D
Vec za oko 100e se dobijaju odlicna kucista, u smislu odlicni rezultati za ulozen novac.Vidim ja da mlatimo praznu slamu, o kakvoj termo dinamici mi pricamo ovde, hoces da stavis ventove na dve strane drvene kuyije i to racunas u vazdusni tunel kojim ces napraviti performanse. Smatras da je dobra ideja. Batali pricu, brdo literature na netu, izuci, napravi i dokazi to sve verodostojnim testovima kako si izmislio toplu vodu.
Sdruge strane, nije da ne postoje dobra kucista, nego su skupa pa je grozdje kiselo, to tandrce, los staticki pritisak itd, kako da ne.... Izdvoj za kuciste 3 i vise stotina eura pa pricaj kako je lose.
Izmedju ostalog, kome jos treba danas kuciste. Na stolu kutije od hardvera i na njih udri taj isti hardver, veliki hladnjaci, dobri Noctua ventovi na S, i udri.
Podeli smo sa tobom nasa misljenja, zao mi je ako ti se moja ne svidjaju, ali eto, dobio si pažnju, sad samo da vidimo da li je bilo uzalud, oa makar za 6 mesexi kako ti već reče. Tu sam ja![]()
Evo ti predlog:
Napravis kutiju pravougaonog oblika isto kao klasicno kuciste, bez donje i gornje ploce, sa nogicama od par cm.
Umesto donje ploce imas rupu gde ces staviti 2x 180 mm venta koji guraju hladan vazduh od dole na gore u kutiji (zato trebaju nogice), navuces zensku carapu kao vazdusni filter, ploca i grafa u kucistu okrenuti za 90°, znaci kablovi se prikljucuju gore a ne sa strane, od nekog starog kucista iseces i fiksiras zadnji lim za fixiranje grafe i prikljucaka i voila, napravio si home made Silverstone Raven seriju od iverice.
Stim da npr moj Silverstone RV03 koji je nov kostao 120e pre par god ima sve to + plexi providnu stranu, posebne komore za ssd, hdd, front panel, rupe i vec gotove kablove i prekidace za upravljanje hladjenjem, mogucnost prikljucka vodenog itd itd...
A sve je gumirano, sa podloskama i nosacima, nema prenosa vibracija.
Da ne spominjemo da danas imas i jeftinije varijante sa istim ili boljim hladjenjem.
Stoji mi na stolu pored monitora i cujem samo grafu kada krene je guram na 100% opterecenja u igrama.
U sustini sam ti rekao sve isto kao i Nesa, samo malo drugacije upakovano.
Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari