Šta je novo?

Test: ASUS EAH6970

Ne karta je samo 5% slabija od 6970. A da bi ja kupio Nvidu mora da bude najbolja Single kao i ATI i da je bar 40% bolja.
Na sve to Nvida nema kontrol panel tako da kada zafali koji frame mogu samo da je prodam jer da se igram sa voltazom i klokovima ne umem dok ATI jednostavno pomerim klok u CCC i power control i dobio sam malo vise fps-s kada zavrsim sa igricom vratim na default i to je to. Ovde mi trebaju programi koje ne volim Afterburner, i ostali. Drugo ta DirectCu 570 mi ne mirise nesto karta i to je to. Suvise tu ima sucmurastih dogodovstina sa njom i na stranim sajtovima a nema za 6970 I GTX580 DirectCu. Verovatno je zbog necega imala mnogo povoljniju cenu nego EAH6970 DirectCu pa zato imamo cast da nju imamo a ovu ne. Te napon, te slabo klokovanje, te ovo te ono. I ako necu da je klokujem naravno da cu pre da uzmem kartu koja moze dobro da se klokuje nego neku koja kuburi sa voltazom, itd. Moja 6970 moze 950/1450 bez podizanja napona sa 5C vise i power control na +20% sto daje sigurno 5 FPS u Crysis Warhead. 5fps nije malo pogotovu sto GTX580 bezi negde za samo 5fps karti koja je 100e jeftinija. Sta onda da kazem za GTX570???

Ma ja ne da sam zadovoljan sa 6970 nego mi je GTX570 smesna kada mi je pominju. Znaci to je ono, podjednake su sanse da uzmem GTX460 i to. Znaci ne postoji sansa za to tacno da okace 10.000 3D Mark 11 skor.
Toliko mi je gotivna ova 6970 ali sam naleteo na los primerak sa lose uradjenim hladjenjem. Jel da je svaki ovakav ne bi pravili jos pre dve godine referentne modele vise. Koju ti imas isto EAH6970???

Poslednja izmena:
Ne karta je samo 5% slabija od 6970. A da bi ja kupio Nvidu mora da bude najbolja Single kao i ATI i da je bar 40% bolja.
Na sve to Nvida nema kontrol panel tako da kada zafali koji frame mogu samo da je prodam jer da se igram sa voltazom i klokovima ne umem dok ATI jednostavno pomerim klok u CCC i power control i dobio sam malo vise fps-s kada zavrsim sa igricom vratim na default i to je to. Ovde mi trebaju programi koje ne volim Afterburner, i ostali. Drugo ta DirectCu 570 mi ne mirise nesto karta i to je to. Suvise tu ima sucmurastih dogodovstina sa njom i na stranim sajtovima a nema za 6970 I GTX580 DirectCu. Verovatno je zbog necega imala mnogo povoljniju cenu nego EAH6970 DirectCu pa zato imamo cast da nju imamo a ovu ne. Te napon, te slabo klokovanje, te ovo te ono. I ako necu da je klokujem naravno da cu pre da uzmem kartu koja moze dobro da se klokuje nego neku koja kuburi sa voltazom, itd. Moja 6970 moze 950/1450 bez podizanja napona sa 5C vise i power control na +20% sto daje sigurno 5 FPS u Crysis Warhead. 5fps nije malo pogotovu sto GTX580 bezi negde za samo 5fps karti koja je 100e jeftinija. Sta onda da kazem za GTX570???

Ma ja ne da sam zadovoljan sa 6970 nego mi je GTX570 smesna kada mi je pominju. Znaci to je ono, podjednake su sanse da uzmem GTX460 i to. Znaci ne postoji sansa za to tacno da okace 10.000 3D Mark 11 skor.
Toliko mi je gotivna ova 6970 ali sam naleteo na los primerak sa lose uradjenim hladjenjem. Jel da je svaki ovakav ne bi pravili jos pre dve godine referentne modele vise. Koju ti imas isto EAH6970???

