Šta je novo?

Terraria

barakuda111

Cenjen
Učlanjen(a)
02.08.2010
Poena
169
Da li ovde jos neko igra Terraria-u?
Veoma zarazna igra. Imas osecaj kao da igras neku prostu flash igru za ubijanje vremena, ali dok se okrenes prosli sati i sati. Preporucujem da se proba :)

[YOUTUBE]w7uOhFTrrq0[/YOUTUBE]

Minecraft 2D clone

Isti slučaj imam sa Minecraft-om, krenem da ga igram i ono svane :s, i skontam da moram za 4 sata da budem na poslu :D

aaa..... nesvidja mi se bas minecraft. Neznam, mozda ima nekih slicnosti ali nebi rekao da je kao minecraft. Meni je ovo mnogo bolje :)

Ne znam da li u Minecraft ima survival gde te napada Eye of Cthulu, ali ovde to sigurno ima :)

Ja veceras pocinjem... prica se svuda da jako zanimljiva i zarazna.

Ne znam da li u Minecraft ima survival gde te napada Eye of Cthulu, ali ovde to sigurno ima :)

Naravno da ima :) napadaju te zombiji i ostale gluposti. Mislim bolje rečeno, u bilo kom režimu igre te napadaju, samo u prvim verzijama igre nije bilo neprijatelja.

Ja sam igrao malo, ali kao i Minecraft, smorilo me je. Ne kapiram shta trebam da radim ne bi li dobio jacha oruzja, a sa drvenim oruzjima mogu ubijati samo one najgluplje neprijatelje, dok me neki crvi ubijaju samo tako, a najgore je to shto se ti crvi pojavljuju kad god naidjete na "Corrupted" teritoriji i prate te dok jedan od vas dvojice ne umre, shto malo ubija zelju za istrazivanjem. Mozda budem nastavio sa igrom kasnije kada budem provalio kako da pravim jache iteme, inache ovako u Single Playeru igra je dosadna, jednostavno ceo ovaj Sandbox koncept igranja je dosadan jer nema cilja.

Prvo napravi kucicu, u nju smesti Work Bench, Furnace
i Anvil. Kada stojis pored i pritisnes "esc" sa leve strane ces videti spisak stvari koje mozes da napravis u zavisnosti od resursa koje imas.
Kreni da istrazujes podzemlje(da kopas) i kada god naidjes na redje resurse(copper, iron, silver, gold) obavezno ih pokupi. Kasnije se vrati u kucu i pomocu toga sto si pokupio prvo u peci napravi poluge, a zatim od poluga dalje sta ti treba(bolji alat za kopanje, bolji mac, bolji oklop...).
Evo ti spisak sta ti treba da bi napravio odredjenu stvar http://terraria.wikia.com/wiki/Crafting
Za Furnace ti recimo treba 20 kamenja, 4 drveta i 3 baklje.
Ja ti preporucujem da prvo pravis sto bolji alat za kopanje (pick-axe), tako ces sve brze moci da sakupljas sta ti treba pa onda kreni dalje na bolji mac, oklop... Za "prvi deo igre" gledaj sto pre da napravis Gold Pick-axe. Pijuk od zlata je odlican.
Ti pitaj ako zapnes negde :)

Igra li ovde vec neko u multyplayer?

Poslednja izmena:
pitanje je da li igra uopste :) jel igra free?

Koshta 10e, stim shto ja igram narodnu verziju. Mada chisto sumnjam da ima neshto shto bi me sprechilo da igram sa drugom koji takodje igra narodnu verziju.
@barakuda
Napravio sam furnace, anvil nisam, a to za bolji pick sam provalio da mi treba.
Nego, nije mi jasno, kako gold pick moze da vredi neshto? Na minecraft sve napravljeno od zlata je beskorisno.

Ovo nije minecraft :)
Pomocu Anvil-a pravis sav alat i sve ostalo, a sto se tice jacine idu prvo stvari od Drveta pa Bakar, Gvozdje, Srebro, Zlato, Meteor, Demonite, Hellstone. Ima i nekih stvari izmedju kao sto je Necro armour i stvari iz podzemne dzungle.

Ja sam otprilike zavrsio igru, igrao sam na srednjoj mapi. Napravio sam sve najbolje i sve istrazio. Zadnja stvar koju sam istrazio je tamnica, otisao do kraja mape sa leve i desne strane i skroz dole. Moracu probati i multyplayer jednom.

