Šta je novo?

TES V Skyrim - modovi

Skini ove korisne aplikacije za Skyrim, sa sajta http://skyrim.nexusmods.com :

BOSS
Nexus Mod Manager
Savegame Scanner
Wrye Bash
Elder Scrolls V Skyrim Tweaker
Easy Skyrim Save Manager
Ini File Editor
skyrim configurator
Skyrim Extended Launcher

Naravno, najnoviji SKSE se podrazumeva, čim izađe nova verzija odmah je primeni.

Svi ovi dodaci koje sam gore izlistao omogućavaju bolje upravljanje igrom, tj. bolje konfigurisanje. Ako hoćeš, javi mi se na privatnoj poruci pa ćemo da rešavamo dalje ako sam ne uspeš.

Mislim da verzija SKSE treba da odgovara verziji patcha (update) koji primenjujes... tako su radjeni.

Ne znam da li "najnoviji SKSE" odgovara prethodnim patchevima... ?

@kosta10 Skinucu taj Skyrim Tweaker, rekao bih da ce on moci to da sredi, probacu cim budem mogao.

Mislim da verzija SKSE treba da odgovara verziji patcha (update) koji primenjujes... tako su radjeni.

Ne znam da li "najnoviji SKSE" odgovara prethodnim patchevima... ?

Stavio sam najnoviji SKSE, ali ne i najnoviji patch (trenutno 1.5.26), i naravno Sky UI nesto prigovara kad otvorim inventory - a sve radi kako treba. Ovaj novi patch ne smem da stavljam jer sam cuo da ima nekih cudnih bagova tipa ne mozes da levelujes pickpocketing i slicno :trust:

Meni su TES igre toliko dobre da modove prakticno i ne moram koristiti, ali kad sam video ovaj mod za Skyrim - morao sam da ga skinem :)

http://skyrim.nexusmods.com/mods/13641#content

Od svih odlicnih modova sa Nexusa, zakacio si se za leteci brod :D Pa strasno. Jeste dobra igra, ali mi je daleko bolja sa 30+ modova :D Uzmi pogledaj Toplistu sa Nexusa ako vec nisi, ima bas dobrih stvari.

Ne vidim nista strasno u tome sto mi je dvemerski leteci brod najbolji mod koji sam video za Skyrim :D Ili mozda treba da te imenujem za mog strucnog konsultanta za skidanje modova? :D :D :D Salim se, btw i u Oblivionu mi je naj mod bio Bravil sea domes - kuca u moru :)

Stavio sam nexus link jer vecina sigurno nema original, a ja imam preko Steam workshopa jako dobar pregled najboljih modova po svim kategorijama tako da znam kakvi modovi postoje.

Jeste li probali da fAudioMasterVolume=1.0000 podignete na 2.0000 ili 3.0000 ?
(u SkyrimPrefs )

Trebalo bi da ozivi zvuk u igri... koji je inace pomalo prigusen.

Poslednja izmena:
Ja sam probao jos ranije i ne pomaze. Zato moram da ukljucim loudness equalization ako ne zelim da pojacam zvucnike puno.

Moderi, postoji li mod koji bi omogućio da pritiskom na dugme promenim ceo set armora? Naprimer kada hoću da radim smithing, pritiskom na dugme obučem svu fortify smithing opremu,... kada hoću alcheny, fortify alchemy... Ovako stalno moram da mislim jesam li promenio equipment da ne bih išao u okršaj sa zmajem opremljen za lockpicking.
Tražio sam na internetu, nisam jedini, ali rešenje nisam našao?

Malo kasno sa odgovorom, ali ovaj mod bi trebalo da moze da radi skidanje celog seta.

4862-2-1327234366.jpg

http://skyrim.nexusmods.com/mods/4862

Equip sets
========================================================================

Equip sets allow you to specify a set of equipment to equip all at once.
This is an experimental feature, so it might not work perfectly.
Unfortunately, the game doesn't allow the favorites menu to write to a
file on disk, so equip sets have to be configured manually in the
config file. (This will hopefully be improved). Also, any item that you want
in an equip set must be favorited (or the favorites menu won't know about it!).

Equipsets can be created in-game by equipping the equipment you want in
the equipset, then pressing ctrl+f. You'll be prommpted to enter an
equipset name, a hotkey, any unequip options (see below), and a dropdown
of the selected equipment (informational only). Equipsets are saved to
"favoritesmenu_eqiupsets.cfg".

Equipsets can be deleted in game by selecting the list you want to
delete and then pressing ctrl+delete.

Note that the equip stets that come with the default configuration
are very generic, so they may not work very well for you. See the
config file for how to configure equip sets, or the above two
paragraphs.

When you select an equip set, its items will get equipped. Any items
that are already equipped will not be unequipped, unless they're being
"overriden". That is, if I have Steel Armor, a Shield, and a Sword
equipped, and I select an equip set that has Flames and Frostbite,
the Steel Armor will still be equipped. If all the items of an equip
set are equipped in the correct places, then it will be displayed
with an equipped icon.

Equip sets can also have hotkeys. They can be assigned ctrl+0 through
ctrl+9. The modifier key to use can be configured in the config file
(eg, alt+1, shift+1). Hotkeys can be disabled if they interfer with
another mod. The favorites menu must be open for these hotkeys to work.
Equip set hotkeys are not compatible with the xbox controller at this time.

Želio bih da instaliram Skyrim i da dodam: patcheve, DLC, neki dobar mod za bolju grafiku i neki mod za combat (npr. Duel - Combat Realism)

Može li mi neko napisat kojim redoslijedom da sve navedeno instaliram (sa nazivima od modova, patcheva i DLC-ova) i koji je najlakši način da sve instaliram.

Hvala unaprijed!

Da li je ovo pravilan redoslijed instalacije?

1. Skyrim
2. The Elder Scrolls V Skyrim Update 10 Incl Dawnguard
3. Skyrim patch v1.8.151.0.7
4. Unofficial Skyrim Patch (to sam vidio da ispravlja dosta bugova)
5. Nexus Mod Manager
6. Skyrim HD - 2K Textures (ako ima neki bolji pack umjesto ovoga dopišite)
7. Duel - Combat Realism
8. Immersive Armors
9. JaySuS Swords

Hvala!

Poslednja izmena:
omg :)

[YOUTUBE]SIX0XSNqggU[/YOUTUBE]

Da li je dovoljan Skyrim Realistic Overhaul ili preporucujete jos neki graphics mod?

*****alo vek. Konacno krsten ENB mod za Skyrim, trebalo im je samo godinu dana. Samo steta sto je apsolutno neigrivo.

Koliko sam video u opisu "Recorded in full 1440p & 100Q" tako da u rez. 1080p i mozemo da se igramo malo jer lik dobija bez recordinga 12-19 FPS-a:)
Fantazija:D

Poslednja izmena:
Ne verujem da u 1080P izgleda kao sto je na klipu. Testirano je na OC 670 SLi, ako nisi primetio.

Ne znam za vas ali meni nijedan od ovih modova nikada nije izgledao nesto spec bolje od default igre. Jednostavno previse toga fali u samoj igri, njenim materijalima i modelovanju da bi bilo kakav postprocessing to nadoknadio sa par efekata, a pri tome i unistio performanse. Sigurno lepo izgleda enb na slikama sa dof-om i onim chromatic zezancijama, ali jednostavno ili previse odskace od onog "fantasy" izgleda kako je igra zamisljena ili je previse zahtevno za to sto nudi. Moze da se nadje neki kompromis ali opet nekako nije to to...

^+1

Jedino sto vredi ubaciti su starceve teksture i to je to.

Ako ti izgleda igra potpuno 2d onda preporucujem da probas sa 3d naocarima. ENB mod narusava smek igre i umetnicki dojam grafike gubi smisao.

Ne koristim ni starceve teksture jer mi nisu potrebne ali to je jedino sto ne narusava smek igre ako neko zeli detaljnije teksture.

Meni je najbolje sa Bethesdinim dojmom. Bethesda rules!

Poslednja izmena:
Igra izgleda prelepo ( makar meni ) i bez ikakvih modova, sa obzirom na velicinu sveta. Od grafickih modova koristitim -

static mesh improvment
high res dlc ( zvanicni )
hd dlc fix
enchanced night skys ( sa high res stars )
high resolution clothes
skyrim bump maps ( sve izgleda 2X bolje, pogotovo kamenje, putevi, zgrade i planine bez ikakvog udara na perfomanse bukvalno )

ENB uvek izbegavam. Previse promene izgled igre, u vecini slucajeva.

Pronasao sam i ja malo vremena da krenem da prelazim Skyrim. E, sad... Koje modove bi ste mi preporucili da instaliram, neke najosnovnije, ne treba mi nista specijalno. Interesuje me i kojim redosledom su izasli DLC-ovi? Hvala. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno