesto promakne - clanu foruma sa nickom ixtis zapao je primerak gde se dogodilo da se izmedju touch panela i ekrana nalazi trun prasine (fabricki ide transportna folija preko zbog koje nije uoceno prilikom kontrole i flashovanja), covek je poslao slike i odmah mu je receno da je takav nedostatak nedopustiv i da ce tablet biti zamenjen i da ga odmah reklamira

Ja jesam zagovornik kupovine brand name uredjaja - ali svako od nas ima neki budzet koji moze da odvoji i svi gledamo da za sto manje pare kupimo sto bolju stvar, koja ce nas sto bolje sluziti tako da treba i ovaj tablet posmatrati kao kompromis u odnosu na cenu - moglo je ponesto da bude bolje ali bi verovatno podiglo cenu znacajno.

Samo da odgovorim da su mi iz CT servisa uvažili reklamaciju, i vratili novac (koji je istog momenta otišao na kupovinu LG Optimus 2X-a 😀)

Nazad
Vrh Dno