Šta je novo?

Terratec Cinergy 600

Terratec 400 radi sa Dscaler-om....Dok sam ga imao imao sam i dscaler instaliram, ali sam u vecini koristio terratecov software koji je i vise nego odlican,stabilan i brz...

Uzeo sam Terratec 400 cim su je na benchmarku nahvalili, a posle sam se i sam uverio u to..stvarno odlicna karta! Samo sto sam ja izgubio Infrared kabel pa ako neko zna gde ima da se nadje? mada cisto sumnjam ali vredi probati...

Ma nema bolje karte od Leadtek PVR2000, izasla je i 3000 koja verujem je jos bolja od prethodne

Probaj jos nesto drugo pre nego sto izjavis tako nesto...

video sam dosta karti i za mene je ubedljivo najbolja leadtek pvr2000. Svako ima svoje misljenje svoje sam izneo. Iskreno jedva cekam da vidim kako se ponasa u radu pvr3000

OK, onda argumentovano kazi u cemu je to *ubedljivo najbolji* Leadtek PVR2000 - za tebe.

U stvari, to je trebalo odmah da kazes - da je za tebe najbolji Leadtek.

Bar zbog 2 stvari:

1. Odlican combo filter za 3d noise reduction-najlepsa slika koju sam video. Odlicno cisti lose vhs kasete

2.Odlicna stabilnost u radu.

Bar zbog 2 stvari:

1. Odlican combo filter za 3d noise reduction-najlepsa slika koju sam video. Odlicno cisti lose vhs kasete

2.Odlicna stabilnost u radu.
1. Ipak nisi dovoljno dobro gledao... tuner-i bazirani na Theater 550 Pro cipu imaju dosta bolju sliku (necu reci za klasu, jer to moze dosta da znaci - a i previse je grubo).
Znam, jer sam direktno uporedjivao upravo sa tim Leadtek-om PVR2000.

Takodje, i TerraTec (Cinergy 400) ima bolju sliku od Leadtek-a.

I da, uporedjivani su sa njihovim default aplikacijama za gledanje televizije, nisam koristio (nisam *hteo* da koristim) third-party programe.
VHS, on the other hand, nisam cackao.

2. Zar nisu sve stabilne?

Drugi razlog ti i nije neki... da si rekao kvalitet softvera, brzina odziva pri menjanju kanala, mogucnost podesavanja kvaliteta snimanja, timeshifting, mogucnost export-ovanja kanala... anything... osim "stabilnosti u radu".
BTW, sve ovo sto sam naveo je prilicno lose kod Theater-a, cisto da znaju ljudi (mada se zna)... sve to, osim kvaliteta slike. On je zaista vrhunski.

Poslednja izmena:
@CAR

a kako si resio problem software-a za ATI Theater 550 ? Ja sam digao ruke od PowerCinema, u MCE 2005 ne mogu da skeniram ama bas nijedan kanal a na kraju u ChrisTV ne mogu da podesim ton. Mozda je to zbog SBB-a, negde sam procitao da oni koriste nekakvu semu kanala za Rumuniju ... Poludeo sam vise a vidim da je slika savrsena.

To je tvoje misljenje da Ati ima kvalitetniju sliku. Ati ima 12 bit konverter(ako se tako pise) a leadtek 10. Bez obzira na to po meni leadtek ima neprikosnovene kombo filtere za kvalitet slike. A to mnogo znaci kod vhs kaseta, pa i u samom snimanju kanala.

Pod stabilnost sam upravo na te karakteristike mislio. Svi znamo kako Ati ima vrlo los softwer(u startu je ne bih kupio zbog toga) Debilno je da ne moze da se podesava bitrate u default aplikacija(mozda su to ispravili u novijoj verziji)

U svakom slucaju rekao sam sta je po meni bolje, a svako neka odluci pa nek kupi koju hoce karticu.

Inace radio sam ovde(pre godinu dana) test sa kvalitetom snimaka(capture sa vhs-a) sa pvr2000 karticom.

@CAR

a kako si resio problem software-a za ATI Theater 550 ? Ja sam digao ruke od PowerCinema, u MCE 2005 ne mogu da skeniram ama bas nijedan kanal a na kraju u ChrisTV ne mogu da podesim ton. Mozda je to zbog SBB-a, negde sam procitao da oni koriste nekakvu semu kanala za Rumuniju ... Poludeo sam vise a vidim da je slika savrsena.
Nikako... navikao sam se na mane :)

ChrisTV, jedini softver koji mi je iole odgovarao, ima neke probleme sa zvukom, istina (BTW, nisam na SBB-u)... drugi programi mi jednostavno nisu bili dovoljno dobri. Tako da sam i dalje na CyberLink-ovom "cedu"... bas zbog te slike (inace ni ChrisTV nije mogao da prikaze takav kvalitet).

To je tvoje misljenje da Ati ima kvalitetniju sliku. Ati ima 12 bit konverter(ako se tako pise) a leadtek 10. Bez obzira na to po meni leadtek ima neprikosnovene kombo filtere za kvalitet slike. A to mnogo znaci kod vhs kaseta, pa i u samom snimanju kanala.
To za 12-bitni konvertor je za one koji vole da citaju sta pise na sarenim kutijama... mislim, ima, nije da nema. Ali nije to najbitnije za celu pricu.
Mislim, ima i onaj MSI-je TV @nywhere Master 10-bitni konvertor, pa definitivno nema super sliku, dosta je losiji od Leadtek-a.

Jednostavno, ATi ima kvalitetniju sliku od Leadtek-a. Sve i da ima 4-bitni konvertor.
I to nije samo moje misljenje.

BTW, ne znam da li znas, i ovaj Theater ima hardverski implementirane 3D Comb, Noise Reduction i Anti-Aliasing filtere.
Pod stabilnost sam upravo na te karakteristike mislio. Svi znamo kako Ati ima vrlo los softwer(u startu je ne bih kupio zbog toga) Debilno je da ne moze da se podesava bitrate u default aplikacija(mozda su to ispravili u novijoj verziji)
Nope... mislim da nisu :)

Moze preko ChrisTV-a, savrsen je program za sve, narocito za snimanje, gde ima sve u detalje... *AKO* uspe da se natera da radi.
Mislim da bi cak i slika mogla da se nasteluje da bude kao u PowerCinema-i.
U svakom slucaju rekao sam sta je po meni bolje, a svako neka odluci pa nek kupi koju hoce karticu.
Nisi, ti si rekao "Ma nema bolje karte od Leadtek PVR2000" ;)

Otud i moja reakcija.
Inace radio sam ovde(pre godinu dana) test sa kvalitetom snimaka(capture sa vhs-a) sa pvr2000 karticom.
Pa... ?

Jesi li to uporedjivao sa necim (ovim ATi-jem, recimo) ili sta?

Nazad
Vrh Dno