Vladanko, majka mu stara, jesi ti svestan da eliminises upravo onu kartu koja zapravo najbolje zadovoljava tvoje potrebe, posto je tebi najbitnija stavka tisina, pa onda performanse? Bas ta GTX570 bi ti bila izbor posto si vec toliko alergican na buku. Pazi, ja sam prvi koji je kritikovao i koji i dalje kritikuje nvidia-u kad god mislim da ima razloga za to, i sam sam imao prilicno lose iskustvo sa jednim fermijem(bio je u pitanju 470GTX, imao sam probem sa low gpu usage) a tu 570ku mozda i najvise, zbog stednje nVidia-e na naponskim sekcijama za referentne modele, ali to ne znaci da treba da pisemo stvari koje nisu tacne.
Gde si ti video da je 6970(i sam je imam) 5% jaca od 570? Ja bih prvi voleo da je tako, ali nije, karte su tu negde, kad se uprosece sve rezolucije, a u full HD u kojoj ti i ja, kao i vecina igraju, mozda cak i procenat-dva slabija, zavisno od testiranog seta igara. Dodaj tome i da 570GTX ima nesto vecu OC marginu i da nesto malo bolje i skalira, ali generalno-karte su skoro identicnih performansi, nikako da je nasa 6970 5% jaca. A posto je tebi prioritet tisina, ne mogu a da ti ne kazem da gresis jer 570GTX je prilicno tisa od 6970. E sad, ja nikad ne bih uzeo referentnu 570GTX zbog poznatih problema sa naponskom, ali za skoro pa istu cenu imas i nekolicinu nereferentnih resenja sa pojacanom naponskom i vrhunskim hladjenjem. Ako ces vec na nVidia, pa jos razmisljas o 580GTX(po meni opet greska), pogledaj neke Gainward modele, npr Golden sample ili par stotina dinkica jeftiniji a odlicno odradjeni Phantom? Ne volis referentna resenja, evo taj Phantom je nereferantan da nereferentniji ne moze biti, a navodno je skoro pa besuman i sasvim hladan.
Ne trci, ispregledaj prvo sve sto treba da ispregledas.

Poludeh od citanja GTX580. Trazim opravdanje za 100e a ne mogu da nadjem ni za 50e. Sem da je i referentni model mnogo hladniji i tisi od EAH6970. Nebitno je sta je za mene ajde da se koncentrisemo na razgovor koji ima smisla nema svrhe pricati o necemu sto nije u razmatranju uopste. Znaci plakao bi kao malo dete kada bi zatekao GTX570 i 50e umesto ove moje u kompu. Kada bi zatekao 100e i GTX570 idalje bi morao da popijem xanax i bio u socku dok ne bi nasao da dam nekome GTX570 i 100E da mi da GTX580.

Ako se bas odlucim za GTX580 ovu cu ENGTX580/2DI/1536MD5.

Ona ima opciju na x16 filtere u Crysis. Jel da???

Dobro izgleda, ali je daleko od cene za nju. Njena realna cena je 370-380e.
http://i.imgur.com/Uf93f.jpg

Jedino sto kada nabasm na EVGA trazeci klipove, tekstove, uporedjenja, probleme moguce, model vec mahinalno ustajem od kompa i idem umivam se i gledamm TV nekoliko m inuta dok se ne smirim, za to vreme kada bi izasle psovke nesposbnmim nasim biznismenima i distributerrima ja mislim da to ljudsko uvo nije culo. Kada sam cuo za verziju od 3GB EVGA GTX580 koja izlazi. Rekao sam samo gde je ono munja vnago sada. Samo bi bilo javili sa carine zadrzali smo je malo duze posumnjali smo da je automatska puska u kutiji.

