Šta je novo?

TES V Skyrim - modovi

Manager nije potreban.

Pa nije,
ali mnogo je lakse sa njim, mada hoce ponekad da zapne oko downloada moda, ali lepo detektuje sve modove u podesenom folderu tako cak kad je i ukljucen i skines rucno novi mod (u podesen folder) samo stavis da se ponovo reloaduje za Skyrim na Change Game Mode (gore desno) i eto moda u listi.
Mada kljucno je arhiva moda ima dobru strukturu foldera, neki modovi cak imaju i opcije npr. SkyUI, Deadly Dragons, Deadly Spell Impacts ...

Skyrim: Realistic Overhaul v1_1:

http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=5400

Prvi dio se moze skinuti, a velicina je 980mb. Trenutno upload-ujem 2 dio, sto ce potrajati je server zna puknuti nakon 5 sati uploada. Pa opet ponovo.

Sastoji se iz 3 dijela velicine 2.5gb.

Skyrim: Realistic Overhaul v1_1
===============================

Features:

- SRO 1_1 version contain previous Landscape textures. Some are new, but mostly normal maps are improved. They reflect lighting properly now.
- New feature are Cities, Temples, Dungeons, Villages textures.

- Architecture:

- Markarth
- Riften
- Solitude
- Whiterun
- Windhelm
- Winterhold
- Skyhaventemple
- Sovngarde
- Highhrothgar

- Dungeons:

- Caves
- Dwemer Ruins
- Imperial
- Nordic
- Riften

- Villages are also improved and some interior textures.

- Texture resolution is mostly 2048k.
- Mountains are now also 2048k. 4096k version will be optional, separate download.
- My original plan was to put this pack in to separated bsa files. But because of size it was not an option. Unpacked mod is 3.8gb large.

=========================================================================================================

Recommendation:

- For additional interior, furniture, food, cloth, armor... textures i recommend official Bethesda HD DLC.

=========================================================================

System Requirements:

- Textures are much larger in this mod so you should have at least 4gb of RAM, and 64-bit OS.
- Your graphic card should have minimum 1gb of VRAM. More is recommended especially if you want 4096k mountains.

=====================================================================================

Installation:

- Extract "textures" folder from all 3 parts to Skyrim Data folder.
=============================================

Starac

Poslednja izmena:
Oooo thx. man. :D

Koristim tvoju 1. verziju bas mi je super za divljinu, tj. isti samo prirodniji look od originala.
Samo koristim jos neke graficke modove posebno mi je drag Vurts Skyrim Flora Overhaul sa kojim drvece izgleda jos bolje, i interesujeme kolko zdere VRAM-a samo ovaj tvoj mod, i sa recimo texture DLC-om?

Ili moram sam da testiram :D

Oooo thx. man. :D

Koristim tvoju 1. verziju bas mi je super za divljinu, tj. isti samo prirodniji look od originala.
Samo koristim jos neke graficke modove posebno mi je drag Vurts Skyrim Flora Overhaul sa kojim drvece izgleda jos bolje, i interesujeme kolko zdere VRAM-a samo ovaj tvoj mod, i sa recimo texture DLC-om?

Ili moram sam da testiram :D

Vurtova flora je dobar mod, no ne koristim ga bas zbog problema s memorijom. A i Bethesda je ukljucila u svoj HD pack bas ono sto mi treba, Pine i Aspen bark texture. I samo te dvije koristim.
Ostalo drvece i nisko raslinje mi izgleda ok, tj. nije mi prioritet, pa ga s toga necu uopce mijenjati.

Prioritet su mi landscape, cities, villages, dungeons, caves, temples texture.

Sto se tice moga moda, radi ok kod mene. A imamo skoro iste masine.
Problem nastaje kada ubacim Bethesda HD DLC; cloth, weapon, armor, furniture... Fps je i dalje visok, ali igra previse trza, pauzira. Jednostavo zdere VRAM do kraja.

Moram vidjeti kako to najbolje kombinirati? Ne znam koliko grafa sa 2gb memorije tu pomaze. Moralo bi raditi puno bolje?

Pomaze jos kako, posto GPU grafe nema problem tolko sa tim boljim textura nego sa kompleksnijim modelima (vise poligona), u ovoj situaciji grafa gura FPS kolko stigne gotove frejmove skladisti u VRAM (necu da lupam kolko), ostalo sto cuci tamo su resursi u rezervi u ovom slucaju i texture vece rezolucije.

Za recimo Skyrim HD, pomaze i grafa za 1.2 GB. (znaci i tih ~256mb je vredno).

I jedna savet oko igranja na Win 7 obavezno podesiti da igra iskljuci Aero (compatability tab >> disable visual themes and disable desktop compostion), jer kako sam primetio sveze startan Win7 zdere oko 100mb VRAM sa Aero, a on ostaje u VRAM tj. resursi i kad igra sljaka, primetio sam i kako kazu na netu dokazano.

Poslednja izmena:
Dobro, znam da 2gb moze puno pomoci. Ali Bethesda je jako lose odradila memory managment, pa se ljudi i sa GTX 580 1.5gb zale. To se ne bi smjelo desavati.

HD Skyrim mora raditi i na 1gb. On ima manje textura nego moj mod.

Pa sad ova tvoja nova verzije ja kao Skyrim HD, ali tvoja prosla je bila manja, na tu sam i mislio.

Ma kad su dripci ovi iz Betha, kontam da se to moze dobro isprogramirati, ali nek ih dzavo nosi sad ce da krpe igru dok im stize lova ili dok se nebace na novi projekat a posle ce samo narod to da krpi, kolko bude mogao i umeo.

Prije je mod bio 450mb velik. Sada ima 3.8gb.
HD Skyrim je otprilike za 1gb manji.

A narod je dripce natjerao da koliko toliko optimiziraju igru sa zadnjim patchom. Bilo ih sramota kada su vidjeli sta SkyBoost mod radi.

Poslednja izmena:
Starac, puno hvala na tvom trudu, zaista ti skidam kapu. Puno si toga uradio.

Kakvi su sada tvoji naredni planovi, šta si sve uspeo da primetiš do sada, mislim na te bugove koje treba da se srede ? Kad možemo da očekujemo 1.2 verziju, isto za oko dva meseca ili sad planiraš da malo ubrzaš development ?

Meni je i ona pocetna verzija bila dovoljna, i onako najvise otvaram oci kad sam u divljini, u gradu vec znam napamet pa samo sprintam gde treba da idem.

Starac, puno hvala na tvom trudu, zaista ti skidam kapu. Puno si toga uradio.

Kakvi su sada tvoji naredni planovi, šta si sve uspeo da primetiš do sada, mislim na te bugove koje treba da se srede ? Kad možemo da očekujemo 1.2 verziju, isto za oko dva meseca ili sad planiraš da malo ubrzaš development ?

Velike pack-ove vise ne planiram raditi. Ovo je previse posla za jednu osobu i uzima previse vremena i truda, a nemas financijsku korist. Samo na Landscape texture sam utrosio preko 400 sati.
Mod sadrzi 1200 textura!?

Nesto malo cu jos promijeniti, i to je to.

Starac, svaka cast za rad, zaista impresivno...

Ja iskreno jos nisam poceo da igram Skyrim, nemam puno vremena za ovako kompleksnu igru, ali evo upravo sam je instalirao i htio bih poceti. E sad, skinuo bih tvoj mod, ali ne znam da li je potreban neki patch da bi radilo sve ok? Ustvari, trenutno nemam nikakav patch instaliran, pa eto, koji mi savjetujete da instaliram. Probao sam samo igru na brzinu i vidim da radi, ali predpostavljam da patch (ili patchevi ako ih treba vise) donose neka poboljsanja.

Valjda bi trebao staviti samo zadnji 1.5 patch? On bi trebao da sadrzi i prijasnje?

I patch ti treba jer donosi veliki performance boost.

Kod mene je 1.4 jos uvijek.

Hvala! Stavio sam 1.5 patch i vidim igra radi ok. Uglavnom necu je jos igrati, skidam sada ovaj tvoj mod, prvi dio, pa cekam dok uploadujes jos ostala dva. Ne zuri mi se, kad je nisam dosada igrao, moze sacekati jos malo :).

Drugi dio sam uploadovao. Uskoro bi trebao i treci biti gotov.

Kompletan mod je dostupan.

Prilozi

• TESV 2012-03-28 18-48-12-36.jpg
    TESV 2012-03-28 18-48-12-36.jpg
    555.5 KB · Pregleda: 112
  • TESV 2012-03-04 00-29-14-75.jpg
    TESV 2012-03-04 00-29-14-75.jpg
    489.5 KB · Pregleda: 93
  • TESV 2012-03-28 19-56-13-66.jpg
    TESV 2012-03-28 19-56-13-66.jpg
    417.5 KB · Pregleda: 95
  • TESV 2012-03-28 18-43-16-78.jpg
    TESV 2012-03-28 18-43-16-78.jpg
    525.2 KB · Pregleda: 89
  • TESV 2012-03-28 18-49-26-51.jpg
    TESV 2012-03-28 18-49-26-51.jpg
    432.6 KB · Pregleda: 88
Skinuo sva tri djela i ubacio, evidentna je razlika u odnosu na original! Svaka cast, zaista si ovo odradio odlicno...

Od veceras lagano krecem sa igranjem :)

.....

Prilozi

• TESV 2012-03-28 19-11-43-62.jpg
    TESV 2012-03-28 19-11-43-62.jpg
    410.5 KB · Pregleda: 80
  • TESV 2012-03-15 23-39-28-92.jpg
    TESV 2012-03-15 23-39-28-92.jpg
    260.5 KB · Pregleda: 77
  • TESV 2012-03-28 19-05-56-36.jpg
    TESV 2012-03-28 19-05-56-36.jpg
    238.9 KB · Pregleda: 70
  • TESV 2012-03-28 20-22-09-09.jpg
    TESV 2012-03-28 20-22-09-09.jpg
    317.6 KB · Pregleda: 90
  • TESV 2012-03-28 19-36-04-92.jpg
    TESV 2012-03-28 19-36-04-92.jpg
    246.6 KB · Pregleda: 76
Starac, imam jedan feature request. :) Ako može, a puno bih voleo da to isto odradiš.

Ovako, voleo bih da Draugr i sva ona čudovišta po pećinama dobiju nove 4K teksture i da im popraviš malo izgled. Takođe, i one buradi ne znam da li si ih konvertovao u 4K rezoluciju, ako nisi i to bih voleo, naravno ako imaš volju i vremena za to.

Pitanje: da li postoji mod za Skyrim koji se ne slaže sa tvojim i pravi neke probleme u prikazu ili performansama ? Šta je sa onim Water 1.1 modom, pravi li on možda problem ako se stavi pre tvog ? Takođe, da li tvoj mod zahteva najnoviji SKSE i da li je obavezno staviti zvanične HD teksture od Bethesde ?

Da li preporučuješ neki red kako da se učita tvoj mod, npr. ako već neko ima desetak modova i tvoj bude jedanaesti po redi, kako je ispravno da se radi a da se Skyrim ne zaglupi ?

Hvala.

Starac, imam jedan feature request. :) Ako može, a puno bih voleo da to isto odradiš.

Ovako, voleo bih da Draugr i sva ona čudovišta po pećinama dobiju nove 4K teksture i da im popraviš malo izgled. Takođe, i one buradi ne znam da li si ih konvertovao u 4K rezoluciju, ako nisi i to bih voleo, naravno ako imaš volju i vremena za to.

Pitanje: da li postoji mod za Skyrim koji se ne slaže sa tvojim i pravi neke probleme u prikazu ili performansama ? Šta je sa onim Water 1.1 modom, pravi li on možda problem ako se stavi pre tvog ? Takođe, da li tvoj mod zahteva najnoviji SKSE i da li je obavezno staviti zvanične HD teksture od Bethesde ?