...ne mogu da stanem sa igrom....
Da li neko zna cemu sluze ovi cudni kazani?
terraria.jpg

Demon altar To ako hoces da se boris protiv nekog boss-a, mada ti to netreba. Kako igra napreduje oni ce dolaziti, mislim da nema potrebe da ih "vestacki" dozivas.

Ako se neko pita ja sam probao da igram multyplayer. Zanimljivo je sto mozes u multyplayer da udjes sa tvojim likom iz singleplayer-a. Takodje i item-e mozes da prebacujes kako hoces. Ja sam recimo sve istrazio i prakticno zavrsio igru i nisam nasao Lucky Horseshoe(da se nepovredis kada padas sa velike visine). Otisao u multyplayer na neki random server i pitao jednog igraca da li ima visak, on otisao na svoj singleplayer world stavio na svog lika lucky horseshoe, vratio se na world gde sam ja i samo mi dao :) I sada ja mogu da prenosim taj item gde god hocu

Poslednja izmena:
Demon altar To ako hoces da se boris protiv nekog boss-a, mada ti to netreba. Kako igra napreduje oni ce dolaziti, mislim da nema potrebe da ih "vestacki" dozivas.

...i nemam nameru da ih vestacki dozivam, berem ne za sada. Trenutno sam u fazi kada na svaki sum bezim glavom bez obzira... ***** mi se smrzlo kad mi je neki kostur otvorio vrata , a za njim mama slina.
THX

Minecraft mi se nije nesto svideo, ovo mi deluje mnogo zanimljivije, bas cu da je probam veceras

Uruk ajde kreiraj preko hamaci-a multyplayer na toj mapi koju sada igras da se malo prosetam sa tobom, nije uopste komplikovano. Obecavam da necu nista kvariti, kopati i slicno, cisto radi fazona malo da se prosetam sa tobom na tvojoj mapi. Dacu ti pecurke za health za uzvrat :)

Ako hoces da isprobamo daj neko vreme otprilike da se nadjemo i isprobamo, ja cu verovatno biti pored kompa jos neko vreme.

Poslednja izmena:
Uruk ajde kreiraj preko hamaci-a multyplayer na toj mapi koju sada igras da se malo prosetam sa tobom, nije uopste komplikovano. Obecavam da necu nista kvariti, kopati i slicno, cisto radi fazona malo da se prosetam sa tobom na tvojoj mapi. Dacu ti pecurke za health za uzvrat :)

Ako hoces da isprobamo daj neko vreme otprilike da se nadjemo i isprobamo, ja cu verovatno biti pored kompa jos neko vreme.

...pa da mi pojedes sve kripove i opustosis skrivene sanduke :trust::D.

Sve to oko instalacije hamacija je visa matematika za mene, pa ako si raspolozen da mi posaljes na PM detaljno uputsvo(kao za dete od pet godina)... Jos uvek imam free verziju igre, ali kad prodjem ovu prvu mapu(medium sam napravio) uzecu original. Problem je jos sto ja pocinjem da igram u kasnim vecernjim satima pa do ranih jutarnjih...

Creeps se non stop pojavljuju, njih nemozes sve pobiti, mozes ih ubijati do sutra :) a sto se tice sanduka i itema ja imam otprilike sve tako da mi netreba nista :)
Ma ovako samo iz zezancije se prosetam po tvojoj mapi da vidim dokle si stigao, nemoramo dugo igrati ;) Kada kasnije sve zavrsis i kada ti dosadi igra, mozemo ja i ti probati zajedno od pocetka i ako jos neko hoce(sto vise to bolje). Dogovorimo se recimo, neznam, oko 9 ili 10 sati uvece da igramo pa dokle ko ima vremena, ali otom potom. Saljem ti PM.

Ja sam igrao malo, ali kao i Minecraft, smorilo me je. Ne kapiram shta trebam da radim ne bi li dobio jacha oruzja, a sa drvenim oruzjima mogu ubijati samo one najgluplje neprijatelje, dok me neki crvi ubijaju samo tako, a najgore je to shto se ti crvi pojavljuju kad god naidjete na "Corrupted" teritoriji i prate te dok jedan od vas dvojice ne umre, shto malo ubija zelju za istrazivanjem. Mozda budem nastavio sa igrom kasnije kada budem provalio kako da pravim jache iteme, inache ovako u Single Playeru igra je dosadna, jednostavno ceo ovaj Sandbox koncept igranja je dosadan jer nema cilja.

