Šta je novo?

Test Cooler Master Hyper TX -vs- HyperTX2

A što ne bi moglo 20*C. Ako je recimo taj CPu terao na mnogo većem naponu nego deff onda je moguće da box nije mogao da ohladi bez obzira ne brzinu ventilatora.
Tx tu ima prednost pošto ima mnogo bolji hladnjak i samim tim postiže manje temperature.
20*C u idle je nemoguće, ali pri full-u je po meni izvodljivo (ako se ispoliraju CPU, sam Hladnjak i ako se ventilator stavi na 100%)

Po default-u (bez ikakvog glancanja i druge paste), meni je u LOAD-u spustio nekih 5-6C, a u IDLE rezimu 10C, npr. IDLE na 1200rpm, temperatura @3GHz je 29C.

pazi da ti nije 20C skinuo.
Moze da skine od 5-10C, al 20-30C nema sanse, oces da mi kazes da ti je temperatura u mirovanju, od 0 do 10C.:p

Ja nisam pricao o idle temperaturi, a i bez overkloka box se sasvim lepo drzao.
Ali je pri dizanju napona temperatura isla do 75 stepeni u loadu, i sam hladnjak je bio vreo. Recimo da 3.1 GHz box uopste nije mogao da izdrzi, S&M bi toliko zagrejao procesor da uopste nije mogao da prodje test. Mozda sam ubo takav primerak da nece da radi bez dodatnog napona, cak i na 3GHz.

Sa hyper tx 2 na istim tim podesavanjima imam 20ak stepeni stepeni razlike u loadu. Ne znam sta je tu toliko cudno, i nesvakidasnje pa da moram da lazem oko takvih gluposti. :)
Izvrtim S&M test i sad mi ne prelazi 55 stepeni, ako uopste i do toliko dodje.

Box je koriscen sa pastom koja je bila preporuka sa bencha, i uredno i pravilno je razmazana kesom - znaci nije u tome bio problem.

Poslednja izmena:
Ja nisam pricao o idle temperaturi, a i bez overkloka box se sasvim lepo drzao.
Ali je pri dizanju napona temperatura isla do 75 stepeni u loadu, i sam hladnjak je bio vreo. Recimo da 3.1 GHz box uopste nije mogao da izdrzi, S&M bi toliko zagrejao procesor da uopste nije mogao da prodje test. Mozda sam ubo takav primerak da nece da radi bez dodatnog napona, cak i na 3GHz.

Sa hyper tx 2 na istim tim podesavanjima imam 20ak stepeni stepeni razlike u loadu. Ne znam sta je tu toliko cudno, i nesvakidasnje pa da moram da lazem oko takvih gluposti. :)
Izvrtim S&M test i sad mi ne prelazi 55 stepeni, ako uopste i do toliko dodje.

Box je koriscen sa pastom koja je bila preporuka sa bencha, i uredno i pravilno je razmazana kesom - znaci nije u tome bio problem.

jel to brisbane?

Izvrtim S&M test i sad mi ne prelazi 55 stepeni, ako uopste i do toliko dodje

Meni 5000+ Black kada radi na 3.2GHz @1.45V ne prelazi 55 stepeni u orthosu, naravno hladjen HyperTX2-om. Hladnjak nije poliran, vec samo stavljen out of box sa fabrickom zvakom na procesor. Nazalost nisam kacio neki drugi kuler na ovaj proc pa da uporedim ali ja sam prezadovoljan. :banana:

Poslednja izmena:
I kod mene na TX isto ostavljena zvaka, nisam imao nista drugo pri ruci.

Kupujem Q9550 pa me zanima da li da uzmem CoolerMaster Hyper TX2. Nisam overkloker, mada ako bih se i poigrao sa tim to bi bilo u nekoj manjoj mjeri, koliko bi moglo na default naponima, a i to samo možda. Dakle zanima me koliko je bučan box cooler koji dođe sa Q9550 i da li bih mogao nabaviti neki drugi koji je tiši a da pri tom bolje hladi. Da li Hyper TX2 ispunjava ove uslove? Koliko sam vidio na nekim testovima on u odnosu na box cooler spušta temperaturu za oko 10 stepeni i to mi sasvim odgovara, ali mi to ne vrijedi ako je bučan, pogotovo ako je bučniji od box collera, a nailazio sam na kontradiktorne informacije po pitanju njegove bučnosti, pa i ovde na forumu.

Ovde na ovom testu su stavili čak audio fajl snimka bučnosti :), to inače nisam susretao :), po tome nije baš da nije bučan ali me zbunjuje što su tu rekli:

The Coolermaster Hyper TX2 heatsink generates about 53.7 dBA in our real world sound measurement test. Compared to the other reference heatsinks, this is just about dead middle in the list. The Hyper TX2 isn't too loud, and in most situations once the PC case is closed up you won't notice it. I doubt it will be audible from outside the PC case.

Znači ne čuje se kad se kućište zatvori? Pa to je onda odlično. Ako je tako onda su onaj snimak zvuka pravili sa otvorenim kućištem?

Može li neko da nabaci neki komentar na ovo? Dakle kakva mu je bučnost u poređenju sa box colerom koji dođe uz Q9550? Da li je tačno ovo da se Hyper TX2 ne čuje kad se kućište zatvori?

Cuje se u zatvorenom kucistu, ali ne ovako kao usisivac u susjednoj sobi :)
Vjerovatno si vidio da nema PWM kontrolu. Uvijek je na najvecem broju obrtaja (1800-2000). Na kraju sam ga kacio na fan kontroler jer Asus ploce na CPU konektoru ne mogu da ga uspore.
Nadji neki drugi model sa PWM kontrolom - to ti je moja preporuka.

Vrti se na 1800 koliko sam vidio.

Koliko je bučan u odnosu na Intelov box cooler?

Vrti se na 1800 koliko sam vidio.

Koliko je bučan u odnosu na Intelov box cooler?

Ja sam ga imao i cini mi se da je manje bucan u odnosu na BOX imajuci u vidu da se uvek vrti na max. Sto se tice hladjenja, prosecan kuler i nije za neki ozbiljniji clock ali ako ne planiras da klokujes mislim da ti sasvim dovoljan. Ja ga u zatvorenom kucistu nisam cuo, mada imam jos nekoliko venta na kucistu pa su ga mozda oni nadjacavali.

Poslednja izmena:
Moj subjektivni utisak je da je ventilator na 1800rpm jako bučan. Tek na nekih 60% preko speed fan-a tj na nekih 1100-1200 rpm podnošljiv. Onda se stapa sa ostatkom coolera u mom kućištu i postaje tih :)

Ja imam Hyper TX2 jeste bučan na max obrtajima ali kontrolišem ga preko programa I-cool...i radi sjajno i nije ni malo bučan.Čak grafika zvuči kao traktor u odnosu na TX2.Moj glas za njega... :)

Poslednja izmena:
juce sam dobio hyper tx2....skinut box kuler...obrisana pasta sa procesora i namontiran huper tx2 sa zvakom.

Procesor intel E4500
box kuler - idle 42 , orthos small fft 5min - 74 C
hyper tx2 -- idle 30,orthos small fft 7min (mrzelo me dalje da ga pustam jer se nije menjala temp 2min) - 47c

to mu dodje 74-47 = 27 C --- sto se mene tice FENOMENALNA promena :) ...nisam bas toliko ocekivao

ps---imao sam onaj "novi" box kuler tj ono malecko govance :( (ako se ne varam stariji box kuleri uz c2d su bili malo veci?)

Da, stariji su bili veci, ja sam skinuo 15C prelaskom sa starog box coolera na Freezer 7 Pro, s tim sto je to bilo na klokanom E2160.

Nazad
Vrh Dno