Šta je novo?

Test Cooler Master Hyper TX -vs- HyperTX2

McBuki

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2002
Poena
619
Napokon smo skupili vremena banovani komšija (_/Neo\_) i ja pa smo na mojoj mašini odradili mali test ova dva coolera da svet napokon vidi šta je bolje.
Test je vršen u prostoriji u kojoj je bilo konstantno 25*C a testiranje smo vršili tako što smo pokretali Orthos na prioritetu 9 i tako vrteli dok se procesor ne zagreje do maximuma.
Procesor je setovan na 3GHz (333x9) pri naponu od 1.325 (CPU-Z očitava 1.264v).
Evo i slika:

Hyper TX:

A sad poražavajući rezultati Hyper TX2:

Kao što se sa slika gore može videti razlika u FULL load-u je 7*C.
U idle-u oba coolera se drže na 43*C tako da tu nema razlike.

Toliko za sada od HW FREEKOVA iz Sremske Mitrovice :)

Kao ste vrsili testiranje?
Ista masina pa onda stavljali i skidali coolere?

Najzad i ja kupih Cooler Master-ov Tx2 cooler.
Posle skoro 5h testiranja rezultati su u prilogu, a evo mog zapazanja na [email protected] :

1. Uopste nije bucan - videti brzinu rotacije u leru i u Orthosu.
2. Montaza je bila bez vadjenja ploce i bez ikakvih problema.
3. Napajanje ima samo 3 pina ( Intel stock ima 4), ali ima termosondu u sebi i tako se vrsi automatsko odredjivanje rotacije.
4.Obratiti paznju da je u Full loadu sa njime temperatura bila oko 56C, a to je bila temperatura sa Intel stock coolerom u LERU.
5. Na samom bakarnom delu coolera, nema paste vec neka tanka zvaka.
6. Treba da napomenem jos samo, da se telo Tx2 nalazi u skoro laganom sendvicu, jer je na njega zakacen 92mm fan, a 3 cm od njega na kucistu je jedan 120mm, koji izduvava topao vazduh.

I to za samo 20€.

Ne da sam zadovoljan, vec prezadovoljan. Raduje me to sto se moji rezultati poklapaju sa rezultatima na netu.

A on je zadovoljan od odnosu na stock cooler :D

Hvala za test, znaci prosto nisam mogao da verujem kad sam video razliku od sedam stepeni, pa sta su mogli da zeznu ovi u CM-u da dodje to tolike razlike, mislim logicno bi bilo da tx2 hladi jos bolje, ali ocigledno ta logika kod njih bas ne funkcionise tako.

Poslednja izmena:
Ni meni nije jasno jer je na prvi pogled sve isto , isti i ventilatori samo što je kod TX-2 pričvršćen običnim šrafovima a ne gumenim kao kod TX-a. Takođe postoji razlika kod aluminijumskog dela na nosaču koji se kod TX-a šrafi a kod TX2 je valjda lepljen.

Meni se ovo ne cini merodavno! Sve razlike koje si naveo su apsolutno zanemarljive a i sto se tice hladjenja, na strani TX2ke je to sto njegov vent vrti non stop full speed!

Kako su odradjene baze jednog i drugog? Moguce je da TX2 "ne pase" dobro na cpu!

Ispolirani su i jedan i drugi. A u full load-u oba se vrte na maximumu. I nas cude rezultati ali su uslovi bili 100% isti i merenja su kao sto je i prikazano.

Meni se ovo ne cini merodavno! Sve razlike koje si naveo su apsolutno zanemarljive a i sto se tice hladjenja, na strani TX2ke je to sto njegov vent vrti non stop full speed!

Kako su odradjene baze jednog i drugog? Moguce je da TX2 "ne pase" dobro na cpu!

Gresis, Tx2 se ne vrti na maximumu. Zavisi kako si podesio u biosu. Pogledaj moj review za Tx2 sa slikama.

Covek koji je testirao ova 2 coolera, nesto nije uradio kako treba. Skoro svi review-ovi na netu pokazuju drastican pad temperatura na Tx2 u odnosu na Intel stock cooler od oko 14C.
Pri tome, samo da dodam, na Intelovom kuleru sam imao As5 pastu.
Na tx2 je osdtala obicna zvaka, jer nisam imao sta bolje u datom trenutku.

sve je to kesa :)
ali za te novce vrh brate :D

Koristi core temp 0.95 ili TAT jer taj 0.94 laže nekih 15*C.

Ja stvarno ne znam u cemu je kod tebe problem sa temperaturama ali meni su ovakve i sa 0.95

[email protected]
Fullload 57-58

Poslednja izmena:
Mene cudi da ti je CPU temp veća od Core temp kad bi trebalo da bude obrnuto i to najcesce do nekih 20*C max.

Moj drug drzi svoj 6600 ma 3.6 i ne prelazi mu 60 stepeni sa TX2, kod tebe tu definitivno nesto ne pase kako treba.

Deo sa temperature guide:

Scale 5: Duo

E6x00: Tcase Max 61c, L2 Stepping, Tjunction Max 100c, Vcore Max 1.325, TDP 65w, Delta 15c
E4x00: Tcase Max 61c, L2 Stepping, Tjunction Max 100c, Vcore Max 1.325, TDP 65w, Delta 15c
E21x0: Tcase Max 61c, L2 Stepping, Tjunction Max 100c, Vcore Max 1.312, TDP 65w, Delta 15c
X6800: Tcase Max 60c, B2 Stepping, Tjunction Max 85c, Vcore Max 1.3525, TDP 75w, Delta 15c
E6x00: Tcase Max 60c, B2 Stepping, Tjunction Max 85c, Vcore Max 1.3525, TDP 65w, Delta 15c
E6x20: Tcase Max 60c, B2 Stepping, Tjunction Max 85c, Vcore Max 1.3525, TDP 65w, Delta 15c

-Tcase/Tjunction-
--60--/--75--75-- Hot
--55--/--70--70-- Warm
--50--/--65--65-- Safe
--25--/--40--40-- Cool

Tcase je CPU temperature a Tjunction je ustvari Core temperature.
Tako da sam u Safe modu ali kao sto sam i rekao Core je vece od CPU!!
Inače dosta utiče i sobna temperaura, provetrenost mesta na kom se nalazi comp, moj je dosta uvucen u cosku sobe pa nema neke prevelike razmene temperature.

Moj komp je ispod stola, zadnja strana kucista je na 30cm od zide, temperatura u sobi je izmedju 24 i 26 stepeni

Najzad i ja kupih Cooler Master-ov Tx2 cooler.
Posle skoro 5h testiranja rezultati su u prilogu, a evo mog zapazanja na [email protected] :

1. Uopste nije bucan - videti brzinu rotacije u leru i u Orthosu.
2. Montaza je bila bez vadjenja ploce i bez ikakvih problema.
3. Napajanje ima samo 3 pina ( Intel stock ima 4), ali ima termosondu u sebi i tako se vrsi automatsko odredjivanje rotacije.
4.Obratiti paznju da je u Full loadu sa njime temperatura bila oko 56C, a to je bila temperatura sa Intel stock coolerom u LERU.
5. Na samom bakarnom delu coolera, nema paste vec neka tanka zvaka.
6. Treba da napomenem jos samo, da se telo Tx2 nalazi u skoro laganom sendvicu, jer je na njega zakacen 92mm fan, a 3 cm od njega na kucistu je jedan 120mm, koji izduvava topao vazduh.

I to za samo 20€.

Ne da sam zadovoljan, vec prezadovoljan. Raduje me to sto se moji rezultati poklapaju sa rezultatima na netu.

Pogledaj njegove temperature, a sto se tice toga da mi je cpu temp veca od cor tempa nesto se verovatno zabagovalo :)

Da li neko mozda zna zasto mi je cpu temperatura vec od cortempa, sad je vec pocelo da me nervira, i posle reinstalacije sistema nista se nije promenilo.

Jos jedno offtopic pitanje ne mogu nikako da namestim da mi ocitava voltazu memorije, isao sam u preferences>sensor icons, tu mi je sve stiklirano, ali tu nema opcije za voltazu memorije. Probao sam i druge verzije everesta, ali uvek je isto.

Poslednja izmena:
Znači nemogu da verujem.
Autoru i glavnom i odgovornom za ovaj test, tj pokretačkoj snazi koja je napravila ovaj test se brišu postovi u temi koju je ta osoba (tj ja) otvorila.
^^

Posle poliranja kulera, temperature su pale za 4-5 stepeni, i to bez promene paste jer mi je nestala, verujem da ce pasti jos malo kad zamenim pastu.

chime polirate bazu? jel to u kucnoj radinosti ili nosite negde na masinsko poliranje?

Vrh Dno