Skupi ljudi koliko god možeš. Instalirajte Tunngle, Skype (mikrofon obavezan) i uđite na neki server. Fenomenalna zabava zagarantovana. Moji ortaci su videli igru na tjubu i bili u fazonu ma gde ovo da igramo izgleda ko Super Mario. Kada ono posle tri i po sata ja moram da palim a oni u fazonu važi i ostali da igraju...

I single je zarazan, mogu da zamislim koliko je dobro u multiju. Ne moze zena da me odvoji od racunara...

Super je i singlplejer ali u singlu ne možeš da ortaku, koji kopa rupu već 20 minuta i postavlja baklje, da poplaviš sve što je napravio i zamračiš mu ekran :D

...meni se ubagovala mapa... Pola je nema i ne mogu ni jedan kovceg da otvorim. Ni kripovi se vise ne pojavljuju.:mad:

A ono ogromno oko se pojavljuje i pod zemljom... Misimm... Ae ako misle da je to ok ... A oni impovi gadjaju kroz zidove.... Doooobrooooo... I gde je to podzemlje iskopali smo rupu duboku +3000fta i i dalje nismo dosli do podzemlja... Tu su nas ubili ti impovi ili sta li su vec pa necemo da se vracamo :d Dok ne ojacamo naravno. Cime da se ubije to oko???? Cepali smo ga s zaltni macevi ali ne ide... Cepali smo ga s zlatni lukovi i raljutili ga kada se pretvori u ono cudo s zubima ali kad anas obojcu ubije onda ode... Nikako da stignemo da ga krknemo.... I jel mozete da pravite sa bocicama slajmom i pecurkama healing potionse?

Ja pravim healing od dva lesser healing potiona. Lesser healing je gel + mushroom + bottle. Healing je lesser healing + glowing mushroom koje su tu negde oko podzemlja.

Ja sam nasao podzemlje na 1400 fita, to je ono mesto gde ima puno lave.

Oko je mnogo tesko ubiti zlatnim oruzjima a neophodno je za demonite. Ja sam tu zaglavio. Mada sam dobio musketu ali ne znam sta je municija za istu.

Oko najbolje da sredis sa nekim od pistolja, musket ili kako se vec zove. Ako nisi dosao do tog perioda u igri onda je najbolje da uzmes surikene. Neprestano ih bacas i kupis sa zemlje. Ja kada sam prvi put ubio Eye of Chutulu sredio sam ga surikenima(nindza zvezdice) i tako sto sam iskopao rupu direktno u zemlji 3 kockice siroku(direktno na dole), usao u rupu i samo bacao surikene direktno nagore, ubijam odma i one male sto ispadaju iz njega, svi se sloze u jednu liniju. I obavezno je healing potions ili mushrooms da mozes da koristis tokom bitke. Ti nemoras kopati rupu kao ja, meni je licno tako bilo najefikasnije. Ako nemozes da ga sredis kreiraj multyplayer, ja cu se prikljuciti na tvoju mapu i resiti to :)
@G@W
Da municiju kupujes kod trgovca oruzjem. Treba mu kucica(sa stolom, stolicom i izvorom svetlosti) i moras u inventaru da drzis oruzje i on se samo pojavi.

Ja bih mozda mogao jos jednom da krenem od pocetka, sa novim likom, nova mapa(large), ali bilo bi super u multyplayer-u sa vise ljudi :) Ako neko hoce da krene samnom ja cu hostovati, pocevsi od sutra. Gotovo sam uvek slobodan od 21 ili 22h pa do recimo 12-1h da igramo svaki dan. Ako neko jos hoce da se prikljuci posaljite mi sutra pp ovde oko 21h ja cu vam dati password. Uslov je da napravite novog karaktera, svi krecu od pocetka.

Uruk ti kazes da ti se svejedno zabagovala mapa. Ako niko drugi nece mozemo bar ja i ti od pocetka da krenemo sutra :) Svako vece na kraju cu raditi backup mape za slucaj da zabaguje da mozemo lako da je povratimo.

Vrh Dno