Šta je novo?

Tesla Tablet H785

Данас је, колико сам видео, представљен први Тесла смартфон? Одликује га 5-инчни екран ХД резолуције, 2 ГБ рама, камере од 2 и 13 мега пиксела итд. Помиње се цена од око 250€, чини ми се на први поглед да је мало много. Како се вама чини све то?

Daj link da vidim

Ne znam kako mi se cini dok ne vidim procesor i rezoluciju...a bilo bi lepo da i dizajn bude dobar...ipak je 250e solidna cifra,pa ako mozes okaci ovde gde si video

Poslednja izmena:
A pa deluje skroz ok mada mislim da je moglo bar malo jeftinije ili ako je vec ovako,da predja kamera bude bar 5mpix...a za procesor se ne zna?

Pa vidiš da je četvorojezgarni [emoji12] sve u svemu, ipak nešto provereno za te pare.

Ako P8 lite bude kostao isto ili nesto vise nego u Nemackoj nema sta CT telefon da trazi pred njega sa ovom cenom.

Verovatno će biti mnogo povoljniji preko operatera.

Da, samo pod drugim imenom. Ima i h7, on je nesto oko 115 ako se dobro secam.
Jos jedan pokazatelj koliko je Tesla ozbiljna firma - u sustini ovo pokazuje da ne uticu ni na dizajn, ni na komponente vec samo "hocemo ovaj, nalepi Tesla logo tu", a nasi ljudi uvek spremni za sisanje. Naval'te narode pocecu i ja da prodajem Srblet - Srpski tablet, ko je zainteresovan?
Salu na stranu(ili bolje reci istinu) sada kada je cena poznata ja opet kazem - jeftinije da se kinez naruci direktno iz Kine, ako ga spuste na tipa 20k imace "prodju"...

Poslednja izmena:
nitro ja sam izuzetno zainteresovan da kupim tablet na koji ce tvoja developer firma(to jest,jedna od dve) da nalepi logo,a da kosta isto kao kinez.plus da imam garanciju u srbiji i servis koji je ostvaruje u roku od jednog radnog dana

moze?

edit:
A sto se tice cene, i ja se slazem da je mozda malo jaca sto sam vec par puta i rekao, ali boze moj. Svaka firma ima pravo da formira cenu kako joj se svidja. Ako je ovaj tablet kvalitetan i dobro radi, a posle i ovaj telefon za koji ste okacili link, onda nemam problem ni da bude zikicafon. Ako neko pati od brenda, uvek moze da se obrati Apple-u koji ce mu rado prodati inferioran i zastareo hardver za veliku sumu novca, a nitro to najbolje zna.

Nitro prestani vise da podbadas u ovoj temi, nekoliko strana tvog besomucnog spama i postova koji nemaju smisla su obrisani vec.

I sta ocekujes od firme koja je prvi tablet izbacila pre godinu dana? Hoces li mozda da prave tablete na sred terazija od delova proizvedenih iskljucivo u Srbiji koje ce sklapati iskljucivo Srpski radnici cije su cetiri generacije unazad cistokrvni Srbi, a da cena bude jos niza nego sto kosta minimalac manualnog radnika?

Poslednja izmena:
Само, могли би у будућности мало више да се позабаве називима уређаја. "Тесла смартфон 6", због чега баш 6? Нити има екран од 6 инча нити је 6-ти по реду модел, нису ми баш најјаснији. :D

jeste sesti po redu

785,l7,h7,h785,w890,pa telefon

ali mi je ime stvarno glupo

Ја сам рачунао и телевизоре па сам зато мислио да није шести по реду Тесла производ. А и ова последња два таблета се још увек нису појавила у продаји.

Видео сам први клип али сам мислио да си га добио на тест пре него што је пуштен у продају.

