B
bachi
Guest
I kao njihova fabrika u kojoj obitava stalno po 20 naših ljudi. :lol:
Ne moze izaci nikako 16k. Samo porez, carina i posta izadju minimum 5000.I mene je iznerviralo kad sam procitao da su oni dizajnirali telefon.
Gresis, manje od 20 k, mislim bi izaslo sve ukupno oko 16 k.
23.07. 22:42hda ima intel, verovatno bi bio konkurentan asus zenfone 2 telefonu
24.07. 12:00hda su ubacili onaj intel na 1.83ghz, telefon bi mozda bio konkurencija asus zenfone 2 ze550ml modelu
24.07. 15:29hda je u pitanju bio onaj intel na 1.83ghz, ovaj telefon bi bio direktna konkurencija asus zenfone 2 ze500cl i ze550ml modelima
da u sebi ima intel procesor kao sto su to imali svi tableti pre njega
u tom slucaju bi se dobio uredjaj koji bi verovatno bio konkurentan asus zenfone 2 ze550ml i ze500cl modelima
Mislis na Xbox? Uzimao sam ga jer sam hteo da vidim te chari igranje igrica. No kako u Srbiji nije bio popularan, prodao sam ga pa sam uzeo PS2.Pa sto si ga uopste i uzimao onda? Ajd da je neki kinez pa da razumem...![]()
Pročitao sam sve strane u ovoj temi, i mogu da kažem da sam najbolje upamtio "da bi ovaj telefon bio konkurencija Asus zenfone 2 modelima, samo da ima intel procesor" (aka. sta bi bilo kad bi bilo)
Evo i zašto:
23.07. 00:06h
23.07. 22:42h
24.07. 12:00h
24.07. 15:29h
![]()
Jel ovaj ismeva tesla telefon ili vecinu naseg naroda???
I to je isto rebrand. Samo malo poznatiji od tesle. Zapravo ima ga u skoro svim zemljama evrope. Manje korporacije kojima se ne isplati da prave svoje kupuju vec gotove, kao sto i ct radi. Inew je postao poznat zato sto se prodaje na sajtovima za kupovinu iz kine. Njima se ne isplati drugacije jer na trziste eu sigurno ne mogu uci. Pricao sam vec o tabletima u Spaniji, Francuskoj i Italiji koje sam video, a isti su kao i ove sto tesla brendira. Cene su slicne, nema tu neke razlike. Kad se sve stavi na papir i nije neka zarada kao sto se prica.
Druze ja stvarno nemam nametu da se raspravljam ali hocu cisto da ti objasnim par stvari izuzetno vaznih a koje nisi uzeo u obzir. Mogu reci da nemas pojma ali bicu fin pa cu reci da si samo pogresio. Inew je rebrand kao i tesla. Tj kupuje i brendira na svoje ime telefon od iste. fabrike od koje i tesla uzima. Pogledas deklaraciju i dobices i ime fabrike. Drugo, ako se uvozi u Srbiju telefon ajde da kazemo kosta 65 dolara, na to dodas pdv, troskove transporta, troskove kontrole kvaliteta i sertifikata koji mora dobiti od instituta u Vinci, troskove pakovanja, troskove marketinga, distribucije, troskove servisa, ahh da, pa neko sve to radi potrebne su i plate... Pih izgleda da nije 65 dolara, zar ne?Govoris kao dasi neki chnjakstru a izvini iskreno - blage nemas.
Prvo, iNew je kineska firma a ne rebrend. Svojim ocima sam video u Shenznen-u firme koje se bukvalno dogovore oko pokrivanja troskova tako sto ce za 3-4 kompanije da se izradi jedan te isti kalup, pa tako imas firme koje se skroz razlicito zovu i imaju drugaciji logo, a identican oblik telefona. Tako isto idu i narudzbine od MTK (aktuelno jer je najpopularniji proizvodjac kompletnog SoC-a) a jedan ili dva kineza odrade neku optimizaciju i GUI bukvalno u podrumu trznog centra. Ako neki drugi model pak lici na iNew to je samo zato sto rade zajedno. U kini se posao deli parcijalno, pa tako i za Nike imas po 150 firmi koje po aziji izradjuju samo djon i nista drugo. Ne zanima ih dal ce na taj djon da se nalepi okvir od Air Max 2014 ili 2015 (identicni djonovi iste tehonlogije)
Cena - e tu si najvise pogresio. Ako je za ovaj iNew cena 130 dolara na sajtu da ga kupimo ti i ja, veruj mi da je na lot od par hiljada komada kinezu itekako isplativo da ti ga proda za 65 dolara po komadu, jer je materijal, SoC, izrada itd kostao manje od 30 dolara po komadu. tako da se Comtrejd ovde ne grebe za samo 100% nego za drasticno vecu cifru. Cak i kao fizicko lice u kini mozes da dobijes i 40% popust na lot od 50+ komada usred prodavnice ili "drzi da nabijem" fabrike iz podruma.
A da bi ljudima eventualno bila realnija hiperprodukcija i kineski nacin trgovine, idite na Taobao (google chrome prevodilac) i siguran sam da bi ovaj iNew 7 u nekoj od svojih verzija nasli za par sati, po cenama od 80ak dolara (500 juana), i to na komad.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari