Šta je novo?

TES V Skyrim - modovi

Sto ovi Realistic Lighting modovi izgledaju odlicno. Dosta umanjuju fps ali meni iskreno igra bez njih izgleda sivo i nekako isprano. Znam da bi Skyrim kao tako i trebao da izgleda ali je mnogo prijatnije igrenje sa ovim modovima. Danas mi stize masina pa cemo videti kako ce sve to da radi :)

Obavezno vidi pa stavi starcev mod.

Sto ovi Realistic Lighting modovi izgledaju odlicno. Dosta umanjuju fps ali meni iskreno igra bez njih izgleda sivo i nekako isprano. Znam da bi Skyrim kao tako i trebao da izgleda ali je mnogo prijatnije igrenje sa ovim modovima. Danas mi stize masina pa cemo videti kako ce sve to da radi :)

Pa naravno da izgledaju dobro, ali ako nemaš jaku grafiku ume da FPS dosta padne. Nadam se samo da ćeš u budućnosti bolje planirati koju grafiku da kupiš, jer danas je standard 2 GB memorije na grafičkoj, a za ULTRA-ZAHTEVNE modove potrebno je i 3 GB memorije na grafici. Verovao ti ili ne ali tako je.

U jb*a ili kao na Titanu da ima 16gb rama. citajuci na forumima nisam video mnogo veci fps na karticama od 2gb(osim u nekim igrama) a i kada bi pozeleo to tako da igram verovatno bi mi bottleneck bio procesor. UVEK bre nesto fali nama pc gamerima :) Nadam se da cu probati skyrim i hd teksture za vikend pa cemo da vidimo kako radi..

Probaj pa javi kako ti je ispalo. Ne zaboravi da ona dva svetlosna moda NIKAD ne koriostiš istovremeno jer nisu kompatibilni međusobno !

Na kojim setovanjima grafike igraš Skyrim, koja rezolucija i kvalitet grafike ? Koji monitor imaš takođe je bitno.

P.S. Titan nema 16 GB GDDR5 memorije nego 6 GB

Pa i meni nesto bilo nelogicno da je 16 ali tako sam cuo na nekom reviewu. Nego ta ista grafika mi ne radi, izbaca mi neke sprajtove kad pokrenem igru pa ce verovatno biti zamenjena(za 2gb ako je moguce :))

Da li moze stari save iz osnovne verzije igre, da se koristi u novoinstaliranoj sa raznoraznim modovima, teksturama i patchevima?

Nisam nista stavljao, i ne znam odakle da krenem. Postoji li neki redosled radnji, ili mogu i nakon instalacije Dragonborna da krenem sa dodatnim modovima, pecevima i teksturama?

Za svaki mod izdvoji vremena da procitas description, tu ti sve pise, sa cime se slaze, sta ti treba i kako da instalrias mod, tj koj preko kog ;)
traje al isplati se

Rekoh mozda ima neka isprobana kombinatorika, tj preporuka.

A save-ovi?

ja mislio ovo neki naenchantovan bow kao u lineage 2 :) kad ono... vrsta sechiva

The file you requested was not found in our database.

Propustio si spektakl. Bukvalno mod je bio dodatni lonac i kupus u njoj :D.

Propustio si spektakl. Bukvalno mod je bio dodatni lonac i kupus u njoj :D.

Planirali su i da nose kupus po Skyrimu i prave screenshotove :d

sto ga obrisase ******i, bolji je od pola modova na nexusu...

Koji je to mod bio u pitanju ???

Pa ko sto rece kolega Serbian, u pitanju je kupus u loncu :trust:

To je pravi mod za ovu igru.

Dubok koliko i Skyrim!

Zasto si pravio onda modove za tu istu igru i trosio vreme na njoj? Usput, vec si nekih pedesetak puta ( na veoma kreativne i razlicite nacine ) rekao da ti se igra ne svidja, razumeli smo te.

PS. Pitam cisto iz radoznalosti, ne iz neke provokacije. Jer mi nije jasno zasto bi neko 50 puta napisao da je neka igra glupost/bez dubine itd. Obicno kada se nekome ne svidi neka igra napise jedan post i zaboravi da postoji :).

Poslednja izmena:
Mislim da je stari prvo radio na teksturama pre nego sto je probao ozbiljnije da igra Skyrim.

Da li radi sačuvana igra narodne verzije na steam verziji? Interesuje me jer razmišljam da kupim original i da igram dlc-e, a nemam vremena da počinjem igru od početka.

Da li radi sačuvana igra narodne verzije na steam verziji? Interesuje me jer razmišljam da kupim original i da igram dlc-e, a nemam vremena da počinjem igru od početka.

Trebalo bi da radi, koliko ja znam.

Zasto si pravio onda modove za tu istu igru i trosio vreme na njoj? Usput, vec si nekih pedesetak puta ( na veoma kreativne i razlicite nacine ) rekao da ti se igra ne svidja, razumeli smo te.

