Šta je novo?

TES V Skyrim - modovi

Benchmarkovci okacite mod negde gde ce da pozivi dugo dugooo :) Greota da se izgubi a jako je kvalitetan.

Slažem se, ali mislim da će se Starac registrovati pod drugim nickom i malo kasnije nastaviti svoje delo, bolje da sačekamo malo.

Ja imam to skinuto ali ko će da uploaduje više od 1.5 GB materijala...čak i sa mojim ultra-brzim uploadom to ima da baš potraje dugo!

Pa stavi na neki public torrent tracker ali da je podeseno Initial Seed, tako ce samo 1 leecher da skida od tebe a ostali ce da cekaju, stavi ovde ja cu da skinem i seedam.

Slažem se, ali mislim da će se Starac registrovati pod drugim nickom i malo kasnije nastaviti svoje delo, bolje da sačekamo malo.

Ja imam to skinuto ali ko će da uploaduje više od 1.5 GB materijala...čak i sa mojim ultra-brzim uploadom to ima da baš potraje dugo!

Nacekat ces se :)

Mod necu nigdje uploadovati.

Meni bi bilo čast, to bi značilo da sam uradio nešto dobro.

Od mene ce pohvalu dobiti neko ko napravi nesto konkretno i kvalitetno. Nesto svoje.

A to definitivno nisu ljudi koji prave kompilacije, spajaju modove i sl.

Čekaj malo, starac. Zar nema nijedan drugi način da se vratiš modovanju ? Da li to znači da prekidaš svaki dalji razvoj ovog moda ili čekaš razvoj situacije i kasnije ćeš nastaviti dalje ???

Bilo bi mi žao ako si se odlučio da zaustaviš svaki dalji razvoj tvog moda, koga smatram FANTASTIČNIM. Što ne probaš da dobiješ izvinjenje od tih članova koji su se odlučili na korišćenje tvog moda bez tvoje saglasnosti ?

@ zokocx

Prvo ja nemam pojma kako da napravim torrent, nikad to nisam radio, a drugo trenutno za to nemam vremena. Ako mi neko objasni kako da napravim torrent možda se i odlučim za upload, u protivnom teško. Pa zar je moguće da sam samo ja skinuo starčev mod, valjda ga ima još neko ?

Mogu da uploadujem "Wars in Skyrim 4.6", što je poslednja verzija pre ukidanja tog moda pre više od 6 meseci. To mogu ako nekog interesuje nek se javi.

Nasao na nekom torrentu da skinem poslednju verziju moda (mada se dosta vuce), ja Skyrim nisam dirao od augusta pa nisam ni znao sta se desava sa modom, a steta bi bila da se zagubi.

Ja nema net bas da ga celog uplodujem a i necu iz razloga koje je @starac spomenuo, uz malo guglanja moze da se nađe torrent, i to cak sa orginalnim arhivama.

Koja je poslednja verzija moda?

Čekaj malo, starac. Zar nema nijedan drugi način da se vratiš modovanju ? Da li to znači da prekidaš svaki dalji razvoj ovog moda ili čekaš razvoj situacije i kasnije ćeš nastaviti dalje ???

Bilo bi mi žao ako si se odlučio da zaustaviš svaki dalji razvoj tvog moda, koga smatram FANTASTIČNIM. Što ne probaš da dobiješ izvinjenje od tih članova koji su se odlučili na korišćenje tvog moda bez tvoje saglasnosti ?

@ zokocx

Prvo ja nemam pojma kako da napravim torrent, nikad to nisam radio, a drugo trenutno za to nemam vremena. Ako mi neko objasni kako da napravim torrent možda se i odlučim za upload, u protivnom teško. Pa zar je moguće da sam samo ja skinuo starčev mod, valjda ga ima još neko ?

Mogu da uploadujem "Wars in Skyrim 4.6", što je poslednja verzija pre ukidanja tog moda pre više od 6 meseci. To mogu ako nekog interesuje nek se javi.