Ma dajte nema GTX580 samo 5fps u Crysis vise od GTX570. Koliko ima od EAH6970. Znaci razgovaramo o ASUSu druge nisto nisu u razmatranju firme, jel od kada sam ga kupio i najboljoj sam koloni, pre sam bio uvek u srednjoj.
A klokovanje tesko me ne zanima. GTX570 ne moze da izdrzi x16 filtere na Entusiast u Warhead na 24" monitoru da se ne primeti nedostatak fpsa. Imao bi 30 obicno i manje nekada. Ima ljudi kupuju GTX570 prodacete nije to za mene.
Ja sam vise ATI ili bas mnogo jaca Nvidia od ATI.

Poslednja izmena:
I ja sam sve gledao u pravu si ti nerealno je da je GTX570 ista kao i EAH6970. Ni klokovane umetnicki obe ni ono sto je najvaznije na fabrickim klokovima malo je u prednosti EAH6970.
Sada treba 12 godina na ATI da predjem na goru Nvidia jer u Srbiji nisu doneli 5 primerka DirectCu. Pa nije u redu to. *** moram da lazem da cu da uzmem GTX570 preseli su mi sa p[ricom da je ista i bolja kao da je oni iz kompa svog prodaju.
Svew sam pregledao cak na nekim mestioma i ocegledni Nvidia fanovi cute, jedino nerealni pricaju da je bolja. Kao sto neko kaze da je ATI6950 kojoj flesujes BIOS u 6970 bolja od GTX570. To su nerealne price.
Na kraju cu slagati da svi budu mirni reci da cu da zamenim za GTX570 a zameniti za istu kao moju ili GTX580. Nema druge, pritiskaju li pritiskaju. Ne daju informacije. Normalne.
Kada kradu podloske sta znam sta moze nekome u nemsatini i zelji da ima bolji hardver padne napamet i da zavrsi na prvoj hiruskoj zbog karte. Da pisu novine o tome kao u najnerazvijenijem drustvu medju ludacima.
Ti posto ne igras ne mozes da kazes, 3D Mark 11 daje 85C meni ali Gaming je unisti. Mafia II, JUst Cause II, sve je preko 91C. Dead Space 2 je oko 85C mislim. Crysis 2 Cinematic na pocetku je 85C. Igrica kao Crysis 1 ali samo je pocetak bio, nikakve eksplozije samo pucanje sa p[ostoljem ono i nisam ni podesio na Extreme. Znaci gasenje u najavi. Assasssins Creed Broitherhood tek sleduje i Lost Planet 2, ko zna sta bi to bilo.

Poslednja izmena:
To su bas visoke temperature... Ako ti u igrama idu do 91C, u furmarku bi bilo preko 100C :zgran: Gledao sam po netu da su neke karte dolazile bez paste i onih termal padova na sebi. Stavljanjem istih temp se spustala za nekih 5-10C. Mozda je to slucaj i sa tvojom....

Poslednja izmena:
Ideja nije losa,mozda stvarno pasta u pitanju mada opet je to nista ako ide preko 100 stepeni.Nisu oni njega bez veze pitali da li se greje znali su oni to.Tako je bar corsasus napisao.Inace 580 opravdava cena zbog visins ui frmerejta u odnosu na 6970 koji je prikazan u testovima na igricama(licno proverio) sto je za mene dovoljno da vidim za koliko je jaca.Druga stvar verovatno je i tisa,samo pretpostavljam.Da sam na tvom mestu svakako bih uzeo 580 ako si pri lovi,posto je 570 slabija od 6970 ne mnogo ali dovoljno za razlog a o kloku 6970 da i ne pricamo.I ja bih pre uzeo nvidiju u svakom slucaju i oduvek sam vise za nju.Medjutim kod ove 6970 cena mi bila presudna,posto nisam mogao da biram.Evo ti primer msi250 gts twin forz 1g oc model krizu 2 sam igrao na advanced i bilo prko 30 fps-a,dovoljno posto se zna da je min 24.Sta tu treba vise i dosao sam do zakljucka da jos nisam trebao da kupujem karticu tj.jos sam trebao sacekati.Krizu ladno tera i odlicno(samo se zanosim nekim glupostima bez potrebe)za mesec dana izlazi fear3 i do zime kraj,a to bi sve ladno odradila i ova kartica koju sam imao.

Moguce da nema nikakve termal padove izmedju hladnjaka i cipova. Mada je 80C neka normala za sve novije i brze graficke. Max temp koja bi trebala biti zabrinjavajuca je oko 105C. Njegova ce u ljetnim danima to i dostizati.

Al nesto ne kontam, ako neko vec daje +300e za kartu, zasto ne bih dao jos 30-40e i kupio dobar hladnjak? Rijesis se i buke i visokih temperatura, ovo govorim iz svog primjera gdje nisam mogao da izdrzim buku 6870 (temp manje vise).

Evo iz jedne tabele gdje su testirali vise GPU pri sobnoj temp od 20C

ATI Radeon HD 5850 39°C 73°C 20°C
AMD Radeon HD 6850 42°C 77°C 20°C
AMD Radeon HD 6870 39°C 74°C 20°C
ATI Radeon HD 5870 33°C 78°C 20°C
NVIDIA GeForce GTX 480 36°C 82°C 20°C
NVIDIA GeForce GTX 570 32°C 82°C 20°C
AMD Radeon HD 6970 35°C 81°C 20°C
NVIDIA GeForce GTX 580 32°C 70°C 20°C

U mom slucaju je tabela ok, kod mene je 6870 u igrama islo do 76C, na sobnoj 24C. Cak je i prije nje GTX460 768 isao preko 73C.
Vidim da je ovaj 6970 malo toplija od 6870 ali +90 je previse cak i na sobnoj temp od 23-24C.

I ja sam Nikola uvijek bio za nVidia GPU-ove, ali kad sam vidio koliko ljudi imaju problema sa p55 i p67 cipsetom + nVidia GTX 4** i 5** serija, odustao sam od nVidia. Kod mene GTX460 uopste nije htio da radi sa p55... Onda sam se dvoumio izmedju 6870 i bas tog Asus 6970 2gb, i zbog rez monitora uzeo 6870, a i mnogo vece cijene 6970. I nisam se pokajao, Kriza 2 ne spada ispod 40, a obicno je na 50-60fps.

Poslednja izmena:
posto je 570 slabija od 6970 ne mnogo ali dovoljno za razlog a o kloku 6970 da i ne pricamo.

Sta hoces da kazes, da se 6970 bolje klokuje od 570? Mozes li da ostavis neki link koji potvrdjuje da je "570 slabija od 6970 ne mnogo ali dovoljno"?
570GTX ima druge probleme(referentni model-problematicna naponska), o tom sam toliko pisao i bio napadan zbog toga, ali ovo za klokovanje i performanse ne mogu da se slozim iako bih prvi licno voleo da je tako. Dajte da pisemo realno.

Cak mi glupo da pisem ovde u 6970 temi ali u svakom slucaju mislim da je gtx570 daleko pametniji izbor pa cak i ta referentna, jer ne vidim sta je tu problem, iz korisnicke perspektive to izgleda ovako: Crkne posle godinu dana, odneses u servis, budes bez grafe par dana (10 dana npr) dobijes novu i eto ga, nova grafa posle godinu dana 😛

Cak mi glupo da pisem ovde u 6970 temi ali u svakom slucaju mislim da je gtx570 daleko pametniji izbor pa cak i ta referentna, jer ne vidim sta je tu problem, iz korisnicke perspektive to izgleda ovako: Crkne posle godinu dana, odneses u servis, budes bez grafe par dana (10 dana npr) dobijes novu i eto ga, nova grafa posle godinu dana 😛

...pa valjda je pametnije da uzmes 6950, otkljucas i imas karticu performansi 6970/GTX 570 za dosta manje para?

Vlada ce tesko uzeti 6950 jer on ne klokuje, tako da... Ali tom logikom nije tesko ni klokovati 570 na 580 rang...

Posteno da vam kazem ni ja ne volim da se zezam sa clockom.

Nazad
Vrh Dno