Šta je novo?

Test Drive Unlimited 2 (Test Drive High Life)

[YOUTUBE]As9QOpWY8Dw&feature=feedu[/YOUTUBE]

evo ne znam jel bilo, ali slažem se sa review-om u potpunosti

Sad sam čitao tekst, krsteći se levom i desnom kakve nebuloze lik piše. I opis prvog TDU na IGN-u je bio smešan, ali ovde su prevazišli sami sebe. Čovek je smorio sa pričom o tome koliko su loše urađeni likovi a i cela priča oko kontrola deluje vrlo, vrlo subjektivno.

Sramotan tekst, 5.5 je izuzetno niska ciska ocena.

Sad sam čitao tekst, krsteći se levom i desnom kakve nebuloze lik piše. I opis prvog TDU na IGN-u je bio smešan, ali ovde su prevazišli sami sebe. Čovek je smorio sa pričom o tome koliko su loše urađeni likovi a i cela priča oko kontrola deluje vrlo, vrlo subjektivno.

pa koliko vidim online ima iste probleme koje je imao i u beti, likovi zaista jesu bezveze(mada to mi nije ni bitno), jeste smor sto se monolozi stalno ponavljaju, onaj koji je ubacen u taj klip cuo sam barem 40 puta u igri, bitno im je bilo da ubace da moze da se menja namestaj, podovi i zidovi, ali su fiziku voznje i sam osecaj voznje totalno unistili (u poredjenju sa prvim delom na primer)
sinoc sam upalio ponovo prvi TDU, ma ne moze da se poredi koliko je prvi deo bolji osecaj u voznji...

ono sto vadi drugi deo je bolja grafika, neke sitne izmene, malo ispeglani putevi (u odnosu na onaj koji je podsecao na stepenice u prvom delu)
u drugom delu ni ne mogu da vozim vecinu vozila iznutra(iz prvog lica kao) stvarno jeste mracno kao sto je ovaj pomenuo, ali veci problem mi je to sto ne moze da se "podesava polozaj sedista" pa se jako cesto ne vidi pola obrtomera ili brzinomera... a najveci problem mi je to sto imam osecaj kao da volan nije povezan sa tockovima, odnosno i nije.... k'o igra na tastaturi shvatice.. kad se pusti dugme tockovi se istog trenutka vrate u prvobitni polozaj a volan se polako vraca..
nisam pomenuo da je zvuk na vecini vozila, kao i u prvom delu, jako los, a i ona vozila koja se cuju nesto bolje u glavnom nemaju skoro nikakve veze sa time kako se ta vozila stvarno cuju...
ja bi igri mozda dao 6.5 mozda i to delom zato sto ima dobrih automobila a ostatak zbog slave prvog dela odakle su i skinuli ostale ideje...

cela priča oko kontrola deluje vrlo, vrlo subjektivno.

Zbog kontrola bih joj ja dao ocenu 2-.
Sramota je ovakvu igru izbaciti, unistiti fiziku kakva je bila u prvom delu.

Nema tu nista subjektivno, ako ti to ne primecujes, onda mislim da u zivotu nisi igrao jednu simulaciju voznje.
Uostalom, instaliraj sada TDU1 (koji je daleko od simulacije, al ima elemenata makar), pa uporedi.

Poslednja izmena:
^ Evo ja sad igram tdu 1 i tdu 2. U TDU 2 sam uzeo f430 scuderiu, a u kecu sam uzeo f430.
U dvojci je skretanje tako retardirano,sve secka auto nekako dok skrece, uzas.

secka ti zbog lose graficke :d

e stvarno, jel ti igras sa konfom iz potpisa? kako je to moguce? meni pojede sve resurse osim memorije. cpu 90%. graf na 90 stepeni. mada sve leti glatko. ne znam kako.

Poslednja izmena:
Nije losa igra za vozikanje i odmaranje mozga, ali ipak deluje krs, prvi deo je bio mnogo bolji + Naj gej igra 2011-te godine

da su uzeli prvi deo, malkice poboljsali grafiku, ispeglali puteve i dodali jos vozila bilo bi mnogo bolje...

+1

Ne znam sta im bi da onako srozaju voznju... stvarno je na momente iritantna voznja i deluje retardirano ono skretanje. Mislim, hardcore mode, kola se okrecu pri punom gasu, a posle pri skretanju kao da idu po sinama...

Da je fizika na nivou bar nfs-a hp-a, bilo bi extra, a ne ovo da se ne zna sta je.

Tačno je da je na tastaturi nezgodno za igranje, ali nakon uhodavanja situacija se popravila (makar kod mene), inače kontrole na volanu su sasvim ok (ništa lošije nego u prvom delu). Za likove i voice acting je review u pravu, što su ubacivali "priču" u single plejer nije mi jasno, ali ipak, gledajući prostranstvo igre, multiplayer i činjenicu da je i tdu 1 bio na početku prepun bagova koji su patchovima ispravljeni, nisam se pokajao što sam naručio original (ako ikad stigne jer ovi iz CL-a očigledno ne čitaju mailove :d).

Mislim, hardcore mode, kola se okrecu pri punom gasu, a posle pri skretanju kao da idu po sinama...

Da je fizika na nivou bar nfs-a hp-a, bilo bi extra, a ne ovo da se ne zna sta je.

ja sinoc pustio TDU 1, pikam na hardcore, bez pomoci, manuelni menjac i kvacilo, zaboravio pa mislio da kao u drugom delu mogu sa 250 da prodjem kroz krivinu :d

bilo je
:beat:
:hair:
:shock:
:wall:
:crash:
:exploder:

zaboravio pa mislio da kao u drugom delu mogu sa 250 da prodjem kroz krivinu :d
Teško da i ovde to možeš. Volite vi ljudi da preterujete pa to ti je. OK, ne možete da se prilagodite novoj tehnici vožnje, to je vaš problem. I ja sam u početku bio nezadovoljan, ali eto sad čovek se na svašta navikne i počinjem polako i da uživam u vožnji. Vaš gubitak.
Evo me malo u Zondi uzbrdo...,)
[YOUTUBE]wGTCD2UTyLE[/YOUTUBE]

I ja sam u početku bio nezadovoljan, ali eto sad čovek se na svašta navikne i počinjem polako i da uživam u vožnji.

Takodje !

Kao sto rekoh, jedina kola koja mi ne leze tj. koja smatram da su dosta teska/nezgodna za voznju su stari Mustang i Audi R8. Neko spomenuo i Aston-a, vozio sam Vantage i jos jedan i oba su mi bila sasvim OK. Moze sve da se vozi, ali ne kao u NFS gde se od pocetka do kraja staze drzi gas.

Ja ponavljam samo da se ovde pisalo sve i svašta za prvi TDU kada je reč o kontrolama, a vremenom se prešlo na hvalospeve :) Očekujem slično i za TDU 2. IGN-ov opis odskače od većine, previše je subjektivnih stavova, na stranu što je prilično kratak i neinformativan.

Po običaju, ne mrzi ih da u najavama o svemu pišu o hvalospevima, pa kad dođe opis, onda udri. Ne kontam takvo novinarstvo uopšte.

Mene jedino sto stvarno zna da iznervira u igri je sto skoro nikad ne znas kako ces izaci iz krivine...
Npr one trke eliminacije gde 6 dana ides u krug i udaras po istim krivinama...
Probao Alfu (sutno sam onaj Golf sugavi) i tolike su male tolerancije kad skreces da milimetar skretanja ranije ili kasnije daje veliku razliku u rezultatu izlaska iz krivine.Isto i sa Subaru,kojeg obozavam...i kad ides preko blagog brdasceta pa auto pocne da stuca zbog texturnih neravnina puta...ufff...ali je ovo makar bolje nego u TDU 1 gde si lako leteo sa puta zbog toga...

secka ti zbog lose graficke :d

e stvarno, jel ti igras sa konfom iz potpisa? kako je to moguce? meni pojede sve resurse osim memorije. cpu 90%. graf na 90 stepeni. mada sve leti glatko. ne znam kako.
Naravno da igram, u 800x600 radi na 35 fps-a, nije problem bre u grafickom seckanju, nego se primecuje, drzim strelicu a on nece da skrece dok je ne izdrndam.:wc:

Teško da i ovde to možeš. Volite vi ljudi da preterujete pa to ti je. OK, ne možete da se prilagodite novoj tehnici vožnje, to je vaš problem. I ja sam u početku bio nezadovoljan, ali eto sad čovek se na svašta navikne i počinjem polako i da uživam u vožnji. Vaš gubitak.

Nova tehnika voznje, au *** sta ti pises covece.
Evo ja cu da napravim pucacinu za 5 dana, u kojoj ce biti cudno kretanje, pa kad me budu pitali a sto je to tako cudno kretanje, ja cu im reci da treba da se naviknu na drugu tehniku hoda. Da ne poverujes sta sve ljudi pisu...
Ova igra ima jadan fizicki endzin, na nivou Dirt 2 i slicnih poluproizvoda.

Ja ponavljam samo da se ovde pisalo sve i svašta za prvi TDU kada je reč o kontrolama, a vremenom se prešlo na hvalospeve :) Očekujem slično i za TDU 2. IGN-ov opis odskače od većine, previše je subjektivnih stavova, na stranu što je prilično kratak i neinformativan.

Aman bre kakve crne hvalospeve za TDU 2 po pitanju kontrola.
TDU 1 je bila igra sa pristojom odradjenom fizikom, to ovde nije slucaj.

Poslednja izmena:
Pa dobro,sto sta nije realno,pa nemora biti ni tehnika voznje... :)
Mada stoji sto Sabaton kaze,vozio ti Audi Quattro iz '80 -te ili Mitsubishi Lanser Evo IV iz '96 tehnika je ista jer su oba 4WD i bar ja nisam primetio vecu razliku u tehnici kad sam ih probao,osim sto Evo voli vise da "baci dupe" ali to vec nema veze sa tim...

P.S.: Ne,nisam rally vozac,kum se nekada bavio trkama pa sam se malo grebao :)

Poslednja izmena:
Evo me malo u Zondi uzbrdo...,)

zao mi je sto ne mogu da napravim video klip kao ti, zato sto mi i ovako radi na manjem broju fps-a

naime krivina koju sam pomenuo nije 90 stepeni ali idu dve dugacke i brze, prva na levo, druga na desno, u prvom delu moze da se prodje sa 180-200 ako se uhvati dobra linija, navatao sam par screenshotova, ali usput sam shvatio da sam ga mnogo zakomplikovao(20 screenova)
po dva pokusaja sam napravio sa Ford GT-om
pokusao sam slicne okolnosti da napravim, 6 brzina, pun gas..
u drugom delu sam usao sa 266 izasao sa nesto manje(248)(slicno i u drugom pokusaju).
u prvom sam pokusao da prodjem slicnom brzinom, ali sam vec krenuo da ga gubim pri 235 i izleteo, u drugom pokusaju sam napao tu drugu krivinu i izleteo pri 220...

u obe igre na hardcore, EDIT: a u drugom delu sto kazu "k'o po sinama"

da ne kacim 20 screenshotova mozda da probam da napravim neki klip sa nekim programom?

inace onaj hillclimb koji si okacio sa zondom, to je u prvom delu bilo moje omiljeno brdo, tu sam testirao skoro svaki auto

Poslednja izmena:
Nova tehnika voznje, au *** sta ti pises covece.
Evo ja cu da napravim pucacinu za 5 dana, u kojoj ce biti cudno kretanje, pa kad me budu pitali a sto je to tako cudno kretanje, ja cu im reci da treba da se naviknu na drugu tehniku hoda. Da ne poverujes sta sve ljudi pisu...
Ova igra ima jadan fizicki endzin, na nivou Dirt 2 i slicnih poluproizvoda.

Aman bre kakve crne hvalospeve za TDU 2 po pitanju kontrola.
TDU 1 je bila igra sa pristojom odradjenom fizikom, to ovde nije slucaj.
Da, tehnika vožnje. Način vožnje koji menjaš da bi se prilagodio fizici u igri kakva god da je. Šta ti tu nije jasno? Niko ovde ne priča o stvarnoj vožnji i ne znam ti ja čemu.
Nema dve igre koje imaju istu fiziku, bolju ili goru, lakšu ili težu, ali nisu iste i sve zahtevaju prilagođavanje. Ako ti nećeš, pusti nas ostale da uživamo ako ti ne možeš.

slazem se. kakve veze ima kako je u tdu1? ko kaze da je to bilo dobro? sta je reper za poredjenje? i cemu uopste poredjenje?

Problem je u tome sto sve voznje koje su izasle u poslednih 1-2 godine imaju marsovsku fiziku, i znaci mi koji volimo voznje treba da se prilagodjavamo tome i da se radujemo. Valjda developeri igara treba da zasuku rukave pa da naprave ovozemaljsku fiziku.

Itekako imaju razlicite igre/voznje slicnu fiziku, primer je Colin MCrae Rally serijaj, zakljucno sa Dirt 1. Fizika se malo razlikuje, a sasvim je pristojno odradjena, iako su to polu simulacije-arkade. Ili recimo GRID.

A sa druge strane imas Dirt 2, raznorazne NFS igre skoro izasle, TDU 2 i jos neke friske "voznje", koje su vredjanje inteligencije za iole iskusnijeg igraca voznji.

Reper za poredjenje je to, da ne mozes da prodjes krivinu sa 500 na sat, da kola moraju realnije da se ponasaju na razlicitm podlogama, da mora zadnji deo da zanosi onda kad treba (kad se udje prebrzo u krivinu pa naglo koci i skrece) a ne kad programeri "kazu".
Kao da pricamo o Ratovima zvezda, a ne o kolima.
Jel ste vi nekada seli u kola ?
Evo ja nisam vozio nikada reli kola, al im
am oci da vidim u WRC-u kako se kola ponasaju, eto vam repera na kilo.

Poslednja izmena:
slazem se. kakve veze ima kako je u tdu1? ko kaze da je to bilo dobro? sta je reper za poredjenje? i cemu uopste poredjenje?

kako nema veze kada to treba da bude nastavak igrice. nose isto ime, na istom su ostrvu cak...
poredjenje sa onim odakle su krenuli i sta su od toga napravili ima nekog smisla.

po nekoj logici evolucija bi trebala da ide u napred, zar ne? sto znaci da bi trebalo da drugi deo bude bolji od prvog, oni su napravili nesto sto podseca na ove nove delove need for speed-a
grafiku jesu unapredili i put su ispeglali, nazalost neke stvari su ostale iste a neke su pokvarene...

u wrc se precizno podesava prenos a i odnos tezine celog auta - napred-nazad i ti auti su 90-95% razliciti od serijskih. sve je izmenjeno osim spoljnog izgleda. ovo su serijski i koncept auti.

ako se ne varam, oni su i najavili da ce biti arkada. ja sam to znao i ocekivao...

kako nema veze kada to treba da bude nastavak igrice. nose isto ime, na istom su ostrvu cak...
poredjenje sa onim odakle su krenuli i sta su od toga napravili ima nekog smisla.

po nekoj logici evolucija bi trebala da ide u napred, zar ne? sto znaci da bi trebalo da drugi deo bude bolji od prvog, oni su napravili nesto sto podseca na ove nove delove need for speed-a
grafiku jesu unapredili i put su ispeglali, nazalost neke stvari su ostale iste a neke su pokvarene...

Meni je ova fizika ipak bolja od stare arkadne. Naravno HC mode je bio nešto bez čega se TDU ne bi igrao godinama i to ovde fali. Priča se da će ga možda ubaciti naknadno, možda i neće. A ko zna kakav će i on biti, verovatno isto potpuno različit od starog.
@Sabaton
hajd prestani da porediš arkadnu igru sa pravim kolima, nema smisla. Ako ćeš tako, TDU1 i njegov HC mode je imao više veze sa Ratovima zvezda nego sa pravom vožnjom. Sve jedno, to ga je napravilo još zabavnijim. Moglo je fino da se drifta, iako totalno nerealno i prelagano. Moglo je i fino da se leti stotinama metara u dalj, ko je to voleo. I ljudi su ga voleli i niko ga nije poredio sa pravim kolima i WRC-om.:wall:

A to sto je arkada, to znaci da igra treba da ima ocajnu fiziku ???

I Dirt 1 se moze nazvati arkadom, pa ima solidno odradjen taj najvazniji segmet trkacke igre.

brutalno dobra igra tj ne pamtim kad me neka arkadna voznja toliko drzala prikovanog za ovaj dfp pro koji je igra automatski prepoznala sa sve ff a cak mislim da tdu 2 nije nista specialno uveo novo u odnosu na prethodnika tj kao da je neki ogroman dlc u pitanju za tdu 1

igra ima mana normalno npr jednolicni komentari tess ili animacije posle pobede challengea ali koga jos interesuju komentari od 5 sec kad se treba koncentrisati na trke koje su na sport nivou - pravi stari arcade rezzim - extremno zanimljive ukoliko ne izaberete neki 2x jaci auto (npr spyker za rally...) u odnosu na konkurenciju

za one koji traze nekakvu "normalnu fiziku" u ovakvim super arkadnim vozznjama preporuka je da odma deinstaliraju ovo i traze pare nazad pa nek pristave gtr 2 ili rfactor koji ssije u "pravoj fizici" za tri koplja ovu igru, a ko nije vozio bilo tdu 1 a pogotovo tdu 2 taj nije ni svestan kakvu je zabavu za volanom propustio :smash:

I svi zaboravljaju da ako igrate offline ne morate kupiti igru. da sam je platio moguce da bih je hejtovao. ovako, idem da se zezam sto i vama preporucujem
a ako necete uvek mozete igrati RBR rally iz 1948 i diviti se fizici. jeste da je auto imao 50KG i da je leteo u dalj po 100m i da otpadne ceo diferencijal kad predjete preko patrljka koji malo viri iz trave ali to je najbolja simulacija po mnogima i dan danas! smesno! :)

za one koji traze nekakvu "normalnu fiziku" u ovakvim super arkadnim vozznjama preporuka je da odma deinstaliraju ovo i traze pare nazad pa nek pristave gtr 2 ili rfactor koji ssije u "pravoj fizici" za tri koplja ovu igru, a ko nije vozio bilo tdu 1 a pogotovo tdu 2 taj nije ni svestan kakvu je zabavu za volanom propustio :smash:

Neka hvala, da igram ovo ****** necu, ako zelim dobru arkadu, vraticu se na TDU 1 ;). Ko ne oseca razliku u fizici izmedju ove dve igre, taj oci nema.

a ako necete uvek mozete igrati RBR rally iz 1948 i diviti se fizici. jeste da je auto imao 50KG i da je leteo u dalj po 100m i da otpadne ceo diferencijal kad predjete preko patrljka koji malo viri iz trave ali to je najbolja simulacija po mnogima i dan danas! smesno! :)

Znaci tebi je RBR smesan za igranje, jer ima par tih nebuloza (koje ne dolaze do izrazaja ako ne izleces kao sumanut na svakoj drugoj krivini ;)), a ova TDU2 ti je po meri, loooooooooooooooooooooooool cigane brate, lol.

Vidim da spominjete fiziku u prvom delu!!!??? Kakvu ste bre fiziku vi tamo videli pa vam ovde to josh gore...svasta...TDU nije imao ni F od fizike...a ni sada nije nista bolje...

U svakom slucaju, ova igra nudi potpunu slobodu naspram bilo koje druge igre...meni je uzivancija samo da se vozam po ibici..trke mi nisu ni potrebne, vozim ih samo zbog poena i novih automobila... a noc, dan, kisa, munje, pa kombinacija noc+nevreme, mokar asfalt, pa susenje asfalta...sjajno...pa predeli, gomila puteva...meni je upravo ta sloboda ono sto mi fali u drugim igrama a ovde toga na pretek...
:D

Nazad
Vrh Dno