Prekidam daljnji razvoj.

Šteta...i bre starac kakav si... :(

Pazi, a da li bi imao nešto protiv kada bi neko nastavio tvoj rad, pošto dosta usera već ima skinut tvoj mod, mislim na usere iz inostranstva naravno.

Pa naravno da ima nešto protiv, zbog toga je i prestao sa radom...

Pa to je ok, nego nisi me dobro razumeo, tj. nisam se baš dobro izrazio. Hteo sam da kažem da će svakako oni useri koji su bez njegovog znanja to uradili, nastaviti sa svojim radom jer već imaju skinut njegov kompletni mod. Starac teško da može da nešto uradi kako bi ih sprečio u tome.

Starac, da ne bude da me pogrešno shvatiš, ja tebe podržavam i tvoju odluku, iako mi je duboko žao što je moralo doći do toga. Imam jedno pitanje: šta su ti rekli autori koji te nisu pitali za dozvolu da koriste tvoj mod ? Da li si uspeo da dobiješ neku podršku na Nexus forumu ?

Pa to je ok, nego nisi me dobro razumeo, tj. nisam se baš dobro izrazio. Hteo sam da kažem da će svakako oni useri koji su bez njegovog znanja to uradili, nastaviti sa svojim radom jer već imaju skinut njegov kompletni mod. Starac teško da može da nešto uradi kako bi ih sprečio u tome.

Starac, da ne bude da me pogrešno shvatiš, ja tebe podržavam i tvoju odluku, iako mi je duboko žao što je moralo doći do toga. Imam jedno pitanje: šta su ti rekli autori koji te nisu pitali za dozvolu da koriste tvoj mod ? Da li si uspeo da dobiješ neku podršku na Nexus forumu ?

Sto se toliko zamaras s tim?

Ja nisam uopce fan ove igre. Nazalost prvo sam prakticki zavrsio mod pa tek onda poceo igrati, i naravno razocarao se.

Meni nije zao.

Definitivno moj sledeći monitor je 4k rezolucije (Eizo FDH3601), mada ću se načekati da mu cena bude pristupačnija od 25,000€.

Pogledajte kako dobro izgleda starcev moda na (0:58) :D, igra na ovoj rezoluciji vuče samo 3.2gb VRAM, FPS na jednoj Sapphire Radeon HD 7970 Toxic oko 45.

http://translate.google.de/translat...Skyrim-auf-4K-Monitor-in-4096-x-2160-1043732/

Svabe su to! Znaju oni sta je dobro :)

I onda se nadju biseri (koji u zivotu nisu napravili graficki mod niti imaju smisla za to) da mijenjaju nesto. E i onda moja malenkost odluci da prekine sve to!

Meni ovo ne ide, danas sam 4 sata pokusavao da instalriam redone po ovom redosledu
Ovo je pravilan redoslijed:

1. Skyrim
2. The Elder Scrolls V Skyrim Update 10 Incl Dawnguard
3. Skyrim patch v1.8.151.0.7
4. Unofficial Skyrim Patch (to sam vidio da ispravlja dosta bugova)
5. Nexus Mod Manager
6. Skyrim Realistic Overhaul - http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=5400
7. HD DLC
8. Skyrim Redone - http://skyrim.nexusmods.com/mods/9286
9. SkyUi - http://skyrim.nexusmods.com/mods/3863

Za NMM ti nije bitan redoslijedpa idu slede
Znaci instaliam skyrim ( The_Elder_Scrolls_V_Skyrim-Razor1911 ova narodna verzija ) , Pa stavim pekmez od same igre, sledecih 5 koraka ide bez problema, al sam REDONE mod, skinem skse 1.06 , kako njega instaliram ?

Instalriam redone u preko menadzera, ono se kao instalira za 5 sec, ne radi igra, pokrenem ReProccer trazi SkyRe_Main.esp, skinem ga, de treba da ga ubacim ?
Jel treba da izbrisem sve save game ili sta pre nego sto instaliram REDONE ? Ili treba psole instalacije toga ?
Popizdo sam

SKSE instaliraš tako što ga otpakuješ u folder igre i posle igru pokrećeš preko skse_loader.exe

Hvala, a SkyRe_Main.esp de stavljam kada mi trazi ?

Resio, u nexusu mi nije bio ukljucen Dawnguard

Dragonborn. Zanimljiv je ali je bagovit mnogo.

Ljudi pretpostavljam da već negde postoji lista modova ili je neko već imao slično pitanje tako da se unapred izvinjavam. Konačno sam završio Witcher 2, Dishonored i ostale "manje" igre i planiram da igram Skyrim po prvi put (steam verzija imam prva 2 DLC-a, nemam Dragonborn ali uzeću i njega uskoro). Interesuje me koji modovi su "must have" u ovom trenutku, naravno da se "ne biju" međusobno i da rade sa odgovarajućom verzijom igre. Hvala unapred i još jednom se izvinjavam ako je ovo već negde odgovoreno.

Ljudi pretpostavljam da već negde postoji lista modova ili je neko već imao slično pitanje tako da se unapred izvinjavam. Konačno sam završio Witcher 2, Dishonored i ostale "manje" igre i planiram da igram Skyrim po prvi put (steam verzija imam prva 2 DLC-a, nemam Dragonborn ali uzeću i njega uskoro). Interesuje me koji modovi su "must have" u ovom trenutku, naravno da se "ne biju" međusobno i da rade sa odgovarajućom verzijom igre. Hvala unapred i još jednom se izvinjavam ako je ovo već negde odgovoreno.

Imaš u mom postu od pre oko mesec ili mesec i po dana sve objašnjeno, tj. izlistano ti je dosta od najpopularnijih modova. Vrati se koju stranicu unazad, mislim da sam to pisao u decembru ili novembru 2012. godine.

Pogledao sam malo noćas šta sve ima od modova i ovo je strašno ne znam odakle da krenem...

Mozes da skines onaj S.T.E.P. mod guide pa da vidis otprilike sta ti se svidja. U tom pdf dokumentu su svi modovi linkovani pa uz par klikova mozes da ih preuzmes. Takodje su opisani i svi alati za manipulaciju modovima od kojih toplo preporucujem wrye bash.

Upravo sam promenio masinu, na staroj mi je skyrim isao kao slideshow, nadam se da ce sada ici bolje. Moje pitanje je da li na mas7850 1gb mogu da stavim teksture visoke rezolucije(2k) a da ne koci, ne stuca kad udjem u gradove? Da li je 1gb malo?

Moje pitanje je da li na mas7850 1gb mogu da stavim teksture visoke rezolucije(2k) a da ne koci, ne stuca kad udjem u gradove? Da li je 1gb malo?

Pa jeste malko premalo, možeš svakako da probaš da li će ti štucati, možda budeš imao sreće možda ne. Ali ne očekuj da Skyrim teraš na ULTRA nivou detalja ako budeš stavio High Resolution Pack. Da imaš 2 GB ne bi bio toliki problem, sigurno.

Pa i ja tako kontam, van gradova ce moci sigurno bez problem ali u gradovima ce kociti. I zanima me kako ce raditi sa FXAA Post Process Injectorom. Koji vi koristite(ako uopste)?

Ne koristim nijedan FXAA pa ti ne mogu pomoći oko toga. Ako neko zna drugi nek kaže.

Što se tiče grafičko-svetlosnih modova, ubedljivo NAJBOLJI su ova dva, s tim da je ovaj drugi nešto najbolje što trenutno postoji :

http://skyrim.nexusmods.com/mods/30450/

http://skyrim.nexusmods.com/mods/1875 - Ako ovaj ne probaš nisi ništa uradio

P.S. Ako se ne varam NE MOŽEŠ imati instalirana oba ova moda istovremeno jer ovaj prvi nije kompatibilan sa RCRN modom.

Vrh Dno