Da li preporučuješ neki red kako da se učita tvoj mod, npr. ako već neko ima desetak modova i tvoj bude jedanaesti po redi, kako je ispravno da se radi a da se Skyrim ne zaglupi ?

Pa zvanicni HD pack ti bas poboljsava texture zivotinja, npc-ova, odjece, oruzja... I nije obavezan.

Moj mod nije u bsa formatu. To sam planirao odraditi, ali zbog velicine nije doslo u obzir. Znaci samo se kopira "textures" folder u Skyrim folder. Nema reda.

Mod za vodu mozes bez problema staviti. Ja vodu nisam mijenjao.

SKSE nije bitan. To je ekstenzija vezana uz skripte. Nema veze s texturama.

Video sam te bsa modove, ali sad mi reci kakva je prednost raditi mod u ovom bsa formatu ? Šta bi to novo donelo tvom ionako FANTASTIČNOM modu ?

Ako ipak možeš molim te da probaš da malo ulepšaš te Draugr i čudovišta,bez obzira na to šta je doneo oficijelni HD pack iz Bethesde.

Izvini ako sam dosadan, ali i neko to mora. :)

Na čemu sada radiš, kako planiraš dalje da unapređuješ mod, šta možemo očekivati od tebe u narednim mesecima ? Ja bih te molio da ne odustaješ, ako treba radi postepeno ali ne odustaj.

P.S. Vidim da imaš i ovo za download: Skyrim Realistic Overhaul v1_1 4096k mountains Kako da to stavimo, isto da se prekopira u folder textures ?

Poslednja izmena:
Bsa format kompresuje texture i ostalo. Ali 7zip recimo radi daleko bolji posao.

I ne mozes uljepsati nesto sto treba biti ruzno. Da ih sminkamo mozda :)

4096 mountains instaliras kao i ostale dijelove.

A o planovima kasnije.

.bsa format koristi igra tj. tamo su joj zapakovani svi resursi.

starac, nebi bilo lose da stavis kratko upustvo kako da sami napravimo .bsa fajl od tvog moda, ipak je laksi za cuvanje za kasnije i manje ce mesta da zauzima ako neko voli da ostavlja dobre igre instalirane.

Znam da moze sa onim Oblivion Mod Managerom , mada sad ima i novija verzija poboljsana za Skyrim.

Svaka cast za trud, jos jednom :)

.bsa format koristi igra tj. tamo su joj zapakovani svi resursi.

starac, nebi bilo lose da stavis kratko upustvo kako da sami napravimo .bsa fajl od tvog moda, ipak je laksi za cuvanje za kasnije i manje ce mesta da zauzima ako neko voli da ostavlja dobre igre instalirane.

Znam da moze sa onim Oblivion Mod Managerom , mada sad ima i novija verzija poboljsana za Skyrim.

Svaka cast za trud, jos jednom :)

Kada sam rekao da 7zip bolje odradjuje posao, mislio sam to da bolje kompresuje texture, pa samim tim zauzima manje mjesta. Puno manje mjesta.

Sa njim sam 3.8gb smanjio na 2.5gb. U bsa formatu bi islo preko 3gb.

Ko hoce da se zeza sa bsa ima ovdje tutorial:

http://creationkitadventures.wordpress.com/2012/02/25/how-to-package-a-bsa-archive-for-skyrim/

Da, nisam bas razmisljao, ipak je bolje da su goli fajlovi u /skyrim/Data podfolderima jer verovatno ih igra brze ucitava kad nisu kompresuvani ni malo (u .bsa kazes jesu).
A i ako neki mod zezne igru samo obrises te dodatne foldere i igra je kao cista isntalirana.

Ako ovako za cuvanje odlican je 7zip format.

I ne mozes uljepsati nesto sto treba biti ruzno. Da ih sminkamo mozda :)

A o planovima kasnije.

Pa što da ne, može dsa mu se doda treća ruka ili brada. :D

Jedva čekam da saopštiš tvoje planove za buduće verzije. :)

starac svaka ti čast za mod izgleda super, nema gubitka performansi :)

Nazad
Vrh Dno