Šta je novo?

TES V Skyrim - modovi

Hvala.

Trenutno uploadujem 1024 res verziju.

I da napomenem da kominacija SRO i zvanicni HD DLC je jako memorijski zahtjevna. Tu treba preko 1gb VRAM-a.
Naravno mislim na high-res SRO verziju.

Super odradjeno. :)
Kada budem obrtao igru ponovo taman cu da stavim.

Poslednja izmena:
Hvala.

Nekoliko novih textura sam uploadovao. Nisam ih stigao zavrsiti ranije.

1.2 Update.

Svaka čast, Starac, pravi si lav. :) Samo nastavi tako.

P.S. Da li je neko probao mod Wars in Skyrim, danas izašla verzija 4.6. Po onome što sam pročitao, ko hoće dosta izmenjeni nivo težine zajedno sa PUNO neočekivanih neprijatelja, ovo je prava stvar ! Kad probajte, obavezno stavite i mod Warzones Civil Unrest, jer se ova dva moda nadopunjuju. Javite utiske kako vam se čini Skyrim ovako izmenjen.

http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=6176 - Wars in Skyrim mod

http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=9494 - Warzones Civil Unrest mod

Poslednja izmena:
ja samo da se zahvalim starcu na fenomenalnom modu.. svaka cast stvarno :)

Druže Kal-El, ova tema je poodavno zamrla i retko kada neko nešto piše ovde. Sumnjam da će neko i hteti da odgovori, čak i da je probao ovaj mod... :( Ja ga nisam probao i trenutno nemam stavljenu mašinu iz potpisa, tako da nemam pojma da li radi normalno sa update-om 8.

I ja sam gore pitao da li je neko probao mod Wars in Skyrim i mod War Zones Civil Unrest pa se niko nije udostojio da makar nešto odgovori.

Poslednja izmena:
Prob'o neko ovaj enb sa osmim update-om?
Probao sam ja i to Skyrim Enhanced Shaders - Pure ENB sa Full SSAO!Ovaj mod sa ovim podesavanjima ili ne utice uopste na perfomanse ili ja ga nisam dobro instalirao!

Mora dost ENB da se steluje, i meni uvek nekako izgleda previse nabudzeno ili su boje ili osvetljenje, tako da sam probao (negde krajom dec. 2011) ali imao sa sa HD texturama dost pad performansi pa sam batalio i mrzelo me da stelujem i da probam tudja podesavanja a ima ih dosta, ali teze je naci neki bas dobar.

SSAO i onaj Indirect SSAO (SSIL) su jako zahtevni, ENB ispada jos kao jedan sloj post procesing efekata, pa sve to na ON moze jedino ako graficka ima jos vazduha. Mada moze da se odradi nesto i bez ta dva efekta, sad zavisi ko sta zeli da postigne.

@ zokocx i bro82

Da li ste vas dvojica probali sledeće modove i koje. Evo spiska:

- Apachii hair

- Glorious Grass

- HDR Realistic Colors

- HLP Night Sky

- Better_Dynamic_Snow

- HQ_Snow_Texture

- Snow_and_Rocks_HD

- Static Mesh Improvement Mod

- Vurts_Skyrim_Flora_Overhaul_v109a_Hi-Res_version

- TreesHD_Skyrim_variation_ULTRA

- Better Distant LOD Waterfalls

- Pure Waters

- Water 4096x4096

- Water HI RES 2048x2048 normal map

- WATER - Water And Terrain Enhancement Redux 1.2

- Natural Skyrim Rain

Isto pitanje važi i za ostale, naravno. Ajmo malo iskustva sa ovim modovima, pišite ljudi. :)

@kosta10
Od svih modova koje si nabrojao ja imam samo dva i to:
Static Mesh Improvement Mod
Vurts_Skyrim_Flora_Overhaul_v109a_Hi-Res_version
To su dva moda koja su must have,a ne uticu na perfomanse!Vecinu modova koje imam su sa prve strane ove teme!Ostatak me bas i ne zanima!
@Kal-El
Ne radi ni meni,a kompletan Pdf fajl sam procitao,ali izgleda od toga nista!

ja sam instalirao za hd texture ,vodu, floru , sunce, zvezde, krv sve to na update 8. Zauzece video mem. oko 1,8 gb. konstantno 60 fps-a kapovanih. Glatko kao kroz puter i u prvom licu nema stuttera. E da skyui mi prijavljuje SKSE gresku, mada izgleda da radi normalno, ima neka fora ili mora se ceka update?

