Šta je novo?

Test Drive Unlimited

@gx-x
I sa fajlom od "vitalnih" se isto desava, bar meni.

Jel' neko uspeo da predje onu trku za 150 000, od 60km (ne znam kako drugacije da je opisem)? Meni se desava treci put da mi igra pukne na nekih 0.4-0.6 km do cilja.

Inace kao manu igre bih naveo da je suvise laka. Na primer, u toj trci na kojoj mi puca, je stavljeno 30 minuta, za prvo mesto, a ja do trenutka pucanja (preostalo jos oko pola kilometra) imam vreme ispod 16 minuta sa F430. Takodje trke sa drugim vozacima su lake, i pored toga sto imaju bolje automobile bez problema ih mozes pobediti.

@gx-x
I sa fajlom od "vitalnih" se isto desava, bar meni.

Jel' neko uspeo da predje onu trku za 150 000, od 60km (ne znam kako drugacije da je opisem)? Meni se desava treci put da mi igra pukne na nekih 0.4-0.6 km do cilja.

Inace kao manu igre bih naveo da je suvise laka. Na primer, u toj trci na kojoj mi puca, je stavljeno 30 minuta, za prvo mesto, a ja do trenutka pucanja (preostalo jos oko pola kilometra) imam vreme ispod 16 minuta sa F430. Takodje trke sa drugim vozacima su lake, i pored toga sto imaju bolje automobile bez problema ih mozes pobediti.

Spustaj klok ukoliko si nesto klokovao, ili, ako ti je grafulja fabricki klokovana, downklokuj je .... Ja sam, dok sam testirao betu jos u decembru imao problem sa pucanjem zbog CPU overkloka... Samo malo sam ga spustio i sve je bilo ok...

najverovatnije je to, posto sam ja pre neki dan vozio dobrih 5 sati i nikakav problem nisam imao sem povremenog treperenja nekog lisca na drvecu i po nekog znaka, ali to je moguce da je zbog kloka rama na grafickoj...ipak je na 1700mhz :d

Spustaj klok ukoliko si nesto klokovao, ili, ako ti je grafulja fabricki klokovana, downklokuj je .... Ja sam, dok sam testirao betu jos u decembru imao problem sa pucanjem zbog CPU overkloka... Samo malo sam ga spustio i sve je bilo ok...

Ne verujem da je do overkloka, jer je bas cudno da pocne da mi puca na istom mestu posle neki 16 minuta voznje, a nije mi puklo kod trke od 200km koja je trajala nekih 48minuta.
Inace, temperatura graficke ne prelazi 77 stepeni, a to kontam nije previse.

Ne verujem da je do overkloka, jer je bas cudno da pocne da mi puca na istom mestu posle neki 16 minuta voznje, a nije mi puklo kod trke od 200km koja je trajala nekih 48minuta.
Inace, temperatura graficke ne prelazi 77 stepeni, a to kontam nije previse.

Ajde ti probaj samo ... Slican problem na osetljivost overklokovanih komponenti, posebno graficke, pokazao je i RS Vegas. Nije mi se zapucavala igra, vec se samo zacrni ekran ....

Hvala gx-x, vitalni su resili problem kada trka nece da se startuje kod mene, teksture znaju da se gube kada se startuje igra, ali Alt+Tab pa ponovno vracanje u igru resavaju taj problem.

iscitah pola postova ali ne videh da li neko pegla ovo sa volanom i kakav je trip?
Ja igram samo LFS,a sve sto sam do sada probao je smesno,pa aj kratki info,jer cu igru skinuti do ujutru,pa da znam da li vredi da je instaliram

Resio sam problem, tako sto sam zaobisao tu ulicu. Iz nekog razloga se zaglupi kad udjem u tu ulicu.

@shku:

Ovo je arkada, vozis brza kola, motore...mozes da iskljucis sva pomagala u voznji, ali cisto sumnjam da ce biti blizu bilo kakve simulacije, ali njie ni blizu arkadno kao NFS serijal.

Meni je igra odlicna, sto je vise igram sve mi je bolja, otkrivam ostrvo polako i konstatno sam zapanjen novim stvarima. koliko su detaljno uradili okolinu, igra izgleda kao oblivion samo realnije...HDR je odradjen sa ukusom, jos kad se ispegla sa AA i AF...uff...mnogo dobro. Mislim da cu kupiti original da vozim on-line, u tom i jeste smisao ovoga svega, zato i nema pricu. Prica je reputacija, koje nema u off-line modu.

jel presho neko ovo???

ja stigo do 51 % i dalje nece nishta da mi se otvori,imam 5 kuca,30 kola,3-4 motora,sve sam preshao,samo su mi 2 trke sa srebrnim medaljama i njih ne mogu da odvezem kako valja...

Otvorio mi se i onaj HARDCORE MOD ali nema novih trka:(

Ne mogu vise majke mi...
Igra je toliko puna bagova i to onih ekstremnih da mi se ogadila. U pocetku, ogromni graficki bagovi, onda nestajanje challengea, pa pokvarene cene, pa nasumicna upucavanja citavog wina, a sad je igra i uspela da s**** i save u kom imam jako lepu kolekciju automobila. Mislim, stvarno :(

Probao sam sve lekice, nije do toga.
Na granici sam da odustanem...

upravo jeste do lekica i loseg image-a. Ti bugovi se javljaju jer su to u stvari namerno ubaceni TRIGERI. Treba ti ono sto sampisao, dakle ubacis ceo jedan folder jos koji preventuje trigere itd itd. Jedini bug koji ja imam posle predjenih 5.000 milja je treperenje tekstura...Imam 4 stana, 20-tak kola itd, a tek sam na 30tak % predjene igre. U svakom slucaju, sad sa 2gb rama igra MNOGO bolje radi nego sa 1gb. Ah da, NITI JEDNOM SE NIJE SPUCALA !!! ;)

Inace, kako vam igra radi ? rezolucija/podesavanja ?! Meni ok radi 1280x1024, u gradovima ~30tak fps i manje, u sumama 40+, ali nema sanse da ukljucim AA. AF je na 8x i HQ AF ukljucen, sve ostalo je na max. Kontam da je igra CPU zahtevna, videcu kad mi stigne venice sledece nedelje. Vidim da neko sa radeonom 1950pro igra sa 6xAA (???), ali ima venice. Prosto ne mogu da verujem da je CPU tolko jaci (ili neko laze ko ker)

jel' moze igra da se pika na tastaturi bez cupanja kose?

kolko citam po netu to je i jedini nacin da se igra bez cupanja kose :) Podrska za volane je polu-ocajna... tj sa nekim modelima volana ima problema. Inace ja igram na tast. nikakav problem, igra je arkada...

upravo jeste do lekica i loseg image-a. Ti bugovi se javljaju jer su to u stvari namerno ubaceni TRIGERI. Treba ti ono sto sampisao, dakle ubacis ceo jedan folder jos koji preventuje trigere itd itd. Jedini bug koji ja imam posle predjenih 5.000 milja je treperenje tekstura...Imam 4 stana, 20-tak kola itd, a tek sam na 30tak % predjene igre. U svakom slucaju, sad sa 2gb rama igra MNOGO bolje radi nego sa 1gb. Ah da, NITI JEDNOM SE NIJE SPUCALA !!! ;)

Inace, kako vam igra radi ? rezolucija/podesavanja ?! Meni ok radi 1280x1024, u gradovima ~30tak fps i manje, u sumama 40+, ali nema sanse da ukljucim AA. AF je na 8x i HQ AF ukljucen, sve ostalo je na max. Kontam da je igra CPU zahtevna, videcu kad mi stigne venice sledece nedelje. Vidim da neko sa radeonom 1950pro igra sa 6xAA (???), ali ima venice. Prosto ne mogu da verujem da je CPU tolko jaci (ili neko laze ko ker)
Posto sam se osjecao prozvanim....

Znachi iz control panela.... 6 X AA 16 X AF detalji HIGH rezolucija 1024x768

FPS se krece od 30-45 kad je kamera kao na screenshootu i do chak 60 kad je kamera gdje se vidi samo obrtomjer i brzinomjer...Sjecne samo kad su guzve na putu i kad ga obrcem pod rucnu...gdje je dosta dima i sl,u sudarima takodje...al sve je to zanemarljivo i ne utiche na igrivost...

Poslednja izmena:
Posto sam se osjecao prozvanim....

Znachi iz control panela.... 6 X AA 16 X AF detalji HIGH rezolucija 1024x768

FPS se krece od 30-45 kad je kamera kao na screenshootu i do chak 60 kad je kamera gdje se vidi samo obrtomjer i brzinomjer...Sjecne samo kad su guzve na putu i kad ga obrcem pod rucnu...gdje je dosta dima i sl,u sudarima takodje...al sve je to zanemarljivo i ne utiche na igrivost...

Mozda sam lud, ali ja ne vidim ovde HDR

evo,

dakle ubacio sam i jedan 800x600 shot poredjenja radi, dobio sam 3fps vise, to je ono o cemu sam pricao ranije, bukvalno mizerna razlika menjanjem rezolucije. Takodje, 4xAA je maksimum iz igre koji se moze namestiti, sve je na MAX ukljucujuci i ukljucen HDR. Naspram onoga sto je Bitrate kacio, lepo se vidi da su kablovi ispeglani, da nema coskova itd itd, cak ni u 800x600. Kod tebe Bitrate ne radi AA uopste, namesti iz igre 4x pa probaj.

Iznenadilo me je da nema razlike izmedju AA off i 4xAA, medjutim kad sam izasao u prirodu fps je ostao na 24-32, umesto 35+ (bez AA) tako da nije bas isto... Mislim, ja sam 100% CPU limited, vidi se da kartica malte ne ne pravi razliku izmedju AA off i 4x

PS. Pogled iz kola (simulacija) je najzahtevniji uglavnom, pa zatim sa haube, pa zatim externi i na kraju najmanje zahtevan je onaj sa gejdzerima (pretpostavljam da ne ucita model kola u memoriju)

Prilozi

• tdu1_out_noAA.jpg
    tdu1_out_noAA.jpg
    208.4 KB · Pregleda: 102
  • tdu2_12x10_4AA.jpg
    tdu2_12x10_4AA.jpg
    241.6 KB · Pregleda: 109
  • tdu2_12x10_noAA.jpg
    tdu2_12x10_noAA.jpg
    250.2 KB · Pregleda: 105
  • tdu2_800x600_4AA_ext.jpg
    tdu2_800x600_4AA_ext.jpg
    85 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
AA,AF do kraja,HQ AF ukljucen...(iz catylist drivera) 4xAA iz igre.... (nije bio strikiran HDR sad jeste) a "reckavo" je jer kad lupim print screen ovaj budjavi fraps dosta smanji kvalitet slike...A i slikano je u pokretu gdje se fino vidi po bluru...S kojim programom radite print screen?

Pa sa "print screen" dugmetom na tastaturi :d Onda se alt-tab pa otvoris paint i "paste". Zaboravio si da okacis screenshot

edit: i FPS meter mi je iz ATT-a, a ima i u njemu opcija za screenshotove. Nemas potrebe za frapsom.

Poslednja izmena:
Najzad sam se docepao TDU-a...vidza je sjajna.
Vec sam hvalio grafiku (sa Goranovih shotki na pocetku) i trpeo kritike :p , al ovo je bas napredak u odnosu na budjavi NFS...vec je bilo pitanje vremena kad ce se pojaviti neka voznja koja ima nesto fizike u sebi i lepu grafiku...i najzad...
Osecaj voznje mi je super...ne treba pojesti tastaturu sto neko rece, ali ni opusteno se odbijati od svega okolo...interfejs mi je takodje super...
Cini mi se da imaju bas lepu buducnost, i ova igra i koncept.

nadam se da ce TDU napokon pomeriti neke granice u inace monopolistickom EA games NFS-u...Valjda nam nece vise poturati 15-ti put modifikovan i neoptimizovan engine sa ruznim motion blurom i 32x32 teksturama asfalta...

TAko je!
*** kakav je zvuk u ovoj igri...Kad upalim mustanga zatresu se prozori u sobi :D ...a u toku voznje kad spustim stakla (vozim iz kabine-kamere) ladno se zvuk promeni i cuje se hucanje vazduha...god almighty...odaaavno mi neka voznja nije bila ovako dobra.
Ne stvarno, ako ovako igra ne pomeri ustajale bulje likovima iz EA onda ***...

Poslednja izmena:
Na kolko posto igre se otkljucavaju motori...crkoh vise :)

Jel imao neko od vas problem sa pokretanjem igre na samom pocetku dok ide onaj uvod dok se okrece ona disk kocnica i posle toga me izbaci u windows ima li neko kakvo resenje

-drajveri za graficku/directx
-problem sa overklokom
-problem sa memorijom...
Moze da bude svasta....bar bi mogao da kazes koja je masina u pitanju, ovako samo moze da se nagadja do sutra...

zanimljivosti i Srpska posla: auto od milion $, a nisam imao 2-3 hiljade da platim kaznu :p :-devil-:

Prilozi

• TestDriveUnlimited.exe 0 07-59-33 .jpg
    TestDriveUnlimited.exe 0 07-59-33 .jpg
    250.7 KB · Pregleda: 166
  • TestDriveUnlimited.exe 0 07-59-52 .jpg
    TestDriveUnlimited.exe 0 07-59-52 .jpg
    203.7 KB · Pregleda: 134
ROFL...a na koliko minuta si osudjen? :D

Vrh Dno