PS. Pitam cisto iz radoznalosti, ne iz neke provokacije. Jer mi nije jasno zasto bi neko 50 puta napisao da je neka igra glupost/bez dubine itd. Obicno kada se nekome ne svidi neka igra napise jedan post i zaboravi da postoji :).

Ovakvu igru mozes modovati bez da je igras, pogotovo texture. To sam i radio.

Previse sati i energije sam potrosio na razvoj moda, tako da se to tesko zaboravlja.

Jedva cekam da SureAI zavrsi Enderal. Ovog puta planiraju ubaciti English voice acting, a i moje texture ce biti kompatibilne.

@ starac

Koji je to mod Enderal, o čemu se tu radi ? Nisam dosad cuo da se radi na njemu. Takođe, starac, imaš li možda informacije šta se dešava sa razvojem moda " Wars In Skyrim V " ? Godinu dana ga bezmalo razvijaju i još se nije pojavio...

@ starac

Koji je to mod Enderal, o čemu se tu radi ? Nisam dosad cuo da se radi na njemu. Takođe, starac, imaš li možda informacije šta se dešava sa razvojem moda " Wars In Skyrim V " ? Godinu dana ga bezmalo razvijaju i još se nije pojavio...

Enderal ce u stvari biti totalno nova igra, naravno pravljena na Skyrim enginu i sa manje vise istim assets-ima.

U pitanju je isti tim koji je radio Nehrim.

http://www.sureai.de/projects/enderal/?lang=en

Nemam nikakve informacije o Wars In Skyrim V. Samo sam cuo za taj mod.

Poslednja izmena:
Modovanju nikad kraja :)

http://skyrim.nexusmods.com/mods/34903

ggmg2dh.jpg

Jel ima neko od vas iskusnih Skajrim fanova ideju sta bi moglo da dovodi do CTD napolju (u zatvorenom prostoru sve radi) i koji mod nije kompatibilan sa ostalima sa ovog spiska:

1. Auto Unequip Arrows
  2. Beast Skeletons
  3. Horse Armors
  4. Vurt Flora Overhaul (Redux)
  5. Unique Uniques
  6. Isilmeriel's LOTR Weapons
  7. Smeltdown - Items to Ingots 1.2
  8. Frostfall - Hypothermia, Camping, Survival
  9. Realistic Ragdolls and Force
  10. Bloodier Combat
  11. Enhanced Blood Textures 3.5
  12. Project Reality:Climates Of Tamriel - Lite Version
  13. Lightning during Thunder Storms.
  14. Real Rain CoT
  15. More Dynamic Shadows with Striping Fixed
  16. Towns and Villages Enhanced - Riverwood
  17. Towns and Villages Enhanced: Solitude
  18. Towns and Villages Enhanced: Windhelm
  19. Towns and Villages Enhanced: Riften
  20. Towns and Villages Enhanced: Whiterun
  21. Towns and Villages Enhanced: (Markarth+)
  22. Towns and Villages Enhanced: Falkreath
  23. Towns and Villages Enhanced: Dawnstar
  24. Towns and Villages Enhanced: Winterhold
  25. Towns and Villages Enhanced: Markarth Exterior
  26. Towns and Villages Enhanced: Whiterun Exterior
  27. Towns and Villages Enhanced: Inns
  28. Towns and Villages Enhanced: Villages Redux
  29. Immersive Saturation Boost
  30. Alternate Start - Live Another Life
  31. Realistic Needs and Diseases v1.9
  32. Bandolier - Bags and Pouches
  33. The Cartographers Map Markers
  34. Unofficial High Resolution Patch
  35. Milky Way Galaxy Texture v1.2
  36. Rainbows
  37. Shooting Stars
  38. Water And Terrain Enhancement Redux
  39. Vibrant Auroras
  40. Static Mesh Improvement Mod - SMIM Part 1
  41. Static Mesh Improvement Mod - SMIM Part 2
  42. Moss Rocks
  43. Birds and Flocks
  44. Better Embers
  45. Enhanced Distant Terrain
  46. Alternate Sun Glare
  47. HD Plants + Herbs
  48. Lush Trees and Grass
  49. Better Dynamic Snow
  50. HQ snow texture
  51. Deeper Snow (More Snow)
  52. Unofficial Skyrim Patch
  53. Build Your Own Home

Sad sam se setio sta bi moglo biti. Imam samo vanilla a stavio sam DLC modove...

Davno sam prestao da se bavim Skyrimom, ali zar ne bi trebao BOSS ili Wyre bash da te upozori na nekompatibilnost modova? Inače ja sam takođe dok sam igrao veoma modovani Skyrim često doživljavao CTD samo zbog preterane zahtevnosti koju je Skyrim tada imao. Na kraju me je smaralo to rušenje, da sam ponovo instalirao vanilu, stavio samo neke za mene must have modove i oprostio se od bolje grafike, ali više nije bilo ni CTD-a.

Vrh Dno