Šta je novo?

Tesla tablet 7.85

Da u drugoj nedelji avgusta. Tako si mi odgovorili iz CT Computers
Isto i meni rekli, s tim da ga već ponovo najavila tehnomanija ali po ceni od 13 990 rsd.
E sad pitanje:
Tesla ili Asus MeMo PAD ME176CX-1A034A BK 7" IPS,QC Intel Z3745/1GB/16GB/GPS/BT/Dual Cam za 17 490 rsd?

Asus Memo Pad ME176CX bez razmišljanja. :)

asus uvek
jeste tesla 8 inca i jeftin,ali ja bih uzeo asus da imam pare za njega
nije velika razlika izmedju 7 i 8 inca,lako se preboli,a ima bolji hardver,kit kat i bar neku naznaku communitija posto dolazi od poznatog brenda,dok za teslu ne znamo da li ce postojati neki community i podrska osim servisa u radnji

Koju olovku preporucujete za Teslu, a da ima sto tanji vrh?

Tesla ili Asus MeMo PAD ME176CX-1A034A BK 7" IPS,QC Intel Z3745/1GB/16GB/GPS/BT/Dual Cam za 17 490 rsd?
Zavisi od namene ;) Tesla ima jednu prednost - bolju prednju kameru. To je bitno, ako planiraš da prilično koristiš Skype :) Sve ostalo je na strani Asusa.

E, sad... Ako ti igrice nisu preterano važne (a sve ostalo jeste), onda bih ja preporučio Lenovo A8 (8" HD 1Gb 16GB GPS BT kamere 2Mpix/5Mpix) za sličnu cenu. Ipak je lepše gledati filmove, YouTube, čitati, surfovati... na 8" ;)

Zavisi od namene ;) Tesla ima jednu prednost - bolju prednju kameru. To je bitno, ako planiraš da prilično koristiš Skype :) Sve ostalo je na strani Asusa.

Ako si kvalitet kamere na Tesla 785 stavio kao njegovu prednost... :)

Ljudi primetio sam jednu stvar na Tesla tabletu. Povremeno mi se dogadja kao da je tablet "obuzet". Kada sam nakacen na wifi, a isto i kada nisam na wifi, on sam kucka neki tekst na googlu, pomera se ekran levo-desno. Dakle sam od sebe povremeno kuca tekst, kao da neko drugi radi.

Da li je neko ima slicno iskustvo? Da nije neki problem sa senzorom. Inace sve ostalo radi ok.

^ Naravno. U pitanju je problem sa digitajzerom. Pisalo se o tome na prethodnim stranama.

Mozes li mi reci koju stranu da pogledam posto ih ima vise od 30 a temu nisam pratio od pocetka, ili ukratko sta da radim da resim ovaj problem? Hvala

Ako si kvalitet kamere na Tesla 785 stavio kao njegovu prednost... :)
Pa, iskreno, to je na osnovu kratkog iskustva - par minuta skajpovanja sa jednim korisnikom Tesle i sa jednim korisnikom prethodne Asusuove generacije tableta sa prednjom 0.3Mpix kamerom. Po mom mišljenju, na mom kompu, slika sa Tesle je bila ipak nešto bolja.

E, sad... Ako ti igrice nisu preterano važne (a sve ostalo jeste), onda bih ja preporučio Lenovo A8 (8" HD 1Gb 16GB GPS BT kamere 2Mpix/5Mpix) za sličnu cenu. Ipak je lepše gledati filmove, YouTube, čitati, surfovati... na 8" ;)

ipak je bolje imati duplo bolji uredjaj za iste pare
http://jtgeek.com/wp-content/uploads/LG-GPAD-sortie-2.png a evo razlike izmedju ekrana od 7 i 8 inca...neznatna je u odnosu na razliku u hardveru
a kamera je subjektivna stvar...

da ovaj asus ne postoji ili da kosta vise od 20k,verovatno bih i ja isao na lenovo,ali za 17k se ovaj asus ne sme propustiti

Poslednja izmena:
evo razlike izmedju ekrana od 7 i 8 inca...neznatna je u odnosu na razliku u hardveru
a kamera je subjektivna stvar...
Razlika između 7" i 8" uopšte nije neznatna, sasvim je primetna (imam ja i Asus ME173 i Lenovo A8, tako da pričam iz ličnog iskustva).
Kad kažeš "hardver", pretpostavljam da misliš samo na CPU/GPU? ;) Pošto su i ekran i kamera i zvučnici... hardver :)

Takođe, i kamera je vrlo objektivna stvar, samo je subjektivan način njene primene :)

Kada sam išao da kupim ovaj moj Lenovo A8, prodavac je pokušavao sve vreme da me ubedi da uzmem novi Asus ME176, iako sam mu 5 puta rekao da već imam prethodnu generaciju, da mi je njegov "hardver" ( ;) ) sasvim OK, da mi ne treba jači, ali da želim veći ekran. Jedva sam ga ubedio da mi proda taj Lenovo :D

kamera i zvucnici su u regularnoj arhitekturi racunara samo peripherals
ono sto je bitno za racunar podrazumeva rec hardver,zato se ovo ostalo i zove peripheral

e sad sto je u tabletu sve to integrisano,ne znaci da je podjednako vazno...a kamera je i te kako subjektivna stvar,mnogima ne treba ili im treba samo prednja kamera

razlika izmedju 7 i 8 je primetna i vidi se na slici,a razlika je u nekom proseku 5-6 cm kvadratnih a tih 5-6cm nisu razlog za uredjaj da kosta isto kao neki drugi sa duplo boljim hardverom

isto mi nije jasno zasto se stalno u temi za tesla tablet raspravlja o nekim drugim modelima...covek je pitao da li da uzme teslu i li asus,receno mu je asus ako ima para
sada se vodi rasprava o lenovu -.-

kao sto sam vec rekao...da asus ne postoji ili da je skuplji od 20k din,isao bih na lenovo,ne mislim nista lose o tom tabletu,ali asus je bolja kupovina

vidim da teslu niko ne uzima u obzir cak i ako je ovo tema za njega.... jer je "kinesko smece" kako ga je nazivalo 80% ljudi u ovoj temi na pocetku,pa ga ni ja nisam uzeo u obzir

ali kad bih ga uzeo,onda bih isao asus,tesla,lenovo

teslina mana je malo slabije pozadinsko osvetljenje sto svi mesaju sa rezolucijom i kvalitetom prikaza -.- uporedjivao sam ekrane brandname tableta od 8 inca sa rezolucijom 1024x768 i 1280x800 i razlika je neznatna na tako maloj dijagonali,a i razlika u rezoluciji je mala

e sad posto tesla ima slabije osvetljenje,onda ljudima deluje da je ekran jos losiji,ali kad se drzi na maksimalnom je odlican...da napomenem da sam uporedjivao ekrane tableta koji maju 1024x768 sa istim dpi kao i tesla,da ne bude zabune

glavne komponente svakog racunara pa i tableta su ploca,procesor,ram i grafika,jer oni daju opipljive i objektivno izmerive rezultate....sve ostalo su subjektivne stvari pa cak i kvalitet ekrana....postoje ljudi koji ne mogu da smisle slusanje muzike na zvucnicima jeftinijim od 500 evra,ljudi koji ne mogu da koriste monitor koji nema minimum 1080p rezoluciju,ljudi kojima treba minimum 2tb prostora za skladistenje,sve je to subjektivno i zavisi od coveka do coveka....i zato,svakom svoje

niko me nikad nece ubediti da kupim uredjaj sa losijim hardverom,ako sam za te pare mogao da kupim uredjaj sa boljim ili da preporucim nekom uredjaj sa losijim hardverom za cenu za koju postoji bolji....taj koji je dosao da pita sta da kupi i jos se dvoumi izmedju dva modela,sigurno zna sta zeli,ali ne moze da donese krajnju odluku....

