kamera i zvucnici su u regularnoj arhitekturi racunara samo peripherals
ono sto je bitno za racunar podrazumeva rec hardver,zato se ovo ostalo i zove peripheral
e sad sto je u tabletu sve to integrisano,ne znaci da je podjednako vazno...a kamera je i te kako subjektivna stvar,mnogima ne treba ili im treba samo prednja kamera
razlika izmedju 7 i 8 je primetna i vidi se na slici,a razlika je u nekom proseku 5-6 cm kvadratnih a tih 5-6cm nisu razlog za uredjaj da kosta isto kao neki drugi sa duplo boljim hardverom
isto mi nije jasno zasto se stalno u temi za tesla tablet raspravlja o nekim drugim modelima...covek je pitao da li da uzme teslu i li asus,receno mu je asus ako ima para
sada se vodi rasprava o lenovu -.-
kao sto sam vec rekao...da asus ne postoji ili da je skuplji od 20k din,isao bih na lenovo,ne mislim nista lose o tom tabletu,ali asus je bolja kupovina
vidim da teslu niko ne uzima u obzir cak i ako je ovo tema za njega.... jer je "kinesko smece" kako ga je nazivalo 80% ljudi u ovoj temi na pocetku,pa ga ni ja nisam uzeo u obzir
ali kad bih ga uzeo,onda bih isao asus,tesla,lenovo
teslina mana je malo slabije pozadinsko osvetljenje sto svi mesaju sa rezolucijom i kvalitetom prikaza -.- uporedjivao sam ekrane brandname tableta od 8 inca sa rezolucijom 1024x768 i 1280x800 i razlika je neznatna na tako maloj dijagonali,a i razlika u rezoluciji je mala
e sad posto tesla ima slabije osvetljenje,onda ljudima deluje da je ekran jos losiji,ali kad se drzi na maksimalnom je odlican...da napomenem da sam uporedjivao ekrane tableta koji maju 1024x768 sa istim dpi kao i tesla,da ne bude zabune
glavne komponente svakog racunara pa i tableta su ploca,procesor,ram i grafika,jer oni daju opipljive i objektivno izmerive rezultate....sve ostalo su subjektivne stvari pa cak i kvalitet ekrana....postoje ljudi koji ne mogu da smisle slusanje muzike na zvucnicima jeftinijim od 500 evra,ljudi koji ne mogu da koriste monitor koji nema minimum 1080p rezoluciju,ljudi kojima treba minimum 2tb prostora za skladistenje,sve je to subjektivno i zavisi od coveka do coveka....i zato,svakom svoje
niko me nikad nece ubediti da kupim uredjaj sa losijim hardverom,ako sam za te pare mogao da kupim uredjaj sa boljim ili da preporucim nekom uredjaj sa losijim hardverom za cenu za koju postoji bolji....taj koji je dosao da pita sta da kupi i jos se dvoumi izmedju dva modela,sigurno zna sta zeli,ali ne moze da donese krajnju odluku....