Pa mod SKYUI nije update-ovan već nekih mesec i više dana, siguran sam da će taj problem srediti u verziji 2.3. Da li koristiš SKYUI 2.2, on je poslednji ? Ako ne koristiš, stavi ovu verziju.

Što se tiče SKSE, MORAŠ da staviš apsolutno poslednju verziju, ranije verzije SKSE-a nisu kompatibilne sa UPDATE-OM 8.

Ako ti nije problem, javi kad sve ovo odradiš.

ja sam instalirao za hd texture ,vodu, floru , sunce, zvezde, krv sve to na update 8. Zauzece video mem. oko 1,8 gb. konstantno 60 fps-a kapovanih. Glatko kao kroz puter i u prvom licu nema stuttera. E da skyui mi prijavljuje SKSE gresku, mada izgleda da radi normalno, ima neka fora ili mora se ceka update?
Da... SKSE mora da bude uparen sa verzijom UPDATE-a. SKY UI prvi reaguje ako nisu... meni je jednom skroz poblesavio!

Moraju da odrade update za SKYUI , posto su za tamo neki pre update (4 ili 5) radili update moda samo zbog update-a igre.

Nisam igrao Skyrim jedno 2 meseca, tako da sa @ kosta10 spiska modova jedino
- Vurts_Skyrim_Flora_Overhaul_v109a_Hi-Res_version
odlican mod , jos preporucujem ovaj Lush Trees (vidi sliku)

dok sam jos igrao nije bilo nesto modova, tako sa pocetka sto sam pratio evo sta sam koristio.

Meni radi lepo sa update 8,ne prijavljuje nikakvu gresku!
@Kal-El
Ne znam dali si probao,ali igru moras pokrenuti preko skse exe fajla,jer ako pokrenes preko Skyrim launcher-a prijavljivace ti tu gresku!

Poslednja izmena:
Vidim da sam dosao na pravo mesto, pa bi samo da pitam za pomoc. Igram Skyrim i presao ga vise puta i kolko god da je zanimljiva igra i ima mogucnost "neogranicenih" questova, ipak moze da se ustali i da vuce na dosadno. Zato sam se okrenuo modovima i Nexus-u. Al eto nece me nesto i imam gadan problem. Skinuo sam brdo modova i skinuo mod manager, instalirao ih i sa srecnom facom podpalio "novi" Skyrim. Kad ono fail, malte ne nijedan mod ne radi ili nije prisutan sta god. Par modova koji cisto deluju vizuelno a ne za srecu gameplay-a me odbijaju. Modovi za Armor, Wepons, gameplay ne rade, a mod kao sto je npr http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=3621 radi i to bez problema. Najveci bedak mi je sto nije uspeo http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=9494 :/ , pa ako neko moze da mi da neki savet bio bi mu zahvalan za zivota :D

Najvecu gresku koju si napravio je sto si "brdo modova ... instalirao ih" kako mi se cini sve od jednom sve. Tako se ne moduje ni jedna igra!

Kao prvo citas opise modova, sta moduje, i obavezno da li je kompatibilan ili nije kompatibilan sa odredenim modovima. Posle instaliras nekim redom, recimo primer skines mod za bolje drvece i nadjes mod za recimo drugcije lisce/iglice/granje nije bitno, sad logicno ide prvo mod za bolje drvece a za ovaj drugi mod moras da citas da li moze da radi sa ovim ako ne "out of box" onda ima alternativa tog moda za verziju bolje drvece, ako nista nepise moras da probas da vidis, ako se neki fajlovi preklapaju onda definitivno mora da pise da li su kompatibilni.