Pa nije ni telefon....jos.
Mislim da je cena previsoka, s obzirom na to da je u snimku napomenuo da je ovaj telefon konkurent samsungu galaxy s3, koji je danas i zastareo, a i ima vec tri naslednika iza sebe.A s3 vise ne vredi ni 150e, ako ne i manje.
Ali najvise me od celog asortimana zanima kakav je tablet u radu.Kako se baterija ponasa u duzem radu sa ovakvom rezolucijom i sl.

mislis na onaj klip gde vesa prica?

stvarno,zasto bi bio konkurent s3 modelu -.-

ako su specifikacije stvarno onakve kao sto je napisano,to bi trebalo da bude dosta bolje od s3

Verovatno je mislio na s4....nije retko da ljudi na ovim pozicijama nisu bas toliko potkovani informacijama i poznavanjem mobilnih tehnologija.:D
Bolje da predstavljanja i premijere prepuste nekome ko se vise razume.:)

nitro ja sam izuzetno zainteresovan da kupim tablet na koji ce tvoja developer firma(to jest,jedna od dve) da nalepi logo,a da kosta isto kao kinez.plus da imam garanciju u srbiji i servis koji je ostvaruje u roku od jednog radnog dana
Ja u kompanijama koje prodaju Teslu sam uvek dobijao nazad novi uredjaj ili pare tek po isteku zakonskog garantnog roka (iako su i tada hteli jos vremena, ali bi odmah resili stvar pozivom inspekcije) i zaista ne znam kome to istog dana sve urade. Moja firma se ne bavi pilicarenjem, zao mi je... Mi prodajemo svoje znanje i rad i uvozimo pare u Srbiju, kao i vecina dev firmi dok se vecina Srbije bavi preprodajom tudjih proizvoda i izvozi pare iz Srbije.

Ako neko pati od brenda, uvek moze da se obrati Apple-u koji ce mu rado prodati inferioran i zastareo hardver za veliku sumu novca, a nitro to najbolje zna.
Zaista ne razumem da je dozvoljeno pljuvati po Apple, a nije dozvoljeno napisati objektivni post - da je inferioran hw to pokazuju sinteticki testovi gde dere konkurenciju kao i osecaj kada ga uzmes u ruke a nista ne krcka kao kod konkurencije opet. Toliko je nekvalitetan da belezi kao kompanija nenormalan rast. Meni je jasno da neko ne voli njihove proizvode, ali moras realno sagledati stvari. Takodje imaj na umu da proizvod ne cini samo hardware vec i software - zamisli da imas desk komp sa 64 jezgra, 1TB RAM i Paint za obradu fotografija, a windows movie maker za editing primera radi. Dakle hw+sw = proizvod, a to onaj ko pljuje po Apple ne moze da shvati, jer ljudi kupuju te proizvode zbog OS X i iOS i continuity...

Nitro prestani vise da podbadas u ovoj temi, nekoliko strana tvog besomucnog spama i postova koji nemaju smisla su obrisani vec.
Ja ne shvatam kako podbadam? Ja Apple nisam pomenuo sada uopste, a ti si se uhvatio za isti. I takodje zar se ne sme kritikovati Tesla? Ja ne znam kada je ovo postao ComTrade forum pa da se ne sme napisati nista negativno o istom? Ili mozda ima veze sa partnerstvom Gigatrona i Bencha.

I sta ocekujes od firme koja je prvi tablet izbacila pre godinu dana? Hoces li mozda da prave tablete na sred terazija od delova proizvedenih iskljucivo u Srbiji koje ce sklapati iskljucivo Srpski radnici cije su cetiri generacije unazad cistokrvni Srbi, a da cena bude jos niza nego sto kosta minimalac manualnog radnika?
Kao neko ko je zavrsio srednju elektro i fakultet vezan za slicnu struku ne svidja mi se to sto sam brend nosi ime naseg najveceg pronalazaca Nikole Tesle, a da pri tom samo preprodaju tudje. Ima mnogo osoba iz zivota Nikole Tesle po kojima bi ovaj brend mogao da se zove shodno tome sto rade.
Sto se tice proizvodnje mogli bi bar da sami dizajniraju tablet za pocetak, a kasnije da sami odredjuju specifikacije ako im dobro krene...

Poslednja izmena:
Specifikacije su Elephone P6000. Zna li se koji mu je kineski pandan?

Poslednja izmena:
S tim da je elephone na mtk-u, a ovaj na intelovom procu.Moguce da mu je bas p6000 pandan.

Nisam nigde video da je Intel, mislio sam da je neki MTK kad sam pročitao da je četvorojezgarni, a ovaj Elephone mi je odmah izleteo na Aliju, i gađa se 1-1 po karakteristikama.

@probotzor druze sto gubis vreme :D btw kako ti se pokazala baterija, probija li na ivicama?