Poslednja izmena:
ipak nisam sredio ghost touch. uzrok je flet kabl od digitajzer-a. Bez poklopca radi super, ,čim ga vratim nastaje problem.
img3108.jpg

ovaj deo sam sada izolovao. sad da vidim kako će da se ponaša.

kamera i zvucnici su u regularnoj arhitekturi racunara samo peripherals

ili im treba samo prednja kamera

razlika izmedju 7 i 8 je primetna

nisu razlog za uredjaj da kosta isto kao neki drugi sa duplo boljim hardverom

niko me nikad nece ubediti da kupim uredjaj sa losijim hardverom
Da, ali pričamo o tabletima ;)

Da, ja sve vreme i pričam o prednjoj kameri - smatram da je ona mnogima važnija od zadnje (hm, bar je meni tako).

Naravno da je primetna.

Kad poredimo Asus i Lenovo, ni jedan od njih nema "duplo" bolji hardver. Asus ima bolji CPU/GPU, Lenovo ima veći ekran i bolju prednju kameru. Kome je šta bitno, stvar je ličnog ukusa i potreba. Tesla ima sve to "solidno", ali ja ga ipak ne bih uzimao u obzir kod kupovine tableta.

I ne treba da te ubedi :) Sam moraš "da staviš na papir" šta ti treba, pa da vidiš šta koji od tableta nudi i onda da sam odlučiš šta da uzmeš :) Tako sam i ja uradio, pa sam, iako obožavam Asus, ipak uzeo Lenovo. Kao što rekoh, o Tesli nisam ni razmišljao (iako pretpostavljam da bi mi i on bio sasvim OK).

@ vlada70: a što to ne odneseš u servis? Mislim da bi oni to morali nekako da srede.

Da li je neko primetio da narator iz video klipa (opis tableta) zvuci kao Apu iz Simponovih? :)

@vlada70 ako ti ne upali tako, sta mislis da I donju I gornju stranu celog fleta oklopis alu folijom pa tek onda izolatorom? Ima prostora a deluje logicno.

ipak nisam sredio ghost touch. uzrok je flet kabl od digitajzer-a. Bez poklopca radi super, ,čim ga vratim nastaje problem.
ovaj deo sam sada izolovao. sad da vidim kako će da se ponaša.

Pitanje je šta je uzrok ghost toucha. Na prvom modelu koji sam imao javljao se dole desno a na ovom novom sam primetio dole levo tako da je moguće da na različitim primercima različite stvari izazivaju taj problem.

@wwz odneću naravno, sad imam viška vremena pa se "igram" malo, a i ako nešto uradim odlično.

Na mom primerku sam primetio ghost touch ili ono kad krene da luduje. Ali ne kao vama kad se pritisne određeni deo ekrana, nego na nekoliko dana ili posle dužeg korišćena tableta. Kada se to desi, ugasim i očistim (prebrišem ekran) i sve se dovede u normalu. Foliju sam odmah skinuo po kupovini. Izgleda da je pravi čistunac. Primetio sam da ekran ne reaguje samo na dodir već i kada prst prinesem tik do ekrana ( 2-3 mm). Verovatno masnoću zameni za prst. Prebrišem ga sa vremena na vreme i nemam problema.

Danas u dnevnim novinama reklama za Tehnomaniju -tesla 14 000 rsd.

tesko da bi za 15 ili vise,dodali bi ljudi jos 2 hiljade i kupili asus memo pad 7

Šta je ovde "domaće proizvodnje"? Kupiš na kilo od Kineza i oni za to odštampaju šta god poželiš. Da je domaće proizvodnje pa da i razmislim da ga kupim; ovako, ima masa sličnih no-name kineza za slične pare kao što je i ovaj.

pa kupi njih jel te terao neko da kupis teslu? kod nas nemas ni jedan kineski tablet sa intel chipsetom koji radi ovako dobro i jos ima garanciju i kosta malo...ne znam sta se svi bune sto se zove tesla i sto se prica da je domaci,domaci je u toj meri sto ima da se kupi kod nas sa garancijom i jeftin je,a dobar

Besmisleno je što ga nazivaju domaćim tabletom. Domaći je isto koliko i prestigio, vivax i slično. Niti je dizajniran niti proizveden kod nas, čak ni stiker sa imenom nije nalepljen ovde.
Ma nije ni bitno, nije vredan nikakve priče, još jedan u moru jeftinih kineskih tableta.

Kasnis nekih 30 strana, tad je bila aktuelna diskusija jal' je domace jal' nije domace...

Nazad
Vrh Dno