- Učlanjen(a)
- 30.06.2000
- Poena
- 1,170
Nebojsa Milanovic je napisao(la):Verujem da si se uozbiljio, ali iz ovoga sto kazes kao da jos uvek nisi...
Kakve veze ima nosis li blic sa sobom ili ne, sa nedostatkom TTL funkcije, osnovne stvari za bilo kakvo snimanje sa blicom unutra ili napolju??
Sve hocu da ubedim sebe da ti znash chemu blic sluzi, ali izgleda da nije tako. Blic na aparatu ne sluzi nichemu osim fillin-a. Pa eksterni blic u loshim uslovima se ne moze porediti sa slikama bez blica. E, tu upada S9000 sa odlichnim iso400, gde ti jedva iso100 mozesh da koristish. Ako ti hvalish ugradjeni TTL blic na tvom aparatu, onda ne znam shta da kazem.
A sto je jos gore, upravo tom Fuji-ju, sa njegovih 300 mm je ta funkcija i najpotrebnija, jer se na vecim zizama ni u kom slucaju ne mozes osloniti na auto-mod blica (ogranicenost radnih blendi u tom slucaju da i ne pominjem)
Opet prichash kao neki pochetnik. Pa ko ce da koristi 300mm sa blicem u kuci ? Ja koristim blic tek kada shutter padne ispod 1/10 na iso200, i to ako bash moram.
Ali nije to jedini njegov nedostatak, neke od njih sam ja spomenuo, a neke drugi, a ima ih jos, i sve u svemu, to je retko neuspesan nov aparat kome ce cena veoma brzo pasti na nivo ultra-zoom modela, jer pravim prosumerima ne moze da parira.
Ajde nabroj te nedostatke..