@n1tr0 2 uspesne firme, obim posla neverovatan, a ti svako malo na forumu tupis kur...

Inace covek neverovatno zaradjuje, jos malo pa ce i trecu firmu da otvori (znate ono pravilo sto vise firmi imas uspesniji si u poslu) . Evo vec nepunih godinu dana nas ubi na g3 temi, nikako da skupi kes i zameni za iphone.

E za bateriju javljam kad poteosim,deluje mi ok za sad i ekran je ok i dosta bolji nego na 785 sto se tice boja,osvetljenja i ostalog

Oko 160 evropskih bi trebalo da je max cena za ovaj tab. "Nudim tol'ko pa ako oš' da spustis eo' keš odma ako neš' nek' ti je sasrećom!"
Šalu na stranu, nabavna na veliko je sigurno dosta manja od 160€ tako da bi bilo mesta za zaradu, ovako nek im je "sasrećom"! Telefon ne želim ni da komentarišem.

sto se tice tesle,pisi koliko hoces o njemu,nije zabranjeno napisati nista...ali to sto ti pises nije istina...
onda se ovde napise istina o tvom cenjenom apple-u pa se ti naljutis :( dok je pisanje neistina o drugima skroz prihvatljivo
Pa citavo vreme pisem o Tesli i ti me napadas da nije istina. Evo sad lepo - navescu stavku po stavku pa reci koja to nije istina:
1) Tesla je bas made in china - dakle od samog hw i dizajniranja hw istog, do samog dizajna uredjaja, pa cak i logo na njemu se proizvodi u Kini. Ne znam samo da li se kutija za uredjaj proizvede ovde ili je i to iz Kine. Dakle - tacno ili netacno?
2) Krajnjem kupcu to ne mozes opravdati cinjenicom da si nov na trzistu - to njega ne zanima. Svako moze poceti uvoziti tablete sa svojim imenom/logom i preprodavati ih, samo treba da ulozi pare. Tacno ili netacno?
3) Obzirom na sve pomenuto cena je visoka za kineza. Tacno ili netacno?

Eto - striktno na ovu temu, nista offtopic, pitanja su direktna toliko da jasnija ne mogu biti...

edit: tek sad vidim za telefon - nisam video nigde koji je cpu u pitanju ali pretpostavljam da je mediatek (iako kazu "brz"), 2GB RAM i 720p za 250 eur? Jel oni zive u proslosti? Pa G2 se kupi za te pare, a ipak je LG (brzi i kvalitetniji).
"SVETSKA PREMIJERA" - poprilicno bombastican i placen naslov za neko okupljanje na Kopaoniku... Tuzno :d

Poslednja izmena:
za telefon je cinjenica da je cena malo jaca,ali kad izadje i kad saznamo procesor,videcemo kakav je

ovo pod 2 nije tacno...ne rade tamo neki mali magicni ljudi koji izmisljaju modele tableta,pa onda dolaze ljudi sa debelim novcanicima i narucuju ture...to ide malo drugacije nego sto mislis
pod 3 delimicno vazi,posto to nije takav kinez

sto se tice tog okupljanja na kopaoniku,deluje mi da je nesto bitno,posto vidim da svi poznati idu tamo,ali sta znam

Svetske premijere se ne odrzavaju u Srbiji, vec u drugim drzavama, nama najblize su razvijenije drzave u Evropi. Poenta je da je naslov naravno placen jer Tesla ne moze da ide dalje od Srbije (eventualno ex-Yu) zato sto vec postoje iste "firme" koje se bave identicnim poslom - iste modele uvoze i plasiraju kao domaci proizvod na ostalim trzistima, tako da svetska premijera bi bila bacanje para.

Sto se tice 2 - veruj mi da ako imas para njih briga ko si - znam par ljudi koji tako posluju sa kinezima za slicne stvari. Kineske fabrike ne zanima ih ko si i sta si, bitno je da imas para da platis robu i to je to - svaki dogovor je moguc. Ja sam lepo rekao mogli su bar dizajn za uredjaj da odrade - izaslo bi malo skuplje, ali bar bi bio delimicno Srpski proizvod i ako bi dizajn bio odradjen super mozda bi se moglo razmisljati o izvozu...

Nazad
Vrh Dno