Nexus mod manager skida onu BOSS listu za plugine, pa bar sa redosledom ucitavanja .esm i .esp fajlova nemas brige (mada nije garantovano).

Savet: Citas o modu na sajtu, i testiras mod ,dodajes jedan po jedan i vidis da li rade zajedno ili ne (ako ne pise na sajtu).

Mukotrpan je to posao ako hoces "brdo" modova da teras posebno sada dok jos mnogi nisu kompatibilni, ali kasnije bice moguce terati i preko 100 modova istovremeno kao u prosloj igri (TES IV).

Poslednja izmena:
To je i fazon za vecinu pise isto, za ove najnovije uglavnom kaze da je requirement updatovati do zadnje verzije, sto jesam. Nemam pojma ovakvih problema nisam imao sa Oblivionom, mozda sam imao par nezgoda sa nekim velikim overhaul-ovima ali brate sa jednostavnim modovima za armor ili sto sam zadnje probao bio je jednostavan mod na character creation-u da doda cisto jos neku informaciju o rasama, nije mi jasno zasto to ne radi :/

Da li iko zna kako se rešava problem sa dowloadom na Nexux mod manager-u? Meni hoće da skida modove teške do par megabajta, sve preko toga posle izvesnog vremena samo kaže file incomplete i unable to download :/

Jos je taj program debela beta, ja licno a i tako preporucujem da se skine fajl direkt sa sajta u folder koji koristi Nexus mod manager, i posle sam detektuje mod i samo install.

Jos je taj program debela beta, ja licno a i tako preporucujem da se skine fajl direkt sa sajta u folder koji koristi Nexus mod manager, i posle sam detektuje mod i samo install.

A da li je arhiva (rar ili 7z) koju skinem kada idem na manual Download identična onoj kad je skinem preko mod managera, tj. da li ima fomod folder? Meni se iskreno bas svidja kod pojedinih modova što imaju custom instalere gde možeš da biraš šta ćeš da instaliraš...

Isti je download bilo kako da ga skines, ali za fomod folder moras rucno da vidis da li ga ima, moze mod i bez toga da se instalira preko NMM ali mora da bude dobra struktura fajlova, recimo Data/Textures i Data/Meshes ako su odmah folderi Textures i Meshes onda moguce da ce ih staviti na pogresno mesto, ili ako je imeModaFolder/Data/....

Hvala :)
Starac sve pohvale za tvoj mod, samo par pitanja imam:
1) Posto mi se vise svidja tekstura oficijelnog HD texture pack-a za ono mrtvo drvo u whiterun-u od tvoje i vurt-ove iz flora overhaul-a, reci mi koje fajlove da obrisem da bi imao stare teksture?
2) Kako se tvoj moda slaze sa Skyrim HD i Terrain Bump modom? Ovaj poslednji mi se jako svidja, pa bi da ga koristim sa tvojim teksturama ako moze...

Hvala :)
Starac sve pohvale za tvoj mod, samo par pitanja imam:
1) Posto mi se vise svidja tekstura oficijelnog HD texture pack-a za ono mrtvo drvo u whiterun-u od tvoje i vurt-ove iz flora overhaul-a, reci mi koje fajlove da obrisem da bi imao stare teksture?
2) Kako se tvoj moda slaze sa Skyrim HD i Terrain Bump modom? Ovaj poslednji mi se jako svidja, pa bi da ga koristim sa tvojim teksturama ako moze...

Hvala.

Koje mrtvo drvo? Texture drveca nisam mijenjao osim Pine bark i Aspen. A tih dviju vrsta nema u Whiterunu.

Skyrim HD i moj mod ne idu zajedno. A pogotovo taj Terrain Bump. To je jako lose odradjeno.

Moje texture imaju svoje normal mape. Ne mozes stavljati druge tu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno